Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[LEFT]Właśnie też nie wiem o co chodzi, ale przypuszczam,że wynika to z ciekawości smaków póki był śnieg smak był jeden, a teraz tyle śmieci wystaje spod śniegu. Chodnik trochę słony po zimie w drzewach zaczynają ruszać soki i pewnie też mają jakiś smak :lol: . Mam nadzieje,że Pańcio przywiezie dziś LusInkę i będzie sesja foto ;) Akumulatorki już sie ładują co by na długo wystarczyły. Dzięki Mag.da jak tylko kolega od aparatu wróci i prześle je na mój komp odrazu prześlę je do Ciebie :multi:
I wtedy wszyscy zobaczą że już nasza LusInka nie jest taka mała a co do wagi to trzyma 15kg choć apetyt naprawdę jej dopisuje. Wydaje mi się że ona poprostu będzie miała smukłą sylwetkę z zaznaczonymi od najedzenia boczkami, chyba że po jakims czasie zacznie robić się masywniejsza.
Moja Nigra zawsze była dość smukła dopiero na tą zimę zrobiła się Krówka:evil_lol: A już jej stuknęło w listopadzie 6 lat.Nie można powiedzieć że jest gruba tylko masywniejsza niż była.[/LEFT]

• Replies 424
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mosii napisał(a):
:roll:
Ivory, na wątku Inki oczko Pani Zofia Mrzewińska opisała bardzo fajnie i dokładnie krok po kroku nauke pozostawania w klatce i mieszkaniu.
Może skorzystacie?

Moglibyscie mi wyslac linka do tego watku? ja sierota, nie moge tego znalezc :oops:

Posted

Wczoraj była u mnie LusInka i zrobiłam trochę zdjęć- jak kolega tylko wróci do pracy i przyniesie ze sobą kabel do aparatu to zaraz tu wrzucimy :multi:
Bosze jaki to jest chuderlak ta LusInka. Je za 5 psów a w ogóle nie można jej podtuczyć. Wczoraj też najadła się aż boki napęczniały ale co z tego jak ona to spala przy swojej energii w pół godziny.:Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :shock:
Myśle że ją nawet po sterylce będzie cholernie ciężko podtuczyć, jeszcze urosła przez te prawie 2 tygodnie co jej nie widziałam więc te łapy są gigantycznie długie :crazyeye: jak szczudła a ona chudzieńka:shake:
Zresztą sami zobaczycie mam nadzieję że już w pt

Posted

Może to poprostu ten wiek, rośnie szybko i nie tyje.
Suczki sterylizowane przed pierwszą cieczka nie mają potem tendencji do tycia :razz:
Ja teraz odchudzam mojego Borysa - bulla, bo za dużo sadełka zebrał przez zimę :mad:

Ogólnie to lepiej dla psa jak jest szczupły.
Z drugiej strony to jej lizanie wszystkiego jest trochę niepokojące... Może powinniście skonsultować to z wetem? Może zaleci jakieś badania na wszelki wypadek :niewiem:
A była odrobaczana?

Posted

Doroty jezeli możesz to podaj. Ale z tym lizaniem to powiem tak: Pańcio po pierwsze jest przewrażliwiony i to bardzo- nawet jak Ince bulba w brzuchu bo za szybko zje to Pańcio biega z nią co godzinka na spacer:painting: :painting: :painting: , bo może jej zaszkodziło, a ona po prostu łapczywie je -jak zaczynają jeść z Nigrą na start to Inka kończy kiedy Nigra dopiero zaczyna.
Poza tym już wiem czemu wszystko lizała, tak się najadła łapczywie po spacerze, że po prostu było jej niedobrze i ona tak ma jak jej niedobrze to zaczyna wszystko lizać żeby zwrócić.
Wczoraj byłam z nią na bardzo długim spacerze i nic nie lizała.
Pańcio zawsze był przewrażliwiony jeżeli chodzi o istotkę znajdująca się pod jego opieką :lol:

Posted

A właśnie o to samo mag.da miałam się zapytać- była odrobaczana??
Bo jeżeli u Was nie to szybko muszę to zrobić- o takich rzeczach to ja muszę pamiętać.

Posted

Tak, u nas była odrobaczana, ale tylko raz, bo potem była chora, potem sterylka, no i nie zdążyliśmy powtórzyć.
Myślę, że powinna być jeszcze raz odrobaczona, ale może lepiej zapytaj weta.
W książeczce ma wpisane czym była odrobaczana.

Posted

Można ją odrobaczyć na 15 kg to będą 3 tabletki tego czym odrobaczam Nigrę. Jeżeli była odrobaczona w styczniu to można powtórzyć po 3 m-cach bo co taki czas odrobacza się psy wystawowe.Czyli gdzieś w połowie kwietnia. A miała jakieś robale wtedy?? Bo u Nigry to zawsze jest tylko profilaktycznie bo nigdy nic nie widziałam żeby z niej wylazło :lol: Nie pamiętam jak się nazywa ten środek,ale mam przyjaciółkę Weta i ona mi to poleciła a Wet leczący Nigrę i Inkę powiedział że to O.K środek.

Posted

Nie, nie miała robali :)
Odrobaczana była w pierwszej połowie stycznia, ale dokładnie nie pamiętam kiedy - w książeczce powinno być wpisane.
A szczepiliście ją już?

Posted

Mag.da przesłałam Ci zdjęcia LusInki niestety przeszło tylko 8 bo masz zapchaną pocztę- przynajmniej taki komunikat otrzymałam. Mam prośbę: wstaw je jeżeli możesz tu, żeby wszyscy zobaczyli Diabełka.
Poza tym czy ktoś może mi powiedzieć jak mam wstawić zdjęcie które pokazuje sie przy nicku??
Dzięki z góry

Posted

Chyba udało mi się zamieścić to zdjęcie obok nicka, tylko nie wiem czy na stałe, czy tymczasowo.Jest ono zapisane na pulpicie to chyba na stałe??

Posted

Sami oceńcie czy ona nie jest piękna??:loveu:
Magda jak Ci się podoba po upływie półtora m-ca??
Trochę chuda, albo mi się tak wydaje jak się napatrze na moją Nigrę:razz:

Posted

Na tym zdjęciu gdzie stoi to ładnie jej nawet mięśnie widać :)
Erka może ja jestem przewrażliwiona, poza tym Nigra przytyła na zimę i porównując Inka to jej połowa

Posted

Mag.da jeżeli będziesz miała chwilkę to może dodasz ją jeszcze na metamorfozy do uzupełanienia tamtych zdjęc?? i może do tytułu dodać że fotki są na 32? stronie. Przepraszam że zawracam głowę ale chcę się nią pochwalić troszkę :razz: a sama nie umiem przeprowadzić tej operacji :oops: