Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja wyjaśnię dlaczego matahari81 jest przykro. Hektor został wydany do nowego domu. Z powodu nieporozumienia. W schronie było zgłoszone, że zostanie odebrany w sobotę. Na początku tygodnia przyjechali po niego jacyś ludzie i w schronie myśleli, że to te same osoby, co miały być w sobotę tylko przyjechały wcześniej. Niestety nikt ze schroniska tego nie uściślił, nie dopytał, nie sprawdził... I w ten sposób Hektor powędrował w nie te ręce, co miał :(.
Przykro mi matahari81, że tak wyszło.

Posted

napewno nie bardziej przykro niz mi. zostalam ze smycza i miskami i dla mnie to nieststy nie jest nieporozumienie. nie bede sie szerzej wypowiadala chociaz chyba powinnam. bo dla mnie osobiscie jest to nie do pomyslenia. nie bylo zglaszane ze bede wczesniej. brak slow. ludziki tez maja uczucia nieststy....:(tydzien na niego czekalam i nikt nie ma pojecia jak bardzo

Posted

[quote name='matahari81']i jak na poczatku tygodnia? skoro ja zaklepalam go we wtorek? przykro mi ale dla mnie jest to nie do pomyslenia i nie do konca jasne..mowiac delikatnie[/QUOTE]Matahari, nie wiem. Nie potrafię Ci tego wyjaśnić. Nawet nie wiem dokładnie jak się sprawy potoczyły.
Byłam dziś w schronie robić zdjęcia psom na stronę internetową, jak zawsze panie w biurze podały mi numery psów wydanych. Już po wyściu ze schroniska i dotarciu przed komp, gdy zaczęłam "zdejmować" ze strony wydane psy zauważyłam, że jednym z nich jest Hektor. Myślałam, że to pomyłka w numeracji, przejęzyczenie przy podawaniu numeru, ale na wszelki wypadek odezwałam się do Rybki czy ona wie coś na ten temat. Rybka nie wiedziała, ale zajęła się wyjaśnianiem sprawy i okazało się, co się okazało...
Nie licytuję się komu jest bardziej przykro, bo jasnym dla mnie jest, że to Ty najgorzej się czujesz w tej sytuacji.
Nie wiem kiedy dokładnie Hektor został wydany, ale z kolejności podawanych numerów wynika, że jakoś na początku tygodnia (poniedziałek? wtorek?). Nie wiem co tak naprawdę się wydarzyło, kto czego komu nie przekazał, kto się pomylił albo nie dopilnował. Wiem za to, że wyszło do bani :(. I nie dziwię się Twoim odczuciom.

Posted

maciaszek :
Dyrektorka wydała Hektora w niedzielę, rezerwowała go amikat we wtorek u Pani Ani.
Nikt do piątku wieczorem nie powiadomił nas, że Hektora nie ma, a we wtorek jak był rezerwowany była gatka, tak zarezerwoany na 100%.
We wtorek już mi dg mówiła, że nie widziała Hektora, ale ja myslałam, ze po prostu był na wybiegu.
Czuję rozgoryczenie, czuje się podle, że wystawiłam ludzi o dobrym sercu, którzy się nastawili.
Dzięki maciaszek za wiadomość na gg, bo gdybyś mi nie powiedziała, ze Hektora nie ma...było by gorąco.
Ja miałam gulę w gardle jak rozmwiałam z Martą.
Doszło do nieporozumienia, a do tego dostałam wiadomość, że nie wolno nam rzerowac psów.
szkoda, ż enie było to powiedziane wcześniej.
No coż życzę Hektorowi jak najlepiej.
Ale maciaszku takie pokretne tłumaczenie, zę ktoś myślał, że to ludzie od nas zabrali Hektora jest dziwne...jakaś dekompresja czasu?

Posted

Nie wiem jakie są dokładne ustalenia jeśli chodzi o wolontariat i wydawanie psów/szukanie im domów. Widzę, że najwyższa pora abyście to na najbliższym spotkaniu ustalili. Żeby nie było sytuacji takich, jak ta, bo nikomu to do szczęścia niepotrzebne...

Jeszcze raz podkreślę, bo to też ważne, żeby w rozmowach ze schroniskiem posługiwać się numerem psa! Po numerze da się od razu sprawdzić czy pies jeszcze jest czy nie. Po imieniu większość pracowników nie kojarzy, panie w biurze też raczej nie. Tym bardziej, że jedna osoba woła na psa Pimpek a inna Azorek. I już kicha.
P.Ania też nie jest w schronie codziennie. Jeśli łapiecie ją na komórce, w domu, to nie ma możliwości sprawdzenia czy dany pies jest czy nie.

Poza tym, co już pisałam na wątku wolontariatu, bardzo ważne jest, żeby zgłaszać chętnych na psiaka i p.Ani i w biurze. Bo przepływ informacji (jak widać) czasami szwankuje. A czasami po prostu roboty jest tyle, że nie ma czasu, żeby pogadać, wymienić info, sprawdzić cokolwiek.

Kilkakrotnie też pisałam na katowickim wątku, że w schronie generalnie nie ma rezerwacji. Z kilku powodów. Myślałam, że jeśli chodzi o psy wolontariatowe to te zasady są inne. Ale okazało się, że jednak nie. Dlatego zawsze uprzedzajcie chętne domy, że rezerwacji nie ma i zawsze sprawdzajcie tuż przed przyjazdem potencjalnych chętnych czy pies na pewno jeszcze jest. Np. na dzień-dwa przed pojawieniem się chętnych (gdy ich przyjazd jest pewny na 100%) możecie w biurze sprawdzić czy pies jest, zgłosić, że macie sprawdzony, świetny dom, że ludzie chcą następnego dnia przyjechać, że nazywają się tak i tak i czy nie dałoby rady tego psa dla nich do następnego dnia przetrzymać. Najczęściej nie ma z tym problemu.

Posted

ja wlasnie tez nie ozumiem bo jak mozna komus mowic ze dobrze jest na 100 i napewno go przytrzymamy skoro psa juz nie bylo? mialam juz nie poruszac tematu ale nieststy trafilo na wrazliwego czlowieka i po prostu mimo checi ogarnac tego nie umiem

Posted

maciaszku Pani Ania z tego co wiem musi być w wtorki i soboty, bo wtedy przychodzą wolontariusze, a właśnie we wtorek Hektor był rezerwowany, rezerwowaliśmy psa, którego już nie było i to czy podaliśmy numer, imie, schroniskowy opis, boks czy cokolwiek nie zmieniło faktu, że było juz po ptokach, bo pies został wydany 2 dni wczesniej, ale nikt do piątku nam tego nei wpwiedział- fakt nie miał obowiązku.
Nie może być tak, że przyjeżdża sobie domek, a my mu mowimy przepraszamy, ale jednak pieska nie ma, ale państwo sobie wybiorą innego pieska.
Ok teraz już wiem, że albo mam kase na hotelik i psa wyciagam, albo nie mieszam się w szukanie domów.
Watek można zamknąć.
Bo wątpie, że pojawi się tu nowy dom Hektora, ktory pewnie nawet nie wie o istnieniu dogo.
Nie mam do nikogo pretensji, zeby nie było.
I zamierzam dalej kontynuować swoje uczestnictwo w wolontariacie.;)