Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, którzy zainteresowali się Hektorkiem !!! :lol:

Hektor obecnie przebywa w schronisku dla zwierząt w Katowicach, ma on obecnie 10 miesięcy.

Hektor uczestniczy w programie szkoleniowym dla psów schroniskowych prowadzonym przez Fundację S.O.S dla zwierząt, który ma na celu zwiększenie psom szans na udaną adopcje, dwa razy w tygodniu bierze on udział w szkoleniu opartym na pozytywnych metodach, uczy się chodzić na luźnej smyczy oraz wykonywać podstawowe komendy jak: siad, waruj, zostań.

Charakter:
Hektor to żywiołowy pies, pełen niespożytej energii, uwielbia biegać i bawić się z innymi psami. Jest niekonfliktowy, łagodny. Nie przejawia agresji w stosunku do innych psów, a także ludzi. Pozwala się dotykać, brać na ręce. Spragniony kontaktu z człowiekiem, uwielbia być głaskany, przytulany, jest wpatrzony w człowieka.

Wygląd:
Hektor to czarny piesek średniej wielkości, sięga do kolana. Ma podpalane łapki oraz biały krawat na piersi. Jego sierść jest mięciutka i średniej długości, na swoim zakręconym ogonie posiada piękny wachlarz. Ma śliczne lekko oklapnięte uszka, które gdy zobaczy coś interesującego całkowicie się prostują.

Co Hektor już potrafi?
Hektor już ładnie siada na komendę głosową oraz wzrokową, zaczyna uczyć się warować, co wychodzi mu znakomicie, zaczyna także podawać łapkę oraz zostawać w siadzie na komendę. Uczy się że chodzenie na luźnej smyczy się opłaca, dostaje wtedy smakołyki i pochwały. Jednak gdy pełen energii wychodzi z boksu, jedyną jego myślą jest pobieganie sobie z kolegami i obwąchanie wszystkiego wokół. Po kilku minutach uspokaja się i zaczyna ładnie chodzić na smyczy. Gdyby był wyprowadzany codziennie, myślę że bez problemu nauczyłby się nie ciągnąć na smyczy.

Stosunek do innych psów:
Hektorowi nie zdarzyło się wejść w konflikt z żadnym z psów, które są wyprowadzane razem z nim, gdy jakiś pies na niego warknie, on spokojnie odchodzi. Zawsze stara się unikać sytuacji konfliktowych. Zaproszony przez innego psa do zabawy chętnie ją podejmuje i wtedy nie ma jej końca

Stosunek do kotów:
Na koty, które są w klatkach w schronisku nie reaguje. Natomiast jeszcze nie wiadomo jak zachowuje się w bezpośrednim kontakcie z kotem.

Jakiego domu szuka Hektor?
Kochającego. Szuka ludzi którzy będą w stanie poświęcić mu trochę uwagi, wyprowadzać go regularnie na spacery w tym przynajmniej na jeden dłuższy i aktywniejszy. Będzie idealnym psem dla osób które kochają sport i aktywnie spędzających czas, lub dla kogoś kto po prostu kocha spacery i zabawę z własnym psem. Nadaje się do domu gdzie są już inne psy.

Dlaczego trafił do schroniska?
Hektor został odebrany właścicielowi, który nie potrafił się nim odpowiednio zająć, bił go i znęcał się nad nim. Mimo tak przykrych doświadczeń nie stracił zaufania do człowieka, jest gotowy pokochać każdego kto da mu trochę ciepła oraz miłości. Do schroniska trafił w 19 sierpnia 2009r i od tamtego czasu szuka kochającego domku.

Link do informacji o Hektorze ze schroniska: http://www.katowice.schronisko.net/adopcja34164-7.html

Jeżeli możesz zaoferować Hektorkowi dom tymczasowy bądź stały skontaktuj się ze mną: 601 401 907 601 401 907 - Magda

Posted

On ma duże szanse na adopcje, młody i nie sprawia większych problemów, robiłaś mu jakieś ogłoszenia?
Mogę mu zrobić alegratkę?
Edit:
Pozwoliłam sobie zrobić alegratkę, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał pretensji.
Skopiowałam tekst z wątku:oops:, bo myślę, że tak urodziwy pies nie potrzebuje owijania w bawełnę:
Hektorowa alegratka-klik

Posted

Jest potencjalny domek dla Hektorka, odezwał się z alegratki.
Marta jest myślę bardzo dobrą kandydatką na właścicielkę Hektora, mam nadzieję, że sama się tu odezwie bo ją o to prosiłam.
Marta jest z Tych i przyjedzie obejrzeć Hektorka w sobotę.
Szczegóły zna już Magda.
Hektorek będzie jedynakiem i będzie mieszkał w bloku.
Marta jest osobą aktywną.
Hektorek musi lubić jazdę samochodem, co jest ważne.

Posted

dziekuje:) jutro jade na zakupki zeby przyjac dobrze nowego czlonka rodzinki:) bardzo sie ciesze. juz jutro bym przyjechala ale nie wyrobie z czasem. jakos do soboty wytrzymam chociaz bedzie ciezko:) ale sie ciesze:)

Posted

tak na marginesie powolutku nakrecam tez 2 znajomych zeby zamiast kupowac pieska wzieli jakiegos od was:) i chyba z dobrym skutkiem bo juz zaczeli intensywnie myslec:) ja jaszcze nie mam ale juz ludzi zachecam:)