Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Finlora napisał(a):
Marudziłam wczoraj TŻ'owi, żeby wziąć Antosia do domu bo taki słodki jest ale stwierdził, że to chyba nie jest dobry pomysł brać takiego staruszka :-( Mam ochotę mu nakopać :angryy:

Mam propozycję - poczytaj i daj poczytać TZ-owi historię mojej Tary;).
Tara to suczka, która prawie całe swoje życie spędziła w schronie - 12 lat. Bardzo bała się człowieka, do tego stopnia że załatwiała sie pod siebie ze strachu jak człowiek do niej podchodził. A była w dobrym schronie - w Tychach - tam psiaki mają naprawdę dobre warunki jak na nasze schroniska i dbają tam o zwierzęta:lol:. Nie znała schodów, smyczy, spacerów - niczego:-(. Ale nie ma nic cudowniejszego jak obserwować starszego psa jak potrafi się zmieniać:lol:, cieszyć jak szczeniak:lol:, bawić niczego prawie nie niszcząc :multi:. I ta świadomość, że pomogło się psiakowi, który bez nas do końca swoich dni byłby tylko numerem.........BEZCENNA.
Wątek mojej Tary - dawniej Zuli:
http://www.dogomania.pl/threads/110336-Zula-i-AlfaLS-udowadniaj%C4%85-%C5%BCe-11-o-letnia-p%C3%B3%C5%82dzika-sunia-mo%C5%BCe-zosta%C4%87-dam%C4%85.

Posted

ranias napisał(a):
Staruszek- pies jest dobry na wszystko.Wiem coś o tym, bo mam dwa :-):-)

Tak Ranias ,mam w domu 13 letniego Pako.Śpi po kocykiem ,jest spokojny i kochany!

Posted

Finlora napisał(a):
Marudziłam wczoraj TŻ'owi, żeby wziąć Antosia do domu bo taki słodki jest ale stwierdził, że to chyba nie jest dobry pomysł brać takiego staruszka :-( Mam ochotę mu nakopać :angryy:

Finlora,jeśli nie Antoś ,któremu za chwile polepszą się warunki życia TO MOŻE KORA?Ona jest taka spokojna i kochana i stosunkowo młoda a bardzo potrzebuje człowieka.Może uda Ci sie przekonac męża?W przypadku Kory to naprawdę doskonały wybór.

Posted

informuję o nowych wpłatach od Goldenka2 20zł i ratmac 230zł szczegóły w wątku rozliczeniowym wieczorkiem :)

ratmac piszę do ciebie pw bo nie wiem jak rozdzielić Twoją wpłatę :)

Posted

mamanabank napisał(a):
Bardzo spokojniutki ;-)
Odgadują mi Pakunia,człowiek na chwilę zajmie się remontem a tu już Ubocze gawędzi z Mamanabank!:mad:
No czasami lubi pokazać,ze jest macho,szczególnie jak pies 2 razy większy a ja stoję za plecami.:diabloti:

Posted

argusiowa napisał(a):
informuję o nowych wpłatach od Goldenka2 20zł i ratmac 230zł szczegóły w wątku rozliczeniowym wieczorkiem :)

Czy ktoś zauważył?Poszukiwany przeze mnie darczyńca znalazł się i...WPŁACIŁ NA ANTOSIA 230zł.DZIĘKUJEMY!:Rose::Rose:

Posted

Antoś, światełko w tunelu.
Panowie dziś mnie poinformowali, że we wtorek zaczynają ciągnąć siatki. Nie zapeszam, dlatego jak zobaczę to uwierzę. Ale zegareczek tyka i widać postęp w pracach.

Posted

argusiowa napisał(a):

Witamy, ratmac, w klubie wielbicieli Antosia!!!:loveu::loveu::loveu:

Przybywaj na wątek, a będzie nas więcej...;)

Posted

mamanabank napisał(a):
nocne marki mają dyżur :-D

A mają ;) i zauważają, że strasznie smutny jest nasz Antoś na tym zdjęciau wstawionym przez UBOCZE:shake:.

Posted

tak, bardzo, kiedy go pierwszy raz zobaczyłam za kratami myślałam, że Antoś jest suczką, tak pokornie prosił o uwagę... i tak jakoś po dziewczęcemu w oczy patrzył, wygasła w nim zadziorność.

Posted

UBOCZE napisał(a):
Horror!!!:-(:-(:-(:angryy::angryy::angryy:

Na dogomanii jest wątek tej suni:

http://www.dogomania.pl/threads/187398-malutka-Ninka-zamordowana-w-36godzin-po-adopcji!!!
Nawet nie wiedziałam :( Schronisko w Piotrkowie jest mi szczególnie bliskie bo razem z ludźmi, którzy tam pracują uratowaliśmy kiedyś sunię (ktoś ją wyrzucił na przystanku autobusowym, suńka w wieku 10 lat z ogromną (potrójną) przepukliną, strasznie garnęła się do ludzi - gdybym już wtedy miała własne mieszkanie wzięłabym ją do siebie ale nie mogłam więc przynajmniej wsparłam finansowo a sunia znalazła domek w Niemczech :)