Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nero to mający około roku piękny duży czarny pies. Kilka dni temu leżał na jednej z ulic Sosnowca, chyba już tylko czekając na śmierć. Psa mijało wielu, na szczęście znalazł sie Ktoś, kto obok jego cierpienia nie przeszedł obojętnie i zadzwonił do Bajkib z Fundacji EMIR. Ktoś inny przywiózł go własnym autem pod Klinikę i tak pies znalazł się pod opieką EMIRA. Nero ma zmasakrowane łapy, jedną połamaną i pozbawioną skóry - najprawdopodobniej po wypadku. Poza tym również zły jest ogólny stan psa, niestety chyba długo się błąkał, jedząc resztki ze śmietników, ponieważ jest strasznie jest wychudzony i zaniedbany (potwierdzają to zdjęcia RTG)
W klinice od razu Veci zajęli się Nero i jego łapkami, a on cierpliwie znosi wszystkie zmiany opatrunków przemywanie oraz inne zabiegi, jakby wiedział, że dzięki temu wyzdrowieje.
Wczoraj Bajkab pisała, że Nero jest cudownym cierpliwym i mimo tego, co go spotkało pełnym zaufania do człowieka psem.
Proszę pomóżcie uratować Nero, wiem, że jego leczenie będzie długie, a co za tym idzie kosztowne.
Jeśli Ktoś zechce wesprzeć NERO prosimy o wpłaty na konto Fundacji EMIR O/ w Sosnowcu

Wpłaty prosimy kierować na konto:

Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"Oddział Sosnowiec
Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
59 1050 1924 1000 0090 6204 7718

podając swój nick z dopiskiem na NERO

prawo@voodoo.com.pl

tel. kontaktowy: 785 066 066

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Waśnie jade do Kliniki to zobacze jak sie Nero czuje dzisaj..Ihabe ma sporo fotek,trzeba ja molestować o wstawianie
Biedny chłopaczek,przerazony,obolały..Zaglądajcie do niego

Posted

Jestem i ja.....śliczny Neruś....postaram sie rozesłac wątek....jak to dobrze, ze piesio jest juz bezpieczny...jego minka ..wyraża taka ulgę...będzie cudnym opiekunem i przyjacielem jak wyzdrowieje:)

Posted

[quote name='mysza 1']Gdyby jakieś opatrunkki były potrzebne, polecam się i proszę o pw ;)

Dziękujo myszo 1
Rozmawiałam wczoraj z Bajkąb i na razie opatrunki są. Jesteś kochana:loveu:
Tak naprawdę najbardziej Nerusiowi jest w tej chwili potrzebne wsparcie finansowe, ponieważ oprócz pieniądzy na same zabiegi weterynaryjne, konieczne jest również zapłacenie za każdą dobę pobytu psa w Klinice.