Nugatowa Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Witajcie:cool3: chciałm sieWas spytać czy kotś wybiera sie na Crufts'a do BIRMINGHAM :lol: Ja jadę pooglądać Gwiazdy ringu i światowe piękności jest to wielkie przedsięwzięcie i naprawdę warto to oglądnać :)) Wieć prosze smaiło sie wpisywać kto bedzie miał równie prz6jemność jak ja ogladnąc to widowisko;) Quote
dorotal Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Ja jadę na Cruft. Chcę pooglądać King Charles i buldogi francuskie. Czym jedziesz? Czy masz już zarezerwowany jakiś nocleg? Quote
Musiałek Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 a mozecie mi napisac co to za wystawa???? i jakie psy na niż jeżdżą??? co musżą spełniać, bo to chyba tylko na zaproszenia tak???? Quote
efra-husky Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 22 tysiące psów i 130 tysięcy odwiedzających to najkrótsze podsumowanie setnej edycji Crufts. Odbywająca się 6-9 marca w Birmingham wystawa ma być wpisana do "Księgi rekordów Guinessa" jako największa na świecie; zaproszenia na tą wystawę dostają zwycięzcy BOB i CACIBÓW na kilku europejskich wystawach Quote
Musiałek Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 kilku europejskich tzn z kilku lat ?? rozumiem że chodzi o wystawy europejskie jak była Tuln i będzie w Helsinkach tak?? i az tyle psów się nazbierało????? to np. jak pies zdobył młodzieżowego zwycięzce europy to tez dostał takie zaproszenie??? Quote
Elitesse Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 europejskie w sensie odbywajace sie w europie :) niektore wystawy w Szwajcarii czy Hiszpanii daja taka nominacje Quote
Musiałek Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 aha, z Polski ktos jeżdzi na takie wystawy ?? będzxiemy miec tam swoich przedstawicieli :) ?? Quote
Nugatowa Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 Dorotko mam zarezerwowany nocleg u kuzynki i jade samolotem nie wiem czy bte moje plany wypala ale miejmy nadzieje:lol: Quote
dorotal Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Musiałek napisał(a):kilku europejskich tzn z kilku lat ?? rozumiem że chodzi o wystawy europejskie jak była Tuln i będzie w Helsinkach tak?? i az tyle psów się nazbierało????? to np. jak pies zdobył młodzieżowego zwycięzce europy to tez dostał takie zaproszenie??? Co roku określana jest lista wystaw, na których mozna uzyskać kawlifikacje na Cruft. Niestety nie mozna ich zdobyć na żadnej z polskich wystaw. Na Cruft mozna zobaczyć najładniejsze psy nie tylko z W. Brytanii, ale z całego świata. Ja wybieram się tam bez psów. Chcę po prostu pooglądać co dzieje się w interesujących mnie rasach. A to jest do tego najlepsze miejsce. Ja też lecę samolotem. Ale na razie jeszcze nie wiem, gdzie będę spać. Pozdrawiam Quote
Musiałek Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 a gdzie jest lista takich wystaw????, czy ktoś z portalu jeżdzi na takie wystawy???? Quote
Pearl Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 http://www.the-kennel-club.org.uk/crufts/overseas_qual_eng2007.htm Ja jadę na europejską i Tulln, w kwestii Crufta 2007 to jeśli wszystko pójdzie dobrze, to zaczne sie zastanawiać :) Quote
asher Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 A orientujecie się może jak daleko jest z Londynu na tę wystawę? Bo w Londynie miałabym nocleg... Quote
Nugatowa Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 :cool3: Asher Od londynu jedzie sie tam ponad dobre 3 godziny Quote
Recommended Posts