Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie:cool3:
chciałm sieWas spytać czy kotś wybiera sie na Crufts'a do BIRMINGHAM :lol: Ja jadę pooglądać Gwiazdy ringu i światowe piękności jest to wielkie przedsięwzięcie i naprawdę warto to oglądnać :))
Wieć prosze smaiło sie wpisywać kto bedzie miał równie prz6jemność jak ja ogladnąc to widowisko;)

Posted

22 tysiące psów i 130 tysięcy odwiedzających to najkrótsze podsumowanie setnej edycji Crufts. Odbywająca się 6-9 marca w Birmingham wystawa ma być wpisana do "Księgi rekordów Guinessa" jako największa na świecie;
zaproszenia na tą wystawę dostają zwycięzcy BOB i CACIBÓW na kilku europejskich wystawach

Posted

kilku europejskich tzn z kilku lat ?? rozumiem że chodzi o wystawy europejskie jak była Tuln i będzie w Helsinkach tak??

i az tyle psów się nazbierało?????

to np. jak pies zdobył młodzieżowego zwycięzce europy to tez dostał takie zaproszenie???

Posted

Musiałek napisał(a):
kilku europejskich tzn z kilku lat ?? rozumiem że chodzi o wystawy europejskie jak była Tuln i będzie w Helsinkach tak??

i az tyle psów się nazbierało?????

to np. jak pies zdobył młodzieżowego zwycięzce europy to tez dostał takie zaproszenie???

Co roku określana jest lista wystaw, na których mozna uzyskać kawlifikacje na Cruft. Niestety nie mozna ich zdobyć na żadnej z polskich wystaw. Na Cruft mozna zobaczyć najładniejsze psy nie tylko z W. Brytanii, ale z całego świata. Ja wybieram się tam bez psów. Chcę po prostu pooglądać co dzieje się w interesujących mnie rasach. A to jest do tego najlepsze miejsce.
Ja też lecę samolotem. Ale na razie jeszcze nie wiem, gdzie będę spać.
Pozdrawiam