Drzagodha Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Aneta nie widziała ostatnio Trudi... Mamy nadzieję, że była w budzie za Hessem... Bo jeśli nie, to ten kretyn sprzedał ją pewnie do jakiejś pseudohodowli!!! A ona nie wytrzyma kolejnych szczeniaków... Poza tym szczenięta będą kolejnymi ofiarami... Jak można komuś takiemu dać azyl pod opiekę i twierdzić, że ma lepsze doświadczenie w wyłapywaniu i opiece nad psami? :(:(:( Quote
Agata17 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Byłam dzisiaj na terenie złomowiska . Hess i Trudi są w boksie-razem. Sama sprawdzałam. Co nie zmienia faktu , że sytuacja w azylu jest opłakana! Quote
malina1 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Tak.. Psy mają okropne warunki ! Mam nadzieję, że już niedługo wszystko się ułoży... Quote
aneta-amicus Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Wszystkie psy, które zostały odcięte od nas w azylu czekają bardzo trudne dni. Dach ma dziury, nie ma suchego kawałka. Słoma niewymieniana już od dwóch tygodni... Psy nie jedzą regularnie, nie mają sprzątane regularnie, nie są wyprowadzane na spcery... Walczymy o nie i staramy się je wyciągnąć gdziekolwiek na tymczas. Pomóżcie! Quote
Drzagodha Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Hess i Trudi mogą nie przeżyć zimy jeśli nic się w azylu nie zmieni... Quote
malina1 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Dom potrzebny od zaraz ! Trudi może zostać oddana do pseudohodowli, a tam na pewno nie przeżyje kolejnej ciąży. Boksery są w złym stanie.. Muszą znaleźć dom! Inaczej może być to ich ostatnia zima... :(:( DOMKU,ZNAJDŹ SIĘ !!!! Quote
aneta-amicus Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Takie piękne bokserki i nikt jeszcze ich nie chce (( Quote
Ingrid44 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Zmiencie tytul watku ze to boksery to wiecej ludzi sie zainteresuje. Mozna je tez wstawic na forum wielbicieli bokserow, www.forum.********** . Takie rasowe pieski szybko powinny znalesc domki :) Quote
Ingrid44 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Jak widze dogo niechce pokazac strony internetowej molosow. W takim razie napisze innaczej: www kropka forum kropka molosy kropka pl. Quote
holly101 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Piękne Psiurki! Home sweet home, where are you? Quote
malina1 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Drzagodha umieścisz ogłoszenie na forum podanym przez Ingrid44, czy ja mogę to zrobić :P Quote
Agata17 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Fajnie,że wątek naszych bokserów zaczyna się rozwijać ;) Do góry :) Quote
Drzagodha Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 Chcesz to możesz przecież ja nie wróg ;) a jak nie to ja umieszczę nie ma problemu :P a tytuł wątku zaraz zmienimy ;) Quote
Ingrid44 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Jest tez inne forum gdzie mozna o nich napisac. Moze juz je znacie ale napisze [URL="http://www.molosybullowate"]www kropka molosybullowate[/URL] kropka ownbb kropka com. To nowe forum dla bokserow itp. Quote
marta0731 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Witam Gdzie te boksery w tej chwili przebywają? Widzę że wyrwane z pseudohodowli, ale dokąd? Wyrażenie "azyl" mi nic nie mówi, czytam tylko że to jakieś straszne miejsce............ Czy ktoś zaglądał lub próbował szukać pomocy na stronie [URL="http://www.bokserywpotrzebie.pl"]www.bokserywpotrzebie.pl[/URL] ??? Miałam z tej fundacji jednego na dt.......... Myślę, że warto się z nimi skontaktować Quote
Drzagodha Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Azyl to miejsce, gdzie dopóki nie powstanie u nas schronisko trafiają bezdomne psy. O ile mnie pamięć nie myli to jest tam 7 kojców z prowizorycznymi budami, które "opiekun" azylu postawił tylko dlatego, że dostał taki nakaz od powiatowego lekarza weterynarii. Wcześniej psy spały nieosłonięte od niczego... Aktualnie nasze stowarzyszenie dostało zakaz od "opiekuna" do opieki nad psami. Psy mieszkają w syfie, nikt im nie sprząta, są rzadko karmione czymś co nie wiem czy można w ogóle nazwać karmą... Nie wychodzą na spacery, są praktycznie odizolowane od człowieka :( Hess i Trudi nie są psami nadającymi się do budy, a tym bardziej do tego czegoś w czym teraz mieszkają. Jest to tylko przednia ściana pseudo budy i dach. Pozostałe 3 "ściany" to beton kojca. Zero ocieplenia itp. Jeśli chodzi o dom tymczasowy - one muszą iść do jednego domu. Nie zniosą rozłąki. Quote
marta0731 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Znalazłam je na stronie fundacji bokserów, oto ich opis: "Hess i Trudi to najprawdopodobniej rodzeństwo. Są do siebie tak przywiązane, że gdy jedno z nich oddali się, drugie natychmiast nerwowo za nim wygląda, nie potrafi się uspokoić. Hess nie chce odejść od suczki nawet na kilka metrów. Natomiast w czasie posiłku, pies czeka z podejściem do miski, aż suczka się naje. Zapewne oba psy zbiegły z pseudohodowli. Błąkały się po mieście, gdzie zostały odłowione i przewiezione do azylu. Boksery są już po dwóch wizytach u weterynarza, gdyż były bardzo zaniedbane i wychudzone. Wygląda na to, że nikt nigdy nie wychodził z nimi nawet na spacery - z początku nie umiały chodzić na smyczy, nie znały żadnych komend. Aktualnie uczą się chodzić na smyczy i wychodzi im to już bardzo ładnie. W ogóle zarówno Hess jak i Trudi są bardzo pojętnymi psami i szybko się uczą. Obecność człowieka bardzo uspokaja oba boksery, reagują na niego bardzo przyjaźnie. Psy są grzeczne, nie sprawiają trudności. Bez problemu pozwalają sobie podawać tabletki, nie zareagowały na zastrzyk u weterynarza." Jutro pozwolę sobie zadzwonić do ich opiekunki........... bo już nie wiem jak one mają:( Quote
Drzagodha Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Ja prosiłam o umieszczenie na stronie Fundacji SOS bokserom niedługo po tym jak do nas trafiły. Także numer telefonu jest mój podany ;) Ale to nie zmienia faktu, że pilnie potrzebują pomocy... Quote
malina1 Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Ja tez wysłałam maila z taką prośbą .. :) Quote
Recommended Posts