Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sory nie było mnie tu przez jakiś czas. Mam nadzieję, że wybaczycie ;) Myślę, że uda mi się w ciągu tych 3 dni zawitać we Wrocławiu, żeby porozmawiać. Jeśli wszystko będzie ok (a myślę, że tak będzie ;) ) to w okolicach poniedziałku, wtorku przywieźlibyśmy psiaki :)

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak już psaliśmy sytuacja Hess i Trudi jest tragiczna mieszkają w zamarzniętym kojcu bez budy nawet a wejście nam Amicusą zoatało zamknięte:-( dlatego ta bardzo zależy nam aby je z tamtad wyciągnąć.Nicky to wspaniałe że zapropnowałaś że bedziesz prezętować psiaką karmę ale czy wiesz jaki to koszt dla dwóch bokserów?A i tak się składa że we wrocku mamy zaprzjażnionego weta u którego miały by się odbywać wizyty

Posted

Psiaki jutro jadą do Wrocławia ;) Przed wyjazdem czeka je jeszcze wizyta u weta. A Nicky wszystko wie, jest ze mną w stałym kontakcie. Z karmą jej trochę pomożemy, bo czekałby ją niemały wydatek już na samym początku :P Zdecydowaliśmy wstępnie, że psiaki będą na ACANIE i gotowanym jedzonku. Głodne na pewno nie będą :P

Posted

Super!Acana jak najbardziej wskazana:-)Tak myślałam że nie każdy się orintuje w cennach a z pieskami można jej trochę zawieść karmy oczywiście zakupionej u Marysi bo tam bardzo konkurencyjne cenny myśle że najlepiej Acane brązową dla ras dużych bo ma dużo białka i glukozaminy:-)

Posted

Stała się Tragedia .... Hess nie żyje:-(Sekcja zwłok wykazała brak treści pokarmowej ........ Trudi jest w strasznym stanie ..... stało się to czego tak chcieliśmy bardzo uniknąć.Berkowicz czyli ten Który ma azyl oskarżył nas o włamanie kradziesz i 3 psów.zabraliśmy Trudi , Bumeranga i Hessa na sekcje ....

Posted

Ja też....:-( nie wiem co napisać:-(.....sprawa trafi do prokuratury.Berkowicz już na nas zeznania złożył my też.Hess zawsze czekał az Trudi się naje wtedy brał pare kensów i chował w słome....pewnie dzięki niemu Trudi żyje.Sorry znależli słomę w zołądku ale to kur.. NIE POKARM

Posted

Trudi już u nas:) właśnie zasnęła, ale długo jej to zajęło, bo wszystko ją wciąż interesowało:) Głowka leciała,ale wciąż podążała wzrokiem za nowymi bodźcami. Jest przekochana! Grzeczna, spokojna, ale jak się zaczęłyśmy bawić piłką to pokazała, że w tym wątłym ciałku wciąż mnóstwo energii:) Najpierw miała sam kocyk, szybko domyśliła się że to jej posłanko, potem podłożyłam jej kołderkę i chciałam przykryć kocem, ale tak jej sie spodobało mięciutkie posłanie, że nawet na chwilę nie chciała zejść, żebym mogła przykryć kocem:) A jak TV oglądała! Przekomicznie wyglądała:D Tak bardzo mi przykro, że Hessowi się nie udało:( Byłoby jeszcze piękniej, gdyby mogli teraz spać razem przytuleni... :(:(:(

Posted

:placz::placz::placz:One powinny być razem!!!!!!!!!!!!:placz::placz::placz:
Przepraszam Nicky nie potrafię się teraz cieszyć:placz: Hess był już tak blisko.......... domu.........tak niewiele brakowało:placz:

Posted

Wiem Marta, jak dostałam smsa od Jagody, że przywiozą tylko Trudi, bo Hessa nie udało się uratować to się poryczałam jak bóbr... Nie zdążyłam go poznać, ale wiadomość ta sprawiła ogromny ból:( Zresztą ciągle patrzę na Trudi i myślę, że przecież one mogły być tu razem, one miały być tutaj razem!!!!!!!!!!! Trudi wydaje się być zadowolona, merda ciągle swoim kikutkiem gdy tylko się człowiek do niej odezwie, tego na razie nie widać, ale musi jej być starsznie brak Hessa, mogły cieszyć się razem domkiem, pełną michą, ciepłą kołderką i obecnością człowieka:( Tak mi smutno:(( Ale jednocześnie cieszę się, że jest Trudi, że chociaż ona... Hess psiaku żałujemy, okropnie :((
[*]

Posted

Mogły być razem.............. to jest najgorsze że tak niewiele brakowało.............:placz:
Hess zadbał o to, aby Trudi przetrwała. Chociaż jej się udało. Trzeba się pocieszać tym, że nie podzieliła jego losu...............
Jak wyryczę drugie pół rolki papieru to zacznę się z tego cieszyć

Posted

Ten kretyn to nie był właściciel, tylko ......... z azylu (jakie piękne słowo:crazyeye:) ktoś (nie ma określenia dla takiego "stworzenia":shake::placz::angryy:) kto miał się zająć psami................
I widać jak to zrobił.........:placz:

Mam tylko nadzieję, że poniesie karę... Jak przeczytałam - sprawa będzie...?
Życzyłabym mu tego, co przeżył Hess:-( To nierealne, ale....... za marzenia nie karają.
Mam nadzieję (z tych realnych) że nie będzie miał więcej dostępu do zwierząt!!!!!!

Posted

dopiero odnalazłam ten wątek,Hess :-(,u nas na forum nic nie było alarmującego jak tutaj przeczytałam,
Nicky jesteś kochana że ją wzięłaś,na pewno kilka dni będzie ciężko ale później coraz lepiej ;)

Posted

Sprawa będzie. Nie odpuścimy. Ja też ryczałam pół dnia, ale trzeba się pozbierać i zając resztą psiaków, żeby nie skończyły podobnie...

Trudi jest aktualnie na antybiotyku, ale kiedy przywieźliśmy ją do Wrocławia mocno odżyła, widać, że chce żyć.

Z tego okropnego miejsca, którego azylem nazwać nie można, został zabrany również Bumek. Psiak ledwo zipał, przy okazji ma stan zapalny zęba i nie może jeść suchego. Niestety jeżeli w azylu w ogóle coś dostawał, to tylko suche, a i to nie za często...

Jakby ktoś mógł i chciał pomóc, to tu jest wątek Bumka:
http://www.dogomania.pl/threads/174591-Bumek-pilnie-potrzebny-chociaA-DT