Drzagodha Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Imię: Hess Wiek: 3 lata Płeć: pies Rasa: w typie boksera Miasto: Głogów (możliwość dowiezienia) Sterylizacja: w planach Szczepienia: nie (czekamy aż jego organizm się trochę wzmocni) Imię: Trudi Wiek: 3 lata Płeć: suczka Rasa: w typie boksera Miasto: Głogów (możliwość dowiezienia) Sterylizacja: w planach Szczepienia: nie (czekamy aż jej organizm się trochę wzmocni) Szansa na lepsze życie? Myśleliśmy, że nie mamy żadnej... Jednak zapaliło się światełko w tunelu. Udało nam się uciec z pseudohodowli. Błąkaliśmy się przez jakiś czas, aż zostaliśmy zabrani do miejskiego azylu. Tam poznaliśmy ludzi, którzy nie chcieli zrobić nam krzywdy. Nakarmili nas, podali leki, zabrali do weterynarza... Było to dla nas nowe przeżycie. Nikt nie chciał na nas zarobić, wręcz przeciwnie - otoczyli nas opieką. Kiedy założono nam coś na grzbiety nie bardzo wiedzieliśmy dlaczego. Jednak bardzo szybko okazało się, że to nie oznacza nic złego, ale spacer! Byliśmy bardzo grzeczni, nie ciągneliśmy - chcieliśmy dobrze wypaść przy ludziach, którzy dali nam szansę. Teraz szukają nam domu - najlepiej jednego, wspólnego, ponieważ jesteśmy do siebie bardzo przywiązani. Dom powinien być raczej bez innych zwierząt - dla nas inne psy znaczą walkę o wszystko: jedzenie, miejsce... Aktualnie czeka nas jeszcze kilka wizyt u weterynarza, a to też całkiem nowe doświadczenia, ponieważ nigdy nikt nas tam nie zabierał. Jednak ciągle w naszych głowach rodzi się pytanie - czy ktoś zechce wychudzone, pogryzione psy po takich przejściach? Mamy nadzieję, że tak... Kontakt: kom: 667 096 617 gg: 6504230 mail: ajga@op.pl Wątki naszych AMICUSowych znajomych: Sonia: http://www.dogomania.pl/threads/1741...na-ciepA-y-dom Madi: http://www.dogomania.pl/threads/1716...uka-czA-owieka Alex: http://www.dogomania.pl/threads/1745...5#post13591255 Bumerang: http://www.dogomania.pl/threads/174591-Bumerang-trafne-imiAE-dla-psiego-nieszczAE-A-cia Quote
DAGA1505 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Trudi i Hess psy które uwiodły moje serce...Są niesamowicie do siebie przywiązane.Po zaledwie kilkunastu minutach obdarowały mnie buziakami;-) Quote
Agata17 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Cóż,w życiu nic ich dobrego nie spotkało . Mam nadzieję , że los obdaruje ich cudem w postaci odpowiedzialnego człowieka :) Quote
aneta-amicus Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Prawdziwe wariaty - jak się cieszą to całym ciałem. To psy, które nie mogą mieszkać na zewnątrz. Nie mają podszerstka, który będzie je grzał. Quote
Agata17 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Smutne boksery :( Chude ... Zabiedzone . Ale mają wolę przetrwania . Pragną nowego domu... Quote
aneta-amicus Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 DAGA zmniejsz zdjęcia ;) Te boksery muszą znaleźć dom, są tak pięknie umaszczone. Quote
DAGA1505 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 właśnie zmniejszam i zmniejszam a One nic,pisze do admin a Oni też nic, w sumie nie ma co się dziwić chyba każdy na tej nowej dogomani ma jakieś problemy ilość skarg jest zatrważająca. A miałam właśnie nadzieje że na tym zdjęciu będzie to ich piękne umaszczenie dobrze widać;-) no i widać;-) Quote
DAGA1505 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 szlak mnie trafi nawet postu wysłać nie idzie po parunastu min łaskawie się wysłał tylko że dziś dla odmiany nie mogę nic edytować...ech Quote
Drzagodha Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Wyglądają coraz lepiej, a to dobry znak. W niedzielę Hess bardzo się ucieszył na mój widok, nie omieszkał pobrudzić mi kurtki kiedy się witał ;) Jednak aktualnie "opiekun" azylu ma je gdzieś, śpią na samej słomie... Nie mają nawet budy... Pilnie potrzebny nowy dom! Quote
DAGA1505 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 zrypałam te zdjęcia i nie mogę naprawić;-(pewnie jakiś mod je zamieni w linki o ile da rade:-) Quote
aneta-amicus Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 na tych zdjęciach widac je w całej okazałości ;) Quote
Agata17 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Tak Daga-nie przejmuj się :) Zdjęcia są? Są ;) Więc no problemo ;) Hess,Trudi-do góry :) Quote
DAGA1505 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 o napewno dobrze widać;-) Martwi mnie to że One potrzebują specjalistycznej karmy wysoko kalorycznej aby dojść do normalnej wagi.Trudi waży 22kg a Hess choć też wybiedzony 27kg;-(na tej karmnie co mają będą do siebie dochodzić długimi miesiącami a do adopcji powinny pujśc wysterylizowane/kastrowane a w takim stanie to duże ryzyko... Bezradność jest najgorsza;-( Quote
malina1 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Kto przygarnie śliczne boksery ? Do góry. Quote
Recommended Posts