Justa&Zwierzaki Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Urwis i Emi... bez komentarza :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Emi, Emi... wszedzie Emi....:) Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Czy wstawić następne fotki ..... Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Emi coraz gorzej :-(, nie je i nie pije sama , dałam jej conwa przez zakraplacz , boje sie ze ją tracimy :-( Najgorsze jest to że jest taka młoda i nie można niektórych leków ej podać :shake: Mati jak juz wiecie ma raka :-( od dziś co tydzień dostaje antybiotyk do końca swych dni .... Zjadła 1/2 puszeczki musu z gourmeta . Ozzi też dziś dostał kolejny co tygodniowy antybiotyk . Eustachy tez dostał dziś antybiotyk , juz czuje sie lepiej nie kaszle ,choć z opróżnieniem pęcherza jeszcze nie jest całkiem dobrze :shake: Błagam o pomoc finansową na ich leczenie , utrzymanie ... A dziś przyszedł mi rachunek ogromny za prąd :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Już jesteśmy po wizycie u weta : Emi nadal jest w poważnym stanie :-( , dostała kolejne zastrzyki , i jak do poniedziałku nie będzie lepiej to będzie miała pobrana krew do badań i na testy bo Emi jest za mała jak na swój wiek , już ma wymienione wszystkie zęby a wygląda na kociaka 3 - 4 miesięcznego a ma na pewno ponad 6 miesięcy .... Eustachy znacznie lepiej :lol::lol: , pęcherz mały , nie udało mi się zebrać moczu do badań a u weta też to było nie możliwe bo się wyrywał , do niedzieli jest jeszcze na antybiotyku . A Ozzi ma uszkodzenie oka :-( , Dostał antybiotyk i steryd i w niedziele też ma dostać antybiotyk .było badanie barwnikiem i jest to spore uszkodzenie , mam recepty do wykupienia kropli i maści . Podejrzewam ze sprawcą może być Maniek , on mi tłucze koty a nie mam nawet za co wykupić mu ogłoszeń Dobrze ze choć ma allegro dzięki Itaka , ale to chyba za mało :shake: Dług u weta wynosi około 1100 zł , błagam o pomoc w jego spłacie ... Antybiotyk cotygodniowo dla Ozziego wynosi 17 zł Antybiotyk cotygodniowo dla Matyldzi wynosi 17 zł i nie dawno Mati miała podawany jad tarantuli 3 x 25 zł i była tez cytologia 50 zł Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Mam totalnego doła i jestem wkurzona :angryy: Kojarzycie pewnie kotkę Plamkę którą dokarmiam i co chwile rodzi maluchy , niestety tym razem tez urodziła i je wyprowadziła . Planowana łapanka miała być jutro maluchów i Plamki która jest bardzo ciężko złapać ( od 3 lat ja próbuje złapać ) :roll: No i nawet udało mi sie ustalić w czyjej jest piwnicy i sie ucieszyłam że nie będziemy na dworze jej łapać :) No ale czar prysł jak weszłyśmy dziś do piwnicy a na korytarzu leżał juz martwy kociak [*] :-( a niedaleko niego dziwna wędlina , podejrzewam że była w niej trucizna a ten drugi ma bardzo chore oczko ... Teraz jest tam zainstalowana klatka - łapka i może sie tym razem sie złapią :roll: A druga sprawa to kolejny porzucony domowy około 4 miesięczny kociak :shake: , bardzo podobny do Urwiska , na szczęście wzięła go ode mnie koleżanka na DT , no ale ja jej obiecałam że znajdę dla niego dom , ale nie mam za co wykupić mu ogłoszeń , napisze do Itaki i może zrobi mu allegro Filipek chodzi do kuwety i jest bardzo pro ludzki :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 dzis Emi miała pobrana krew do badań , morfologie nie najgorzej , miała tez testy na FIV i FELV i na szczęście sa ujemne Od dziś codziennie będzie dostawać Tolfine , Calo Pet , immunactiv , kroplówki 2 razy dziennie i conwa przez zakraplacz , boje se o nią Boje sie jaki będzie rachunek , błagam o pomoc ... bo juz teraz jest ogromny Przed chwilka ja wycisnęłam , teraz sobie spi ale jeszcze czeka nas kkroplówka i podanie conwa przez zakraplacz i podanie immunactiv i pasty Calo Pet a juz padam na twarz ze zmęczenia ... Quote
Isiak Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Proszę o konto - zakończył się bazarek na miau, czekam jeszcze na jeden przelew. Quote
Iljova Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Justa przeczy tała na jednym z wątków wpis Kociary że Emi odeszła :cry::cry::cry::cry::cry: jednak nie dala rady ... :cry::cry::cry:przykro mi myslami jestem z Tobą. To zawsze boli... :-(:-(:-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Isiak']Przypominam się o numer konta.[/QUOTE] Juz pisze PW Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Kochani bardzo , bardzo Wam dziękuje za wszystko , za pamięć o Emi , za ciepłe słowa , za pomoc .... Dom bez Emi jest taki pusty :-(:-(:-( mimo iż jest w nim wiele zwierząt , Urwisek cały czas ją woła , szuka , nie chce za bardo jeść , staram się z go zająć zabawa , dałam mu tunel do zabawy ... Szczególne podziękowania dla moich wetów , dr Karolinie Włodarczyk , dr Juli i Michałowi Mazur za walkę o życie Emi , robili wszystko co było możliwe ... oraz chce bardzo podziękować Przystani Ocalenie za pomoc w kwocie 300 zł na rzecz długu u weta ( dług nadal jest spory i proszę o pomoc w jego spłacie , dziś kolejna wizyta tym razem z Ozzim ) Za 3 tyg zaczyna sie nowy rok rozliczeniowy z 1% podatku , bardzo Was proszę jeśli jeszcze nie wybraliście swej organizacji o wpłatę na Przystań Ocalenie, oni mimo iż maja wiele chorych i wiekowych zwierząt pomagają jeszcze innym , pamiętajmy o Przystani ... Dziś znów byłam z Ozzim u weta , oczko lepiej , ale źle z buzinka , krwawi i ropieje :-(. mam dla niego kolejny antybiotyk i w środę będzie miał pobrana krew i musi mieć usuwane zęby te co jeszcze zostały . Mati odpukać jak na dzień dzisiejszy OK , je i nie krwawi z buzinki Jedynie troszkę rzęzi , ale ona już tak ma . Eustaszek , Maniek , Szłapek S.U.K.owcy tez OK Quote
Isiak Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Od paru lat wpłacam 1% podatku na Przystań Ocalenie. Poszedł przelew na 50 zł. Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='Isiak']Od paru lat wpłacam 1% podatku na Przystań Ocalenie. Poszedł przelew na 50 zł.[/QUOTE] Isiak bardzo , bardzo dziękuje za pomoc :):):) Bardzo sie ciesze ze wpłacasz 1% podatku na Przystań Ocalenie :):):) Quote
Iljova Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Ja nie inaczej, już na stałe będę przekazywać ten 1% Przystani Ocalenie :-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Iljova napisał(a):Ja nie inaczej, już na stałe będę przekazywać ten 1% Przystani Ocalenie :-) Bardzo dziekuje :):):) Za chwile ide karmić bezdomniaczki .... Plamka jutro będzie wypuszczana z klatki , oj dzika dzicz z niej a jej partner nie do złapania agent jeden , teraz będzie karmiony w klace łapce bez zapadni , może jak nabierze zaufania do niej to da sie złapać :roll: Jedna z koteczek z ul Efów 22 mocno kuleje :cry: a nie jestem w stanie jej pomóc :cry: Ozzi jutro jedzie na badanie krwi , nadal jest na antybiotyku . Pochowałam głęboko do szafki ulubione kocyki Emi , nie moge na nie nawet patrzeć , tak bardzo mi jjej brakuje :cry: :cry: :cry: zostały jeszcze pampersy , może ktoś potrzebuje ( mały rozmiar na kocie około 6 - 8 miesięczne . Teraz Eustaszek sobie siedzi w jej klatce , często do klatki tez wchodzi Karolek .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Byliśmy dziś u weta : Ozzi miał pobrana krew aby stwierdzić czy można go znieczulic do zabiegu usunięcia reszty zębów , ( są w bardzo złym stanie :( ) Ozzi dostał tez steryd z powodu chorego oczka , no i nadal jest na antybiotyku . Mati dostała cotygodniowa dawkę antybiotyku . Eustachy tez dziś dostał co tygodniowa dawkę Cartrophen . Quote
Iljova Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Niech tym zwierzakom dopisuje zdrowie :) Quote
malagos Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Mam propozycję w takim razie - na dogo wystawiłam bazarek z przepisami kulinarnymi, taki sam mozna zrobić na miau. Mam od dawna tam konto, ale nie wystawiłam bazarku nigdy i potrzeby jest ktoś, kto to za mnie zrobi :) chętnego proszę o pw. tak to wyglada http://www.dogomania.pl/threads/219356-Moje-przepisy-kulinarne-na-Boze-Narodzenie-i-nie-tylko-do-20.12.11-na-Tik%C4%99 Quote
Recommended Posts