Iljova Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Mam nadzieję że Maniek będzie miał w końcu ten dom. Trzymam kciuki Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Iljova napisał(a):Mam nadzieję że Maniek będzie miał w końcu ten dom. Trzymam kciuki Niestety domek już sie nie odezwał :( Ozi mi dzis dwa razy wymiotował :( , i jak do jutra sie nie uspokoi to jade z nim do weta . Urwis z dnia na dzień czuje sie lepiej :) Quote
Iljova Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Znowu coś nie tak ? :( Ozi co Ci się dzieje biedaku ? :( Dobrze że Urwisek chociaż coraz lepiej :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Bardzo Was proszę o klikanie , oni ratują wiele zwierząt , takich które były juz skazane na śmierć , bo stare , chore , kalekie , bo lepiej je zabić na mięso .... Przystań wiele razy tez pomogła moich podopiecznych choć sami maja ich bardzo bardzo dużo ... Kopiuje z stronki KPDZ PROSIMY O POMOC DLA PRZYSTANI OCALENIE Kochani bardzo Was prosimy o wejście na http://apps.facebook.com/zwierzoluby i kliknięcie na dowolnego naszego zwierzaka, uzyskane w ten sposób punkty zamienią sie w realną i wymierną pomoc dla naszego przytuliska. Prosimy też promować tą aplikację wśród swoich znajomych i w ogóle gdzie sie tylko da. Im więcej osób będzie z niej korzystać tym więcej pomocy otrzymamy. Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Iljova napisał(a):Ja już tam bywam :-) Bardzo dziękuje , Przystań to magiczne miejsce .... Quote
sylwija Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 kliknęłam :) i trzymam kciuki za zdrówko Ozziego Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 sylwija napisał(a):kliknęłam :) i trzymam kciuki za zdrówko Ozziego Dzięki :) i witamy po urlopie :) Ozzi teraz juz lepiej , bo miał znów kryzys i jest w trakcie intensywnego leczenia , w poniedziałek znów jedziemy . Urwis też lepiej choć jeszcze na antybiotyku . Fibi też lepiej i dostał też leki do domu ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Dziś wielki dzień dla Jasia bo znalazł dom :lol:, pojechał do Katowic do wspaniałej pary :lol: Ale też dziś do mnie trafił około 3 miesięczny kociak po wypadku komunikacyjnym :-(:-(:-( , ma niedowład tylnych nóżek i biegunkę oraz odparzenia :-(:-(:-( . Już ją kilka razy myłam i smarowałam sudocremem , dałam jej tez Nifuroxazyd i Espumisan aby choć trochę zatrzymać biegunkę ... Emi teraz je suchego RC , a ma ładny apetyt , chce sie nawet delikatnie bawić ,widzę ze ma ogromna chęć do życia , choć będzie przed nami wielka walka o jej zdrowie , jutro o 18 tej jadę z nią ( i innymi ) do weta . Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=133884&p=8031588#p8031588 Wątek Emi :( Quote
Iljova Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Czy Tobie kiedyś zmniejszy się liczba biedaków ? Jakoś nie wydaje mi się :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='Iljova']Czy Tobie kiedyś zmniejszy się liczba biedaków ? Jakoś nie wydaje mi się :)[/QUOTE] Oj , chyba nie :roll: Znów mam problem z netem i pisze od Pani Marysi bo mi popsóła sie ładowarka do baterii :angryy: Wieści od weta : Ozzi dostał kolejne zastrzyki i jutro i po jutrze tez dostanie .... A Emi dostała zastrzyk przeciw zapalny , czucia głębokiego nie ma ani odrobinki , wetka podejzewa złąmanie kręgosłupa i w srode bedzie miaŁA RTG , nadal walczymy z biegunka i jest coraz lepiej , odparzenia po woli też sie goją . Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Relacja z wczorajszej wizyty Ani Kubicy z córeczką :) Justa&Zwierzaki napisał(a): A dziś tez tyskie mruczki miały odwiedzinki cioci Ani Kubicy z wspaniała córeczką Mrusie wymiziane a było co miznac, nie było obijania sie , oj nie . Mrusie stanęły na wysokości Tak wczoraj odwiedziłam Tyskie mruczki i jestem pod wielkim wrażeniem dla Justyny ,dużo uznania i ogromny szacunek Szczerość Justy i pełne poświęcenie dla swoich podopiecznych (i nie tylko swoich) jest godne naśladowania, a moja córeczka zakochała się w cioci Justynie . W drodze powrotnej musiałam okłamać ją, że wracamy do cioci bo zagłuszała hałas pędzącego pociągu krzycząc -"nie chcę do domku,chcę do cioci" a pasażerowie patrzyli na mnie z politowaniem A teraz coś o kociastych-na dzień dobry przywitał mnie Ozi,kochany kociak ,pomimo swoich chorób bardzo dzielny ,pokazujący ludziom że ich kocha ,Tygrys -miauknął i zabrał się za obwąchiwanie "obcego" ,Eustaszek -oczywiście księciunio nie ruszył się z wersalki ,czekał aż ja podejdę się przywitać ,ale spojrzał mi prosto w oczy i dał buziaka ,za to Mikuś cudo a nie kot wszedł mi na kolana ,przednie łapki oparł na ramieniu przytulił swój pysio do mojego pysia i tak sobie trwaliśmy przez dłuższą chwilę,Miki zapadł mi głęboko w serce Justynka od razu ostrzegła ,że nie głaszczemy Czorta ,bo Czort to Czort zaryzykowałam i...... Czort to fajny kolega Lussi dała się głaskać i nawet udawała że chce dać buziaka a jak tylko nasze noski się spotkały poczułam leciutkie ugryzienie w nos a mina zadowolonej z siebie Lussi -bezcenna Urwis -słodki Urwis przyszły domek będzie miał dużą pociechę z niego ,na końcu poznałam Jasia (miałam jeszcze szansę poznać,bo wieczorem pojechał do swojego domku ) i Małgosię no po prostu cukiereczki Przyznam się że tęsknię za kociastymi Justynki ,a tak szczególnie za Ozim i Mikusiem i jeśli tylko ciocia Justyna nas zaprosi to z dużą przyjemnością odwiedzimy ten magiczny ,pełen miłości dom .Dziękuję że mogliśmy Was Justynko poznać Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Mam już ładowarkę , była cholernie droga bo kosztowała 79 zł :angryy::angryy::angryy: A przed chwila byłam u weta z Emi , miała rtg , wieczorem mam dzwonic co i jak jest połamane .... Dostała tez zylexis i została odrobaczona oraz dostaliśmy do domu ALU SPRAY . Za dwa dni kolejny zilexis . Zamówiłam tez Chitopan , to wszystko na kreskę a jeszcze muszę kupić jej pampersy i riwanol do przemywania , tylko nie mam za co :-(:-(:-( Bardzo proszę o wsparcie choćby minimalne ... Ozzi wczoraj i dziś tez jeszcze dostał antybiotyk i wygląda na to że jest lepiej :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Caragh proszę zmień tytuł ze jest potrzebne wsparcie finansowe ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Emi wykąpana , przewinięta , nakarmiona , leki podane no ale do rzeczy : RTG wykazało liczne złamania miednicy :cry: :cry: :cry: Co do kręgosłupa nie mamy pewności czy jest złamany czy nie , ale wszystko wskazuje na to że rdzeń jest przerwany :cry: :cry: :cry: Zalecenie ograniczenie ruchu do minimum no i walczymy z tymi odparzeniami ... Quote
Tymonka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Kociak wywalony z auta w lesie , błagam o pomoc !moje psy go zjedzą !!!! http://www.dogomania.pl/threads/215642-Kociak-wywalony-z-auta-w-lesie-b%C5%82agam-o-pomoc-!moj******-go-zjedz%C4%85-!!!!?p=17756016#post17756016 Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Już jesteśmy po wizycie u weta z Emi . Emi była wyciskana i udało sie dużo moczu wycisnąć , jutro mamy być o 11 ale tym razem mam już transport :ok: Jak wróciliśmy od weta to Emi dosłownie żucia sie na jedzenie :lol: Ale nie wiem czy jutro też nie pojedzie do weta Ozzi bo też ma problem z siku :roll: Quote
Iljova Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Kiedy to się skończy i zwierzaki będą cieszyć się zdrowiem ? :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Iljova']Kiedy to się skończy i zwierzaki będą cieszyć się zdrowiem ? :([/QUOTE] Nie wiem , ale tak to jest jak sie ma cięzkie przypadki , w tym tez bardzo wiekowe ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Emi wykąpana juz na noc , niestety siku w pampersie nie było :| A po kąpieli uwielbia sie bawić moimi włosami jak ja trzymam zawiniętą w ręcznik :wink: Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Emi nadal nie sika sama :cry: Ozi już ok :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Dziś Emi została też wyciśnięta , dostała Zylexis i dostała zastrzyk z Niwalinu , jutro tez dostanie no i dostałam na ten lek receptę . dostała tez pastę diarseryl 24ml , po południu ma jeszcze dostać nospe rozkurczowo . boje sie o nią , aby tylko zaczęła sama sikać :-(:-( Quote
Recommended Posts