Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iljova napisał(a):
Mam nadzieję że Maniek będzie miał w końcu ten dom. Trzymam kciuki

Niestety domek już sie nie odezwał :(

Ozi mi dzis dwa razy wymiotował :( , i jak do jutra sie nie uspokoi to jade z nim do weta .

Urwis z dnia na dzień czuje sie lepiej :)

Posted

Bardzo Was proszę o klikanie , oni ratują wiele zwierząt , takich które były juz skazane na śmierć , bo stare , chore , kalekie , bo lepiej je zabić na mięso ....
Przystań wiele razy tez pomogła moich podopiecznych choć sami maja ich bardzo bardzo dużo ...

Kopiuje z stronki KPDZ
PROSIMY O POMOC DLA PRZYSTANI OCALENIE

Kochani bardzo Was prosimy o wejście na http://apps.facebook.com/zwierzoluby i kliknięcie na dowolnego naszego zwierzaka, uzyskane w ten sposób punkty zamienią sie w realną i wymierną pomoc dla naszego przytuliska.
Prosimy też promować tą aplikację wśród swoich znajomych i w ogóle gdzie sie tylko da. Im więcej osób będzie z niej korzystać tym więcej pomocy otrzymamy.

Posted

sylwija napisał(a):
kliknęłam :)

i trzymam kciuki za zdrówko Ozziego

Dzięki :) i witamy po urlopie :)

Ozzi teraz juz lepiej , bo miał znów kryzys i jest w trakcie intensywnego leczenia , w poniedziałek znów jedziemy .

Urwis też lepiej choć jeszcze na antybiotyku .

Fibi też lepiej i dostał też leki do domu ...

Posted

Dziś wielki dzień dla Jasia bo znalazł dom :lol:, pojechał do Katowic do wspaniałej pary :lol:

Ale też dziś do mnie trafił około 3 miesięczny kociak po wypadku komunikacyjnym :-(:-(:-( , ma niedowład tylnych nóżek i biegunkę oraz odparzenia :-(:-(:-( . Już ją kilka razy myłam i smarowałam sudocremem , dałam jej tez Nifuroxazyd i Espumisan aby choć trochę zatrzymać biegunkę ...
Emi teraz je suchego RC , a ma ładny apetyt , chce sie nawet delikatnie bawić ,widzę ze ma ogromna chęć do życia , choć będzie przed nami wielka walka o jej zdrowie , jutro o 18 tej jadę z nią ( i innymi ) do weta .

Posted

[quote name='Iljova']Czy Tobie kiedyś zmniejszy się liczba biedaków ? Jakoś nie wydaje mi się :)[/QUOTE]
Oj , chyba nie :roll:

Znów mam problem z netem i pisze od Pani Marysi bo mi popsóła sie ładowarka do baterii :angryy:
Wieści od weta :
Ozzi dostał kolejne zastrzyki i jutro i po jutrze tez dostanie ....
A Emi dostała zastrzyk przeciw zapalny , czucia głębokiego nie ma ani odrobinki , wetka podejzewa złąmanie kręgosłupa i w srode bedzie miaŁA RTG , nadal walczymy z biegunka i jest coraz lepiej , odparzenia po woli też sie goją .

Posted

Relacja z wczorajszej wizyty Ani Kubicy z córeczką :)

Justa&Zwierzaki napisał(a):
A dziś tez tyskie mruczki miały odwiedzinki cioci Ani Kubicy z wspaniała córeczką
Mrusie wymiziane a było co miznac, nie było obijania sie , oj nie . Mrusie stanęły na wysokości

Tak wczoraj odwiedziłam Tyskie mruczki i jestem pod wielkim wrażeniem dla Justyny ,dużo uznania i ogromny szacunek Szczerość Justy i pełne poświęcenie dla swoich podopiecznych (i nie tylko swoich) jest godne naśladowania, a moja córeczka zakochała się w cioci Justynie . W drodze powrotnej musiałam okłamać ją, że wracamy do cioci bo zagłuszała hałas pędzącego pociągu krzycząc -"nie chcę do domku,chcę do cioci" a pasażerowie patrzyli na mnie z politowaniem
A teraz coś o kociastych-na dzień dobry przywitał mnie Ozi,kochany kociak ,pomimo swoich chorób bardzo dzielny ,pokazujący ludziom że ich kocha ,Tygrys -miauknął i zabrał się za obwąchiwanie "obcego" ,Eustaszek -oczywiście księciunio nie ruszył się z wersalki ,czekał aż ja podejdę się przywitać ,ale spojrzał mi prosto w oczy i dał buziaka ,za to Mikuś cudo a nie kot wszedł mi na kolana ,przednie łapki oparł na ramieniu przytulił swój pysio do mojego pysia i tak sobie trwaliśmy przez dłuższą chwilę,Miki zapadł mi głęboko w serce
Justynka od razu ostrzegła ,że nie głaszczemy Czorta ,bo Czort to Czort zaryzykowałam i...... Czort to fajny kolega
Lussi dała się głaskać i nawet udawała że chce dać buziaka a jak tylko nasze noski się spotkały poczułam leciutkie ugryzienie w nos a mina zadowolonej z siebie Lussi -bezcenna Urwis -słodki Urwis przyszły domek będzie miał dużą pociechę z niego ,na końcu poznałam Jasia (miałam jeszcze szansę poznać,bo wieczorem pojechał do swojego domku ) i Małgosię no po prostu cukiereczki
Przyznam się że tęsknię za kociastymi Justynki ,a tak szczególnie za Ozim i Mikusiem i jeśli tylko ciocia Justyna nas zaprosi to z dużą przyjemnością odwiedzimy ten magiczny ,pełen miłości dom .Dziękuję że mogliśmy Was Justynko poznać

Posted

Mam już ładowarkę , była cholernie droga bo kosztowała 79 zł :angryy::angryy::angryy:

A przed chwila byłam u weta z Emi , miała rtg , wieczorem mam dzwonic co i jak jest połamane .... Dostała tez zylexis i została odrobaczona oraz dostaliśmy do domu ALU SPRAY .
Za dwa dni kolejny zilexis .
Zamówiłam tez Chitopan , to wszystko na kreskę a jeszcze muszę kupić jej pampersy i riwanol do przemywania , tylko nie mam za co :-(:-(:-(

Bardzo proszę o wsparcie choćby minimalne ...

Ozzi wczoraj i dziś tez jeszcze dostał antybiotyk i wygląda na to że jest lepiej :lol:

Posted

Emi wykąpana , przewinięta , nakarmiona , leki podane no ale do rzeczy :
RTG wykazało liczne złamania miednicy :cry: :cry: :cry:
Co do kręgosłupa nie mamy pewności czy jest złamany czy nie , ale wszystko wskazuje na to że rdzeń jest przerwany :cry: :cry: :cry: Zalecenie ograniczenie ruchu do minimum no i walczymy z tymi odparzeniami ...

Posted

Już jesteśmy po wizycie u weta z Emi .
Emi była wyciskana i udało sie dużo moczu wycisnąć , jutro mamy być o 11 ale tym razem mam już transport :ok:
Jak wróciliśmy od weta to Emi dosłownie żucia sie na jedzenie :lol:

Ale nie wiem czy jutro też nie pojedzie do weta Ozzi bo też ma problem z siku :roll:

Posted

Dziś Emi została też wyciśnięta , dostała Zylexis i dostała zastrzyk z Niwalinu , jutro tez dostanie no i dostałam na ten lek receptę . dostała tez pastę diarseryl 24ml , po południu ma jeszcze dostać nospe rozkurczowo .
boje sie o nią , aby tylko zaczęła sama sikać :-(:-(