Justa&Zwierzaki Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Niestety nie powiodła się dzisiejsza łapanka :shake: , a tam oprócz 3 kociąt są dwie kocice z czego jedna już na ostatnich nogach :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Phantasmagori bardzo dziękuje za sudokrem dla Eustaszka i juz go smarujemy :lol::lol::lol: Dziś Ozzi dostał co tygodniową dawkę antybiotyku . Jutro Mini i Mimi będą miały sterylizacje . Prawdopodobnie też jutro będzie miał usuwanego guza z łapki Krecik :shake: W nowym miejscu gdzie kamie koty dziś juz jedno kocie straciło życie [*] , zabije je samochód :-( A Urwis to mi w nocy napędził stracha bo sie zawiesił na firance i wisiał jak kokon :evil_lol: Komicznie wyglądał i lekko po tym kulał a teraz znów szaleje jak pijani zając :evil_lol: A wczoraj sie przeprowadziła króliczka Lola dzięki Kitty27 A teraz idę jeszcze w 3 kolejne miejsca karmić , podam już z nóg :roll: Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Dosłownie kilka godzin temu ktoś porzucił w kartonie 3 około 3 tyg kociaki z czego jeden juz nie żyje [*] , zostały porzucone w stajni w kartonie :angryy:. Już je nakarmiłam , brzuszki wymasowałam bo były ogromne , siku było tak dużo ze nie nadążałam zmieniać papierowych ręczników , bardzo cierpiały :shake: Karmie je Mixolem , dobrze ze trochę zostało po Nince . No i mam je na kwarantannie i muszę tam chodzić co 3 godziny , nie wiem jak to będzie w nocy , bo do domu to za duże ryzyko dla nich :shake: Quote
sylwija Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 brak słów na takich 'ludzi' takie maleństwa :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 sylwija napisał(a):brak słów na takich 'ludzi' takie maleństwa :( Dokładnie , brak słów :angryy::angryy::angryy: Maleństwa ładnie zjadły o po około 25ml na kocie , ale niepokoi mnie biegunka , być może to dla tego że ktos je próbował karmić krowim mlekiem i po przez szczykawke , oby to nie było coś poważnego bo az sie boje myśleć no i jutro jedziemy do weta ... Brzuszki wymasowane i wypróżnione i dałąm im tez termofor aby miały ciepło . Trzeba by im imiona wymyślać a jest to parka . Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Kociaki Jaś i Małgosia maja kryzys , brzuchy rano były ogromne i zagazowane, dostały zastrzyki i kroplówkę . Około 14 tej będą miały następna i wieczorem też . Dziś nie mooga jeść :shake: Umówiłam już Urwisa i Karolka na kastracje , dokładnie za tydzień:evil_lol: Quote
Iljova Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Ty to masz urwanie głowy z tymi futerkami biednymi :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jaś i Małgosia troszkę lepiej , ale przy tak małych kociakach nigdy nie wiadomo jak się potoczy ....... Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Iljova napisał(a):Czy Ty wogóle sypiasz, jesz ??? Oj , jestem wiecznie nie wyspana a jem dosłownie w biegu .... A Jaś i Małgosia czuja sie dzis lepiej , jedzą ale jeszcze maja trochę biegunkę ... Quote
Iljova Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 To mam nadzieje że szybko im zupełnie przejdzie i wszystko będzie dobrze :-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 ROZLICZENIA SIERPIEŃ MIAU.PL Honda11 dla Bony -------------------------------------------- 30 zł Bożena 640 -------------------------------------------------- 20 zł P.Walentyna dla Eustaszka ------------------------------------ 80 zł P.Robert ----------------------------------------------------- 100 zł Izydorka ----------------------------------------------------- 25 zł P. Małgosia -------------------------------------------------- 200 zł P.Teresa ----------------------------------------------------- 70 zł P.Bartosz ----------------------------------------------------- 20 zł Julka 75 bazarek dla Lussi -------------------------------------- 60 zł P.Iza dla Eustachego ------------------------------------------- 100 zł Miłka dla Raffiego ---------------------------------------------- 50 zł Fun.Immuno.im.kotki Rozalki na Zylexis dla Mati ------------------ 100 zł LSVC - kocie bazarki ------------------------------------------- 50 zł P.Teresa Beata Marta Jana ------------------------------------ 32 zł P. Hanna ----------------------------------------------------- 150 zł P.Beata dla Majeczki ------------------------------------------ 20 zł P.Małgosia ------------------------------------------------------ 200 zł P.Robert --------------------------------------------------------- 200 zł Honda 11 dla Bony ----------------------------------------------- 30 zł RAZEM : 1527 zł DOGOMANIA.PL Maks ----------------------------------------------------------------- 10 zł Izzie1983 ------------------------------------------------------------- 20 zł Maks ----------------------------------------------------------------- 10 zł Ellig bazarek ----------------------------------------------------------- 15 zł Bazarek AnnaA---------------------------------------------------------- 20 zł Lu Gosiak bazarek ------------------------------------------------------ 5zł RAZEM : 80 zł :lol::lol::lol: WSZYSTKO RAZEM 1617 zł :lol::lol::lol: WYDATKI : WET ------------------------------------------------ 600 zł Żwirek ---------------------------------------------- 210 zł RC starter ------------------------------------------ 80 zł RC CALM ------------------------------------------- 224 zł RC Urinary HD --------------------------------------- 160 zł Puszki ---------------------------------------------- 179,4 zł Mięso ---------------------------------------------- 141,67 zł Puszki ----------------------------------------------- 30.66 zł Ręczniki---------------------------------------------- 99.92 zł Apteka ---------------------------------------------- 54.94 zł Pampersy -------------------------------------------- 89.7 zł 2 pakiety ogłoszeniowe i 1 allegro wyróżnione ---------- 42 zł RAZEM 1912.29 zł Kochani bardzo bardzo Wam dziękuje za pomoc finansową :lol:, za bazarki :lol: , za ogłaszania :lol: , za podnoszenie wątków :lol: , za dobre słowo , za wszystko co robicie dla moich podopiecznych , bardzo Wam dziękuje :lol::lol::lol: Bardzo chce tez podziękować wyjątkowym , wspaniałym lekarzom z lecznicy FAUNA dr Julii i Michałowi Mazur :lol:oraz dr Karolinie Włodarczyk :lol: Podziękowania tez sie należą sklepom zoo Żako i Mini zoo za zbiórkę karmy :lol: P.S. Mam nadzieje że nikogo z forum nie pominęłam :oops: Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Jaś i Małgosia jeszcze mają lekką biegunke , ale cora mniej . Wczoraj wieczorem dałam im oprócz mleka a butelki namoczyłam rc dla kociąt i Małgoasia bardzo chętnie , ale Jas nie chce i mleka tez znacznie mniej je .... Urwisek kaszle i nie wiem co będzie z jego kastracją czwartkową , te jego wskakiwanie do miski z woda i tak szalał ze prawie za każdym razem dyszał a potem biegł sie ochłodzić do okna i mamy kaszel ... Eustaszek juz ma wygojone odparzenia , sudokrem od Phantasmagori jest rewelacyjny :lol: Jutro ide na wizyte przed adopcyjną na ul Bema , bo byc może Mimi tam zamieszka . a Pan z Krakowa który chce adoptować Mini wydaje sie super , ma juz kota , karmi RC i nie wypuszcza bez kontroli na balkon , i podczas rozmowy zrobił bardzo dobre wrażenie :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Po wizycie jestem pewna że domek dla Mimi jest OK , będą karmić RC , maja juz kupione podstawowe przybory , Mimi też jest na tapecie w kompie :ok: Urwisek jest na antybiotyku :( Jaś i Małgosia coraz lepiej , juz nawet same jedzą , choć butelkę też chętnie piją szkraby :lol: Quote
Iljova Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Nareszcie jakieś dobre wiesci :) oby tak dalej :) Quote
sylwija Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 wszystko lepiej. niech Urwisek jeszcze szybko zdrowieje Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Ozzi dziś dostał kolejna porcje antybiotyku . A dług u weta znów bardzo wysoki około 1500 zł :cry: Błagam o pomoc w jego spłacie ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Jaś i Małgosia juz sa w 100% samodzielne :lol: I tak sie zastanawiam czy juz nie poprosić Catangel o ogłoszenia .... Bo w sumie za tydzień mają mieć kolejne odrobaczenie no i trzeba by je następnie zaszczepić, ale dług spory 1500zł.... a domki bardzo rzadko zwracają choć cześć kosztów :roll: Dziś Eustachy dostanie kolejny zastrzyk na te swoje problemy i za 3 tyg następny . Urwis nadal jest na antybiotyku , ale juz czuje sie lepiej . A też dzis Mini i Mimi maja mieć zdejmowane szwy . Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Mati znów ma ataki astmy i dzis dostała steryd :( Karolek jest na kastracji . A wieczorem jade z Mimi na adopcje :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Mimi już w swym domku :):):) Bardzo dziękuje wszystkim zaangażowanym w jej sprawę , dziękujemy za ogłoszenia ... Wzięłam tez 50 tabl wetmedinu dla Czikusia . Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Kurcze nie wiem co sie dzieje z Fibim Jak szlam o 21 karmić bezdomne koty to nie chciał ze mną iść , a jak wróciłam to nawet mnie nie przywitał , martwi mnie to tym bardziej że on ma chore tylne nóżki ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Urwis nie je , musze z nim do weta bo ten antybiotyk co dostaje nie działa na niego , przestał jeść i nadal kaszle Ja dziś tez bardzo źle sie czuje , już 3 noc muszę co kilkadziesiąt minut wstawać do ubikacji a od wczoraj bolą wszystkie kości a teraz jeszcze głowa i nie mam sił nawet kuwet posprzątać ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Urwis dziś dostał silniejszy antybiotyk i jutro i po jutrze też dostanie , dostał też na stan zapalny i na gorączkę bo ma ja podwyższoną . Dziś do domku w Krakowie pojechała Mini :) będzie miała też towarzystwo jednego też młodego kotka :) Trzymajcie kciuki za Manka , być może bedzie miał dom , trwają rozmowy i maja przyjechać go poznać ... Teraz domu szukają : Jaś i Małgosia , Bruno , Lussi , Kika , Czort , Mati . Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 PROSIMY O POMOC DLA PRZYSTANI OCALENIE Kochani bardzo Was prosimy o wejście na http://apps.facebook.com/zwierzoluby i kliknięcie na dowolnego naszego zwierzaka, uzyskane w ten sposób punkty zamienią sie w realną i wymierną pomoc dla naszego przytuliska. Prosimy też promować tą aplikację wśród swoich znajomych i w ogóle gdzie sie tylko da. Im więcej osób będzie z niej korzystać tym więcej pomocy otrzymamy. PRZYSTAŃ OCALENIE wilele razy pomogła moim podopiecznym i dlatego bardzo Was prsze o klikanie na fb , ja niestety mam proble z zalogowaniem sie tam :shake: Quote
Recommended Posts