Iljova Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Oj, biedne te zwierzaki , a Ty też nie masz lekko . Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Wieści z wizyty u weta : Mati została na sterylke , o 14 tej bym ją juz mogła odebrac , ale musze iść ludziom psy wyprowadzić a transport mam na 18 tą . Lussi ma bardzo silne zapalenie górnych dróg oddechowych :( i codziennie musze z nia do weta jeździć na zastrzyki :roll: Gorączki nie pozwoliła sobie zbadać mimo iż jest bardzo osłabiona . Szłapaek dostał steryd na te allergie . Maniek wymiotuje z powodu bólu brzucha , dostał 2 zastrzyki i dzis musi być na głodówce a od jutra na saszetkach Sensitivity , dostał na razie tylko 4 szt , może to wystarczy a jak nie to bedzie musiał być na nich dłużej :shake: Fibi ma do wykupienia recepte na krople do tego ropiejącego oka , tylko jak ja mu to bede zakrapiac jak on mnie wtedy gryzie :shake: :roll: A poza tym Eustaszek siura jak nalezy , apetyt i szleństwa w jego stylu to standard i aż miło na niego patrzeć :twisted: Ozzi poza lekiem przeciw bólowym nie musi nic innego na dzień dzisiejszy dostawać , czuje sie dość dobrze , je , pije , siura bez krwi i nawet sie bawi :lol: Kika szuka Mati , nawołuja ją :shake: oj bedzie jej cięzko jak Mati pojedzie do adopcji :shake: Miki uwielbia sie bawić gumką do włosów i jak tylko widzi że czesze włosy to od razu szaleje za nią a dziś to mi nawet w nocy z włosów ja zdjoł :diabloti: , szalone z niego kocie :diabloti: Quote
Iljova Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Miki Gumkowy Szaleniec ;-) Cieszę sie że Eustaszek i Ozzi W miarę dobrze. Smutne to że Kikunia tak bardzo się przywiązała A reszta nie wesoło :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Relacja Kociary82 z wczorajszej wizyty u tyskich mruczków : Miki i gumka do wlosow bylam dzis u mrusiow, bawilam sie z Mikim ta gumka widok naprawde cudny mala rzecz a cieszy hehehehe Matyldzia biedna obolala pewnie, spala caly czas w transporterku. Okazalo sie dopiero na stole operacyjnym, ze ona musiala byc juz kiedys sterylizowana, bo doktor nie znalazl macicy Ech... szkoda, ze nikt nie wiedzial o tym wczesniej, bo by sie kotusi stresu oszczedzilo Maniek troszke sie pomizial ze mna, ale jest jakis dziwny... dziwnie cichy, za spokojny, nie chce sie bawic, ani prawie jesc... kregoslup ma nadal bolesny, lekko go smyrnelam po pleckach to zaraz miauknal, ze boli. Musi to mu bardzo dokuczac. Moze nie tyle sama sila bolu, ale to, jak dlugo juz to tra, to moze byc najbardziej meczace. Chociaz podobno po moim wyjsciu bawil sie sznurkiem. Ale widac po zachowaniu, ze cos mu doskwiera bardzo. Nawet Lussi nie gonil, tylko patrzyl na nia wymownie. Lussi bardzo kicha, zaczela troszke jesc, niewiele, ale zawsze cos skubnie Bardzo sie dzis miziala do mnie Jest taka sliczna Czorcio ma sie lepiej, ladnie wszystko porasta sierscia Tygrys... to dowod na to, ze po raz kolejny milosc zdzialala cuda! Kiedys Diabelek, pamietacie dymnego, pieknego kocurka, ktory nie dal sie dotknac, byl pelen agresji a potem... zaczal sie miziac, garnac do ludzi... Dokladnie tak samo jest z Tygrysem Coraz bardziej miziasty jest, nie sadzilam, ze kiedykolwiek bede mogla go tak tulic jak dzis Po raz pierwszy odkad go znam sam wszedl mi na kolana Widzialam juz dawno, ze ma na to ochote ale i ja nie bylam go pewna, czy mnie nie obsika, i on nie byl pewny, czy moze... A dzis Po raz pierwszy wszedl mi na kolana Ozzi... ech... usnelabym przy nim o maly wlos Siedzialam sobie na kanapie, Ozzinek obok mnie wtulony we mnie, zwiniety w klebek spal slodko ja go delikatnie glaskalam... i zrobilo mi sie tak blogo... ze jeszcze chwila i bym moze usnela Eustachy... wymiziany i wycalowany calutenki Szlapcio sie troszke drapie i wylizuje znow z powodu alergii, ale poza tym ma sie dobrze Fibi po ogoleniu wyglada o wiele piekniej ale zmienil sie nie do poznania wczesniej to byla z niego tylko wielka kulka siersci na krotkich lapkach a teraz odmlodnial znacznie Wyglada tak, jakby zrzucil sporo kg bo przez ta siersc wygladal na bardzo grubego, a teraz wyglada znacznie szczuplej Wyladnial moim zdaniem _________________ Quote
Iljova Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 no to trzeba było fotki strzelić ;-) i wrzucić na dogo ;-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Przed chwilka patrzyłam w TVN UWAGA i nie moge przestać myslec o tej suni która została zagłodzona na śmierć przez swego ''właściciela'' :evil::angryy: :evil::angryy: :evil::angryy: A dziś do mnie tafił ze sklepu zoologicznego królik z niedowładem tylnich nóżek :cry: , kaszle i kicha :cry: Jutro jedziemy z nim do weta ... Prosimy o wsparcie . Jutro też do weta jede z Lussinką . dziś juz je więcej i chyba czuje sie troszke lepiej . Maniuś w nocy znów zwymiotował :( , nie chce jeść sensitivity :shake: Fibiemu podać krople do oczka nie jest ani łatwe , ani bezpieczne :roll: Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Wieści po wizycie u weta: Maniek ma bolesny juz cały kręgosłup i brzuch też :cry: ( rano też wymiotował ) , dostał zastrzyki u weta i teraz bedzie na środkach przeci bólowych ... wymioty mogą być spoodoane bólem kręgosłupa , jeśli nadal bedzie wymiotoać to bedzie miał pobieraną krew . Lussi czuje sie już lepiej :lol: , ale nadal jest na antybiotyku , je i to mnie bardzo cieszy ale je tylko RC Urinary bo nic innego nie chce :roll: A króliczka ( nie wiem jak ją nazwać ) ma bardzo silną infekcje , ma wyciek z nosa i kaszle, jest mocno wychudzona , nie wiadomo na jakim tle jest ten niedowład i też trudno powiezieć czy uda sie ja z tego wyciągnąc , ale na szczęście ten niedowład nie powoduje cierpienia , dostała kilka zastrzyków i w piątek też jedziemy ( nie wiem czy uda mi sie załatwić transport ) No i też dzis adebrałam feliay do kontaktu ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Wieści ze stronki Przystani Ocalenie : Zapraszamy na Dzień Otwarty oraz na akcję „Grabie i kopaczka” Dnia 04.06.2011 od godz.12. organizujemy kolejny raz dzień otwarty Przystani. Zapraszamy Was kochani– oczywiście jeśli możecie- z prezentami, dla naszych zwierzaków- (marchew, kapusta, pietruszka, buraki, ziemniaki, kabaczki, dynie, cukinie i wszelkie inne warzywa, jabłka oraz inne owoce, karma dla psów i kotów, kasza, makaron, ryż, chleb, bułki oraz różne zboża). Szczególnie prosimy o warzywa oraz karmę suchą i puszki dla naszych kotów! Ponieważ zbliża się Dzień Dziecka to specjalnie dla dzieci przygotowaliśmy niespodzianki. Chcielibyśmy również prosić Was kochani o pomoc w posprzątaniu pastwisk oraz plewieniu grządek z zasianymi warzywami dla naszych zwierzaków. Co roku mamy z tym dość spory problem, gdyż chwasty rosną na potęgę, a nam nie starcza czasu na skuteczną walkę z nimi. A najbardziej wytrwałych zapraszamy wieczorem na ognisko z herbatą i wegetariańskim bigosem!!! Kto ma czas i dobre chęci niech przybywa. Zapewniamy słoneczne solarium (przyda się krem z filtrem) oraz zgubienie kilku gramów pozostałości po świętach i zimie. Murowana poprawa urody oraz bardzo dużo satysfakcji co podnosi na duchu i dodaje skrzydeł! W razie ulewnego deszczu– podamy inny termin. Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Wiesci od weta : Byłam królisią , jest z nią o wiele lepiej , juz mniej sie dusi i co mnie bardzo cieszy niedowład ustępuje :lol: , ale co najwazniejsze pojedzie do DT znalezionego przez Kitty27 której bardzo dziękuje :1luvu: Ozzi przez dwa dni bedzie '' płukany '' kroplówkami . Lusi czuje sie znacznie lepiej ale jeszcze w poniedziałek z nia pojade do weta . A Manius nie wymiotuje , ale mimo Metacamu kręgosłuyp go jeszcze boli , choc juz nie tak bardzo ale z bieganiem sie jeszcze powstrzymuje .... i w poniedziałek też z nim pojede do weta . A wczoraj do mnie trafiły dwie malenkie koteczki ktore były sprzedawane na targowisku a ze handlarz ich nie sprzedał to je porzucił jak niesprzedany towar :evil: :roll: Quote
sylwija Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Ilonajot']na watku schroniska w Starogardzie Gdanskim napisala Secia: OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Przekazuje Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 sylwija napisał(a):Przekazuje Przekaże dalej ....:angryy: Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Pamiętacie pewnie jak nie tak dawno łapałam kocice na sterylke ( złapałam tylko młodego kociaka ) To pewna kobieta i pannica z wielkim oburzeniem , że jakim prawem je łapie , że oni sobie tego nie życza , karmile je tak mocno ze nawet na tuńczyka sie nie dałi ich wyłapac mimo wielu godzin stania A dzis wieczorem jak szłam do tesco to dałam im jeść , bo juz nie widze aby je karmili a jak wracałam to już na ulicy leżał MARTWY POTRACONY KOCIAK Pewnie biegł do jedzenia a zamiast jedzenia dostał śmierć I nie sprzątne tego ciałka , niech widza do czego doprowadza niesterylizowanie kocic Quote
Iljova Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Brak słów :-( biedne kociaki trafiły na durnych :( Quote
sylwija Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 niestety pełno takich durnych, chyba większość.. Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Jak o 17.40 przewijałam Eustachego to było wszyskto OK a jak go przewijałam przed chwilką była krew w moczu :cry: :cry: :cry: Wieści od weta : Maniek dostał dziś steryd działający jak sie nie myle 10 dni . W nocy znów mi wymiotował a w gabinecie to nie dał nawet dotknąć , bsardzo mocno go bolał kręgosłup :cry: :cry: :cry: O tym srebrze wetka nic nie wie , ale jak chce to moge mu to sprowadzić ... Lussinka już nie musi brać antybiotyku :lol: tylko że mam z nią inny problem , nie chce nic jesćć poza RC urinary :roll: Lussi sie znaccznie wyciszyła , pomógł Feliway i to że Maniek nie ma bolesny kręgosłup i jej nie przesladuje , a u weta nie szło jej zbadać bo cały czas mruczała :mrgreen: nawet puszczanie wody i klaskanie nic nie dało :ryk: A Mimi i Mini są całkowicie zdrowe i dostały Scanomune w razie infekcji .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Nadal u Eustachego mocz idze z krwią :cry: :cry: :cry: , szukam transportu do weta .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Eustachy miał badany mocz , OB - 8 :cry: inne parametry też sa podwyższone ,ale jeszcze czekamy na dalszą diagnostyke moczu po odwirowaniu .... Jak by tego było mało to jeszcze tylne łapki bolą :cry: Dostał jakis przeciw bólowy zastrzyk ( nie pamietam nazwy ) a tez musi dostawać 2 razy dziennie furagin , Buskopan i paste Uro-Pet . Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ROZLICZENIE POMOCY Z FORUM MIAU.PL I DOGOMANIA.PL - MAJ MIAU.PL Fun For Animals oddział Dąbrowa Górnicza na weta-------------------- 200 zł P.Walentyna dla Eustachego ----------------------------------------- 85 zł Izydorka ------------------------------------------------------------ 25 zł P.Robert ----------------------------------------------------------- 100 zł LSVC koci bazarek -------------------------------------------------- 20 zł Mar9 dla Eustachego ------------------------------------------------ 50 zł Honda dla Bony ----------------------------------------------------- 30 zł IZAZET dla Eustachego --------------------------------------------- 100 zł Mamut dla Eustachego --------------------------------------------- 100 zł Miłka dla Rffiego ---------------------------------------------------- 50 zł P.Beata dla Majeczki ------------------------------------------------- 20 zł P.Robert ------------------------------------------------------------- 100 zł RAZEM 880 zł DOGOMANIA.PL Bico dla Pedra ---------------------------------------------------------- 10zł Izzie 1983 dla Pedra ---------------------------------------------------- 10 zł Maks ------------------------------------------------------------------- 10 zł RAZEM 30 zł --------------------- RAZEM 910 zł --------------------- WYDATKI WET ----------------------------------------------------------- 400 zł Zwirek --------------------------------------------------------- 180 zł Puszki --------------------------------------------------------- 246,62zł Mięso ---------------------------------------------------------- 85,34 zł Pampersy + chusteczki + reczniki papierowe ------- 129 zł Apteka --------------------------------------------------------- 46.6 zł Ogolenie Fibiego ------------------------------------------------ 50,zł :lol::lol::lol: RAZEM 1137,56 zł :lol::lol::lol: Kochani bardzo Wam dziękuje za pomoc , za pomoc finansową , za ogłoszenia , za podnoszenie watków , za dobre słowo , za wszystko co robicie dla moich podopiecznych :lol::lol::lol: Szczególne podziekoania dla lekarzy z FAUNY dr. Juli i Michałowi Mazur oraz dr. Karolinie Włodarczyk oraz P. Bozenie Wójcik z salonu FIBI ( przy Faunie ) za wygolenie małego terrorysty Fibiego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Bardzo tez chce podziekować sklepom zoologicznym MINI ZOO i ŻAKO za zbiórke karm :lol::lol::lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='sylwija']trzymaj się Eustachy. ten ból łapek to skąd? Eustachy jest kotem po wypadkowym , miał połamaną miednice w 5 miejscach , ogon do amputacji i ten ból pradopodobnie był od tych starych złamań , ale teraz juz ładnie chodzi , nie bolą i co jest bardzo wazne nie ma juz krwi w moczu ale leki nadal dostaje ... Tu jest jego watek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107213 Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Byłam u weta z Mimi i Mini i nie wygląda to na PP uff , a na alergie pokarmową ( one u mnie nie były odrobaczane bo zanim do mnie przyjechały zostały odpchlone i odrobaczone w tej lecznicy w której były przez kilka godzin . Maja teraz jeść sensitivity w saszetkach , wziełam od weta 12 saszetek , a tu jakby ktoś chciał/mógł im to zafundować , Mimi i Mini by były bardzo wdzięczne http://www.e-karmy.com/p111,royal-canin ... kotow.html Jak im tylko dałam saszetke to az burczały na siebie , a nie moge dac tylko Mimi , bo Mini to tak płacze ze obie musza to jest a to nie jest tanie Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Kolejne kociak w potrzebie Dzwoniła do mnie koleżanka ze jakaś kotka się okociła , ale przeżyło tylko jedno kocie , tri kolorka więc mam nadzieje ze szybko znajdzie dom . Na razie kicia jest na DT u mojej koleżanki ale tam nie może zostać ..... Coraz więcej kociąt do adopcji Więc domu szukaja : Mimi Buro biała i Mini biała w czarne łatki - około 2 miesięczne . Bruno czarny z białymi znaczeniami - około 3 miesięczny . Tri Trikolorka - około 2 miesiięczna . Lussi - biała z czarnym ogonkiem i '' czapeczką'' około 2 letnia . Kika - czarna około 2 letnia . Maniek - buro biały około 3 letni . i wiele innych .... A Mini i Mimi szaleją na całego , apetyt im tez ładnie dopisuje , idą aż 3 saszetki na dobę , tak im to smakuje , mam nadzieje ze nie długo będą musiały być na tej karmie bo ona jest baaardzo droga a i tez domek będzie ciężko znaleźć dla nich Lussi znów kicha , oby to nie był nawrót KK Nie che nic jeść oprócz RC urinary Maniowy kręgosłup juz prawie nie boli i już zaczął ''swe rządy'' Eustaszek ładnie siura , apetyt tez dopisuje , ale pasty Uro Pet nie chętnie zjada Ozzi jak na niego czuje sie w miarę , je pije i nawet czasami sii bawi , choć z buzinki cieknie mu ta ropa A Czort pięknieje w oczach , tak ładnie zarasta sierścią po tej grzybicy Szłapek tez już się nie męczy z alergią , a z S.U.K. tez mamy spokój ale RC urinary musi jeść juz do końca swych dni , tak jak Miki , Maja i Eustachy ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Przed chwilka byliśmy u weta : Lussi znów ma KK :cry: , jest na antybiotyku :cry: , oraz będzie dostawać Scanomune ale jak nadal będą powracać te infekcje to będzie trzeba pomyśleć o Zylexsie , tylko skąd na to wziąć środki :shake::-( Tym bardziej że Lussi nie chce jeść nic innego jak RC Urinary a też muszę co miesiąc mieć Feliway wkład do dyfuzora :roll: Bardzo Was proszę o pomoc dla Lussi ... Maja ma silne plazmocytarne zapalenie dziąseł :( , dostała u weta zastrzyk i do domu tabletki ... A Mini i Mimi już nie maja biegunki i przechodzimy z saszetek Sensitivity na suche , wzięłam od weta 3.5 kg paczkę . wymieszałam trochę suchego z saszetka to wyjadły mokre a suche to na potem sobie zostawiły :wink: . Bardzo proszę o pomoc w ich utrzymaniu ... Ozzi za dwa dni będzie znów '' płukany '' chodzi o nerki , ale jego ogólny stan jest dobry :) Wzięłam tez od weta 6 kg RC Urinary HD dla Eustachego i Szłapka . Quote
Recommended Posts