Justa&Zwierzaki Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Dziękujemy za kciuki , Eustachy znów siura , leki , masaże i kciuki pomogły :):):) Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Bardzo Was prosze przeczytajcie to : http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,9277283,Kto_uratuje_dreczone_konie_przed_rzeznia___WIDEO_.html?fb_xd_fragment#?=&cb=fbf51b5d725d1f&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=19&ackData%5Bid%5D=1&width=120 Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 No i Eustachiusz znów ma suchy pampers :shake: a pęcherz wielki , zaraz mu podam buskopan i będę go masować do upadłego :roll: Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Eustachy troszkę siknął , ale pęcherz nadal wielki i obolały :( Już mu dam spokój , od rana znów zaczynamy z masażami jak nie będzie sam sikać ... Quote
madcat1981 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Justnko, zgubiłam ten wątek ale juz mi się odnalazł :) Dostałam na miau prośbe o głosowanie w jakimś konkursie whiskasa. Wystaczyło kliknąć, by komuś pomóc zdobyć karmę dla kotów. Może i Ty byś wystartowała w tym konkursie? Klikac możemy do bólu;) Tylko jakoś nie mogę znaleźć linku do tego konkursu a pw na miau wywaliłam:comp26:. Może ktoś wie o co chodzi? Quote
Iljova Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Sprawdźcie ten link: http://www.kolekcjawhiskas.pl/index.php?c=3889 ja z netu korzystam w komórce i nie wyświetla mi tej strony więc nie wiem co dokładnie tam jest. Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='madcat1981']Justnko, zgubiłam ten wątek ale juz mi się odnalazł :) Dostałam na miau prośbe o głosowanie w jakimś konkursie whiskasa. Wystaczyło kliknąć, by komuś pomóc zdobyć karmę dla kotów. Może i Ty byś wystartowała w tym konkursie? Klikac możemy do bólu;) Tylko jakoś nie mogę znaleźć linku do tego konkursu a pw na miau wywaliłam:comp26:. Może ktoś wie o co chodzi? Bardzo sie ciesze ze wróciłaś do nas :lol: Nie wiem o jaki konkurs chodzi :oops: ROZLICZENIE LUTY : MIAU.PL Kropeczka i Dorota dla Mańka , Rysia i Mati ----------------------------------- 500zł Taizu dla Eustachego ------------------------------------------------------- 80 zł LSVC kocie bazarki ---------------------------------------------------------- 100 zł Izydorka -------------------------------------------------------------------- 25 zł Kropeczka -------------------------------------------------------------------- 200 zł Wątek Mamut --------------------------------------------------------------- 196 zł Pan Robert ------------------------------------------------------------------- 200 zł Mar9 dla Eustachrego -------------------------------------------------------- 20 zł IZAZET dla Eustachego ------------------------------------------------------ 100 zł Miłka dla Raffiego -------------------------------------------------------------- 50 zł Pani Marta dla Czorta --------------------------------------------------------- 50 zł Pani Hanna dla Czorta -------------------------------------------------------- 500 zł Izydorka bazarek --------------------------------------------------------------- 15 zł Pani Beata dla Majeczki ------------------------------------------------------ 20 zł Honda 11 dla Bony -------------------------------------------------------------- 30 zł Kropeczka WET --------------------------------------------------------------- 150 zł RAZEM 2236 zł DOGOMANIA.PL MYSZKA Maks --------------------------------------------------------------------- 10 zł An-na ------------------------------------------------------------------- 40 zł Agata51 ---------------------------------------------------------------- 20 zł Monika z Katowic ------------------------------------------------------- 25 zł RAZEM 95 ZŁ PEDRO Bico --------------------------------------------------------------------- 10 zł RAZEM 10 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: RAZEM WSZYSTKO 2341 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: WYDATKI Wet --- 1000zł + 196 zł od Mamut + 150 zł od Kropeczki + 300 od KPdZ dla Myszki = 1646 zł Zwirek ----------------------------------------------------------------------- 150 zł RC mieszanka 20 kg --------------------------------------------------------- 200 zł RC Urinary HD 5 kg ---------------------------------------------------------- 80 zł Puszki 30 szt ----------------------------------------------------------------- 104 zł Gumety 30 szt --------------------------------------------------------------- 83.7zł Mieso drobiowe i podroby ------------------------------------------------- 124 zł Pampersy 3 paczki ---------------------------------------------------------- 77,85 zł Ryż , kasza , makaron , pieczywo przecenione ------------------------------ 46 zł Reczniko papierowe mega 2 szt ----------------------------------------- 33.98 zł Apteka --------------------------------------------------------------------- 57 zł RAZEM 2602 zł Bardzo chce Wam podziękować za ogromna pomoc dla moich podopiecznych , za pomoc finansową , za ogłoszenia , za robienie bazarków , za podnoszenie wątków i kibicowanie , za wszystko co robicie dla nas :1luvu: :1luvu: :1luvu: Szczególne podziękowania dla Komitetu dla zwierząt w Tychach Przystani Ocalenie za pomoc finansową i rzeczową , oni się ze mną dziele mimo iż sami borykają się z poważnymi problemami , bardzo i to bardzo Wam dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Możemy wplacac 1 % podatku , szczegóły w moim podpisie :lol: :lol: :lol: Bardzo i to bardzo chce tez podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA za walkę o życie mojej ukochanej Myszuni , za walkę o każde zwierze które mam pod opieka , Pomagają tez nam sklepy zoologiczne którym chce bardzo podziękować :1luvu: :1luvu: :1luvu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Eustachy się stabilizuje , co oznacza ze sika bez problemu i pęcherz wraca do anatomicznych rozmiarów :lol::lol::lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Justa&Zwierzaki napisał(a):Eustachy się stabilizuje , co oznacza ze sika bez problemu i pęcherz wraca do anatomicznych rozmiarów :lol::lol::lol: Teraz nie nadarzam mu pampersów zmieniać ,tak synek leje :evil_lol: Quote
sylwija Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 supr :) oby wszystkie zwierzaki miały się coraz lepiej :) Quote
Iljova Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Cieszę się z tego, ale Eustachy czy musisz popadać w takie skrajności ? ;-) Albo wcale albo znowu chcesz potop w mieszkaniu urządzić ;-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Przed chwilką wróciłam od weta z Matyldzią , Lussi i świnką Krecikiem : Matyldzi zmiany w buzince goja się bardzo ładnie :lol: , choć nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie całkiem dobrze Została tez dziś zaszczepiona ii za 3 tyg powtórka :lol: Lussi też została zaszczepiona z trym że to już druga szczepionka była :lol:. Przed chwilką miałam tel w sprawie adopcji Lussii i zobaczymy , trzymajcie :thumbs: A Krecik wypija ogromne ilości wody ii jest podejrzanie cukrzycy :shake: Zamówiłam tez u wetów 6 kg RC HD Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Nie , jeszcze nie dotarły , a były opisane że od Ciebie dla Lussi Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Kolejna kocia bieda w potrzebie :shake: Ktoś porzucił kilkumiesięczną burą-białą miziastą kicie na dzielnicy domków jedno rodzinnych . Jutro będzie sterylka . Już wysłałam mms y do Caragh i będę ją prosić o ich wstawienie tu ... Kicia jest niesamowitą przylepką , jest bardzo drobna i bardzo młoda , czy ktoś ja pokocha :roll: _________________ Quote
sylwija Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 na pewno pokocha :) trzymam kciuki za domek dla Lussi Quote
Kamila_s Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 wyslalam z tytulem przelewu od kamila_s dogomania:-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='Kamila_s']wyslalam z tytulem przelewu od kamila_s dogomania:-) Dziś już tez sprawdzam i jeszcze nie ma , ale może jak to z innego banku to czasami dłużej idzie :) Marcysia ( ta nowa kicia ) jest już u wetki na zabiegu sterylizacji :lol: Jej ogolny stan zdrowia jest dobry , poza świerzbem w uszach no i jest bardzo szczupła , ale to nie problem :wink: Problem mamy z Pedrem :cry: Od kilku dni jest jakby '' nie swój '' z dnia na dzień jadł coraz mniej i jest bardziej nerwowy :cry: Został dziś zbadany i okazało sie ze ma bardzo bolesny brzuch :cry: . dostał zastrzyki i ścisła dieta i o ile do jutra nie będzie lepiej to jutro znów do weta . Niepokojąco urosła tez ta zmiana w pachwinie :cry: , nie wiemy co to jest i jesteśmy umówieni na diagnostykę 30.03.2011r. Koty i psy powinno się odrobaczać, odpchalać profilaktycznie chociaż 2 razy w roku , moje stado dawno tego nie miało :roll: A za jakieś 2 - 3 tyg po tym trzeba by całe stado zaszczepić na wirusówki , a jak to zrobić jak to wszystko takie drogie :? Dług u weta mamy już na ponad 500 zł a dziś zamówiłam stronchold (na pchły , robaki i świerzb ) na kwotę 450 zł i obroże na pchły dla psiaków na kwotę 56 zł . Już wiele razy was prosiłam o pomoc i mam nadzieje że i tym razem mogę :oops: Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Marcysia będzie miała bardzo fajny DT , tylko ze będzie trzeba mu pomóc w utrzymaniu , karma , żwirek , wet bo dziś odszedł jej ukochany Maciuś [*] a walka o jego życie była bardzo kosztowna ... Czy ktoś pomoże w utrzymaniu Marcysi ? Bardzo chce tez podziękować Kociarze 82 ze mi dziś pomogła Bardzo źle się dziś czuje , mam prawdopodobnie grypę żołądkową lub refluks . Pomogła mi przy wyprowadzaniu psów i przy karmieniu piwnicznych oraz była na kwarantannie przy Matyldzi i Lussi . No i była w aptece w której było trzeba zastawić prawie 50 zł :shake: Pedro nadal ma bolesny brzuch , za chwilkę będę mu podawać siemię lniane , ale czy to się uda :shake: Coś mi się zdaje ze Lussi nadal szuka domku :shake: Ozzi ma zaparcie i meczy sie w kuwecie :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Caragh bardzo dziękuję za wstawienie zdjęć Marcysi :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Tekst do ogłoszeń Marcysia - wiosenna mruczanka :) Marcysia mruczy, gdy się ją głaszcze, mruczy gdy je, mruczy u weterynarza podczas badania, mruczy nawet wtedy, gdy się na nią tylko patrzy Ma zaledwie kilka miesięcy, a w pierwszym dniu wiosny trafiła do nas, przynosząc radość i miłość. Marcysia powinna trafić do domu, który lubi głaskanie, mizianie, mruczenie i nie będzie kotki na zbyt długo zostawiał samej, bo wtedy kicia płacze za człowiekiem, za jego rękoma, dotykiem... Marcysia jest już wysterylizowana, odrobaczona i czeka na zaszczepienie. Zostanie oddana do adopcji po sprawdzeniu warunków i podpisaniu umowy adopcyjnej . Kontakt Justyna: 507 300 768 justazwierzaki@o2.pl Quote
Recommended Posts