Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Dzis nikt nie zajrzał do tyskich mruczków ...

nikt nie zajrzał, choćby chciał bardzo, bo się dogo spie... znaczy popsuło :(

Mój Yoszko ma dental resoption i też juz miał część ząbków usuniętych, strasznie się martwiłam, ale dobrze sobie radzi :)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwija napisał(a):
nikt nie zajrzał, choćby chciał bardzo, bo się dogo spie... znaczy popsuło :(

Mój Yoszko ma dental resoption i też juz miał część ząbków usuniętych, strasznie się martwiłam, ale dobrze sobie radzi :)

Dokładnie :):):) Yoszko masz pozdrowionka od Matyldzi ;):):)

Myszunia jest dziś bardzo słaba :shake: , choć jak na nią to ładnie zjadła :lol:

A Matyldzia rano to mi tak nagadała ze jest głodna , ze jak mogłam tak mało dać jej na noc :diabloti: Oj ma dziewczę apetyt :diabloti:

A Lussi to taka przylepa :lol:, choć jak coś nie jest po jej myśli to potrafi złapać ząbkami i raczej bym ją proponowała do domku bez małych dzieci :evil_lol:
Kurcze muszę sklecić jakiś tekst do ogłoszeń a nie mam dziś weny twórczej
W poniedziałek mijają już 2 tyg jak jest na kwarantannie i by mogła być juz zaszczepiona , ale nie mam na poniedziałek transportu :shake:

Ozzi by tez musiał jechać do weta bo mu znów sie ślimaczy ta zmiana w buzince :shake:, chyba za mało dostał tego antybiotyku ...

A Zuzu ma znów zmiany alergiczne :shake:, a tu problem z transportem bo Gosia jest teraz w Niemczech a Ola z Czułowa tez za granica . Pisałam kilka godzin temu sms a z prośba o pomoc do Betaki , ale mi jeszcze nie odpisała Jeszcze tez napisałam do Ilony , ale nie wiem jak ona pracuje .... A do Taxi z 3 klatkami i to jest impreza która wynosi około 25 zł

A w środę koniecznie muszę być z Czortem na Insol , nie mogę być ani dzień później :shake:

Posted

Rozliczenia za miesiąc styczeń , przepraszam że dopiero teraz :oops: :oops: :oops:

Przychody

Miau.pl

Kociara 82 bazarek kosmetyczny cz 2 ----------- 125 zł
LSVC Koci bazarek na tyskie mruczki ------------ 105 zł
Izydorka -------------------------------------------------- 25 zł
Malix23 dla Matyldy ----------------------------------- 100 zł
Mar9 dla Eustachhego ------------------------------- 20 zł
IZAZET dla Eustachego ----------------------------- 100 zł
Bozena 640 --------------------------------------------- 20 zł
Miłka dla Raffiego ------------------------------------- 50 zł
Kociara 82 bazarek kosmetyczny ----------------- 90 zł
P Beata dla Majeczki --------------------------------- 20 zł
Honda 11 dla Bony ------------------------------------ 30 zł

RAZEM :
685 ZŁ

Dogomania.pl

Myszka
Monika z Katowic -------------------------------------- 16 zł
An-na ----------------------------------------------------- 40 zł
Agata51 -------------------------------------------------- 20 zł
Monika z Katowic -------------------------------------- 9.77 zł::
RAZEM:
-------------------- 85.77 zł

Pedro
Bico ------------------------------------------------------ 10 zł
Izzie 1983 ----------------------------------------------- 10 zł
RAZEM
----------------------- 20 zł

WSZYSTKO RAZEM:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: 790.77 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

WYDATKI

WET -------------------------------------------- 100 zł
Zwirek ------------------------------------------ 150 zł
Purina dla kociat 15 kg -------------------- 140 zł
Puszki 3 pack Felix x 20 szt -------------- 129 zł
Serca wieprz -------------------------------- 34.16 zł
Mieso drobiowe ---------------------------- 60.54 zl
Pampersy x 3 po 25.95 zł ----------------- 77.85 zł
Apteka ----------------------------------------- 57.12 zł
Ręczniki papierowe ------------------------ 27.98 zł
Gurmet dla Matyldzi ------------------------ 27.90 zł

Razem 804.55 zł
Nie liczę pieczywa , pszenicy , kaszy , ryżu , karmy dla gryzoni ...

Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc, za każdy grosz , za pomoc w adopcjach , za podnoszenie wątków , za to ze jesteście moi kochani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo chce tez podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA UL Żwakowska 48 w Tychach za leczenie moich zwierząt , za to ze zawsze moge na nich liczyć ,za to że cierpliwie czekają na dług :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo też dziękuje sklepom zoo które robią zbiórkę karm :1luvu:

Posted

Myszunia czuje sie coraz gorzej :(:(:(, już nic nie je , ani puszek leczniczych ani innych nawet gurmeta , w nocy bardzo wymiotowała i niestety ale Myszunia juz chce od nas odejść i pozwolimy jej na to jutro o godz 13 tej przyjedzie Pani dr Julia Mazur pomóc jej przejść za TM :cry::cry::cry:

U weta były Lussi , Ozzi i Zuzu :

Lussi została zaszczepiona .

Ozzzi ma ropiejącą zmianę w buzince i ma problem z sikaniem , dostał antybiotyk i Nospe i do domu przez 5 następnych dni tez .

A Zuzu ma znów zmianę alergiczna i dostał steryd .

Posted

Myszunia już nie cierpi , już biega szczęśliwa za TM razem z Tarunią i wieloma innymi :cry::cry::cry:Bardzo Wam wszystkim dziękuje , dziękuje ze jesteście , dziękuje za każdą pomoc ...
Bardzo chce podziękować Pani dr Juli Mazur i Przystani Ocalenie za pomoc, za wielka pomoc :)

Posted

Myszko... !!!!!! Najukochańsze serduszko, skarbie najdroższy...
* * *
Zamieszczam wiersz który kiedyś napisałam na wątku dla Myszki:
* * *
Biedna Myszka taka schorowana, a przy tym tak bardzo kochana.
Słodka suniu śliczna jesteś taka,
że chce Ci dać buziaka. :-)
Lecz daleko jestem od Ciebie,
więc pośle go Tobie po niebie.
Przytulić bym Cię chciała,
lecz odległość nie mała.
Niech w imieniu moim,
Justa Cię przytuli ramieniem swoim.
*
Biegaj szczęśliwie po zielonych łąkach za TM [*] Myszuniu.

Posted

Matyldzia jeszcze troszkę musi zaczekać , ale na 1000% ma ten domek u Kropeczki gwarantowany ....

Wczoraj poznałam szalona Kropeczkę od razu moje zwierzaki oszalały na jej punkcie , nawet Fibi który jest agresywny w swej budzie pozwolił sie jej pogłaskać i odebrać piszcząca piłeczkę którą właśnie od Kropeczki dostał
A pochwale się wam , Kropeczka mi podarował fantastyczny aparat z zumem Teraz zdjęcia będą w o wiele lepszej jakości

Ozzi nadal dostaje antybiotyk bo mu nadal ropieje ta zmiana w buzince

Eustachy znów sie zatrzymał , ale leki rozkurczowe dały rade i juz jest prawie OK

Brakuje Myszuni [*] i to bardzo Nawet Pedro i Fibi tęsknią ...

Posted

Ktoś kiedyś powiedział że marzenia sie spełniają no i się spełniło bo odwiedziłam Przystań Ocalenie :lol::lol:

Poznałam wielu mieszkańców Przystani . Pierwsze zwierzę jakie poznała to była piękna krówka rasy Jak ( chyba nie pomyliłam nazwy ) , Kocie i psie trój łapki ,piękne konie które wiedza co to jest cierpienie , Starowinkę Śnieżkę która jest bardzo chora :(:( osiołki , dwie świnki wtulone w siebie , krówkę Borutke , osiołki i wiele innych ocalonych mieszkańców Przystani .... niestety zdjęcia które porobiłam nie nadają się bo było już ciemno i nie wyszły :shake:
Nad Przystanią nawet gwiazdy pięknie święcą .

Każdy z Nas ma pewnie wielu znajomych i ja powysyłałam do kilku wielu ludzi sms z nr KRS i tak około 80 % z nich wpłaci i nawet pisali ze super ze im podpowiedziałam na jaka organizacje go przekazać .

Posted

Ozzi nadal jest na antybiotyku bo ta zmiana w buzince nadal ropieje :( a dziś to nawet już nie chciał nic jeść ale po dodatkowym zastrzyku właśnie zaczął jeść :lol:
W poniedziałek znów do weta ...

Lussi jest coraz częściej wypuszczana z klatki na kwarantannie , ale boje sie zostawić obie damy wypuszczone bez mojej obecności bo Lussi jeszcze warczy na Matylde a ona to już od dawna nie siedzi zamknięta w klatce tylko chodzi po całym pomieszczeniu ...

Mnie też dopadło choróbsko , juz mam gorączkę i potworny ból głowy i kości :roll:

Posted

dagmara-olga napisał(a):
dziś coś takiego jest w powietrzu, że głowa boli. Uściski ślę i życzę Matyldzie, by szybko pojechała do domu. I niech wszyscy mają domy na zawsze...

Witamy na dogowym wątku tyskich mruczków i zapraszamy do kolejnych odwiedzin :lol::lol::lol:

A byłam dziś u Pani Marysi na obiedzie i napisałam jej nr KRS Przystani Ocalenie a ona go przekaże pani która jest księgowa i robi wielu ludziom PIT-y
Głowa i kości bolą coraz bardziej a jeszcze dziś musiałam iść do ''małego'' TESCO po uszkodzone kasze , ryż , makaron który kupuje za 30% jego wartości .

Eustachy dziś dużo pił wody , ale mam nadzieje że to tylko dziś :shake:, obserwuje go .
a z siku jest OK

Jutro o 11 jade do weta z Ozzim , nadal ma ropę z tego guza :shake: ale na szczęście juz je :lol:

Do weta pojadą tez psy Pedro i Fibi ...

Lussi nadal nie może być wypuszczona bez mojej obecności z klatki na kwarantannie :shake: , dziś jak Matylda do niej podeszła to dostała nie złe fuczanko A Matylda ma cały czas klatkę otwartą i chodzi sobie gdzie chce
Najlepiej jak by lussi trafiła do domu bez zwierząt .

Zrobiłam kilka fotek Lussi aparatem ktory dostałam od Kropeczki , ale nie mam sił sie uczyć wklejania zdjęć :cool3:

Posted

Bylam dziś u weta z Ozzim Fibim i Pedrem :
Ozzi nadal ropieje z tej zmiany w buzince :shake: , dostał zmianę antybiotyku dziś , na jutro i w środę znów do weta jedziemy ...

Pedro i Fibi zostały zaszczepione na wściekliznę i miały pobrana krew a to nie było takie proste :diabloti:

Posted

Byłam dzis u weta z Ozzim i Maniusiem :
Ozzi lepiej , guz już tak po zmianie antybiotyku nie ropieje i ogólnie Ozzi czuje sie lepiej :lol:

A Maniuś to tak jak pisała juz Kociara82 ma bardzo bolesny kręgosłup , i prawdopodobnie będzie mu sie to odzywać co jakiś czas , jest na lekach i w zależności jego stanu to albo w piątek albo w poniedziałek do kontroli ...

Pedro i fibi maja dobre wyniki z badan krwi :lol: