Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis byłam u weta z Ozzim , nie jest za dobrze , jest na zastrzykach i mial dzis pobrana krew i w czwartek znów jedziemy .

Rudzik sie ustabilizował , to znaczy że sika jak szybka kroplówka i dobrze sobie radzi , nie chce jeść suchego RC urinary , woli saszetki a one sa takie drogie a poza tym chyba czuje sie OK , tak mysle czy nie zacząć mu powoli szukac spcjalistycznego domku , domku ktory zna sie na tej chorobie i bedzie w stanie sie nim zająć .

Od czwartku juz nikt nie dzwoni w sprawie adopcji a domku szukaja piekne kocięta czarne , biało czarne i szylkretki , czy znajda sie dla nich domki

Rozliczenia za maj :
MIAU.PL :
Izydorka ----------------------------------------------- 25 zł
Mar9 Eustachy ----------------------------------------- 10 zł
Miłka --------------------------------------------------- 40 zł
P.Iza --------------------------------------------------- 50 zł
Od Asi i Wojtka --------------------------------------- 150 zł
P.Walentyna -------------------------------------------200 zł
P Małgosia dla Mikiego -------------------------------- 15 zł
P. Beata dla Mai ---------------------------------------- 20 zł
Satoru -------------------------------------------------- 20 zł
Honda 11 ----------------------------------------------- 30 zł
Justyna 85 ---------------------------------------------- 30 zł

RAZEM 585 zł

DOGOMANIA . PL
Basia D dla Rudzika ------------------------------------- 50 zł
Madcat -------------------------------------------------- 26.75 zł
RAZEM 76.75 ZŁ

MYSZKA
MaBo ------------------------------------------------- 20 zł
Maks ------------------------------------------------- 10 zł
Monika z Katowic ------------------------------------ 35 zł
RAZEM 65 zł

Razem wszystko :
--- 726,75 zł ---

WYDATKI :
Royal Cannin 22 kg po 16 zł ( 12 kg urinary i 10 dla kociąt ------------------------------ 350 zł
Wet lecznica FAUNA ----------------------------------------------------------------------- 500 zł
Mięso , kasza , 4 razy 4 pack whiskas junior --------------------------------------------- 119.65 zł
Żwirek 5 razy po 25 kg po 30 zł ---------------------------------------------------------- 150 zł
Leki - urosept ---------------------------------------------------------------------------- 9,45 zł
2 razy buskopan -------------------------------------------------------------------------- 18,90 zł
RAZEM 1148 zł

PS . Mam problem z netem i bardzo prosze o sprawdzenie wszystkich wpłat poniewaz kilka razy musiałam wchodzic w konto bankowe

Bardzo chce Wam wszystkim podziekowac za wspasrcie finansowe , za ogloszenia , za dobre słowo , za wszystko co robicie dla zwierząt

Bardzo chce tez podziekowac lekarzom weterynari Juli i Michałowi Mazur oraz Karolinie Włodarczyk za ratowanie bez wzgledu na pore moich zwierząt , bardzo dziekuje .

Bardzo tez pomagaja tyskim mruczkom włascieciele i klienci sklepu MONI ZOO z Tychów z ul Arkadowej 1 oś '' A '' , jest tam cały czas prowadzona zbiórka suchej karmy .

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madcat1981 napisał(a):
Miłe są takie życzenia :)

W moim podpisie znajdziecie link do Kociego bazarku - połowa z uzyskanej kwoty zostanie przeznaczona na ratowanie kociaków u Justy&Zwierzaki. Zapraszam:cool3: I przepraszam, że tyle trwała praca nad tym bazarkiem, ale zdrowie nie pozwala już przesiadywać godzinami przed komputerem :oops:

Bardzo dziekujemy :):):)

Posted

Był dzis tylko jeden tel od nastolatki która chciała kotka , ale po mojej prosbie aby rodzice z nia przyszli jest jak na razie cicho ....

Puma i Behemot to istne diabły tasmańskie , walcza jak szalone a energia je rozpiera i nawet upał nie jest im wstanie przeszkodzić choc Agat i Aksamit tez potrafia szaleć
A piekna panna Kika coraz bardziej miziasta , tylko domku brak :(

A czy któś mógłby zrobic kociakom allegro bo niestety przed chwilka zagladałam i nie ma a ja nie potrafie tego zrobić :(

Eustachego przed chwilką musiałam poządnie wymasować i podać buskopan bo ma dość duży pęcherz i mało sika , ale mam nadzieje ze rano będzie lał jak strażak

Ozzi bardzo mało je , jest bardzo powolny i słaby ....

Myszka tez źle sie czuje ...

Rudzik sie buntuje na suche RC urinary, je go bardzo mało i pomiałkuje jak ide z miska z nadzieja że to saszetka :(

Posted

Myszuniu, Ozzinku :thumbs: :thumbs: :thumbs: Wiem, ze to nie glowny powod, ale pewnie ten gorac tez dziala zle na staruszkow... Za Wasze zdrowko kochani :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Posted

Ozzi wczoraj dostal kolejny zastrzyk , wyniki w jednym jest bardzo niski ( nie pamietam który parametr ) a inne nie sa az tak złe .
Agat i Aksamit zostały zastrzepione .
Nadal zadnych tel w sprawie adopcji :(
Rudzik sobie jakoś radzi z sikaniem , ale znalezienie domku bez ogłoszen graniczy z cudem :(
upal nie do zniesienia :(

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Ufff. Słonce piecze i praży!

Razem wywiesiłam 35 ogłoszeń koteczków (w rejonie centrum i Koszutki).
Tak wygladają czarno - białe ogłoszenia (już na słupie):

Wielkie dzięki , może ktos wypatrzy ....

Posted

Eustachy sika z krwią , dałm mu juz urosept a jutro rano jede do weta :( ( to ten po wypadku który miał wiele złaman miednicy i ogonka , nie sikał przez wiele tyg i był wyciskany , ogonek amputowany i teraz nie trzyma moczu i chodzi w specjalnych majtkach i podpaskach )
Ozzi tez sie gorzej czuje i tez jedzie do weta
A dzis u weta był pies Fibi , coś mu sie dzieje z uchem

Posted

Byłam dziś u weta z Ozzim , Eustachym , Czortem i Myszką :
Ozzi juz musi być na tramalu poniewaz ten przeciw bólowy metakam juz na niego nie działa , dzieki tramalowi lepiej je .....
Eustachy jest po badaniu moczu i ma zapalenie pecherza i jest na antybiotykach co najmniej przez 10 dni , jest tez na urosepcie .
Czort ma znów zmianyna skórze i miał pobrana sierść i naskórek do badań .
Myszuni peka guz pod okiemi też będzie badana z niego wydzielina a ten na szyji jest '' suchy '' ale juz jest ogromny i bardzo niepokojacy :cry:
Dzis o godz 19 tej będzie u mnie ktos w sprawie adopcji i prosze trzymajcie kciuki , moze to ten domek ...

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Kochane cioteczki dzis wielki dzień dla Pumy i Behemota Maja domek i to razem u fajnej rodzinki w Tychach nie daleko mnie

:thumbs: :thumbs: :thumbs: Powodzenia maluchy w nowym domku :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
Justynko kochana? A telefony z ogłoszeń były?

Narazie nie ,ten domek który wypatrzył czanulki to ogłoszenie z neta miał .... ale moze jeszcze ktoś zadzwoni ...

Dostałam smsa od Pumy i Behemota w nim :
Cały czas w ruchu ale czuja sie b. swobodnie i dobrze
Rudzik nadal sie buntuje przed RC urinary suchym , zdecydowanie woli saszetki . A z sikaniem jest na razie OK
A Ozzi po tym tramalu je o wiele lepiej i mruczy ijest o wiele bardziej aktywny Nic go nie boli , tylko że ten lek jest bardzo silny .....

Martwie sie ze domku nie znajda Aksamit i Agat oraz ich matka Nadia bo sa dzikawe , a ludzie wola miziaki
Kika coraz bardzie mizasta , ale jak tylko ktos mnie odwiedza to sie chowa i juz jej sie nie znajdzie a czy Rudzik z S.U.K. i wyszytą cewka znajdzie dom

Pilie szukam domku dla 7 letniego brazowego jamnika , moze ktos z Was wie kto by mógl przygarnąć , bardzo by tez były potrzebne ogloszenia , czy moze ktoś ?

Posted

Dzis do mnie trafił kolejny kociak , tym razem to jest malenka bura koteńka Ninka ...
Czorcik juz ma wyniki badan , niestety jest to grzybica i musze w aptece wykupic mu lek który kosztuje około 50 zł a Mysia w tym guzie co pekł ma wiele ropy i musze mascia smarować , niepokoją mnie tez jej wymioty ...
Dzis moja koleżanka chciała przygarnąc rudzielca , ale Rudzik jest zbyt wymagajacy i posłałam jej nr tel do wolątariuszki tyskiego schroniska bo tam jest jakiś rudzielec ...