Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po dzisiejszej wizycie u weta okazało się że nadal ,ma dostawać antybiotyk , buskopan i urosept , Rudzik zamiast suchego woli saszetki , czy ktoś się dożyci do saszetek One sa bardzo drogie :(

Pedro tez chory a dokładniej ma chore zęby i musi dostawać antybiotyk i pyralgine .

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='madcat1981']Zapomniałam napisać, ze wpłaciłam dwa dni temu deklarację dla Pedra, no ale to grosze są :roll:[/QUOTE]
wielkie dzięki :) rozliczenie Pedra będzie na jego wątku .
Wieści z dzisiejszego dnia :
Odwiedziła dziś nas Kotola i porobiła fotki a tez przyniosła mi pięknie oprawione w ramkę zdjęcie Aishuni
Mam tez wieści od Felka .
Felek już nie płacze , oczko już wygląda dobrze i zaprzyjaźnia się z drugim kotem
A Oaza tez już prawie zaaklimatyzowana

Niestety mamy tez i złe wieści :
Omega znów ma biegunkę i wymioty bo zjadła troszkę za dużo wczoraj mięsa z kurczaka
A Zuzu ma znów zapalenie skóry

Posted

Justynko ... czy na pierwszej stronie są wszystkie aktualne kociaki które są u ciebie ? chciałabym je wrzucić na forum bernardynie - może tam ktoś je dojrzy, a jeśli ktoś będzie chciał adoptować kocurka będziemy tam odsyłać.

Posted

[quote name='Malwi']Justynko ... czy na pierwszej stronie są wszystkie aktualne kociaki które są u ciebie ? chciałabym je wrzucić na forum bernardynie - może tam ktoś je dojrzy, a jeśli ktoś będzie chciał adoptować kocurka będziemy tam odsyłać.[/QUOTE]
Nie które są już w DS , ale tez kilku nie ma tam . U mnie jest rotacja i nie raz jak jeden domek znajdzie to podobny do poprzedniego szuka domku . Najbardziej mi teraz zależy aby domek znalazł rudy Rudzik z Syndromem urologicznym . Omega z uszkodzonym układem pokarmowym , Czarna dzikawa z urwanym ogonkiem Kika . Charakterny trój łapek Czort .
Bardzo dziękuję ze możesz je tam wstawić :):):)

Posted

Justynko, a jakbyś uaktualniła pierwsze posty w wolnej chwili? i wrzuciła krótki opis co dokładnie kociakom jest i jak trzeba się nimi zajmować ? wychodzę z założenia że jak człowiek pozna od razu jak trzeba się opiekować zwierzakiem i ewentualne choróbska pozna to łatwiej mu przychodzi decyzja adopcji...

będę je ogłaszać gdzie tylko mogę jako że u mnie w schronisku kociarni i kotów nie ma a często ludzie pytają...

Posted

[CENTER][B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]Rudzik kiedyś miał dom, rodzinę, ale Duzi oddali go...
Mówili, że z powodu alergii, ale tak naprawdę zwierzak był chory i zamiast go wyleczyć woleli się pozbyć problemu razem z kotem. Smutne...
Szybka i trudna operacja uratowała życie Rudego, zwierzak dzięki staraniom tymczasowej opiekunki wraca do formy, lecz pozostanie kotem szczególnym, dla wyjątkowego Człowieka.
Dlaczego? Bo on uwielbia ludzi, ich dotyk, czułe słówka, gdyby mógł nie odstępowałby swojego "Ludzia" i mruczał, mruczał, mruczałby...
Wiele daje, ale i czegoś wymaga - odpowiedniego karmienia i stałej kontroli u weterynarza. Nigdy nie będzie całkiem zdrowym kotem, ale może żyć i kilkanaście lat bez większych problemów. Jest młody, ciekawy świata, spragniony czułości. Rude koty są niezwykłe, to takie kochane futrzaki.
Jeśli kotek Cię zainteresował - zadzwoń, porozmawiaj, może to na Ciebie czeka ?[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]Przebywa w domu tymczasowym w Tychach[/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4]KONTAKT

Tel: 507 300 768
email: [email]justazwierzaki@o2.pl[/email]
strona: [url]http://www.tymczasy.dzs.pl[/url] ([url]http://www.tyskie-mruczki.xt.pl[/url])
Konto na NK: [url]http://nasza-klasa.pl/profile/28865456[/url][/SIZE][/B]
[B][SIZE=4][/SIZE][/B] [/CENTER]

Posted

Izydorka ------------------------------------------------------------- 20 zł
izydorka za bazarak dla Rudzika mydełka ------------------------------- 25 zł
Betaka za bazarek dla Rudzika ---------------------------------------- 35 zł
Mar 9 dla Eustachy -------------------------------------------------- 10 zł
P.Iza ---------------------------------------------------------------- 50 zł
Taizu dla białych ---------------------------------------------------- 100 zł
MiLki dla Rafiego ---------------------------------------------------- 40 zł
P.Małgosi dla Mikiego ------------------------------------------------ 15 zł
Marty dla Czorta ----------------------------------------------------- 60 zł
Beaty i Zygmunta dla Maii -------------------------------------------- 20 zł
Kasiatatry dla Rudzika ----------------------------------------------- 50 zł
Honda dla Bony ----------------------------------------------------- 30 zł
Kirke18 bazarek ----------------------------------------------------- 20 zł
Ladysuzy ----------------------------------------------------------- 35 zł
Razem 510 zł

Dogo
Basia.D. dla Rudzika ----------------------------------------------- 50 zł

Myszunia
Mabo -------------------------------------------------------------- 100 zł
Monika z Katowic --------------------------------------------------- 35 zł
Agata 51 ----------------------------------------------------------- 20 zł
Maks --------------------------------------------------------------- 10 zl
Razem 165 zł

RAZEM WSZYSTKO :
725 ZŁ

WYDATKI :
WETERYNARZ ------------------------------------------------------- 500 zł ( w tym karmy lecznicze urinary i sensitivity )
ŻWIREK 5 worków po 30 zł ------------------------------------------- 150 zł
PURINA ODKŁACZAJĄCA 15 KG --------------------------------------- 139 zł
FELIWAY ---------------------------------------------------------- 60 zł
MIĘSO MIELONE WOŁOWE 2 RAZY PO 10 KG ------------------------- 80 zl
MIĘSO WOŁOWO - INDYCZE 10 ZŁ ----------------------------------- 32 zł
nie liczę apteki , skrzydełek i serduszek drobiowych
RAZEM -------------------------------------------------------------- 961 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

[color=#0000FF]Bardzo bardzo Wam dziękuję za pomoc, za ogłoszenia , za podnoszenie wątków , gdyby nie Wy to nie wiem jak bym dała rade :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: [/color]

[color=#008000]Bardzo chce też podziękować lekarzom weterynarii Juli i Michałowi Mazur oraz Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA za ratowanie życia , za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oraz tez chce bardzo podziękować właścicielom i klientom sklepu zoologicznego MINO - ZOO z ul Arkadowej 1 oś '' A '' [/color]

Posted

Mamuska nadal bardzo sie mnie boi i maleństwa tez , ale apetet maja wręcz wilczy z czego sie cieczymy , z kk nadal walczymy . A jurto ma przyjść Pani z Tychów zobaczyc te maleństwa i zobaczymy moze sie w którymś zakocha

Rudzik nadal sika kropelkowo choc troszke wiecej . Rudzik wczoraj dostal wielki prezent od Bataki , dostal 12 saszetek RC urinary i bardzo , bardzo Ci Betako dziekuje

Omega jak wizyta przed adopcyjna wyjdzie OK to zamieszka w Warszawie i będzie sasiadka Oazy a dokladniej zamieszka w bloku obok

Ozzi musiał dostać steryd bo znów nie jadł

A Zuzu tez jest na sterydzie bo ma bardzo chora skóre

Posted

Mamuśka ( oby to nie było jej imie ) bardzo ładnie opiekuje sie maleństwami , apetyt im dopisuje . Karmie je 4 razy dziennie i np dzis dostały :
Rano RC dla kociat namoczone i szalona zabawa , po 3 godz whiskas dla kociat z antybitykiem i immunodolem i to cały 200 gr a po tym była wielka dzemka . Po dzemce kociątka i mamuska dostały 100 gr serek topoiny z łososiem i znów troszke zabawy i dzemka . a była dzis u mnie Pani chętna adoptowac kociaka ale tylko jeden sie pokazał , reszta weszła do budki . A teraz juz mam udotowane mieso z kurczaka ( 2 kg skrzydełek i 0.5 kg serduszek ) i za chcilke całe stado dostanie .
Cała rodzinka bardzo brudzi w klatce i potrzebne sa koce , reczniki itp abym mogła im w klatce kilka razy dziennie posprzatac bo z pranim tego co mam jest problem , mam około 10 pralek do prania a nie ma gdzie suszyc a tez prad i proszek drogie Czy ktos z Was nie miałby czegos niepotrzebnego ?

Rudzik saszetki pałaszuje jak szalony , na nich to by szybko przytył

Eustachy to mi dzis w łóżku zostawił niespodzianke która mu czasami wypada z majtoli A chłopak apetyt to ma

Zuzu po zasrzyku mniej sie drapie

Ozzi tez zaczol ładnie jeść

Posted

A dzis byłam u weta z sunka i Zuzu który dostał jeszcze jeden lek z sprayu do psikania tych zmian skórnych , ale ogólnie jest lepiej

Mamuska i maleństwa też zdrowieja a apetet maja wilczy

Rudzik nadal sika kropelkowo i juz mi sie kończyantybiotyk i jade z nim jutro do weta

Dług u weta dobiega do 1000 zł , czy ktoś mi pomoże go spłacić . Praktycznie nie ma dnia bez weta

Posted

Byłam przed chwilą z Rudzikiem i jutro bedzie poddany premedykacji bo nie szło go dziś scewnikować powodem sikania kropelkowego może być zarastanie lub inna przyczena np kamienie , bardzo sie o niego boje dług u weta rosnie z dnia na dzień , po zabiegu Rudzika bedzie podad 1000 zł długu
Teraz Rudzik papusia sobie saszetke

Posted

[quote name='madcat1981']O rany, ale ze mnie gupek :diabloti:
Obiecuję wziąć się za bazarek od _Agi_ lada dzień :oops:
Ha , ha ja sie kiedyś wystraszyłam jak wet mi powiedział że antybiotyk bedzie w iniekcji ;););)
Wielkie dzięki że zrobisz bazarek :):):)

Teraz Rudzik jest w lecznicy i bardzo sie denerwuje

Posted

madcat1981 napisał(a):
Biedaczysko :( Jak się teraz czuje?

W nocy zjadł orobinke saszetki RC urinary a za chwilke tez mu dam , te saszetrki RC urinary sa takie drogie a az dwa koty karmie saszetkami bo Ozzi tez je musi jeść ( nie umiej jeść suchego z powodu zmian w buzinkce ) na zmiane z RC conwa a Miki i Zuzu jedza suche RC
Mamuska z małymi dokazuje i juz zdrowieje , choc nadal sa dzikie ......

Zuzu ładnie sie goi :)

Posted

A Rudzik własnie zjadł kolejna saszetke RC urinary , juz sie kończą te od Betaki , one sa takie drogie a brac znów na kreske u weta a tez Ozzi zaczoł je jeść a przy jego 4 wyszyciu musi , choc jak juz nie daje rady to je tego mleczego conwa który tez jest drogi

W sobote mama od Korciaczek zrobi zdjecia mamuśce i maluszkom , jeszcze nawet imion nie mają , nie mam pomysłu jak je nazwać Apetet im dopisuje i rosna ja na drożrżach