Caragh Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Dobrze, ze chociaz Frociaki tak dobrze trafily :) A co u Sniezynki?? Quote
Monika z Katowic Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Justynka? Jak u Ciebie i zwierzaczków? Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Moniko z Katowic witam na wątku :):):) Myszunia dziś po tym metacamie i lekach na serce czuje się wyraźnie lepiej , nawet na spacerku chciała iść dalej niż miałyśmy chodzić :) A w domu mam jeszcze wiele przewlekle chorych zwierząt np Oaza biała koteczka wróciła z adopcji w bardzo ciężkim stanie , z ogromnym brzuchem , biegunką i wymiotami , okazało sie ze ma bardzo zniszczone jelita i ma uszkodzone rzestki Codziennie dostaje po 2 zastrzyki , RC sensitivity control , diar sanyl a te kamy lecznicze sa takie drogie Ozzi i Rudzik po wyszyciu cewki z Syndromem Urologicznym muszą jeść RC urinary a tez i Miki i Zuzu tez cierpią na S.U.K. te karmy sa tak drogie Dobrze ze dla Myszuni mam jeszcze RC Hepatic . 5 kotów muszę karmić karmami leczniczymi :(:(:( A teraz jeszcze przyszedł mi rachunek za prąd za 2 mce na ponad 240 zł Od grudnia jestem bez renty i jest bardzo ciężko i dlatego błagam o pomoc ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Przed chwilą zaglądałam na allegro . wystukałam miasto Tychy aby zobaczyć jak który z wystawionych kotów ma wejść , ale niestety nie ma tam żadnych ogłoszeń tyskich mruczków :cry: :cry: :cry: A Rudzik , Kika Felix tak bardzo by chciały mieć domek , Omega jak wyzdrowieje to tez będzie szukać domku , tylko jak go ma znaleźć :roll: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Błagam o allegro wyróżnione dla Rudzika , JA POKRYJE WSZYSTKIE KOSZTY , ja nie potrafię robić żadnych ogłoszeń :(:(:( treść do ogłoszeń Rudzika : Rudzik kiedyś miał dom, rodzinę, ale Duzi oddali go... Mówili, że z powodu alergii, ale tak naprawdę zwierzak był chory i zamiast go wyleczyć woleli się pozbyć problemu razem z kotem. Smutne... Szybka i trudna operacja uratowała życie Rudego, zwierzak dzięki staraniom tymczasowej opiekunki wraca do formy, lecz pozostanie kotem szczególnym, dla wyjątkowego Człowieka. Dlaczego? Bo on uwielbia ludzi, ich dotyk, czułe słówka, gdyby mógł nie odstępowałby swojego "Ludzia" i mruczał, mruczał, mruczałby... Wiele daje, ale i czegoś wymaga - odpowiedniego karmienia i stałej kontroli u weterynarza. Nigdy nie będzie całkiem zdrowym kotem, ale może żyć i kilkanaście lat bez większych problemów. Jest młody, ciekawy świata, spragniony czułości. Rude koty są niezwykłe, to takie kochane futrzaki. Jeśli kotek Cię zainteresował - zadzwoń, porozmawiaj, może to na Ciebie czeka ? Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Z Omegi biegunka tryska , już nawet nie do kuwety lecz pod siebie :( nie wiem co jutro wet zaproponuje jadę z samego rana bo z Omegą jest źle Nawet nie piorę tego tylko wywalam , tylko już nie mam czego do klatek dać :( Teraz otworzyłam jej klatkę to wdrapała mi się na kolana i mruczy , ja chce o nią walczyć ale się uda :( Czy koś z Was nie ma niepotrzebnych ręczników , poszew , kocy , narzut ? Nie mam czym wyścilać w klatkach :( Gazety wchłanialne też są bardzo potrzebne . Z góry bardzo dziękuje . Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Jesteśmy po wizycie u weta , Omega jest nadal na antybiotyku , ma dostawać diarsanyl i bezwzględnie RC sensitivity control i wzięłam jej jedna saszetkę bo suche nie bardzo jej smakuje :( a Rudzik musi teraz mieć podawany buskapan i urosept i bezwzględnie RC urinary :( Czy ktoś pomoże w kosztach :( Rudzik już ma allegro :) Czy może ktoś już mu tez zrobił inne ogłoszenia ? Jeśli tak to bardzo proszę o link :) Quote
madcat1981 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Justynka, jeszcze dziś zrobię ten bazarek :sad: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 madcat1981 napisał(a):Justynka, jeszcze dziś zrobię ten bazarek :sad: Madcat1981 jak ja Tobie dziękuje :):):) Oaza nie zwymiotowała odrobinki saszetki , mam jej podawać w bardzo małych ilościach . Quote
Monika z Katowic Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ja tam już zamówiłam tomik Baczyńskiego. :) Quote
Monika z Katowic Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Justynko! Niedługo do Ciebie zadzwonię. Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Monika z Katowic napisał(a):Justynko! Niedługo do Ciebie zadzwonię. Super :):):) Z Omegą coraz lepiej ale za to dziś znów jade do wet z Rudzikiem bo znów sika krwią , Zuzu się wydrapuje i nie wiem czy to nie grzybica lub jakieś uczulenie ( oba koty jedzą RC urinary ) i Myszka w nocy bardzo źle czuła .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Już jesteśmy po wet : Omega już nie ma biegunki , tylko raz dziś zwymiotowała i teraz jest na saszetkach a one są potwornie drogie bo po suchym sen .... tez wymiotuje Rudzik jest na antybiotyku i na no - spie , urosept bez zmian . Zuzu ma ropne zapalenie skóry , nie wiadomo dokładnie na jakim tle , dostał zastrzyk przeciw świądowi . Myszka miała EKG , stan jej serca jest coraz gorszy , ma zwiększoną dawkę leków i jutro mam jeszcze przyjść do wt po jeszcze jeden lek . Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Domek dla Oazy już sprawdzony i wyszedł Już teraz tylko muszę załatwić transport do Warszawy A tez ma szanse na domek Felix , tym razem w Częstochowie , Michasia od Morelki sprawdzi mi ten domek Omega już ponad dobę nie wymiotuje i nie ma biegunki Rudzik nadal sika z krwią A Myszka tez źle się czuje :(:( _________________ Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Relacja Kociary 82 z miau.pl , kopiuje z wątku a ja wczoraj odwiedzilam mrusie Ozzy prawie caly czas spal... biedactwo, coraz slabszy jest... Ale dzielnie zjadl cala miseczke swojej karmy Myszunia coraz czesciej ma ataki padaczki Rudzik wiecznie chce sie miziac, potrafi sie o to skutecznie dopominac A mizianie pysia wprost uwielbia! Tylko troche go pomizialam wczoraj, a on juz sie rozplywal zadowolony Eustachy... Misiu slodki Chyba kolejna taka chodzaca lagodnosc jak Ozzy A przy tym slicznotek ma jakis taki nieodparty, ogromny urok osobisty... Oaza... Przekochana kicia, strasznie fajna Domek na pewno bedzie szczesliwy z nia Omega Ta mala pieknotka mnie urzekla Jaki miziak z niej, a jak glosno mruczy Maja jak zawsze przy mizianiu zafundowala mi swoim jezyczkiem peeleng dloni Kika weszla do klatki w ktorej siedzial Czort i go myla! Niestety on warknal zlosliwie na nia, chyba nawet podniosl lape i odwrocil sie tylem Zero kultury! Sama Kika owszen, potrafi przebywac w jednym pomieszczeniu z czlowiekiem, ale jeszcze na odleglosc przynajmniej do obcych. Prima... Chyba docenila to, co miala dotad u Justy, teraz wie, ze choc luksusow nie ma, czuje sie tu znakomicie Mizia sie jeszcze bardziej niz kiedys Niezmiennie przepiekna Za to musze wam powiedziec, ze doznalam szoku! Feliks, ten dzikus... Do mnie podszedl, powachal reke, ale uciekl potem. (jak na pierwszy raz to i tak duzo). Natomiast z Juystyna sie mizial jakby nigdy nic! Jak sie ocieral, jak barankowal... Ogonek na sztorc, kocio zadowolony.. Szok, zaluje, ze aparatu nie mialam Spory postep jak na niego Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Domek dla Feliksa sprawdzony przez Michasie i wypadł super :1luvu: Teraz juz tylko czekamy na transport :lol: Jestem też w trakcie załatwiania transportu dla Oazy :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Felix jutro o godz 13 wyjeżdża do Częstochowy a tez jutro będę wiedzieć kiedy będzie transport Oazy do Warszawy :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 A przed chwilka do nowego domku do Częstochowy pojechał Felix :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: Chce bardzo podziękować wszystkim którzy robili ogłoszenia , którzy pomagali finansowo w jego utrzymaniu , wszystkim którzy podnosili wątek i wierzyli w to że Felix znajdzie domek , bardzo Wam dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 A jutro rozpocznie się podróż życia dla Oazy :lol: :lol: :lol: Zamieszka w Warszawie u Pani Bożeny a transport będzie łączony . Do Bierunia do firmy Auto Partner zawiezie nas Betaka a dalej to już firma Auto Partner przewiezie do Warszawy :lol: :lol: :lol: Bardzo chce podziękować wszystkim którzy pomagali Oazie ,którzy robili ogłoszenia , wszystkim Wam którzy wierzyli że będzie happy end :1luvu: :1luvu: :1luvu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Wieści od Felka : pierwszy dzien Felka bardzo nerwowy, ugryzł moją koleżanke dośc mocno gdy wyciągała go z domku - ale dalismy rade, sika narazie wszedzie tylko nie do kuwety i caly czas sie chowa - ale to normalne. tak wiec dostal porcje pieszczot i czekamy az w koncu pomalutku sie oswoi :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Oaza już się aklimatyzuje u P .Bożeny w Warszawie :):):) Ale Felix u Piotra w Częstochowę ma z tym poważny problem , całe noce miauczy :( domku jeszcze szukają: 1 . Rudy Rudzik z syndromem Urologicznym . 2 .Biała Omega z uszkodzonym układem pokarmowym . 3 . Czarna dzikawa z urwanym ogonkiem . 4 . Charakterny biało - czarny trój łapek Czorcio . 5 . Bury seniorek Zuzu . i inne ...... Quote
Recommended Posts