Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dziś byłam u weta z Borutka , Batutką i Bartusiem , oczka coraz lepiej , nadal będą dostawać krople do oczu które dzis wykupiłam :)

Eustachy sie stabilizuje z sikaniem , pęcherz teraz tez o rozmiarach anatomicznych ale nie zapeszajmy , nadal masujemy , masujemy , masujemy i dostaje codziennie UrinoVet .

Posted

Wczoraj już nawet nie miałam sił wejść na forum , niestety tez porażka z Czortem , za chwilkę znów będę go próbować wykapać ale już po sedalinie :roll: , nie wiem jak to będzie wyglądać :roll:

A Eustaszek po tym UrinoVet sika bez problemu a pęcherz w anatomicznych rozmiarach , jedyny problem to z podaniem tego leku bo jest on w saszetkach do rozpuszczania i muszę mu go podawać strzykawką i trochę tego sie wylewa .

Ozzi znów krwawi z noska :shake:

Posted

Co Ty masz z tymi kotami! Jak nie jeden to drugi i tak wkółko jakieś choróbsko wyłazi, to jakieś inne dolegliwości. Obłęd!
Niech w końcu się odczepią od nich te choróbska.

Posted

Wczoraj byłam u weta z Muyszką i Ozim :
Myszunia od kilku dni kulała na przednia łapkę , wczoraj byłam z nią u weta i ma ból barku spowodowany guzem , guz jest już wielkości małego jabka . Wetka mówiła że powinno sie ten guz usunąć ale jest wielkie ryzyko że sie nie wybudzi z narkozy a guz jest coraz większy i jak pęknie to wtedy juz nie będziemy mieli wyjścia i go sie wytnie . Bardzo sie o nia boje
dostaje teraz Metakam i Arthroflex ( Fibi tez te leki dostaje bo ma chore stawy ) bardzo Was prosze o wsparcie ...
Dzis czuje sie troszke lepiej .

Ozzi narazie nie będzie nic dostawać , jest na obserwacji i juz troszkę tylko krwawi ...

Z Czortem mam ogromny problem :shake:, rano jak mu podałam Sedalin to go od razu zwymiotował i mam mu teraz podać sedalin w żelu , ale dziś juz nie mam sił :shake:

A dziś byłam z Rysiem u weta , bardzo go znów czyści , wczoraj było troszkę mięska no i mamy , on musi jest tylko swe RC kitten który bardzo ładnie toleruje , ale przy Mańku to sie nie da nie gotować :roll:

Tak sie cieszyłam ze kociaki od Tri znalazły domek , ale niestety wróciły z adopcji tak jak i te dwa około 5 miesięczne buraki czyli Celinka i Czaruś ...

Wiec teraz domku szukają :

1 . Maniek - bury z białym około 2 letni ( FIV + ) Zaszczepiony , wykastrowany , odrobaczony . DT Justa&Zwierzaki .
2 . Kika - czarna młoda nieufna bez ogonka . Zaszczepiona , wysterylizowana , odrobaczona . DT Justa&Zwierzaki .
3 . Rysiu - rudy około 5 miesięczny po PP z nietolerancja pokarmową . DT Justa&Zwierzaki .
Te kociaki sa w DT u moich koleżanek , ale one tez muszą znaleźć domki ...
4 . Eddi - czarny z białym krawacikiem . Zaszczepiony i odrobaczony .
5 . Batuta - bura z białymi znaczeniami , około 3 miesięczna , lekko lękliwa , odrobaczona .
6 . Borutka - Biała w szare łatki z uszkodzonymi oczkami , około 3 miesięczna , odrobaczona .
7 i 8 . Celinka i czaruś - bure około 5 miesięczne kociaki , odrobaczone .
9 . Tri - piękna biała w rudo białe łatki , jeszcze w trakcie leczenia .
10 i 11 to maleńkie kociaki , kotka i kocurek białe w łatki , odrobaczone i zaszczepione .
oraz króliki i szczeniak szukają domu ...
Bardzo Was proszę o pomoc w ogłoszeniach , ja niestety nie potrafie :oops: :oops: :oops:

Posted

Już tu nikt nie zagląda :shake:
Niestety nie mam dobrych wieści , Eustaszek dziś rano był u weta wyciskany , bardzo było ciężko , w 3 osoby nie dawałyśmy rady :x , musi jeś ten Urinvoet ale on coraz bardziej sie wyrywa jak mu to podaje w szczykawce i znów jest na buskopanie :cry:

Rysiu ma kk a Gutek tez przeziębiony ...

Kapiel Czorta sie udała :ok: , ale on jest na mnie teraz tak wściekły ze jak tylko koło niego przechodzę to mnie atakuje .:shake:

Posted

Eustaszek bardzo dziękuje cioteczkom za kibicowanie no i stwierdził że w takim razie sobie siurnie w pampersa :thumbs:

Czort chyba coraz lepiej i jutro kolejna kąpiel , boje sie troszkę :roll:

Rysiu coraz mniej ma biegunek , ale męczy go kk :evil:

Ale Myszunia to juz nie trzyma moczu , sika nie tylko na podłoge i na schody ( na klatce schodowej ) ale bidulka nawet do łóżka sie zsikala, nie wiem może nie umiała zeskoczyć jak z wersalki lub może na spaniu , nie wiem ..... ma obok wersalki kocyk ale sie tam nie chce kłaść .

Ozzi już nie krwawi z noska :lol:

Fobi też lepiej biega po tym Arthroflex lepiej :lol:

Posted

Czorcik :diabloti: Badz choc raz dobrym kotkiem i nie rob Juscie krzywdy :roll:
Rysieczku, PP przeszles, to co to dla Ciebie kk, prawda? :thumbs: Zdrowka dzielny maluchu :thumbs: :thumbs: :thumbs

Myszuniu kochana :( Buziaczki w ten cudowny pysio i nieustanne kciuki za Ciebie :loveu:

Ozzi, Fibisiu jak dobrze, ze Wam lepiej :thumbs: Oby tak dalej :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Posted

Przed chwilką musiałam wykapać Ozziego , coś go przeczyściło a do kapieli Czorta sie przygotowuje ale zabrać sie jakoś nie umie :roll:

Dziś też u weta były Bartuś i Borutka i dostały Adwokate .

Niestety już nie będzie taniego RC :shake: który kupowałam i będę zmuszona brać RC urinary na kreskę u weta , bardzo Was proszę o pomoc finansową ...

A Eustaszek dzielnie połyka UrinoVet i siku książkowe w pampersa jest :lol: A pęcherz wrócił do anatomicznych kształtów :lol:

Posted

Siuranko u Eustachego idzie ładnie :lol: UrinoVet tez połykamy , masaż pęcherza to już rytuał
karma Royal też chętnie i ładnie jemy ,ale pojawił sie problem ponieważ już nie będę miała możliwości kupować taniej .... Teraz mam dwa wyjścia :
Zamawiać u weta lub zamawiać przez neta a to jest bardzo drogie , 6 kg kosztuje 185 zł
http://animalia.pl/produkt,12690,45,Roy ... ution_(kot).html
A Miki , Zuzu i Majeczka musza jeść tez RC ale takie :
http://www.ceneo.pl/8270165
A Ozzi je to ;
http://www.e-karmy.com/p1695,royal-cani ... kotow.html
Błagam Was o pomoc w zakupie tych karm ...

Posted

Czort choć nadal na mnie się wkurza no i sie chyba chłopak zakochał , zgadnijcie w której piękności :evil_lol:
Coraz częściej siedzi z nią w klatce 70 cm ( otwartej bo jest uszkodzona )
Podpowiem ze ta kicia jest u mnie już 2 lata , więcej zobaczycie na zdjęciu z sms a które wysłałam do Caragh a ona jak tylko znajdzie chwilkę to je tu wstawi :lol:

Była dzis u weta :
Majeczka ma silne zapalenie dziąseł :-(, od wczoraj nie jadła a dzis nawet krwawiła i wypadł jej jeden ząbek i dostała steryd i tabletki , codziennie muszę jej tą tabletkę przyklejać do dziąseł , rano to zrobiła wetka , nie wiem jak ja sobie jutro poradzę :shake:

Czort dostał na następne dwa kąpania ten drogi szampon no i od razu sedalin w żelu , aby kąpiel była w ogóle możliwa :diabloti:

Rysiu dostał jeszcze tez Enisyl-F bo on wiecznie z tym KK walczy :shake:

Zamówiłam u weta tez 6 kg RC urinary , bedzie na wtorek .

Zapytałam tez o dług , to wetka mi powiedziała ze nie chciała bym wiedzieć , z czego wygląda że jest ogromny ( wetka wie ze jak sie dowiaduje o wielkim długu to sie bardzo stresuje , bo jak go mam spłacić , no jak :shake::shake::shake:
Błagam pomóżcie :-(:-(:-(

Posted

ROZLICZENIE ZA MIESIĄC PAŹDZIERNIK

Miau.pl

Izydorka ------------------------------- 25 zł
Taizu ---------------------------------- 100 zł
Honda -------------------------------- 30 zł
Mar 9 --------------------------------- 20 zł
P.Ewa -------------------------------- 20 zł
Kropeczka -------------------------- 100 zł
Izazet --------------------------------- 100 zł
Kociara 82 ---------------------------- 5 zł
Mar 9 ----------------------------------- 20 zł
Miłka ----------------------------------- 40 zł
P.Beata ------------------------------- 20 zł
P.Maria ------------------------------- 60 zł
Honda -------------------------------- 30 zł
RAZEM --- 570 zł

DOGOMANIA MYSZKA
Monika z Katowic ---------------- 15 zł
monika z katowic ---------------- 14 zł
agata 51 --------------------------- 20 zł
Maks -------------------------------- 10 zł
RAZEM --- 59 zł
DOGOMANIA PEDRO
Bico -------------------------------- 10 zł
Brysio ------------------------------ 10 zł
P.Marta ---------------------------- 10 zł
RAZEM --- 30 zł
--- WSZYSTKO RAZEM ---
:lol::lol::lol: 659 ZŁ :lol::lol::lol:

WYDATKI :
WET ------------------------------ 100 zł
Zwirek ---------------------------- 150 zł
Purina ---------------------------- 139 zł
RC -------------------------------- 80 zł
mieso drobiowe --------------- 58.41 zł
Watroba drobiowa ------------ 60.64 zł
Pampersy ----------------------- 51.90 zł
Reczniki papierowe ---------- 34 zł
Dwie klatki 100cm ------------- 205 zł
RAZEM 878.95 zł
Nie wliczam tu apteki , ryzu , puszek ...

Bardzo i to bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, za pomoc finansową, za ogłoszenia , za podnoszenie wątków , mam nadzieje ze nikogo w rozliczeniach nie pominęłam

Bardzo tez chce podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr .Juli i Michałowi Mazur oraz Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA z ul . Żwakowskiej za ratowanie moich zwierząt

Dziękuje tez sklepom zoologicznym z Tychów za zbiórkę karm dla tyskich mruczków

Bardzo was proszę o dalsza pomoc ponieważ dług u weta jest coraz większy , mam nadzieje ze i tym razem damy rade go spłacić , prawda ...

Posted

Niestety zimno i wiele kotów i innych zwierząt będzie miało ciężko przeżyć zimę , tym bardziej ze ludziska często teraz zamykają piwniczne okienka :angryy:
Kochani czy nie zostaje Wam np suche pieczywo , bo ja oprócz dokarmiania bezdomnych kotów dokarmiam tez wiele ptaków ( nie dawno kupiłam 50 kg pszenicy a już mi się kończy ) Bardzo by się przydała oprócz pieczywa , kasza , ryż , płatki ...

Posted

Myszuni miałam dziś nie wyprowadzać bo łapeczka nadal boli , ale ona tak bardzo chciała i na chwilke poszliśmy , oj jaka ona jest dzielna :)
Eustachy ma kumpla do zabawy a jest nim Rysiu , oj czasami to się dość brutalnie bawią ale jak Eustachy potrafi szybko biegać to byście nie uwierzyli :twisted:
Manius coś dziś marudny jest , nawet Majeczce wlał :roll:
Czort chyba faktycznie zarasta a w czwartek jadę z nim do weta i zobaczymy co wetka powie :lol:

Posted

Okienko w którym dokarmiam koty zamknięte i nawet nie wiem czy tam nie został zamknięty jakieś koty :angryy::angryy::angryy: Jutro i ide z koleżanka po wszystkich lokatorach aby chociaż tam można sprawdzić czy nie ma kotów .... szlag mnie trafia na tych co im kartofle zamarzają a gdzie w tym wszystkim koty , niech ich wszystkich szczury zeżrą :angryy::angryy::angryy:

Posted

Już jesteśmy po wizycie u wet a byłam z Myszunią i Czortem :
Myszunia miała robinie EKG , nie jest źle ale dobrze też , ma znów anginę i dostała zastrzyki , w piątek znów jedziemy do weta . Ma całkowity zakaz wychodzenia nawet tylko na siku i w ubranku , więc sikamy w domu ....
Czort lepiej ale nadal musi być kąpany w tym specjalnym szampanie
Zostawiłam tylko 100 zł

Jestem załamana dług u weta wynosi 1700 zł
Błagam o pomoc :(:(:(

Posted

Byłam z Panią Janina w tej klatce chodzić po lokatach , tylko jedni nam otworzyli i dali klucze , ale tez się po nas przejechali ze wszystkie koty powinie wyginąć :evil: , ze ich to nie obchodzi że zamarzają :evil: , ze są pchły w piwnicy ,, że ich dziecko się musi bawić w piasku zasranym przez koty :evil:
Wszystkie nasze argumenty nie przemawiały do nich a i jeszcze się oberwało gołębiom które dokarmiam, tłumaczyłam ze będą szczury ( już chyba są bo były trutki ) , tłumaczyłam ze ja będę mogła piwnice odpchlić , że są sterylizowane i jak bym mówiła do głąba :evil: :evil: :evil:
W piwnicy ani śladu po kotach , ani zapachowych , ani innych , podejrzewam że zostały wybite ( od dawna coraz mniej ich przychodziło jeść :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: I po co je sterylizowałam , po co :evil: :evil: :evil:
Jestem załamana , teraz jak jeszcze zamkną okienko Plamce , chce mi się wyć , niech ich szczury zeżrą :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: