Justa&Zwierzaki Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 A Eustaszek dziś rano miał totalnie przemoczonego pampersa a pęcherz wrócił do anatomicznych rozmiarów :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 A dziś byłam u weta z Borutka , Batutką i Bartusiem , oczka coraz lepiej , nadal będą dostawać krople do oczu które dzis wykupiłam :) Eustachy sie stabilizuje z sikaniem , pęcherz teraz tez o rozmiarach anatomicznych ale nie zapeszajmy , nadal masujemy , masujemy , masujemy i dostaje codziennie UrinoVet . Quote
Iljova Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Eustachy tak trzymaj!!! A Czort to właśnie... Czort. Bestyjka w kociej skórce. :-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Wczoraj już nawet nie miałam sił wejść na forum , niestety tez porażka z Czortem , za chwilkę znów będę go próbować wykapać ale już po sedalinie :roll: , nie wiem jak to będzie wyglądać :roll: A Eustaszek po tym UrinoVet sika bez problemu a pęcherz w anatomicznych rozmiarach , jedyny problem to z podaniem tego leku bo jest on w saszetkach do rozpuszczania i muszę mu go podawać strzykawką i trochę tego sie wylewa . Ozzi znów krwawi z noska :shake: Quote
Iljova Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Co Ty masz z tymi kotami! Jak nie jeden to drugi i tak wkółko jakieś choróbsko wyłazi, to jakieś inne dolegliwości. Obłęd! Niech w końcu się odczepią od nich te choróbska. Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Wczoraj byłam u weta z Muyszką i Ozim : Myszunia od kilku dni kulała na przednia łapkę , wczoraj byłam z nią u weta i ma ból barku spowodowany guzem , guz jest już wielkości małego jabka . Wetka mówiła że powinno sie ten guz usunąć ale jest wielkie ryzyko że sie nie wybudzi z narkozy a guz jest coraz większy i jak pęknie to wtedy juz nie będziemy mieli wyjścia i go sie wytnie . Bardzo sie o nia boje dostaje teraz Metakam i Arthroflex ( Fibi tez te leki dostaje bo ma chore stawy ) bardzo Was prosze o wsparcie ... Dzis czuje sie troszke lepiej . Ozzi narazie nie będzie nic dostawać , jest na obserwacji i juz troszkę tylko krwawi ... Z Czortem mam ogromny problem :shake:, rano jak mu podałam Sedalin to go od razu zwymiotował i mam mu teraz podać sedalin w żelu , ale dziś juz nie mam sił :shake: A dziś byłam z Rysiem u weta , bardzo go znów czyści , wczoraj było troszkę mięska no i mamy , on musi jest tylko swe RC kitten który bardzo ładnie toleruje , ale przy Mańku to sie nie da nie gotować :roll: Tak sie cieszyłam ze kociaki od Tri znalazły domek , ale niestety wróciły z adopcji tak jak i te dwa około 5 miesięczne buraki czyli Celinka i Czaruś ... Wiec teraz domku szukają : 1 . Maniek - bury z białym około 2 letni ( FIV + ) Zaszczepiony , wykastrowany , odrobaczony . DT Justa&Zwierzaki . 2 . Kika - czarna młoda nieufna bez ogonka . Zaszczepiona , wysterylizowana , odrobaczona . DT Justa&Zwierzaki . 3 . Rysiu - rudy około 5 miesięczny po PP z nietolerancja pokarmową . DT Justa&Zwierzaki . Te kociaki sa w DT u moich koleżanek , ale one tez muszą znaleźć domki ... 4 . Eddi - czarny z białym krawacikiem . Zaszczepiony i odrobaczony . 5 . Batuta - bura z białymi znaczeniami , około 3 miesięczna , lekko lękliwa , odrobaczona . 6 . Borutka - Biała w szare łatki z uszkodzonymi oczkami , około 3 miesięczna , odrobaczona . 7 i 8 . Celinka i czaruś - bure około 5 miesięczne kociaki , odrobaczone . 9 . Tri - piękna biała w rudo białe łatki , jeszcze w trakcie leczenia . 10 i 11 to maleńkie kociaki , kotka i kocurek białe w łatki , odrobaczone i zaszczepione . oraz króliki i szczeniak szukają domu ... Bardzo Was proszę o pomoc w ogłoszeniach , ja niestety nie potrafie :oops: :oops: :oops: Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Już tu nikt nie zagląda :shake: Niestety nie mam dobrych wieści , Eustaszek dziś rano był u weta wyciskany , bardzo było ciężko , w 3 osoby nie dawałyśmy rady :x , musi jeś ten Urinvoet ale on coraz bardziej sie wyrywa jak mu to podaje w szczykawce i znów jest na buskopanie :cry: Rysiu ma kk a Gutek tez przeziębiony ... Kapiel Czorta sie udała :ok: , ale on jest na mnie teraz tak wściekły ze jak tylko koło niego przechodzę to mnie atakuje .:shake: Quote
Iljova Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 No to niewesoło masz z tymi zwierzakami. Czort przestan być taki obrażalski!!! Dosyć już z tymi choróbskami!!! Quote
Caragh Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Czort, spokoj ! ;) Eustaszku nieustanne kciuki za Twoje zdrowko :thumbs: :thumbs: I za reszte chorych kociakow :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Iljova Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 I jak Czorciku przeszło Ci, przestałeś się złościć? Jak tam reszta zwierzaków? Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Eustaszek bardzo dziękuje cioteczkom za kibicowanie no i stwierdził że w takim razie sobie siurnie w pampersa :thumbs: Czort chyba coraz lepiej i jutro kolejna kąpiel , boje sie troszkę :roll: Rysiu coraz mniej ma biegunek , ale męczy go kk :evil: Ale Myszunia to juz nie trzyma moczu , sika nie tylko na podłoge i na schody ( na klatce schodowej ) ale bidulka nawet do łóżka sie zsikala, nie wiem może nie umiała zeskoczyć jak z wersalki lub może na spaniu , nie wiem ..... ma obok wersalki kocyk ale sie tam nie chce kłaść . Ozzi już nie krwawi z noska :lol: Fobi też lepiej biega po tym Arthroflex lepiej :lol: Quote
Caragh Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Czorcik :diabloti: Badz choc raz dobrym kotkiem i nie rob Juscie krzywdy :roll: Rysieczku, PP przeszles, to co to dla Ciebie kk, prawda? :thumbs: Zdrowka dzielny maluchu :thumbs: :thumbs: :thumbs Myszuniu kochana :( Buziaczki w ten cudowny pysio i nieustanne kciuki za Ciebie :loveu: Ozzi, Fibisiu jak dobrze, ze Wam lepiej :thumbs: Oby tak dalej :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Przed chwilką musiałam wykapać Ozziego , coś go przeczyściło a do kapieli Czorta sie przygotowuje ale zabrać sie jakoś nie umie :roll: Dziś też u weta były Bartuś i Borutka i dostały Adwokate . Niestety już nie będzie taniego RC :shake: który kupowałam i będę zmuszona brać RC urinary na kreskę u weta , bardzo Was proszę o pomoc finansową ... A Eustaszek dzielnie połyka UrinoVet i siku książkowe w pampersa jest :lol: A pęcherz wrócił do anatomicznych kształtów :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Siuranko u Eustachego idzie ładnie :lol: UrinoVet tez połykamy , masaż pęcherza to już rytuał karma Royal też chętnie i ładnie jemy ,ale pojawił sie problem ponieważ już nie będę miała możliwości kupować taniej .... Teraz mam dwa wyjścia : Zamawiać u weta lub zamawiać przez neta a to jest bardzo drogie , 6 kg kosztuje 185 zł http://animalia.pl/produkt,12690,45,Roy ... ution_(kot).html A Miki , Zuzu i Majeczka musza jeść tez RC ale takie : http://www.ceneo.pl/8270165 A Ozzi je to ; http://www.e-karmy.com/p1695,royal-cani ... kotow.html Błagam Was o pomoc w zakupie tych karm ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Czort choć nadal na mnie się wkurza no i sie chyba chłopak zakochał , zgadnijcie w której piękności :evil_lol: Coraz częściej siedzi z nią w klatce 70 cm ( otwartej bo jest uszkodzona ) Podpowiem ze ta kicia jest u mnie już 2 lata , więcej zobaczycie na zdjęciu z sms a które wysłałam do Caragh a ona jak tylko znajdzie chwilkę to je tu wstawi :lol: Była dzis u weta : Majeczka ma silne zapalenie dziąseł :-(, od wczoraj nie jadła a dzis nawet krwawiła i wypadł jej jeden ząbek i dostała steryd i tabletki , codziennie muszę jej tą tabletkę przyklejać do dziąseł , rano to zrobiła wetka , nie wiem jak ja sobie jutro poradzę :shake: Czort dostał na następne dwa kąpania ten drogi szampon no i od razu sedalin w żelu , aby kąpiel była w ogóle możliwa :diabloti: Rysiu dostał jeszcze tez Enisyl-F bo on wiecznie z tym KK walczy :shake: Zamówiłam u weta tez 6 kg RC urinary , bedzie na wtorek . Zapytałam tez o dług , to wetka mi powiedziała ze nie chciała bym wiedzieć , z czego wygląda że jest ogromny ( wetka wie ze jak sie dowiaduje o wielkim długu to sie bardzo stresuje , bo jak go mam spłacić , no jak :shake::shake::shake: Błagam pomóżcie :-(:-(:-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 ROZLICZENIE ZA MIESIĄC PAŹDZIERNIK Miau.pl Izydorka ------------------------------- 25 zł Taizu ---------------------------------- 100 zł Honda -------------------------------- 30 zł Mar 9 --------------------------------- 20 zł P.Ewa -------------------------------- 20 zł Kropeczka -------------------------- 100 zł Izazet --------------------------------- 100 zł Kociara 82 ---------------------------- 5 zł Mar 9 ----------------------------------- 20 zł Miłka ----------------------------------- 40 zł P.Beata ------------------------------- 20 zł P.Maria ------------------------------- 60 zł Honda -------------------------------- 30 zł RAZEM --- 570 zł DOGOMANIA MYSZKA Monika z Katowic ---------------- 15 zł monika z katowic ---------------- 14 zł agata 51 --------------------------- 20 zł Maks -------------------------------- 10 zł RAZEM --- 59 zł DOGOMANIA PEDRO Bico -------------------------------- 10 zł Brysio ------------------------------ 10 zł P.Marta ---------------------------- 10 zł RAZEM --- 30 zł --- WSZYSTKO RAZEM --- :lol::lol::lol: 659 ZŁ :lol::lol::lol: WYDATKI : WET ------------------------------ 100 zł Zwirek ---------------------------- 150 zł Purina ---------------------------- 139 zł RC -------------------------------- 80 zł mieso drobiowe --------------- 58.41 zł Watroba drobiowa ------------ 60.64 zł Pampersy ----------------------- 51.90 zł Reczniki papierowe ---------- 34 zł Dwie klatki 100cm ------------- 205 zł RAZEM 878.95 zł Nie wliczam tu apteki , ryzu , puszek ... Bardzo i to bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, za pomoc finansową, za ogłoszenia , za podnoszenie wątków , mam nadzieje ze nikogo w rozliczeniach nie pominęłam Bardzo tez chce podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr .Juli i Michałowi Mazur oraz Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA z ul . Żwakowskiej za ratowanie moich zwierząt Dziękuje tez sklepom zoologicznym z Tychów za zbiórkę karm dla tyskich mruczków Bardzo was proszę o dalsza pomoc ponieważ dług u weta jest coraz większy , mam nadzieje ze i tym razem damy rade go spłacić , prawda ... _________________ Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Niestety zimno i wiele kotów i innych zwierząt będzie miało ciężko przeżyć zimę , tym bardziej ze ludziska często teraz zamykają piwniczne okienka :angryy: Kochani czy nie zostaje Wam np suche pieczywo , bo ja oprócz dokarmiania bezdomnych kotów dokarmiam tez wiele ptaków ( nie dawno kupiłam 50 kg pszenicy a już mi się kończy ) Bardzo by się przydała oprócz pieczywa , kasza , ryż , płatki ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Przed chwilka jak wracałam z Myszunia ze spacerku przewróciła się na schodach :( , bardzo płakała , kuleje na przędną łapkę Od razu dałam jej metacam aby ja tak nie bolało :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Myszuni miałam dziś nie wyprowadzać bo łapeczka nadal boli , ale ona tak bardzo chciała i na chwilke poszliśmy , oj jaka ona jest dzielna :) Eustachy ma kumpla do zabawy a jest nim Rysiu , oj czasami to się dość brutalnie bawią ale jak Eustachy potrafi szybko biegać to byście nie uwierzyli :twisted: Manius coś dziś marudny jest , nawet Majeczce wlał :roll: Czort chyba faktycznie zarasta a w czwartek jadę z nim do weta i zobaczymy co wetka powie :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Okienko w którym dokarmiam koty zamknięte i nawet nie wiem czy tam nie został zamknięty jakieś koty :angryy::angryy::angryy: Jutro i ide z koleżanka po wszystkich lokatorach aby chociaż tam można sprawdzić czy nie ma kotów .... szlag mnie trafia na tych co im kartofle zamarzają a gdzie w tym wszystkim koty , niech ich wszystkich szczury zeżrą :angryy::angryy::angryy: Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Czy ktoś do tyskich mruczków zagląda :???: Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Już jesteśmy po wizycie u wet a byłam z Myszunią i Czortem : Myszunia miała robinie EKG , nie jest źle ale dobrze też , ma znów anginę i dostała zastrzyki , w piątek znów jedziemy do weta . Ma całkowity zakaz wychodzenia nawet tylko na siku i w ubranku , więc sikamy w domu .... Czort lepiej ale nadal musi być kąpany w tym specjalnym szampanie Zostawiłam tylko 100 zł Jestem załamana dług u weta wynosi 1700 zł Błagam o pomoc :(:(:( Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Byłam z Panią Janina w tej klatce chodzić po lokatach , tylko jedni nam otworzyli i dali klucze , ale tez się po nas przejechali ze wszystkie koty powinie wyginąć :evil: , ze ich to nie obchodzi że zamarzają :evil: , ze są pchły w piwnicy ,, że ich dziecko się musi bawić w piasku zasranym przez koty :evil: Wszystkie nasze argumenty nie przemawiały do nich a i jeszcze się oberwało gołębiom które dokarmiam, tłumaczyłam ze będą szczury ( już chyba są bo były trutki ) , tłumaczyłam ze ja będę mogła piwnice odpchlić , że są sterylizowane i jak bym mówiła do głąba :evil: :evil: :evil: W piwnicy ani śladu po kotach , ani zapachowych , ani innych , podejrzewam że zostały wybite ( od dawna coraz mniej ich przychodziło jeść :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: I po co je sterylizowałam , po co :evil: :evil: :evil: Jestem załamana , teraz jak jeszcze zamkną okienko Plamce , chce mi się wyć , niech ich szczury zeżrą :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Quote
Caragh Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Anioleczek Czorcik :laugh2_2: :laugh2_2: :laugh2_2: Ozzinek :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts