Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponad godzinę temu podałam mu buskloan i masowałam, masowałam i masowałam i punktualnie o 12 zaczęło się wielkie sikano :ok: że az pampers przemókł i zaraz po było smaczne papu , czyli RC urinary ( te mocniejsze )

A teraz zbieram się do sprzątania , bo już bardzo późno ....

Posted

Dzień sie kończy a na domek czekają :
1 . Maleńki bury Kacperek .
2 i 3 . Około 5 miesięczne bure Celinka i Czarek , Czarek przed adopcja zostanie wykastrowany .
4 . Około 3 miesięczny rudy z lekko chorymi jelitami Rysiu .
5 . Piękny Edi , czarny z białym krawatem około 5 miesięczny zaszczepiony .
6 . Maniek , buro - biały specyficzny z FIV około 2 letni Maniek .
7 . Emi biało bura piękna i duża po wypadku tez szuka domu .
Bo Kika , Czort , Zuzu , Tygrys i inne to nie sa raczej adopcyjne , jakie piękne i adopcyjne nadal szukają :shake::shake::shake:

Posted

Pęcherz u Eustaszka coraz większy :-(:-(:-( , po intensywnym masażu wysika pare kropel , ale daleko do normalnych rozmiarów pęcherza, murze utrzymać go w nie gorszym stanie niż jest teraz bo w poniedziałek do weta , chyba że pęcherz będzie zagrażać jego życiu to będzie trzeba prosić moich wspaniałych wetów o pomoc ...

Posted

Estauszkko jak zdjęłam mu prawie suchego pampersa i go '' przegoniłam '' sznurkiem aż się zdyszał i jak troszkę odpoczął to ja go znów wzięłam w '' obroty '' a on siknol i to dość ładnie choć nadal pęcherz jest duży , tak gdzieś wielkości jabłka ,a ale nie grejpfruta :roll:

Posted

Eustaszek sika po kropelce , ale to wygląda tak ze pęcherz jest wielki i tylko to co jest już za dozo to wycieka ... Coraz gorzej znosi masowanie bo go chyba boli Jutro rano o 9 jadę z nim do weta . dostaje 2 razy dziennie buskopan

A dziś jak dawałam Czortowi lek to zauważyłam że na brzuchu ma znów nowe rany od grzybicy :(

Posted

No więc :
Eustachy dostał do domu saszetki UrinoVet a pęcherz w bezpiecznych rozmiarach :thumbs:

Czort dostał steryd a te tabl podawać po 1/4 tak jak było a jak nadal będzie się drapać to będzie trzeba go kąpać w specjalnym szamponie ...
Krecik i Gutek dostały po zastrzyku profilaktycznie na świerzba i za 2 tyg na następny a jutro jadę tez z Kubusiem ( królikiem ) .

Dostałam tez sedalin dla 4 kotów które nie byłam w stanie poczęstować stronholdem , uciakają jak tylko się do nich zbliżałam :roll:

Posted

No tak to jest, ludzie reagują impulsywnie, bo im żal, a potem albo "mąż ostudzi zapał", albo po przemyśleniu dochodzą do wniosku, że nie chcą, nie mogą...

Ech..

Szkoda..

Posted

Tutaj jest plakat, niestety zrzut z ekranu tylko taki:

Mam na mailu dobra wersje w wordzie do druku, jesli ktos by chcial pomoc rozwieszajac prosze o maila na pw i przesle :)

Posted

Dziś na chwilkę wpadły Kasia Olą :lol:

Eustachy nadal masowany , znów sie zatrzymuje :shake::shake::shake: ,podałam mu buskopan i UrinoVet .

Jutro planowana lecznicza kąpiel Czorta ( jeden mililitr szamponu leczniczego kosztuje ponad 6 zł ) , nie ukrywam że bardzo sie boje , bo on to ma charakterek :roll:

Tez dużo czasu zajmują też te chore na kk kocięta w piwnicy ...

Fibi ma chore stawy i lek dla niego kosztuje 180 zł , ale będzie juz na kilka miesięcy ...

Kolejny królik pilnie szuka domu , tym razem jest to młoda kremowa króliczka znaleziona na trawniku ... Czy ktoś mi ją moze poogłaszać , ja nie potrafię :oops:

Przepraszam ze jeszcze nie zrobiłam rozliczenia za październik , nie wyrabiam czasowo :oops: :shake:

Posted

Hei ludzie z Tychów proszę, pomóżcie Juście przy opiece nad tymi biednymi zwierzaczkami. Może poświęcicie trochę swojego czasu. Żeby choć trochę ją odciążyć w tym wszystkim. Przy tylu schorowanych zwierzakach jest dużo pracy i to wyczerpującej. Jeszcze raz bardzo proszę. :-) ją niestety zbyt daleko jestem.

Posted

Byłam jeszcze przed chwilką w piwnicy u maluszków, apetyt to im dopisuje z czego się bardzo ciesze a i tez zaczynają się bawić :ok:
A za chwile ide jeszcze z psami i dać kotom bezdomnym jeść a juz padam ze zmęczenia .. .

Eustachy wymasowany i wysiurany , leki podane , choć nie do końca ale tak do połowy pęcherz wypełnimy .

Czort niestety nie wykapany , jak zobaczył jak napełniam miskę z woda do kąpieli to mnie ugryzł i nic z tego , jurto spróbuje w grubych rękawicach , ale czy coś z tego wyjdzie :roll:.

A dziś Rysiu zrobił pierwsze raz qupala nie biegunkowego :ok: