Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

: Nie wiem co robić , boże jak Lidzie pójdzie do szpitala :-(:-(:-(:-( , rozmawiałam dziś z inna koleżanką u której czeka na DS Edi , ale nie ma możliwości ich wziąć :shake::shake::shake:
Zatrzęsienie kociąt :
do adopcji pilnie :
2 czarne około 2 mieś kocurki DT u Lidzi
Czarna i bury około 2 mieś DT u Oli
Edi około 5 mies czarny z krawacikiem DT u Lodzi
2 bure około 2 mieś DT u Grażynki
Rysiu około 3 mies rudy z lekka nietolerancja pokarmową DT u Justa&Zwierzaki
Manius około 2 letni z FIV DT u Justa&Zwierzaki
Pingwinka około 2 letnia DT u Ilonki
RAZEM :
6 małych kociąt
2 młode koty
2 dorosłe
DOMU SZUKA 10 KOTÓW :roll: :roll: :roll:

Większość z nich miało do mnie trafić , ale ze u mnie była PP i nie mogę teraz przez około 6 mies przyjąć żadnego kociak :(:(:(:(:(

Posted

Byłam dziś u weta z Czortem , Mankiem i rysiem :
Czort ma tak jakby minimalna poprawę grzyba :thumbs:
Maniuś ma niestety zapalenie gardła :shake:, ( chyba z powody miauczenia :? ) i dostał 2 zastrzyki , jeden antybiotyk i jeden chyba witaminy , w piątek tez dostanie to samo .
Rysiu po tej paście super robi kupale :ok: Wieczorem będzie do mnie dzwonić pani w sprawie jego adopcji i proszę trzymajcie kciuki :lol:
Eustachy bez masowania chyba już nie da rady funkcjonować :roll: nie jest lekko ale on jest tak wspaniałym kotem ze dla niego to ja wszystko zrobię :lol: A teraz Eustachy próbuje podgryzac w zabawie ryska i jest to komiczne :diabloti:

Posted

Dostałam przed chwilka maila tej treści , odpisałam , podałam treść umowy i że z transportem bo raczej nie było problemu ....
Trzymajcie kciuki :ok:

Witam, ja w sprawie ogłoszenia o kociakach.
Nie chce jeszcze robić nadziei, jutro będę widziała czy znajomi zdecydują się na jednego czarnulka.

Pytanie brzmii: czy wsród czarnych kociaków znajdzie się KOCUREK?
I czy istnieje możliwośc transportu takowego do Warszawy?

Pozdrawiam, i proszę o cierpliwość. Do jutra rana:)

Posted

Nawet tu nie pisałam bo nie wiedziałam czy coś z tej rozmowy będzie , a chodziło pewnej pani o kotka , raczej rasowego i spokojnego , ale mimo iz Pingwinka nie rasowa wysłałam zdjęcie i podałam nr do Ilony no i dzis ta pani przyjechała i siew zakochała w Pingwinie i już dziś Ilona ja tam zawiozła :lol: , wygląda na to że domek OK .

A dziś do mnie dzwoniła Lidzia , u niej sa te dwa maleńkie kocurki . Lidzia tez dzwoniła do domku tej maleńkiej koteczki czy wszystko jest i domek jest bardzo zadowolony z kiciuni :lol:
Na szczęście Lidzia czuje sie troszkę lepiej i być może nie pójdzie do szpitala ...

Posted

Dzwoniła dziś pewna ani , ale jak usłyszała o umowie i wizycie to zrezygnowała , a ja sie boje dać byle komu :shake:

Z sikaniem i pęcherzem Eustaszka dziś jest lepiej :lol::lol::lol:

Manius nadal przeziębiony i dziś dostanie kolejne zastrzyki , niestety nikt nie dzwoni w sprawie jego adopcji , przepraszam że pytam ale nie pamiętam jaki Maniek ma ogłoszenia , bo allegro i to wyróżnione to ma :lol::lol::lol:

Dzis Pedro o mało nie stracił życia , zerwał dzis kółko przy szelkach jak zobaczył rottweilera , na szczęście rotek był łagodny a Pedro go chciał gryźć :shake::shake::shake: Boje sie że Pedro kiedyś własnie w taki sposób straci życie ...

Posted

Skoro ktoś rezygnuje z powodu umowy i wizyty to trochę. Bo moim zdaniem jeśli ktoś naprawdę chce wziąść zwierzaka, to nie będzie się przejmował tym że musi być umowa, wizyta...
Pedro to dobre ziółko :-) to jest łobuz-artysta. On powinien się nazywać Pedro-Ryzykant. Pozatym On chyba stosuje się do tego powiedzenia "do odważnych świat należy" :-)

Posted

Ja na Pedra mówie kiler :diabloti:
PS.Mam ogromny problem z netem , to co powinno zajmowac ułamek sekundy ( kliknięcie ) trwa od kilkudziesięcu sekund do nawet kilku minut i nie daje rady z tym ....
Bardzo Was prosze o podnoszenia watku ...

Posted

Przed chwilka zawiozłam do nowego domku kolejnego czarnuszka :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: , zamieszkał w Tychach i ma do towarzystwa dorosłą 2 letnia bura wysterylizowaną koteczkę . Został wypatrzony na allegro :lol:

Nadal domku szuka :
1 ) . 2 mieś czarny kocurek DT u Lidzi .
2 ) . 2 mies Czarna kotka Perełka DT u Oli .
3 ) . 2 mieś bury kocurek Kacper DT u Oli .
4 i 5 ) . 5 mieś Czaruś i Celinka DT u Oli .
6 ) . 3 mies rudy Rysiu DT u mnie .
7 ) . 5 mieś czarny z krawacikiem Edi DT i Lodzi .
8 ) Około 2 letni buro biały Maniek DT u mnie .

Posted

Nadal wiele kociąt , kotów szuka domu , a czy znajdą :shake::shake::shake:

Eustachy z sikaniem radzi sobie bardzo ładnie :lol::lol::lol:, choć nadal masuje minimum 2 - 3 godz dziennie aż ręce i kręgosłup boli , ale co tam Eustaszek jest wyjątkowy i musimy zrobić wszystko aby był szczęśliwy :p

O Maniusia nadal nikt nie pyta :shake::shake::shake:, czy ma on jakieś ogłoszenia , bo allegro ma i to wyróżnione ma tez FB , ale nie wiem czy to wystarczy do znalezienia mi domku :shake::shake::shake: , czy ktoś podjął by się zmasowanej akcji ogłoszeniowej :oops:

Posted

Rano miałam totalnego doła :oops: bo znów kolejny młody kot szuka domu , a dokładniej jest to rudy młody i z obrożą i mimo ogłoszeń na moim osiedlu że szukamy właściciela nie ma odzewu :evil: , na razie jest u mojej znajomej :oops: , pani ma już kilka kotów i dokarmia i ma ta pani ponad 80 lat i obiecałam jej ze pomogę znaleźć dla kota dom , bede u nie jutro o 21 porobić zdjęcia .

Ale mamy tez wspaniałe wieści :lol: , kocurek od Lidzi pojechał do DS , do Bierunia go razem zawiozłyśmy , domek super :1luvu:
A tez dzis była na rozmowe u Oli pani która chce adoptować czarna koteńke , i być moze pojedzie tez do DS :lol:
Bardzo i to bardzo Wam dziękuje za pomoc w ogłoszeniach :1luvu:

Nadal domu szukają buraki i rudaski ... oraz dorosłe .

Posted

Dzieki Caragh za wklejenie fotek
Mała Perełka być może bedzie miała domek ale Kacperek nadal szuka domku , a te starsze około 5 miesieczne Czaruś i Celinka koniecznie razem do DS bo sa ze sobą bardzo mocno zrzyte , Czaruś przed adopcją zostanie wykastrowany ...
No i nadal tez domki szkaja rudy Rysiu , Laciaty Maniuś i nowy rudy ....
U Oli sa jeszcze 2 dorosłe koty w klatkach do adopcji a dokładniej dymna Gabi i czarna z odrobinką abieli ( zapomniała imie ) . Jak tylko bede miała chwilke wolna to porobie też im zdjęcia i bede Was prosic o pomoc w szukaniu im domu ...

Posted

Byłam dziś u weta z Zuzu i Eustachym . Zuzu dostał kolejny steryd a Eustachy miał badanie moczu , wynik nadal jest podwyższony , ale już został odstawiony antybiotyk a tez już nie będzie dostawać caniwiton , nie przyniósł oczekiwanego skutku , będzie za to nowy lek , nie pamiętam jaki , jak dojedzie ....

W sprawie Rysia i Manka już nikt nie zadzwonił :evil:

A dzis byłam u znajomej u której jest ten znaleziony około 5 - 6 mies rudy kocurek , zrobiłam zdjęcia i je wysłałam do Caragh z prośba o ich wklejenie i o ogłoszenia

Posted

[quote name='"Justa&Zwierzaki"']
A dzis byłam u znajomej u której jest ten znaleziony około 5 - 6 mies rudy kocurek , zrobiłam zdjęcia i je wysłałam do Caragh z prośba o ich wklejenie i o ogłoszenia .
Oto on :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Caragh dzieki za wstawienie zdjęć Diabola :):):)

Przed chwilka była zawieźć do Leśnego Pogotowia dla Dzikich zwierząt ponad 100 kg żołędzi :lol:
czy jest ktoś chętny na kolejne zbieranie , jelonki i sarenki bardzo proszą o jedzonko , jedzonko które nic nie kosztuje , wystarczy je tylko pozbierać ......

Była tez z Ozzim u weta bo całą noc wymiotował i dostał zastrzyki i jak nie przejdzie do jutro to znów jedziemy ...