Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czas tak szybko uciska , czy chociaż te czarnulki zdążą znaleźć dom :shake::shake::shake:Co sie z nimi stanie za 10 dni :-(:-(:-(

O Mańka , Ediego i Kikę też nikt nie pyta :shake::shake::shake:
Eustachy znów ma wielki pęcherz i mało sika , mimo masaży , leków :shake::shake::shake:

Miki po sterydzie czuje się lepiej , nie dusi sie :thumbs:

Czort nadal dostaje te swoje leki na grzyba , ale efektów jak na razie nie widać :shake::shake::shake:

A Rysiu nie lubi tej pasty na jelita a o zakrapianiu oczu to już totalnie :roll: Rysiu juz nie chce siedzieć w klatce , chce szaleć , i szaleć i szaleć :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Czy kocięta zdąża znaleźć dom , czy bedzie happy end :cry: :cry: :cry:

Eustaszkowy pęcherz troszkę mniejszy , siku idzie kropelkowo i masujemy , masujemy , masujemy ....

Mimo iz od kilku dni nie gotuje zwierzętom , są tylko na suchych karmach to Raffi ma nadal biegunki , choć nie sa juz tryskające ale ma tez apetyt i sie bawi .... Niestety chyba będę musiała jednak całe stado ( oprócz tych co już są na dietach ) karmić RC sensitiwiti :shake:

Niestety Maniuś nie jest tym zachwycony i zmusza się do suchego :shake:

Posted

Dziś zadzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji Rysia , ale ze nie ma doświadczenia w opiece nad kotami ( pierwszy kot ) zaproponowałam im czarnego maluszka i jesteśmy umówieni na sobotę i zobaczymy , może akurat to będzie ten domek

Posted

Eustachy ma znów ogromny pęcherz :cry: :cry: :cry: cięgle go masuje i mało co sika :shake::shake::shake:

Rysiu po paście ładne kupale robi , ale za to Raffi ma biegunkę bo wczoraj dostały gotowanego kurczaka :shake::shake::shake:

Myszka sie po wieczornym spacerku przewróciła na schodach :-(:-(:-(

Nikt nie dzwoni w sprawie adopcji :shake::shake::shake:

Ta koteczka która straciła dom z powodu ciąży kobiety jest u mojej koleżanki , jest przerażona bo tam już sa koty , jest piękna pingwinka ponoć zaszczepiona , ponoć odrobaczona , ponoć wysterylizowana ale pewności nie ma bo nie dali książeczki zdrowia i nie wiemy :roll: Jutro beda mms y do Caragh i poproszę o ogłoszenia ...

Posted

Pamiętacie te 3 maleństwa co wzięła ode mnie inna koleżanka na DT , tylko jeden znalazł domek i więc na dzień dzisiejszy mamy do adopcji :
Sześć kociąt .
3 bure obojga płci .
3 czarne obojga płci ,.
Rudy Rysiu z lekko chorymi jelitami .
Młoda czarna około roczna Kika .
Około 2 letni biało bury Maniek .
Około 2 letnia pingwinka .
Ile z nich znajdzie dom :shake::shake::shake:

Eustachy nadal bardzo słabo sika :cry: , pęcherz ciągle mu masuje , bo bez masowani to by juz chyba pękł :-(, dostał buskopan rozkurczowo .

Posted

Pingwinka jest śliczna! :-) a ta reszta kociaków też super. Świetne te zdjęcia. Trzymam kciuki za domki dla nich.
Myszuniu kochana... Biedny Eustachy... Trzymam też kciuki za poprawę zdrowia tych chorych zwierzaczków.

Posted

Czas ucieka a domków brak ......

Do 4 nad ranem ,masowałam ( oczywiście z przerwami ) Eustachego i dostał tez buskopan i rano jak sie obudziłam a raczej tak o 10 :oops: pampers był totalnie przemoczone, czyli wynika na to że musi być bardzo , bardzo często masowany i leki rozkurczowe , w poniedziałek znów jadę z nim do weta ...

Raffi po mięsie z ryżem czy makaronem ma nadal biegunki , ale jak mu daje same mięso to juz nie tak bardzo , ale jest z tym problem bo inne mu to podjadają a Rysiu tez dużo lepiej po tej paście .... a muszę gotować bo Maniuś jest wtedy nie do zniesienia bo tylko miauczy i miauczy ...

Posted

Myszunia ma silna biegunkę i wymiotuje :-(:-(:-(
Przed chwilka podałam Myszuni leki carsivan i wetmedin w parówce drobiowej , rano i wczoraj w wątróbce drobiowej bo już w mlecznym conva nie chce ... nie wiem czy to nie z tego powodu ,ale inaczej jej nie podam leków bo buzinke tak mocno zaciska , rano jak nadal tak źle sie bedzie czuła to nie dam leków i wieczorem jade do weta z Eustachym i bym tez Myszunie wzięła ...

Posted

Kochana Myszeńko... co ja mam napisać? Jestem taka bezsilna nie mogę Ci pomóc :cry: :cry: :cry: Tak mi smutno! :-(
Eustachy wygląda rewelacyjnie na tym zdjęciu z tym pampersem, a Krecik i Kubuś są śliczne i słodkie!

Posted

Myszunia jeszcze kilka razy w nocy miała biegunkę , ale teraz jest już spokój ...

Czarne kocurki które są w DT za tydzień mogą stracić ten DT ponieważ za tydzień będzie koleżanka miała wyniki i idzie do szpitala :-(:-(:-(:-(

Posted

No i jesteśmy po wizycie u weta :
Wetka jest bardzo zadowolona z Eustachego :thumbs::thumbs::thumbs: , pęcherz tak jak rano był , nie jest przepełniony , nadal będzie dostawać antybiotyk i buskopan no i masować , masować i jeszcze raz masować ...

A Mysia tez dostała zastrzyki w tym rozkurczowy , niestety znów ma silnie zaczerwieniane gardło :( :(

Rysiu już kupka bardzo ładnie i szuka domku , tylko gdzie jest taki domek który by karmić eukanuba lub RC :shake::shake::shake:

Maniuś tez bardzo prosi o domek ale nikt go nie chce pokochać :shake::shake::shake:, nikt nie chce mieć ''piecyka'' na kolanka :cool3::cool3::cool3:

A kociaki , czy one zdąża znaleźć domek , czy ich los będzie nie pewny , a te dwa małe czarne węgielki tak pięknie mruczą i sa takie pro - ludzkie , co sie z nimi stanie :shake::shake::shake: