Iljova Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Cześć Mrusie ! Co tam u Was słychać? Ciągle też w pamięci mam te kociaki które odeszły za TM Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Ja tez o nich ciągle myślę , az 5 kociąt zabiła ta wstrętna panleukopenia , a Amalek którego tez sie nie udało uratować po wypadku , oj boli to wszystko :shake::shake::shake: Ciepłe myśli pomogły Eustachemu, sikamy jak dawniej czyli kropelkowo i bez ogromnego pęcherza :thumbs::thumbs::thumbs: Maniuś bardzo prosi o ogłoszenia, bo bardzo chce mieć swych Dużych tylko dla siebie a domku nie widać :shake::shake::shake: Quote
Iljova Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Tak to ciągle boli, ale trzeba to przetrwać. No Eustachy tylko tak dalej. !! :-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Rano byłam u weta z Zuzu i Czortem i dostały po zastrzyku na te zmiany skórne, Zuzu juz jest prawie :lol: A Czort to nie ciekawie :shake: Rysiu został też odrobaczony , niestety musi być na eukanubie bo ma nietolerancje na inne karmy , PP lekko uszkodziło włoski w jelitach i ciężko będzie mu znaleźć domek :shake: Eustachy rano nie najlepiej :shake:, za moment jadę z nim na USG go coś jest tam nie tak z pęcherzem , więcej będę wiedziała jak wrócę od weta ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Jesteśmy po wizycie u wet . Miał USG , trzeba go było tez cewnikować :( , nadal na antybiotyku , wetka będzie się konsultować co dalej z nim robić , cewka drożna , ale nie jest za dobrze , sprawa neurologiczna . Źle zrośnięte kości a najbardziej ta kość łonowa są prawdopodobną przyczyną nie tylko nietrzymania moczu , ale tez zatrzymywania się ... Quote
Iljova Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 No nie! Biedny Eustaszku :-( mam nadzieję że będą mogli mu w jakiś sposób pomóc, aby się choć trochę mu poprawił stan zdrowia. Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Eustaszkowe siku idzie po kropelce , ale pęcherz ogromny a to nie jest dobrze jak mocz zalega ... Zaraz zaczynam go masować Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Dziś tyskie mruczki miały odwiedzinki wolontariuszek Oli i Kasi i dostały troszkę smakołyków , bardzo Wam dziękuję :lol: A tez przy okazji zabrały '' moje '' żołędzie około 5 - 6 kg i od Oli mama je zawiezie do Leśnego Pogotowia dla dzikich zwierząt w Mikołowie . Oj Rysiu był chyba najbardziej szczęśliwy bo cały czas biegał , szalał za myszka na wędce A tez psiaki miały super spacerek :lol: Eustachy masowany , masowany i jeszcze raz masowany , sika ale pęcherz niestety nadal duży :roll: Kolejne 3 kociaki około 3-4 mies pozrzucane w pudełku pinie szukają DT DS bo na razie są w zimnej murowanej altanie , jak nie znajda chociaż TDT to czeka je schronisko , czy ktoś by sie podjął zrobienia im ogłoszeń , bo jeśli nie to nie mamy wyjścia :shake::shake::shake: Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Te 3 czarne kociaki sa obojga płci i maja około 2 miesięcy ., 2 sa całe czarne a jedno ma troszkę białego pod szyja . Wzięła je na tymczas do piwnicy moja koleżanka , z tym że ja musiałam. dać karmę i klatkę do przetrzymania . Za niedługo będę miała mail i ja go wyśle do Caragh a ona go tu na wątek i bardzo proszę ogłoszenia .... Dziś miałam kolejne zgłoszenia o około 6 mies burej miziastej koteczce i 3 maleńkich pod krzakami :-(:-(:-( Jestem załamana , błagam o TDT , DT , DS . Będę je otrzymywać , mam na myśli karmę , żwirek , weta , tylko niech ktoś da im szanse :cry: :cry: :cry: A przed chwilka dzwoniła do mnie inna kolezanka że jutro traci dom 2 letnia wysterylizowana czarno-biała koteczka bo na swiat przychodzi dziecko :shake::shake::shake: Quote
Iljova Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Poprostu brak słów. Gdyby nie nieodpowiedzialność niektórych ludzi nie byłoby tak wiele zwierzaków potrzebujących pomocy. A ten pomysł z pozbycien się kota bo będzie dziecko to jest chore dla mnie, kot to nie rzecz której się pozbywa jak już nie jest potrzebna. Jak można być tak okrutnym. Jeśli się chce to można pogodzić to że jest kot i dziecko. To nie żaden problem. Więc nie rozumie dlaczego. :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Dokładnie , wiele moich koleżanek mając dzieci nie pozbywało sie nie tylko kota ale i psy i króliki byly, tylko że nie wszystkie przyszłe matki maja olej w głowie:angryy: Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Pralka mi się coraz bardziej zacina , nie chce wirować , juz 4 raz przekręcam programator :shake: Quote
katik Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Justa&Zwierzaki napisał(a):Pralka mi się coraz bardziej zacina , nie chce wirować , juz 4 raz przekręcam programator :shake: Może przytkał się wąż odprowadzający wodę. Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 To nie od weża :(:(:( Ona mi sie tak zacina juz od pewnego czasu a pokrywa az gnije :(:(:( Rozliczenie za miesiac wrzesień WPŁATY MIAU.PL Taizu -------------------------------------- 80zł Justyna85 --------------------------------- 50 zl Mar9 -------------------------------------- 20 zł Izaz --------------------------------------- 100 zł Taizu ------------------------------------- 80zł Kropeczka --------------------------------- 150 zł Dla Rafiego Milka --------------------------- 40 zł Iljova -------------------------------------- 10 zl Taizu ------------------------------------- 50 zl Kropeczka na dług u weta ------------------ 1100 zl dla Maji Beata -----------------------------20 zł LSVC bazarek dla tyskie mruczki ----------- 60 zł RAZEM ------------------------------------------------------- 1760 zł MYSZKA DOGO Maks ------------------------------------ 10 zł Monika z Katowic ------------------------- 20 zł Iljova ------------------------------------ 20 zl Agata51 ---------------------------------- 20 zl RAZEM ---------------------------------------------------------70 ZŁ PEDRO DOGO izzie1983 ---------------------------------- 10 zł Bico ---------------------------------------10 zł RAZEM ---------------------------------------------------------20 ZL WYDATKI Wet -------------------------------------------- 1100 zl zwirek --------------------------------------------150 zl Royal urinary 10 kg ------------------------------- 160zl Purina dla psów 30 kg -----------------------------185 zl Reczniki papierowe 2 mega rolki po 17 zł ------------ 34 zł kasza, puszki TIP i proszki do prania ---------------- 75.45 Apteka -------------------------------------------- 45.40 ł pampersy 2 paczki --------------------------------- 68 zł Watroba ------------------------------------------ 55.30 zł Indyk rosolowe prawie 7 kg -------------------------- 39.62 zł RAZEM WYDATKI 1912.77 zŁ [color=#FF0000]Bardzo wam wszystkim dziekuje za pomoc, za wsparcie finansowe , za wsparcie emocjonalne , za to ze jestescie , ze podnosicie watki i za wiele ogloszen dla tych które szukaja domku [/color Bardzo chce tez podziekowac moim sąsiadom , czyli pani Marysi i jej wnukowi Adriankowi za pomoc przy zwierzakach i za przygarnianie wszystkich papug które do mnie trafiają Szczególne podziekowania dla lekarzy weterynarii z lecznicy FAUNA ul Zwakowska 48 , czyli dr Julii i Michalowi Mazur i Karolinie Wlodarczyk za ratowanie moich podopiecznych Podziekowania równiez dla 2 sklepów zoologicznych , dla MINI ZOO ul Arkadowa 1 oraz sklep ZAKO z hal targowych Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Zapraszam na watek o zwierzakach z Przystani Ocalenie http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=118746&start=0 Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Rano byłam u weta z rudzielcami czyli Rysiem , Mikim oraz czarnuszkami : Rysiu ma nadal nietolerancje na pokarm po panleukopeni , czyli włoski w jelitach nie tolerują większości karm :shake:. Najlepiej toleruje karmę IAMS junior z Eukanuby ale ja ją mieszam z RC dla kociąt i tak w miarę , niestety nawet gotowany indyk doprowadza do silnej biegunki , ale jest nadzieja ze z czasem będzie lepiej tolerować inne tańsze karmy , ale póki co do adopcji musi iść do domu który będzie karmił min RC ... Na jelita dostał pastę Vetoquinol do podawania 2 razy dziennie , tez ma lekko chore oczka i mam do wykupienia krople do oczek ... A Miki ma podejrzenie astmy :shake:, dostał zastrzyk , chyba steryd , ale tez mamy problem z uszami , ma świerzba i dostał do domu Oridermyl , ale niestety są u mnie tez koty nie niedotykalskie ( nieadopcyjne ) i będę zmuszona zakupić Stronhold ( kupie psi i podzielę według wagi bo tańszy ) A jeden z tych nieadopcyjnych czarny piękny Raffi ma silne biegunki od pewnego czasu :shake: , to jest ten postrzelony który jest u mnie już parę ładnych lat a jest taki że nie dam rady go złapać i zawieźć do weta ani karmić indywidualnie a na pewno powinien być na diecie i nie wiem co robić :shake: , bo mogłabym kupować RC Sensitiviti lub Gastro intenstinal ale to bym musiała całe stado tym karmić , oczywiście oprócz Rysia , Mikiego , Eustachego , Zuzu i Ozziego bo one jedzą inne RC ... Były tez u weta te czarne maleństwa , one maja około 8 - 9 tyg sa maleńkie i zostały dziś odrobaczone i odpchlone , za kilka dni zostaną zaszczepione ... Ale mamy wielki problem bo koleżanka za 2 tyg idzie do szpitala i kociaki stracą nawet piwnice Błagam o ogłoszenia , za chwilkę wyśle mms a do Caragh z nimi , one sa takie mruczące , takie maleńkie , sa 2 kocurki i jedna koteczka ... U mnie mimo zaszczepienia będą narażone na PP . Boże co z nimi będzie jak nie będzie domów dla nich :placz::placz::placz: Bardzo Was proszę o pomoc finansowa ... Quote
Iljova Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Jakie słodkie małe czarne kuleczki :-). Śliczne są. Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Błagam o ogłoszenia dla tych maleństw , maja około 8 tyg , one za 2 tyg stracą nawet piwnice , Caragh dzięki za wklejenie MMS ów ... Caragh proszę zmień tytuł ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Te 2 kociaki spod krzaków maja DT , sa tylko 2 i są buraskami około 8 tygodniowymi , jeszcze nie mam zdjęć ale założę im watek , moze sie wtedy cos ruszy :( Caragh czy będziesz mogła tam potem wstawić zdjęcia i mmsy ... Quote
_Aga_ Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1942...�ki-)-Do-31.10. W końcu udało mi się sklecić bazarek.. Mam nadzieję, że uda się coś sprzedać... Quote
Caragh Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Justa&Zwierzaki napisał(a):Caragh proszę zmień tytuł ... Nie mam jak niestety, nie chce mi sie edytowac post, cale dogo... :roll Quote
Caragh Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Malwi napisał(a):a przez edycję zaawansowaną próbowałaś ? Tak, caly czas tak robie, ale jak klikam "zapisz zmiany" to mi laduje sie strona "trzy dni" i blad wyskakuje :roll: Od paru dni tak mam. Wczesniej bylo ok Quote
Recommended Posts