Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eustachy jest po wyciśnięciu pęcherza i po badaniu moczu , bardzo tego nie lubi :-( , ma w nim leukocyty i jest stan zapalny :-( , jest teraz na antybiotyku .

Bardzo przepraszam ze jeszcze się nie rozliczyłam za miesiąc wrzesień ale nie wyrabiam :oops::oops::oops: Same spacery z zwierzakami to jest od 6 do nawet 9 godz dziennie ( w tym od ludzi )
Obiecuje ze w najbliższym czasie się rozliczę :oops:

Posted

:fadein:

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Eustachy jest po wyciśnięciu pęcherza i po badaniu moczu , bardzo tego nie lubi :-( , ma w nim leukocyty i jest stan zapalny :-( , jest teraz na antybiotyku .

Bardzo przepraszam ze jeszcze się nie rozliczyłam za miesiąc wrzesień ale nie wyrabiam :oops::oops::oops: Same spacery z zwierzakami to jest od 6 do nawet 9 godz dziennie ( w tym od ludzi )
Obiecuje ze w najbliższym czasie się rozliczę :oops:

Ja myślę że wszyscy którzy tutaj bywają i wiedzą otym co dzieje się ze zwierzakami u Ciebie rozumią tą sytuacje i nie będą mieli Ci tego za złe.:fadein:

Posted

Eustachy ma problem neurologiczny , to jest związane z tą połamana miednica , jest tam jakiś ucisk na nerw i tak się dzieje że nie sika ,z tym ze za każdym razem jest coraz gorzej :crying: , nie pozwala mi się masować , bardzo ucieka :crying: ja chyba dziś nie zasnę , tak się boje :crying:

Posted

Kolejny gołąb w potrzebie :( W niedziele pojedzie do leśnego pogotowia dla dzikich zwierząt ...
A Żołędzi mam niewiele ( jedna niewielka siatkę ) , czy ktoś pomoże w zbieraniu :razz::razz: bo sama to nie daje rady bo i Eustachy i Maniek i inne obowiązki ...

A dziś Pedrunio ma usuwany kamień nazębny i miał tez pobrana krew , oczywiście w w narkozie bo by nas tam poczęstował ząbkami :evil_lol:

Posted

Niestety Rysiu nie idzie do DS który się nim interesował :-(
Czy mogę prosić o ogłoszenia dla niego , ja nie potrafię :oops: , on już jest zdrowy i gotowy do adopcji ....

Eustachy ładnie sika :thumbs:: ,ale muszę go często masować .

Maniuś miauczy pod drzwiami ze chce iść na spacer , ale muszę jeszcze z psami iść , jeszcze mięso obrać ....
Czy znajdzie się i dla niego domek :roll:

Te 3 kociaki które są u koleżanki są leczone , na szczęście znalazłam sponsora dla nich który pokryje koszty leczenia :thumbs:

Posted

Eustaszkowe siku jest :thumbs::thumbs: , ale musimy często masować ( tak ze 2 - 3 godz dziennie ) , on już chyba się nawet do masowania przyzwyczaja i jak tylko zaczynam to kładzie się na plecki i się tak mocno przyciąga
Leki podane , teraz jeszcze raz go przewinę ...

Maniuś mi coś kaszle co mnie martwi i krócej byliśmy na spacerku co mu sie nie spodobało :roll: , może to tylko kłaki ale przy FIV to trzeba być ostrożnym ...

Czort dostaje kolejna serie tabl na grzybice , nie jest z tego zadowolony ale może one mu pomogą , już nie wiemy jak to leczyć :cool3:

Rysiu szaleje jak pijany zając i czeka na DS

Agresywnemu królikowi Kubusiowi musiałam przyciąć pazurki a łatwe to nie było :shake:, niektóre miały po 4 cm i aż mu łapki wykrzywiało , może teraz sie troszkę uspokoi :evil_lol:

A dziś Tygrys mi obsikał dopiero co umyte i wyczyszczone i obie klatki i budki od Kubusia i Krecika ( świnki morskiej ) i musiał dziś 2 razy w nich sprzątać :roll:

Posted

Za chwile jadę do leśnego pogotowia dla dzikich zwierząt w Milkowie z kolejnym gołębiem i z żołędziami
Ja sama nazbierałam tylko niespełna 6 kg ( brak czasu i zbyt wiele obowiązków ) ale chce bardzo podziękować wolontariuszce Oli , pamiętacie te wolontariuszke która czasami przychodziła wraz z Kasią . Ola razem z mama przyniosły niespełna 3 kg :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Więc razem mamy niecałe 9 kg
Nadal zbieramy żołędzie , czy może tym razem ktoś się dołączy :?

Posted

Już tu nikt nie zagląda do tyskich mruczków :shake::shake::shake:

A czy mógłby ktoś z Was odnowić ogłoszenia, on nawet allegro nie ma a bez ogłoszeń na masowa skale Maniuś domku nie znajdzie :shake:
Wczoraj nie byłam z Maniusiem na spacerku bo już nie miałam ani czasu , ani sil bo Eustachy znów mi się zatrzymał z sikaniem i prawie do 4 rano musiałam go masować . Jak go nie wyprowadziłam to musiałam go ciągle przeganiać gałązka z wierzby aby biegał bo miauczał pod drzwiami .... jeszcze żeby ktoś chciał przy nim pomóc , ale nie ma nikogo on jest bardzo absorbującym kotkiem :cool3:

Eustachy od wczoraj znów ma problem z sikaniem , muszę go wiele godzin dziennie masować aby sikał :x w nocy to dopiero 4 rano zaczął sikać a teraz znów sie zatrzymuje ....

W piątek mam transport do weta i pojada Eustachy bo też kończy mu sie antybiotyk a tez i Czort z ta grzybica i Zuzu na kontrol i chyba tez wezmę Rysia odrobaczyć i na przegląd ...

Nadal ponawiam apel o żołędzie dla leśnego pogotowia dla dzikich zwierząt w Mikołowie , ja w tym tyg zebrałam już około 3 kg , a naprawdę mam co robić przy tylu zwierzakach , bardzo Was proszę choć po 1/2 kg , to się zbierze z 20 min a nawet krócej a można w ten sposób pomóc dzikim zwierzętom ....