Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przed chwilka byłam u kociego fryzjera z Ozzim i przy okazji wzięłam całe opakowanie Caniviton 50 szt dla Eustachego i to wystarczy na 100 dni po 1/2 tabl .

Wczoraj byli u mnie Duzi od Marleya i pomogli mi przy podaniu Eustachemu Coca.... bo on jest bardzo bolesny a jeszcze musi dostać 3 zastrzyki jutro i za 2 i 4 dni a Niwalin codziennie .

Inez nadal ma problem z tym oczkiem i nadal jest na antybiotyku ...

Fibi ma chore ucho a nie da sobie tam zajrzeć i musi dostać po 1/4 tabl codziennie a Agat ma chore oczka a nie pozwoli sobie zakropić i musi dostawać doustnie antybiotyk .

Jutro jede z Czortem i Zuzu na druga dawkę Insolu a w sobote z Mankiem na Interferon .

Posted

I nowosci od Bico:

Duza Bico napisala:

Witaj Justynko, mam dla Ciebie nowe zdjecia Bico, jest na nich kotek mojej kolezanki mieszkalam z nia 3 tygodnie i sie zaprzyjaznily nasze pociechy, juz wkrotce Bico bedzie operowany bo juz ma prawie dziesiecy miesiecy, pozdrawiam cieplutko

I zalaczone fotki przystojniakow :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Posted

[FONT="Verdana"][SIZE="5"]Eustachy jest przepiękny!! Słodziak kochany! Miałam niewątpliwą przyjemność ucałowac słodki pyszczek jego, wręcz w same kocie usteczka dostał słodkiego, delikatnego buziaczka :loveu: [/FONT]:loveu:

Posted

Maleńkie czarne kocie u mnie walczy o życie ...
Kotola znalazła na al Niepodległości na pasie zieleni 2 koty jeden martwy a jeden żywy , maleńki czarny chudy odwodniony , z KK , mający problem z chodzeniem na tylne łapki około 2 mies kociak . Od razu poszła z nim do weta który dał zastrzyki a ja jeszcze pojechałam z nim do mojego weta i dostał jeszcze kroplówkę i za 4 godz następna a i za 2 dni do weta na kontrole ....

Posted

Eustachy jest po wyciśnięciu pęcherza a nie było lekko :(
Amalak juz po podaniu kolejnej kroplówki , niestety powłóczy tylnymi łapkami a szczególnie jedną :( , chciał wejść do kuwety ale sie przewrócił i zrobił siku na posłanko ale na szczęście ma ogromny apetyt :)
Inez nadal jest na Antybiotyku tak jak Agat .

Posted

Amalek dostał kolejna kroplówkę , zjadł 2 razy , ale je powoli i z przerwami bo jest jeszcze bardzo słaby , zrobił siku do kuwety :ok: niestety ciągnie za sobą tylna łapkę która mu bardzo przeszkadza i przewraca sie na bok :(
Pampers u Eustachego był rano totalnie mokry a Eustachy szczęśliwy :ok: :ok: :ok:

Tel niestety milczy w sprawie adopcji i mamy tak piękne i kochane mruczki , czy ktoś je pokocha :?

Posted

Z Amalkiem niewesolo :( Justa byla dzis z nim u weta i prosila o przekazanie wiadomosci:

Amalek traci czucie w lapce na tyle, ze grozi mu amputacja :cry: Dostal cos na pobudzenie, ale rokowania sa bardzo, bardzo ostrozne :(

Inez z oczkiem duzo lepiej, dostaje krople te co dostawala plus jedne nowe, ale ogolnie stan lepszy :ok: :ok:

Z Mysia tez gorzej :( Wątroba... wymiotuje biedulka żółcią :(

Posted

:-( to tak bardzo smutne że Myszka jest w tak ciężkim stanie. Trzymaj się Myszuniu! A ten maleńki kociak też przykre wieści z ta łapką. Dobrze że chociaż Inez trochę lepiej. Zdrówka Wam życzę zwierzaczki! :-)

Posted

Przed chwilka zrobiłam zdjęcia Amalkowi i wysłałam do Caragh ( nie potrafię ich tu wstawiać :oops: ) i widać na nich jak Amalek ciągnie łapeczkę za sobą :(
Stan ogólny się poprawia ,apetyt dopisuje , kupal i siku idą bez problemu uff .

Eustachy już nie dostaje Niwalinu , zostaje nadal na Urosepcie i na Caniviton , siku jest teraz bez problemu uff .

Inez ma dostać jeszcze jedne dodatkowe krople do oczu ale jeszcze nie byłam w aptece :oops: Ogólnie jej stan znacznie się polepszył i już kończymy antybiotyk :)
Czy mogę prosić o ogłoszenia dla niej bo ja nie potrafię :oops:

Agat tez coraz lepiej z oczkami juz tak nie ucieka przed mną a Aksamit to tornado, wulkan , ADHD i jeszcze coś tam bo energia to go tak rozpiera ze szok :mrgreen: Tez by się przydały ogłoszenia :oops:

Ozzi teraz mi pięknie mruczy jak ja tu pisze i go miziam jedna ręką :)

Mysia po wczorajszych zastrzykach juz nie wymiotuje :)

Maniek dziś rano sobie zwymiotował , ale podejrzewam ze to z powodu przejedzenia , oj ma chłopak apetyt :mrgreen:

Kika coraz częściej chce być głaskana , ale domek sie dla niej znajdzie :?

wczoraj wieczorem byłam z Beteka zawieść jamnika Czarka do DS :)

Zuzu niestety nadal sie wygryza mimo Insolu i smarowania :)

a Czort chyba lepiej po insolu :)

Posted

Przed chwilka miałam tel w sprawie adopcji Rudzika , pani jest z Poznania i już maja 2 koty , karmią RC . Mogła by jutro około 13 już zabrać bo jedzie z Bielska do Poznania . Pisałam sms a do Petki P1 ale mi nie odpisała jeszcze czy by mogła sprawdzić domek dla Rudzika , może znacie kogoś kto by mógł sprawdzić ?

Posted

zliczenie za lipiec :

MIAU.PL:

Izydorka ------------------------- 25 zł
P.Stanisława ------------------- 45 zł
Taizu ----------------------------- 100 zł
Miłka ----------------------------- 40 zł
Mar9 dla Eustachego ------- 10 zł
25 zł Luinloth dla Mańka --- 25 zł
P.Małgosia --------------------- 15 zł
Izydorka --------------------------25 zł
P.Marta dla Czorta ----------- 120 zł
P.Beata dla Maji --------------- 20 zł
Estre ----------------------------- 20 zł
Margo 22------------------------ 50 zł
RAZEM : 495 ZŁ

DOGOMANIA . PL :
-Aga- bazarek dzieciecy --- 50 zl
Sylwija dla Rudzika --------- 60 zł
Izzie 1983 dla Pedra ------- 10 zł
Bico dla Pedra -------------- 10 zł
Brysio dla Pedra ------------ 10 zł
Madcat dla Pedra ------------- 5 zł
Maks dla Myszki -------------- 10 zł
Monika z Katowic dla Myszki - 35 zł
Malinka dla Myszki ---------- 10 zł
Agata 51 dlaMyszki ---------- 20 zł
RAZEM : 220 ZŁ

WSZYSTKO RAZEM : 715 zł

WYDATKI
Weterynarz --------------------- 400 zl
R.C. URINARY ----------------- 160 zł
żwirek ----------------------------- 150 zł
mieso drobiowe i watrobka -- 128 zł
Purina ----------------------------- 139 zł
feliway ----------------------------- 66 zł
Krople do oczu ------------------ 21 zł
RAZEM 1064 zł
oraz
Beteka bezpośrednio do weta 150 zł
Podziękowania tez dla Komitetu Pomocy dla Zwierząt w Tychach sfinansowanie Interferonu dla Manka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bardzo przepraszam że dopiero teraz , ale brak czasu ....
Bardzo wam wszystkim dziękuje za tak wielka pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chce tez podziękować wspaniałym weterynarzom dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA za leczenie moich zwierzaków , za toze zawsze moge na nich polegać , bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo tez chce podziękować dwóm sklepom zoologicznym za pomoc , za zbiórkę karmy . sklepowi MINI-ZOO z ul arkadowej 1 z os A oraz sklep ŻAKO ul Piusuckiego koło hal targowych :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Posted

Amalek został w szpitaliku , miał zrobione RTG klatki piersiowej i ma płyn w płucach a dokładniej krew , został obarczony i dostał tlen i leki , jest z nim bardzo źle . Czekamy do jutro i zobaczymy co dalej , ale jeśli leki nie pomogą to niestety przegramy walkę o jego życie :(:(:(
Dziś do zapłaty było 365 zł . Wpłaciłam 200 zł które pożyczyłam z czego 100 zł i muszę do ostatniego oddać . Błagam pomóżcie mi uzbierać kasę , jeszcze muszę skądś pożyczyć te 165 zł a nie mam od kogo :(:(:(
Bardzo chce podziękować Aisha za podwiezienie z Amalekiem do weta