Caragh Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Justa&Zwierzaki napisał(a):Eustachy sam zrobił siku :lol: Huraaaa :multi: :multi: :multi: Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Przed chwilka byłam u kociego fryzjera z Ozzim i przy okazji wzięłam całe opakowanie Caniviton 50 szt dla Eustachego i to wystarczy na 100 dni po 1/2 tabl . Wczoraj byli u mnie Duzi od Marleya i pomogli mi przy podaniu Eustachemu Coca.... bo on jest bardzo bolesny a jeszcze musi dostać 3 zastrzyki jutro i za 2 i 4 dni a Niwalin codziennie . Inez nadal ma problem z tym oczkiem i nadal jest na antybiotyku ... Fibi ma chore ucho a nie da sobie tam zajrzeć i musi dostać po 1/4 tabl codziennie a Agat ma chore oczka a nie pozwoli sobie zakropić i musi dostawać doustnie antybiotyk . Jutro jede z Czortem i Zuzu na druga dawkę Insolu a w sobote z Mankiem na Interferon . Quote
Caragh Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 I nowosci od Bico: Duza Bico napisala: Witaj Justynko, mam dla Ciebie nowe zdjecia Bico, jest na nich kotek mojej kolezanki mieszkalam z nia 3 tygodnie i sie zaprzyjaznily nasze pociechy, juz wkrotce Bico bedzie operowany bo juz ma prawie dziesiecy miesiecy, pozdrawiam cieplutko I zalaczone fotki przystojniakow :1luvu: :1luvu: :1luvu: Quote
Iljova Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 I jak tam zwierzaki się czują? Jak Myszunia? Quote
Kociara82 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 [FONT="Verdana"][SIZE="5"]Eustachy jest przepiękny!! Słodziak kochany! Miałam niewątpliwą przyjemność ucałowac słodki pyszczek jego, wręcz w same kocie usteczka dostał słodkiego, delikatnego buziaczka :loveu: [/FONT]:loveu: Quote
Caragh Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Wstawiam, bo pilne. Jamnisiowi grozi uspienie :( http://www.dogomania.pl/threads/191047-7-lat-Rudy-Jamnik-do-uspienia-a-pani-do-szpitala-Tychy-(-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Jamnis Czaruś juz nie ma czasu , błagam o pomoc w rozsyłaniu wątku i szukaniu pomocy :(:(:( Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Maleńkie czarne kocie u mnie walczy o życie ... Kotola znalazła na al Niepodległości na pasie zieleni 2 koty jeden martwy a jeden żywy , maleńki czarny chudy odwodniony , z KK , mający problem z chodzeniem na tylne łapki około 2 mies kociak . Od razu poszła z nim do weta który dał zastrzyki a ja jeszcze pojechałam z nim do mojego weta i dostał jeszcze kroplówkę i za 4 godz następna a i za 2 dni do weta na kontrole .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Eustachy jest po wyciśnięciu pęcherza a nie było lekko :( Amalak juz po podaniu kolejnej kroplówki , niestety powłóczy tylnymi łapkami a szczególnie jedną :( , chciał wejść do kuwety ale sie przewrócił i zrobił siku na posłanko ale na szczęście ma ogromny apetyt :) Inez nadal jest na Antybiotyku tak jak Agat . Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Amalek dostał kolejna kroplówkę , zjadł 2 razy , ale je powoli i z przerwami bo jest jeszcze bardzo słaby , zrobił siku do kuwety :ok: niestety ciągnie za sobą tylna łapkę która mu bardzo przeszkadza i przewraca sie na bok :( Pampers u Eustachego był rano totalnie mokry a Eustachy szczęśliwy :ok: :ok: :ok: Tel niestety milczy w sprawie adopcji i mamy tak piękne i kochane mruczki , czy ktoś je pokocha :? Quote
Iljova Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 No Eustachy tak trzymaj! Niech i reszta zwierzaków też poczuje się lepiej. Quote
Caragh Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Z Amalkiem niewesolo :( Justa byla dzis z nim u weta i prosila o przekazanie wiadomosci: Amalek traci czucie w lapce na tyle, ze grozi mu amputacja :cry: Dostal cos na pobudzenie, ale rokowania sa bardzo, bardzo ostrozne :( Inez z oczkiem duzo lepiej, dostaje krople te co dostawala plus jedne nowe, ale ogolnie stan lepszy :ok: :ok: Z Mysia tez gorzej :( Wątroba... wymiotuje biedulka żółcią :( Quote
Iljova Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 :-( to tak bardzo smutne że Myszka jest w tak ciężkim stanie. Trzymaj się Myszuniu! A ten maleńki kociak też przykre wieści z ta łapką. Dobrze że chociaż Inez trochę lepiej. Zdrówka Wam życzę zwierzaczki! :-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Przed chwilka zrobiłam zdjęcia Amalkowi i wysłałam do Caragh ( nie potrafię ich tu wstawiać :oops: ) i widać na nich jak Amalek ciągnie łapeczkę za sobą :( Stan ogólny się poprawia ,apetyt dopisuje , kupal i siku idą bez problemu uff . Eustachy już nie dostaje Niwalinu , zostaje nadal na Urosepcie i na Caniviton , siku jest teraz bez problemu uff . Inez ma dostać jeszcze jedne dodatkowe krople do oczu ale jeszcze nie byłam w aptece :oops: Ogólnie jej stan znacznie się polepszył i już kończymy antybiotyk :) Czy mogę prosić o ogłoszenia dla niej bo ja nie potrafię :oops: Agat tez coraz lepiej z oczkami juz tak nie ucieka przed mną a Aksamit to tornado, wulkan , ADHD i jeszcze coś tam bo energia to go tak rozpiera ze szok :mrgreen: Tez by się przydały ogłoszenia :oops: Ozzi teraz mi pięknie mruczy jak ja tu pisze i go miziam jedna ręką :) Mysia po wczorajszych zastrzykach juz nie wymiotuje :) Maniek dziś rano sobie zwymiotował , ale podejrzewam ze to z powodu przejedzenia , oj ma chłopak apetyt :mrgreen: Kika coraz częściej chce być głaskana , ale domek sie dla niej znajdzie :? wczoraj wieczorem byłam z Beteka zawieść jamnika Czarka do DS :) Zuzu niestety nadal sie wygryza mimo Insolu i smarowania :) a Czort chyba lepiej po insolu :) Quote
Iljova Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Jakie śliczne czarne maleństwo! :-) Kochany słodki maluszek :-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Przed chwilka miałam tel w sprawie adopcji Rudzika , pani jest z Poznania i już maja 2 koty , karmią RC . Mogła by jutro około 13 już zabrać bo jedzie z Bielska do Poznania . Pisałam sms a do Petki P1 ale mi nie odpisała jeszcze czy by mogła sprawdzić domek dla Rudzika , może znacie kogoś kto by mógł sprawdzić ? Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 zliczenie za lipiec : MIAU.PL: Izydorka ------------------------- 25 zł P.Stanisława ------------------- 45 zł Taizu ----------------------------- 100 zł Miłka ----------------------------- 40 zł Mar9 dla Eustachego ------- 10 zł 25 zł Luinloth dla Mańka --- 25 zł P.Małgosia --------------------- 15 zł Izydorka --------------------------25 zł P.Marta dla Czorta ----------- 120 zł P.Beata dla Maji --------------- 20 zł Estre ----------------------------- 20 zł Margo 22------------------------ 50 zł RAZEM : 495 ZŁ DOGOMANIA . PL : -Aga- bazarek dzieciecy --- 50 zl Sylwija dla Rudzika --------- 60 zł Izzie 1983 dla Pedra ------- 10 zł Bico dla Pedra -------------- 10 zł Brysio dla Pedra ------------ 10 zł Madcat dla Pedra ------------- 5 zł Maks dla Myszki -------------- 10 zł Monika z Katowic dla Myszki - 35 zł Malinka dla Myszki ---------- 10 zł Agata 51 dlaMyszki ---------- 20 zł RAZEM : 220 ZŁ WSZYSTKO RAZEM : 715 zł WYDATKI Weterynarz --------------------- 400 zl R.C. URINARY ----------------- 160 zł żwirek ----------------------------- 150 zł mieso drobiowe i watrobka -- 128 zł Purina ----------------------------- 139 zł feliway ----------------------------- 66 zł Krople do oczu ------------------ 21 zł RAZEM 1064 zł oraz Beteka bezpośrednio do weta 150 zł Podziękowania tez dla Komitetu Pomocy dla Zwierząt w Tychach sfinansowanie Interferonu dla Manka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo przepraszam że dopiero teraz , ale brak czasu .... Bardzo wam wszystkim dziękuje za tak wielka pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu: Chce tez podziękować wspaniałym weterynarzom dr Juli i Michałowi Mazur oraz dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA za leczenie moich zwierzaków , za toze zawsze moge na nich polegać , bardzo dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo tez chce podziękować dwóm sklepom zoologicznym za pomoc , za zbiórkę karmy . sklepowi MINI-ZOO z ul arkadowej 1 z os A oraz sklep ŻAKO ul Piusuckiego koło hal targowych :1luvu: :1luvu: :1luvu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Amalek sie dusi , jest źle ... Moi weci są bardzo daleko i muszę skądś pożyczyć kasę i pojadę z nim do całodobowego ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Amalek został w szpitaliku , miał zrobione RTG klatki piersiowej i ma płyn w płucach a dokładniej krew , został obarczony i dostał tlen i leki , jest z nim bardzo źle . Czekamy do jutro i zobaczymy co dalej , ale jeśli leki nie pomogą to niestety przegramy walkę o jego życie :(:(:( Dziś do zapłaty było 365 zł . Wpłaciłam 200 zł które pożyczyłam z czego 100 zł i muszę do ostatniego oddać . Błagam pomóżcie mi uzbierać kasę , jeszcze muszę skądś pożyczyć te 165 zł a nie mam od kogo :(:(:( Bardzo chce podziękować Aisha za podwiezienie z Amalekiem do weta Quote
Recommended Posts