Justa&Zwierzaki Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Tigra jutro do mnie wraca :(:(:(:(:(:(:(:(:( Quote
madcat1981 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Ja się już pogubiłam dokumentnie:oops: To Tigrę ktoś oddał to tym, jak wyniki wyszły pozytywnie????????????? Czy to może dwie różne Tigry? :oops: Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [quote name='madcat1981']Ja się już pogubiłam dokumentnie:oops: To Tigrę ktoś oddał to tym, jak wyniki wyszły pozytywnie????????????? Czy to może dwie różne Tigry? :oops:[/QUOTE] To ta sama Tigra , to ja z nią wczoraj pojechałam aby ją zaszczepic ale tez zrobiłam jej testy na białaczke i wyszły pozytywne .... Quote
_Aga_ Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/187769-MARKOWE-CIUSZKI-na-pomoc-kotom-i-psiakom-do-11-lipca[/URL] Zapraszam :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 [quote name='_Aga_'][URL]http://www.dogomania.pl/threads/187769-MARKOWE-CIUSZKI-na-pomoc-kotom-i-psiakom-do-11-lipca[/URL] Zapraszam :)[/QUOTE] Bardzo bardzo dziękuje :):):):):) Za niedługo będze rozliczenie czerwca . Quote
_Aga_ Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Jutro z samego rana zrobię przelew :) Nr konta już mam :) Pozdrawiam :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 _Aga_ napisał(a):Jutro z samego rana zrobię przelew :) Nr konta już mam :) Pozdrawiam :) Wielki , wielkie dzięki :):):) Tigra ma problem z zaaklimatyzowaniem sie , nie je i nie pije , za niedługo idę do niej i zobaczymy ...... A o 18 tej jade do weta z Eustachym na kontrole , z Zuzu bo ma znów palenie skóry ( w sobote dostał zastrzyki ) , nie wiem czy nie będe musiała też jechac do weta z Ninką, jest jakaś ospała , nie wiem moze to efekt szczepień a może tez ten upał , u mnie jest nie do zniesienia , dosłownie jak w saunie Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Wieści od weta : Ninka niestety ma przegrzanie organizmu ( u mnie w domu to jest palące słońce od 12 do 20 i jest dosłownie jak w saunie ) , ma gorączke i musza jej miezyć co jakiś czas . Eustachy o wiele lepiej choc jeszcze wyniki nie sa dobre i nadal ma dostawac antybiotyk i objawowo urosept i buskopan . Zuzu czuje sie coraz lepiej , dostał zastrzyk i w srode tez dostanie , smarujemi tribiotykiem . Fibi po szczyzeniu ma podraznienia i dlatego tak płakał przy sikaniu , dostal tez zastrzyki . PS. Przepraszam ze jeszcze nie zrobiłam rozliczeń , ale mam potworne bole glowy z powodu upału i nie umiem sie skupic Quote
Caragh Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Tigrunia sie aklimatzuje :) :multi::multi::multi: Quote
Caragh Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Byłam dziś na wizycie u tyskich psiaczków i mrusiow :loveu: I wiecie co, jestem zauroczona Ninką :loveu: Wiem, wiem, małe to nie sposób nie lubić, ale Ninka mnie najzwyczajniej w świecie zahipnotyzowała. Nie potrafiłam oderwać od niej wzroku :loveu: Te oczka cudne :loveu: Jeeeeejuuu :loveu: Nawet Tajga (choc ona tez wspaniała) mnie tak nie ujęła chyba :D Kawałek serca należy od dziś do Ninki :loveu: Ogólnie, koty u Justy zdechłe, ledwo co któremu się machnąć ogonem chciało. Upal... Miki jednak nie omieszkał dokładnie zbadać kolan, brzucha, biustu a i buzi :D W nosie pełno Mikowego futra, ale co tam :D ważne, ze rudy miał swoje 5 minut :diabloti: :laugh2_2: Jako, ze jestem fanka Majeczki :loveu: chciałam się i z nią pomiziac. Nie było to jednak łatwe, oj nie było :diabloti: Majus się schowała, ni widu ni słychu nie było. Ale w końcu, w końcu :D Jest! Maja na drapaku, całkiem na dole :) Pomiziana :cool3: Kolejny zdziw jak Tygrys :-o tak, dobrze czytacie ;) Tygrys się pomizial. Chyba nie miał siły nawet niczego ekhm moczyć :D Nie no, bez żartów, pan Tygrys dal się pomiziac po lebciu :) Sukces - faktycznie miał przyjemność :) Rudzika i Mikiego nie rozpoznam, choćby życie od tego zależało. Klon normalnie. Tylko kolorem oczu się niby różnią. Choć w sztucznym świetle ja nawet po tym nie widzę kto jest kto :laugh2_2: Eustachy to dopiero miziadlo. Lebka pchał cały czas, żeby tylko głaskać :loveu: Ozzinek kochaniutki :loveu: Pięknie dziś wglądał. Jedynie oczka zdradzały, ze to koc na trawce ;) Naprawdę się nadziwić nie mogłam, ze taki staruszek schorowany a tak dobrze wygląda :) A o psiaczkach TUTAJ Quote
Caragh Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Wiadomosci z miau: "Kociara82" napisał(a):dzis mialam niespodziewana wizyte u mrusiow... Jutro napisze wiecej, bo dzis padam juz ze zmeczenia. Powiem tylko tyle, ze do grona Tyskich Mruczkow dolaczyl dzis kolejny kocurek. Piekny, bialo-bury, na moje oko mlody-ok. 2 lata, ale nie znam sie na tym, wiec sie moge mylic. Kicius trafil tam za moja sprawa. Natknelam sie na niego przypadkiem w drodze na wieczorna msze. Kicius jest przesliczny i bardzo ufny. Zawolany przychodzi do czlowieka, mizia sie, barankuje, ociera sie... :1luvu: Pieszczoch straszny! :1luvu: Blakal sie po rynku kolo kwiaciarni, chcial tam wejsc (moze go tam dokarmiali) ale jak, kiedy zamkniete bylo! No wiec po krotkim namysle poprosilam Justyne o pomoc. W tej chwili kotek jest u niej, jutro wizyta u weta. Na pierwszy rzut oka Justa stwierdzila, ze kocio cos kuleje. Ja sie nie przyjrzalam az tak wnikliwie, zreszta nie jestem w tych sprawach tak doswiadczona, zeby od razu zauwazyc takie cos. :oops: Jest troche wychudzony (nie tak, jak niektore smietniskowe, to fakt, ale przy glaskaniu grzbietu bardzo wyraznie czuc kazda kosteczke). Ma posklejana, brudna siersc, chyba niestety zlapal gdzies grzybice. Pomponiasty :ryk: (tzn.niekastrowany). Mial lekka temperature. Jutro jak sie uda zrzuce foty z fona, kilka mu zrobilam :) Ogolem kotek jest przesliczny: z wierzchu buras a "podwozie" z lapkami biale :1luvu: :1luvu: Przemily kic, ktory jak czegos chce, to sie potrafi bardzo tego domagac, no i potrafi zagadac do czlowieka :ok: Nie ma jeszcze imienia. Zwierzaki byly bardzo zainteresowane "nowym". :) Jutro napisze szczegolowo co i jak, a dzis pora juz spac. Mrusie, dobrej nocy wam zycze, i nie spadac prosze! PS.Justa przeprasza, ze zaglada tu malo, ale to brak czasu. Przy tej gromadce jest MASA roboty, wiec nawet jeszcze rozliczenia nie miala kiedy zrobic. Ale bedzie, o to sie nie martwcie. :ok: Quote
madcat1981 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 To tak na poprawę humorku dla wszystkich kociarzy, ze szczególnymi pozdrowieniami dla Justy :) http://www.kotburger.pl Czasami humor jest tam kiepski:roll::oops: ale niektóre fotki super:cool3: Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Foty suuuper :):):) Już jesteśmy po wizycie u weta : Maniek , bo tak go nazywamy ma na tylnej części ciała ranę prawdopodobne po uderzeniu przez samochód lub kopnięcia , nadal chodzi bardzo ostrożnie . Podczas badania był trochę bolesny , ale na szczęście nie stwierdzono złamań . Poza tym wiele podrapań na całym ciele , zapchlony i zarobaczony oraz chudy . Apetyt mu dopisuje , siku bez niepokojących objawów a kupal z lekkim rozwolnieniem i do obserwacji . Wiek około 2 - 2.5 roku , niestety pełno jajeczny i z efektami zapachowymi ale z kastracją musimy poczekać aż trochę przytyje bo jest bardzo chudy ... Dostał 2 zastrzyki , jeden to witaminy a drugi to lekki steryd . Maniek jest niesamowicie miziasty , taki przytulak słodki ... Bardzo proszę o wsparcie dla Manka .... PS. Bardzo przepraszam ze jeszcze nie zrobiłam rozliczeń , ale doba ma za mało godzin ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 W ostatnia sobotę moje zwierzęta i ja dostaliśmy wielki prezent , prezent w postaci klimatyzacji :):):) . to w znacznym stopniu poprawiło komfort życia , już nie są tak nerwowe , tak przegrzane a przecież nie dawno Ninka o mało nie straciła życia z powodu przegrzania Myszka która cierpi z powodu choroby serca i raka tez o wiele lepiej się czuje a Ozzi , Zuzu , Eustachy też bardzo bardzo źle znosiły te warunki ... Darczyńca jest anonimową osoba którą była u mnie i zobaczyła na własne oczy jak u mnie było gorąco , to były dosłownie tropiki ..... Quote
Caragh Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 A do tych tropikow dodac jeszcze cieple futra... Superowo, ze zwierzaki wreszcie maja chlodniej :thumbs: :thumbs: :thumbs: Na pewno sa wdzieczne za ten ogromny prezent :) Quote
madcat1981 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Zazdroszczę:) Dziś w nocy tak się męczyliśmy, że gdyby nie późna pora wydałabym ostatnie pieniądze na jakiś wentylator... ratunku;) Quote
Caragh Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Ja caly dzionek przed wentylatorem :D A w nocy wietrzenie wszystkiego Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Rozliczenie za miesiąc czerwiec : Miau.pl P.Walentyna ------------------------------- 100 zł Mar9---------------------------------------- 10 zł Izydorka ------------------------------------ 25 zł Miłka--------------------------------------- 40 zł P.Ewa -------------------------------------- 10 zł Phantasmagori ------------------------------ 50 zł P.Małgosia ---------------------------------- 15 zł Skibi --------------------------------------- 50 zł P.Beata ------------------------------------- 20 zł Honda11 ------------------------------------ 30 zł RAZEM : 350 zł Dogomania.pl Koty : Madcat bazarek ---------------------------- 38 zł Psy : Myszunia : Maks ---------------------------------------- 10 zł Monika z Katowic ---------------------------- 35 zł Agata 51 ------------------------------------ 40 zł Razem : 85 zł Pedro : Boco --------------------------------- 10 zł Madcat ------------------------------- 5 zł RAZEM : 15 zł WSZYSTKIE WPŁATY RAZEM : :):):) 488 zł :):):) WYDATKI : WET -------------------------------------------- 200 zł Zwirek ------------------------------------------- 180 zł Mięso drobiowe ----------------------------------- 128 zł Smycze automat 2 szt ---------------------------- 149 zł Royal Canin 10 kg -------------------------------- 160 zł Apteka : Tribiotyk ------------------------------------------- 16 zł Termometr elektroniczny ---------------------------- 15 zł Leki , krople do oczu -------------------------------- 50 zł Nie liczę już ryżu , kaszy , wątróbki ( leki łatwo w ugotowanej podać ) nie liczę tez podpasek i pampersów dla Eustachego .... =========== RAZEM 898 zł ============= Bardzo , bardzo Wam dziękuje za pomoc finansową , za ogłoszenia , za podnoszenie bazarków , za dobre słowo , gdyby nie Wasza pomoc było by o wiele gorzej ........ Bardzo tez dziękuje lekarzom weterynarii Juli i Michałowi Mazur oraz Karolinie Wlodarczyk za leczenie moich zwierząt , za to ze zawsze mogę na nich liczyć , dziękuje . Dziękuję tez bardzo właścicielom i klientom sklepu zoologicznego MINI-ZOO z ul Arkadowej z os ''A'' za systematyczna zbiórkę karmy . Tez dostałam 2 puszki i około 30 dkg suchego ze sklepu ŻAKO koło hal targowych Nadal bardzo proszę o pomoc, one chcą żyć , chcą tez mieć nowe domki i wiem że na Was zawsze mogę liczyć P.S. Bardzo przepraszam za opóźnienie i bardzo proszę o sprawdzenie czy wszystkie wpłaty są wpisanie , dziękuję Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Koty pilnie szukające domu to : 1 ) Piękny młody rudy Rudzik z S.U.K. 2 ) 4 mieś łaciaty Agat 3 ) 4 mieś łaciaty Aksamit 4 ) Piękna młoda czarna Kika 5 ) Biało - bury Maniek ( na dniach będzie wykastrowany ) To są koty do pilnej adopcji a są tez i takie które tez muszą iść do DS ale mogą jeszcze troszkę poczekać .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Byłam dziś u weta z Eustachym i Ozzim : Eustachy miał pobrany mocz do badań i nie ma już leukocytów :) , ale jeszcze czekamy na wynik po odwirowaniu i od tego zależy czy dalej będzie antybiotyk podawany ... A Ozzi już wieczorem nie jadł i rano tez nie i dostał dziś kolejny stryd , zmiana w buzince bardzo mocno zaczerwieniona i wycieka jakby ropa :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Maniek już jest wykastrowany , dostał tez antybiotyk na 5 dni . A Eustachy ma jeszcze w moczu kryształy i nabłonki więc nadal jest na antybiotyku .... Czekam dziś na tel od tej Pani która miała adoptować Ninke , dziś już 15 ty . Dzwoniła do mnie dziś Pani od Tigry i jest wszystko OK Od jutra przez 2 tyg będę do niej chodzić bo Duzi wyjeżdżają na wakacje . Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Nie dawno do nowego domku pojechała Ninka :) Quote
_Aga_ Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/189207-UBRANIA-dla-każdego-DUŻEGO-i-MAŁEGO-))-do-24.-07 Zapraszam :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='_Aga_']http://www.dogomania.pl/threads/189207-UBRANIA-dla-każdego-DUŻEGO-i-MAŁEGO-))-do-24.-07 Zapraszam :) Aguś bardzo , bardzo Ci dziękuje :):):):):) Sms od Ninki : Ninka super . Pupilek całej rodziny .Cały czas sie bawi . Nie wiemy kiedy śpi . Quote
Recommended Posts