Justa&Zwierzaki Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Dotarła do mnie dzis bardzo smutna wiodomość iz odeszła za TM Biela , zabiły ja chore nerki kotenka która 3 krotnie traciła swój dom , która praktycznie była bez szasn na adopcje bo kto by chcial 8 letnia chorowitą kotkę , az tu ponad 2 lata temu stał sie cud , cud adopcji . Przygarneła ją wspaniała Pani Natalia z Warszawy , przygraneła tez Lili , kotenke ktora do mnie trafiła w krytycznym stanie ( pan ja zawiózl na tyskie schronisko które jej nie przyjeło ) a miała guzy , ropomacicze , swierzb , KK . ale dzieki szybkiej operacji przezyla i po okresie rekonwalescencji pojechała do Pani Natali , niestety guzy po kilku miedsiacach ją tez pokonały Ale szczęśliwie tam żyja Łezka która tez wracała mi z adopcji i Łatka której nikt nie chciał a tam są szczęśliwe z niepełnosprawnym rezydentem Plamusiem i rozbrykana młoda kotenką Za niedługo beda zdjęcia kotenki Ninki która szuka domku ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 http://img714.imageshack.us/img714/2417/44402047.jpg Koteńka Nanka prosi o domek , ma około 5 - 6 tyg , uwielbia sie bawić , brykać . Ninka jest odrobaczona , odpchlona i będzie zaszczepiona . Quote
Caragh Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Oooooo jakie malenkie cudo :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
madcat1981 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Śliczna, identyczna jak dwa kociaki urodzone u moich rodziców:) Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Myszka ma angine i byłam z nia u weta . Nina szaleje i pyta sie gdzie jest jej domek ? Agat , Aksamit , Kika , Rudzik by tez chciały do swego domku ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 chce bardzo bardzo podziekować Qiarze , uczniom i nauczycielom SP nr 36 za ogromną zbiórke karmy , gazet i akcesoriów dla zwierzat , za organizacje tej zbiórki A tez dziś miałyśmy odwiedzinki wolartariuszek Oli i Kasi ( organiziwały tez wielka zbórke karm ) a zawsze jak przychodza to coś w ręku maja dla moich podopiecznych i tak tez dziś było Koty to juz sie tak do nich przyzwyczaiły ze wychodza zza wersalki takie nawet jak Bona , jak Nadia a Prima pierwszy raz dzis siedziała im na kolanach A i wielki spacer z psami był Pedro i Fibi to ledwo żywe , takie wybiegane Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Eustachy nie sika , ale i tak mamy dzis planowana wizyte u wet o18 tej , próbowałam go '' wycisnąc '' ale sie nie dało :( Quote
Caragh Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Eustachy, oby to przejsciowe i jednorazowe bylo :thumbs: :thumbs: Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Jesteśmy juz po izycie u weta : Eustachy został scewnikowany , miał tez USG i miał zbadany mocz , nadal ma złe wyniki i leczymy antybiotykiem pecherz . A Ninka jeszcze nie została zaszczepiona ponieważ jeszcze te uszka są leczone . Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Eustachy nadal ma problem z sikaniem , po wczorajszym cewnikowaniu i kilku krotnym dzis masowaniu pecherza i urosepcie i buskopanie siknoł tylko kilka kropel :x Oczywiscie dostaje antybiotyk . Nadal go masuje i jak ten masarz nie pomoże będzie trzeba go wyciskac a on tego bardzo , bardzo nie lubi :( Czort tez jest na kuracji przeciw grzybicznej , ale czy beda tego efekty :? Naszczęście za niedługo będzie wznowiona produkcja Insolu , który pomógł ostatnio Czorciowi ale on kosztuje 300 zł :( , ale jak ten lek co teraz dostaje to będzie trzeba mu podac ten Insol . Maleńka Ninka jest bardzo nie sforna :roll: Oj cięzko jej te uszka czyscić i smarować maścia :twisted: Mysia juz sie czuje lepiej po anginie :) Pedro i Fibi jak zwykle byli na wyczerpujacym spacerze ( nie tylko one są padniete :twisted: ) dzis nikt nie dzwonił w sprawie adopcji a Agat , Aksamit , Kika , Rudzik i inne szukaja domku ....... Bardzo sie martwie o Akapita , nie pisza więc chyba nadal nie jest odnaleziony :cry: Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Eustachy w nocy zaczoł sikać Rano był cały przemoczony, oczywiscie kołdra i pościel i łóżko do pranie , ale jestem szczęśliwa ze sika Oczywiscie nadal musi byc masowany i brać buskopan i urosept i antybiotyk wieczorem . Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Niestety Tigra&Tara niestety nie dogaduje z rezydentami u Sylwi i musimy jej pilnie szukać domu :( Quote
madcat1981 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Z bazarku kociego mam dla tymczasów Justowych 38,80 zł. Już wpłaciłam, proszę o potwierdzenie przy rozliczeniu. Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='madcat1981']Z bazarku kociego mam dla tymczasów Justowych 38,80 zł. Już wpłaciłam, proszę o potwierdzenie przy rozliczeniu.[/QUOTE] Bardzo , bardzo dziekuje :):):) Zawsze rozliczam na początku miesiaca za miesiąc poprzedni :) i na pewno bedzie w rozliczeniu :) Quote
Caragh Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 [quote name='Justa&Zwierzaki']Niestety Tigra&Tara niestety nie dogaduje z rezydentami u Sylwi i musimy jej pilnie szukać domu :( Domek poszukiwany na CITO !!! Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Dopiero od dzis Czort ma podawane leki na grzybice poniewaz on jest agresywny przy tym i dziś jutro i po jutrze przychodzi do mnie Ola z Lodzią i tydzień będzie przerwy tak moze byc nawet kilka tyg a jak to nie pomoże to znów bedzie trzeba mu podac insol Dziś wieczorem założyłam Eustachemu pampersa i na nic tez bede mu zakładac aby nie przemakał a w dzień będzie bez zmian , czyuli majole i podpaski , antybiotyk , urosept i buskopan nadal ma podawane . Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Zapraszam na wątek tigruni , błagam o ogłoszenia , boje sie ze przy tak wilu kociakach to ona nie ma szans :( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=104925 Quote
Caragh Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Wakacje to faktycznie trudny okres... Ale trzeba wierzyc, ze sie domek znajdzie :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Tigra nie ma zadnych ogłoszeń :(:(:( Nawet kociaków nikt nie chce :(:(:( Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Byłam dziś u weta z Ninka i została zaszczepiona :lol: Byłam tez z Myszunia której peka guz pod okiem i jutro mam przyjechac po lek dla Mysi aby smarować , niestety ten guz na szyji jest tez bardzo mocno napiety i mimo że ma tez guzy na klatce piersiowej to musi chodzic na spacery w szelkach ... A tez byłam w weta z .... papugą falistą która została złapana na dworcu ale na szczęście bedzie miała domek u mojej sasiadki :1luvu: Na razie jest leczona bo ma swierzb . eustachy jak to Eustachy nadal musi być masowany aby mógl zrobic siku i nadal jest na antybiotyku . Quote
Kociara82 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [COLOR=Indigo][B][I]kto pokocha mruczka? Kady mruczek pragnie milosci i kazdy mruczek potrafi bardzo mocno kochac[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR] Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Byłam dzis u weta z Tigrą , z Primą i Pedrem . [COLOR=#ff0000]Tigra miała zrobiony test na białaczke i niestety wyszedl pozytywny [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] PINNIE SZUKAMY JEJ DT , nie wiem co dalej z nia będzie , czy eutanazja to jedyne wyjscie [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [/COLOR] Prima też miała testy i na szczęscie wyszły ujemne i mogla zostać zaszczepiona ''5'' czyli na 5 chorób w tym i na białaczke . A Pedro był bolesny prawdopodobnie z powodu przetrenowania ( on nie zna umiaru w bieganiu ) i dostał 2 zastrzyki . _________________ Quote
Caragh Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Tigrunia pilnie poszukuje DT/DS bez kotow ! Quote
Recommended Posts