Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dotarła do mnie dzis bardzo smutna wiodomość iz odeszła za TM Biela , zabiły ja chore nerki

• kotenka która 3 krotnie traciła swój dom , która praktycznie była bez szasn na adopcje bo kto by chcial 8 letnia chorowitą kotkę , az tu ponad 2 lata temu stał sie cud , cud adopcji .
    Przygarneła ją wspaniała Pani Natalia z Warszawy , przygraneła tez Lili , kotenke ktora do mnie trafiła w krytycznym stanie ( pan ja zawiózl na tyskie schronisko które jej nie przyjeło ) a miała guzy , ropomacicze , swierzb , KK . ale dzieki szybkiej operacji przezyla i po okresie rekonwalescencji pojechała do Pani Natali , niestety guzy po kilku miedsiacach ją tez pokonały

• Ale szczęśliwie tam żyja Łezka która tez wracała mi z adopcji i Łatka której nikt nie chciał a tam są szczęśliwe z niepełnosprawnym rezydentem Plamusiem i rozbrykana młoda kotenką

Za niedługo beda zdjęcia kotenki Ninki która szuka domku ...

• Replies 2k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chce bardzo bardzo podziekować Qiarze , uczniom i nauczycielom SP nr 36 za ogromną zbiórke karmy , gazet i akcesoriów dla zwierzat , za organizacje tej zbiórki

A tez dziś miałyśmy odwiedzinki wolartariuszek Oli i Kasi ( organiziwały tez wielka zbórke karm ) a zawsze jak przychodza to coś w ręku maja dla moich podopiecznych i tak tez dziś było
    Koty to juz sie tak do nich przyzwyczaiły ze wychodza zza wersalki takie nawet jak Bona , jak Nadia a Prima pierwszy raz dzis siedziała im na kolanach
    A i wielki spacer z psami był Pedro i Fibi to ledwo żywe , takie wybiegane

Posted

Jesteśmy juz po izycie u weta :
    Eustachy został scewnikowany , miał tez USG i miał zbadany mocz , nadal ma złe wyniki i leczymy antybiotykiem pecherz .
    A Ninka jeszcze nie została zaszczepiona ponieważ jeszcze te uszka są leczone .

Posted

Eustachy nadal ma problem z sikaniem , po wczorajszym cewnikowaniu i kilku krotnym dzis masowaniu pecherza i urosepcie i buskopanie siknoł tylko kilka kropel :x Oczywiscie dostaje antybiotyk . Nadal go masuje i jak ten masarz nie pomoże będzie trzeba go wyciskac a on tego bardzo , bardzo nie lubi :(
    Czort tez jest na kuracji przeciw grzybicznej , ale czy beda tego efekty :? Naszczęście za niedługo będzie wznowiona produkcja Insolu , który pomógł ostatnio Czorciowi ale on kosztuje 300 zł :( , ale jak ten lek co teraz dostaje to będzie trzeba mu podac ten Insol .
    Maleńka Ninka jest bardzo nie sforna :roll: Oj cięzko jej te uszka czyscić i smarować maścia :twisted:
    Mysia juz sie czuje lepiej po anginie :)
    Pedro i Fibi jak zwykle byli na wyczerpujacym spacerze ( nie tylko one są padniete :twisted: )
    dzis nikt nie dzwonił w sprawie adopcji a Agat , Aksamit , Kika , Rudzik i inne szukaja domku .......
    Bardzo sie martwie o Akapita , nie pisza więc chyba nadal nie jest odnaleziony :cry:

Posted

Eustachy w nocy zaczoł sikać Rano był cały przemoczony, oczywiscie kołdra i pościel i łóżko do pranie , ale jestem szczęśliwa ze sika
    Oczywiscie nadal musi byc masowany i brać buskopan i urosept i antybiotyk wieczorem .

Posted

[quote name='madcat1981']Z bazarku kociego mam dla tymczasów Justowych 38,80 zł. Już wpłaciłam, proszę o potwierdzenie przy rozliczeniu.[/QUOTE]
    Bardzo , bardzo dziekuje :):):)
    Zawsze rozliczam na początku miesiaca za miesiąc poprzedni :) i na pewno bedzie w rozliczeniu :)

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Niestety Tigra&Tara niestety nie dogaduje z rezydentami u Sylwi i musimy jej pilnie szukać domu :(
    Domek poszukiwany na CITO !!!

Posted

Dopiero od dzis Czort ma podawane leki na grzybice poniewaz on jest agresywny przy tym i dziś jutro i po jutrze przychodzi do mnie Ola z Lodzią i tydzień będzie przerwy tak moze byc nawet kilka tyg a jak to nie pomoże to znów bedzie trzeba mu podac insol

Dziś wieczorem założyłam Eustachemu pampersa i na nic tez bede mu zakładac aby nie przemakał a w dzień będzie bez zmian , czyuli majole i podpaski , antybiotyk , urosept i buskopan nadal ma podawane .

Posted

Byłam dziś u weta z Ninka i została zaszczepiona :lol:
    Byłam tez z Myszunia której peka guz pod okiem i jutro mam przyjechac po lek dla Mysi aby smarować , niestety ten guz na szyji jest tez bardzo mocno napiety i mimo że ma tez guzy na klatce piersiowej to musi chodzic na spacery w szelkach ...
    A tez byłam w weta z .... papugą falistą która została złapana na dworcu ale na szczęście bedzie miała domek u mojej sasiadki :1luvu: Na razie jest leczona bo ma swierzb .
    eustachy jak to Eustachy nadal musi być masowany aby mógl zrobic siku i nadal jest na antybiotyku .

Posted

[COLOR=Indigo][B][I]kto pokocha mruczka? Kady mruczek pragnie milosci i kazdy mruczek potrafi bardzo mocno kochac[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][I]:bluepaw:[/I][/B][/COLOR]

Posted

Byłam dzis u weta z Tigrą , z Primą i Pedrem .

[COLOR=#ff0000]Tigra miała zrobiony test na białaczke i niestety wyszedl pozytywny [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] PINNIE SZUKAMY JEJ DT , nie wiem co dalej z nia będzie , czy eutanazja to jedyne wyjscie [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_cry.gif[/IMG] [/COLOR]

Prima też miała testy i na szczęscie wyszły ujemne i mogla zostać zaszczepiona ''5'' czyli na 5 chorób w tym i na białaczke .

A Pedro był bolesny prawdopodobnie z powodu przetrenowania ( on nie zna umiaru w bieganiu ) i dostał 2 zastrzyki .