Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koleżanka mi obiecała opłacic wizyte u okulisty i prawdopodobnie w srode lub piatek będe miac okuliste .

Byłam dziś u weta z kociakami i czarne sa zdrowe , nawet ten który wymiotował juz jest zdrowy , prawdopodobnie wymiotował z przejedzenia :lol: Jeden z kociaków ma niewielką wręcz mikroskopijną zmiane na buzince i to smarujemy zapbiegawczo imawerolem .
A łacate pieknosci maja niestety swierzba w uszach :evil: w czwartek dostana stronhlond a matka dzis dostała Adwokate .
Wziełam tez 10 saszetek dla Ozziego i Rudzika .
Rudzik w czwartek rano jedzie na badanie krwi ...

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst do ogłoszeń :
Jeśli ktoś nie ma jeszcze kota, powinien szybko naprawić ten błąd!!!
Koty przecudnej urody w zawsze modnej bieli i czerni czekają na poważne oferty.
Noski obłędne, oczka rozczulające, sierść jeszcze dziecięca, ogonki dziarsko zadarte do góry, to najkrótszy opis maluchów!
Na razie kocha je tylko mama, innym przeszkadzają, a co będzie potem, czy uda im się przeżyć?
Zaopiekuj się maleństwem, pozwól stać mu się dużym, silnym, zdrowym kotem...
Bez Ciebie będzie trudno...

Posted

Byłam wczoraj z Rudzikiem u weta , ale niestety nie udało sie mu pobrac moczu , jedynie dostał antybiotyk i jutro znów jede z nim do wet . Wieczorem opróżnie kuwete z zwirku i ją zdezynfekuje aby mógł zrobic siku do czystej i zdezynfekowanej kuwety a jak bedzie siku to je przeleje do pojemniczka z apteki i pojedzie do badania .

A tez wczoraj dzieki Betace maleńka Czarda pojechała Do DS do Bytomia , domek juz z jednym kotem a dokladniej kotką Zosia którą ktoś wywalił na klatce schodowej ....

Dwa dni temu miałam dramatyczny tel aby ratować potrąconego kota , ale niestety nie mogłam pomóc z powodu przepelnienia i odesłałam do tyskiego schroniska
mam nadzieje że tam go uratują ......

Kika znów zaczyna mi ufac , juz jej mineła trauma po oddaniu do adopcji Feliksa ( żyje jak paczek w masle ) Tylko czyzdazysie cud i ktos ja pokocha

BŁAGAM O OGŁOSZENIA , NIKT NIE DZWONI , NIKT NIE PYTA

Posted

Mam bardzo złe wieści
Rudzik zarasta i dlatego sika kropelkowo , a dokładniej zarasta mu cewka moczowa dopiero co wyszyta
Rudzik był juz 2 razy wyszywany i nie mozna go co chwile wyszywać bo organizm tego nie wytrzyma , mój wspaniały wet jeszcze skonsultuje sie z kimś ale nie daje mu wiekszych szans ...
Zawiozłam dzis do badania mocz i dostał dzis antybityk i dostaje 2 razy dziennie urosept .
Na razie z ewentualna adopcja sie wstrzymujemy
Pytałam weta czy ja tu nie jestem w czymś winna , czy nie zaniedbałam czegoś , ale wet to wykluczył ...
Wydaje mi sie ze póki je i sika jako tako bez bólu to czeba ma dac zyć i rozpieszczeć go ...
Wziełam dziś 10 saszetek RC urinary .

Posted

Rudzik nie ma glukozy w krwi , czeba powtórzyc badanie moczu , być moze to był błąd maszyny lub moze to ja zanieczysciłam nie chcąco próbke moczu :x
Sika jak szybka kroplówka i je jak smok te swoje szaszetki, szkoda ze nie chce jeść RC urinary suchego :|
A Ozzi ma bardzo brzydko w buzince i dlatego był taki nie swój , dostał zastrzyki , jeden to antybiotyk a drugi to nie pamietam w piątek znów jade z nim ...
Bardzo mnie martwi że nikt nie dzwoni w sprawie adopcji kociąt :roll:
Dzis wziełam stronchold dla Aksamitka , Andzi i Agata bo maja swierzba w uszkach i w przyszłym tyg ide je zaszczepić .

Posted

:roll: Kociaki male, to sie powinny "rozchodzic jak swieze buleczki", o maluchy sie domki bic powinny... A tu nic...

Rudziku :thumbs: :thumbs:

Ozzy :thumbs: :thumbs:

Posted

Kochani dzis szczęsliwy dzień jest dla ..... Andzi , pieknej kotenki :lol:
Panstwo juz mają jednego kota , chłopaka tez białego w łatki i jak tylko weszli to od razu sie zakochali w Andziuli , wyglada na to że będzie wszystko OK :ok:
Nadal domku szukają następujace kocięta :
Biało czarne Aksamit i Agat i ich mama Nadia ( niestety jest bardzo dzika )
oraz :
Czarne Puma i Behemot .
Domku szuka tez młodziez , piekna czarna Kika .

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Dzisiaj rozwieszam w mojej okolicy 14 ogłoszeń dla kotków (na tyle starczyło mi tuszu). :)

Justynko podaj mi swojego maila na pw - wyślę Ci jedno ogłoszenie, żebyś zobaczyła, jak wygląda.
Moniu wielkie , wielkie dzieki :):):)
Mój mail justazwierzaki@o2.pl
Z PW mam problem :(

Wróciłam od weta z Ozzim , wet nie jest zadowolony z wyników leczenia buzinki :( , w pon znów do weta . dostał tez leki do domu .

Nie chce zapeszać i tak tylko po cichu pisze ze Rudzik jakby przed chwilka lepiej sikał , moczu nie udało sie pobrać

Posted

[FONT=Book Antiqua]Justynko kochana! Wysłałam Ci ogłoszenie na adres mailowy.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Ogłoszenia rozwiesiłam w Katowicach. [/FONT][FONT=Book Antiqua]Jest ich 15 sztuk (2 powiesiłam u weterynarzy).[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Dałam zdjęcie małego kotka, bo to z "ale.gratki" jest zbyt ciemne i po wydrukowaniu słabo było widać.[/FONT]

Posted

[FONT=Franklin Gothic Medium]Witajcie przyjaciele![/FONT] :)

[FONT=Arial Black]
może dla któregoś z was to będzie dobry dzień... mam nadzieję i nieustająco kciuki trzymam
[/FONT] :)

Posted

Miłe są takie życzenia :)

W moim podpisie znajdziecie link do Kociego bazarku - połowa z uzyskanej kwoty zostanie przeznaczona na ratowanie kociaków u Justy&Zwierzaki. Zapraszam:cool3: I przepraszam, że tyle trwała praca nad tym bazarkiem, ale zdrowie nie pozwala już przesiadywać godzinami przed komputerem :oops: