Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozliczenie :

Betaka ------------------------------------- 200 zł + 150 zł ---- razem 350 zł bezpośrednio do weta
Betaka ------------------------------------- 60 zł
Izydorka ----------------------------------- 25 zł
Slapcio dla Eustachego --------------------- 25 zł
Honda dla Bony ----------------------------- 30 zł
Ania B ------------------------------------- 70 zł
Miłka dla Rafiego ---------------------------- 40 zł
P Ewa ------------------------------------- 10 zł
Phantasmagori dla Rudzika ------------------- 45 zł
Izydorka ------------------------------------- 25 zł
Od Puchatkowa dla Rudzika ------------------ 100 zł
Honda dla Rudzika -----------------------------50 zł
P Walentyna dla białych ---------------------- 100 zł
Basia D dla Rudzika ---------------------------- 50 zł
Jasdor dla Eustachego ------------------------ 10 zł
Margo dla Eustachego ------------------------- 40 zł
Liwia dla Rudzika--------------------------------25 zł
Mariviel -------------------------------------- 200 zł
Mar 9 ----------------------------------------- 10 zł
Koteczek 555 ---------------------------------- 20 zł
Dla Czorta ------------------------------------- 20 zł
Dla Majecki ------------------------------------ 20 zł
Dla Bony -------------------------------------- 30 zł
Jkzjkz2 dla Eustachego ------------------------ 320 zł
dla Kitka ---------------------------------------20 zł
Madcat 1981 bazarek -------------------------- 35 zł
Archi 34 -------------------------------------- 18 zł
RAZEM -------------------------------------- 1748 ZŁ

Myszka
MaBo ------------------------------------- 100 zł
Maks ------------------------------------- 20 zł
Agata 51 ----------------------------------- 20 zł
RAZEM -------------------------------------140 zł

WYDATKI :
Lecznica FAUNA ------------------------------------------------------- 1000 zł + 350 zł od Betaka
Zwirek 5 razy po 30 zł ------------------------------------------------- 150 zł
mieso wolowe 40 kg po 4 zł za kg -------------------------------------- 160 zł
Apteka ( urosept , Buskopan 2 razy , Tobradex 2 razy ) -------------------- 73 zł
5 kg RC urinary po 16 zł ( zawsze brałam na kreske od weta ) -------------- 80 zł
Udka 10 kg po 4 zł ------------------------------------------------------- 40 zł
Feliway ----------------------------------------------------------------- 60 zł

RAZEM --- 1913 zł

Bardzo i to bardzo Wam dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo chce podziękować lekarzom weterynarii Juli i Michałowi Mazur za ratowanie im życia , nawet w nocy i w niedziele walczyli o ich życie :)
Bardzo chce tez podziękować P Agnieszce za zbiórkę karmy i proszek oraz tez chce podziękować koleżance Basi za 8 mokrych bodzit , za Royalka , za proszek :)
Bardzo chce tez podziękować właścicielom oraz klientom sklepu MINI - ZOO z ul Arkadowej 1 ( oś A) z Tychów za systematyczna zbiórkę suchej karmy , Mn purina , whiskas , kite kat .

Posted

Eustachy już nie chce siedzieć zamknięty w klatce i wcale mu sie nie dziwie , ale wtedy wszędzie brudzi już nie mam ani jednej czystej narzuty bo Eustachy lubi siedzieć na wersalkach i to raz na jednej a raz na drugiej a koszty za prąd i proszek są wysokie
ale chyba znalazłam rozwiązanie założyłam mu rano majtki na cieczkę jak są dla psów i na początku nie był zachwycony ale teraz nie walczy z tym :)

Posted

O 12 jede do weta z Omagą , nadal ma bardzo wzdęty brzuch mimo bezo pet , mimo masowania jest bardzo zagazowana , z adopcji wróciła z większym brzuszkiem i nie wiem co robić . A też wezmę do weta Rudzika na szczepienie :)

Posted

Omega ma problem z powodu nie prawidłowego żywienia , były domek karmił ja kite katem i mięsem z ryżem a ja ich uprzedzałam że Omega nie toleruje kite kata , obiecali karmić purina ale chyba nie karmili , jak tam byłam to w misce był kite kat . Ma bardzo mocno zagazowany brzuszek i jest na diecie weterynaryjnej , dostaje tez proszek z kwasu mlekowego ( o ile nie pomyliłam nazwy ) i bidulka jest teraz w klatce aby ja obserwować .
A Rudzik miał zrobiony test na białaczke i został tez zaszczepiony Waży już 4.15 i jest kocim okazem :)

Niestety Myszka miała dziś dziwny atak , zaczęła się bardzo trząść i dusić i to niestety było niedotlenienie , ma kolejny lek o nazwie Nitromint , Bardzo sie o nią boje :)

Posted

Omaga nadal mocno zagazowana , niepokojąca jest wodnista biegunka :( nie za bardzo che jeść tego RC sensitivity control nie smakuje jej a ten proszek z tymi bakteriami jej rozrobiłam i podałam strzykawką do buzinki , siedzi teraz w klatce w której był Eustachy , nie jest tym zachwycona ...

Oaza tez szuka teraz domku , Koteczek 555 po tragedii jaka przezywa nie jest w stanie jej przyjąć :(

Dziś nikt nie zadzwonił w sprawie adopcji :roll:

Eustachy chodzi dzielnie w majteczkach :lol: , podpasek codziennie idzie tak około 8 - 10 szt , muszę tez mu kupić jeszcze ze 2 majtki , bo te co ma to 2 - 3 razy dziennie trzeba prac , bo troszkę przemakają ...

Posted

Nowy tekst do ogłoszeń :
Rudzik kiedyś miał dom, rodzinę, ale Duzi oddali go...
Mówili, że z powodu alergii, ale tak naprawdę zwierzak był chory i zamiast go wyleczyć woleli się pozbyć problemu razem z kotem. Smutne...
Szybka i trudna operacja uratowała życie Rudego, zwierzak dzięki staraniom tymczasowej opiekunki wraca do formy, lecz pozostanie kotem szczególnym, dla wyjątkowego Człowieka.
Dlaczego? Bo on uwielbia ludzi, ich dotyk, czułe słówka, gdyby mógł nie odstępowałby swojego "Ludzia" i mruczał, mruczał, mruczałby...
Wiele daje, ale i czegoś wymaga - odpowiedniego karmienia i stałej kontroli u weterynarza. Nigdy nie będzie całkiem zdrowym kotem, ale może żyć i kilkanaście lat bez większych problemów. Jest młody, ciekawy świata, spragniony czułości. Rude koty są niezwykłe, to takie kochane futrzaki.
Jeśli kotek Cię zainteresował - zadzwoń, porozmawiaj, może to na Ciebie czeka ?

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Z Omegi dosłownie tryska :( Musze z nią jutro do weta :(

Heh, byla zdrowa... a tu teraz tak zle sie zrobilo z jej zdrowkiem :shake:

Posted

Wieści od frociaków :
Witam Wszystkich serdecznie:)) Bardzo przepraszam, ze tak dlugo nie dawalam znac o frociakach.
A wiec.... Zboje maja sie swietnie, sa strasznie upierdliwe:))))) Lasza sie bez przerwy ,mraucza, pchaja sie na glowe, nie daja pisac na komputerze a o poczytaniu ksiazki zapomnij;)))) Musze sie nauczyc przekladac strony jezykiem bo rece mam caly cas zajete drapaniem frociakow:)) I co najgorsze WYPIJAJA MI KAWE jak tylko spuszcze kubek z oka!
Z rezydentka sie raczej omijaja, Lusinda jest bardzo zadowolona kiedy trzymaja sie od nie z daleka. Ale caly czas jej obserwuje. Ulubionym miejscem odpoczynku sa kuchenne szafki. Maja juz wspolna kuwete( wczesniej byly 2) z czego jestem bardzo zadowolona, bo mam mala lazienke a odkryta kuweta to koszmar:( Zuzia ( Amelka) jest okropnym pieszczochem, pcha sie na rece w kazdej chwili, natomiast Aniolek( Frotka) jest troche bardziej powsciagliwa, ale tylko troche;) Karmie je glownie purina sucha, dostaja tez tunczyka, surowa wolowinke a i whiskas w puszeczce sie czasem przytrafi ( one uwielbiaja te puszki:( ) Lusinda wylizuje galaretke a one zjadaja reszte- odkurzacze jedne:)) Co jeszcze..... na poczatku kicie byly troche przeziebione, dostaly zastrzyki i antybiotyk i juz jest ok. Anioleczek milal tez robiony test na bialaczke i hiv
( negatywny:)) Teraz bede szczepic Zuzie, bo jeszcze nie byla. Ale musze ja najpierw zbadac bo troche charczy czasem, moze jest to zwiazane z zaklaczeniem. Podaje im wszystkim odklaczacz i zobaczymy. Aniolek w przeciwienstwie do reszty uwilebia sie czesac, w ogole nie ucieka, natomiast Zuzia bardzo nie lubi:( OOO wlasnie Aniolek mi przypomniala ze pieknie korzystaja z drapaka, mam nadzieje ze Lusinda sie tez nauczy:((
A minusy: dzikie pedy o 5 rano w weekend:(( wyjadanie resztek z obiadu-musze zaraz wszystko sprzatac, ostatnio upieklam kurczaka i dalam Corci, to nie daly jej zjesc bo tak im pachnialo. Musialam siedziec przy malej, zeby mogla spokojnie zjesc:))) No ale powolutku ucza sie kultury;) Najlepsze jaja byly kiedy otwieralam puszke whiskasa, nie dalo sie ich odpedzic. A teraz prosze siedza ladnie na podlodze i czekaja na miseczki one 3;) Ok musze konczyc, milego wieczorku zyczymy:)))

Posted

Jalusinda bardzo dziękuje za tak obszerne relacje co u Was słychać One lepiej trafić nie mogły

Dzwoniła dziś P.Bożena z Warszawy w sprawie adopcji Oazy Teraz szukamy kogoś na wizytę przed adopcyjną

Omega nadal bardzo chora , ma silna biegunkę mimo zastrzyków

Ozzi znów ma problem z sikaniem Bardzo miauczy i jak do jutra mu nie minie jadę z nim do weta

Eustachy ma nowe majteczki i szeleczki aby mu nie spadały
Jalusinda bardzo dziękuje za tak obszerne relacje co u Was słychać One lepiej trafić nie mogły

Szkoda ze dzis nikt nie zadzwonił w sprawie rudzika , Kiki , Feliksa

Posted

Omega jakby troszkę lepiej się czuje , zaczyna się bawić , choć z jedzeniem cienko , muszę ją karmić :(
Jutro z nią jadę do weta .
Ozzi tez jutro jedzie do weta .

Mam już kogoś na sprawdzenie domku w Warszawie dla Oazy :)

Posted

Wróciłam od weta z Omega , Ozzim i Myszką :
Omega miała zrobione USG i jej jelita są w bardzo złym stanie , ma uszkodzone rzęstki w jelitach :(
Nadal jest bardzo wzdęta i musi jeść RC sensiviti control , wzięłam od weta dziś 1.5 kg na kreskę , jak zawsze zresztą .
Ma do niedzieli nadal brać po 2 zastrzyki dziennie i w poniedziałek do kontroli .
Ma też dostawać 2 razy dziennie pastę diarsanyl i proszek do rozrobienia RC rehydration .

Ozzi musi mieć założony znów kołnierz ponieważ ma zainfekowana cewkę z powodu wylizywania się i dlatego płacze przy sikaniu :(

A Myszunia ma problem z tylnymi nóżkami i ma dostawać raz dziennie po 8 kresek Metakam i glukozamine , inne leki jak do tej pory .

Posted

A jak by nie było dość problemów to mi dziś przyszedł rachunek na ponad 240 zł :roll: za prąd za 2 miesiące , ( rozliczam się indywidualne co 2 m ce podając stan licznika )
Nie wiem jak ja w ten miesiąc zrobię opłaty :(

Posted

A jak by nie było dość problemów to mi dziś przyszedł rachunek na ponad 240 zł :roll: za prąd za 2 miesiące , ( rozliczam się indywidualne co 2 m ce podając stan licznika )
Nie wiem jak ja w ten miesiąc zrobię opłaty :(