Justa&Zwierzaki Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 A więc najnowsze niusy mamy takie : Rano Rudzik dostał jeszcze zastrzyki , a od jutra już dostanie w domu antybiotyk w tabl i urosept i w piątek do weta , gorączka jeszcze troszkę jest i krwio mocz ale już zrobił sioo do kuwetki :):):) Ale abym się nie nudziła to dziś u weta został Ozzi na już 4 wyszyciu cewki , proszę o kciuki i zaklinanie , chyba zacznę się '' specjalizować '' w S.U.K. Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Ozi juz po wyszyciu , bardzo cierpi :( Quote
madcat1981 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Ile ten kociak przeszedł.... i wciąż nowe cierpienia... a przecież niczym nie zawinił :sad: Justynko, przepraszam, że tak zapytam, ale co mówią weci? To przecież on ma jeszcze ten nowotwór, prawda? :placz: Wybacz, jeśli czasami się gubię, bo nie ogarniam Twojej gromadki ale kojarzę, ze to właśnie Ozzi był karmiony conva i miał problemy z kichaniem krwią.... To taki biedaczek.... Czy jest jakakolwiek szansa by sobie jeszcze pożył bez bólu? :sadCyber: Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 madcat1981 napisał(a):Ile ten kociak przeszedł.... i wciąż nowe cierpienia... a przecież niczym nie zawinił :sad: Justynko, przepraszam, że tak zapytam, ale co mówią weci? To przecież on ma jeszcze ten nowotwór, prawda? :placz: Wybacz, jeśli czasami się gubię, bo nie ogarniam Twojej gromadki ale kojarzę, ze to właśnie Ozzi był karmiony conva i miał problemy z kichaniem krwią.... To taki biedaczek.... Czy jest jakakolwiek szansa by sobie jeszcze pożył bez bólu? :sadCyber: Ozzi miał oprócz wyszycia cewki ( 4 raz ) miał tez osunięte te zmiany nowotworowe i kilka zębów aby mu się łatwiej jadło , miejmy nadzieje ze te zmiany nie są aż tak bardzo złośliwe bo już z tym żyje długo a komfort życia mu sie polepszy , powinien jeść RC urinary a on jadł ostatnoi tylko mlecznego conva bo nie umiał gryźć a przed chwilką zaczął jeść RC urinary i mam wielka nadzieje , lekarze tez mu jeszcze dają nadzieje ale to wszystko zalezy teraz już jego organizmu .... Razem chorych na S.U.K .mam 4 koty :( 6 kg karmy kosztuje 165 zł u weta a w necie 145 zł , ale i tak nie mam za co jej kupić :( i biorę u weta na kreskę . Rudus przed chwilka sobie zjadł troszeczkę RC urinary A Omega ma domek i to w Tychach A Eestachy po masowaniu parę kropel zrobił... Quote
madcat1981 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Dzięki Justyśko za tłumaczenia :) Że też po takich zmaganiach masz jeszcze siłę wejść do internetu :sad: Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Ozzi bardzo źle znosi wyszycie , bardzo płakał w nocy , do 4 nad ranem nie spałam i dziś 2 razy byłam z nim u weta , nadal jeszcze nie sikał , jak w nocy się nie wysika to niestety znów do weta jadę .... Rudzik dziś 3 razy zrobił siku w tym 2 razy do kuwety :lol: :lol: :lol: Omaga już się zaaklimatyzowała i w sobotę się tam wybieramy z Betaką Mało pisze bo padam ze zmęczenia na twarz :( Quote
madcat1981 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Rozumiem, Justynko :sad: Trzymaj się mocno. I ty Ozzinku się trzymaj :calus: Quote
madcat1981 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Justynko przelałąm 18 zł, które przekaząła mi Archi34. Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Madcat , Archi34 bardzo dziękuje :):):) a pieniążki za barek wpłynęły , bardzo dziękuje :):):) Trochę dobrych wieści : dziś była Basia porobić kotom zdjęcia :):):) Ozzi po wyszyciu sika , Rudzik też , choć raz do kuwetki a raz na kocyk Eustach tez po masażu się wysikał :):):) nie uwierzycie , ja od 2 mies mam pierwszy dzień bez weta Ale za to jutro jadę z Eustachym na zastrzyk , no i te oczka ma jakieś takie nie wyraźne ... _________________ Quote
madcat1981 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Wszyscy sikają, dzień wolny się należy :lol: Quote
Kamila_s Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 tak dlugo mnie nie bylo,a tu tyle zmian..... Justynko jestes wielka!!!!!!!! teraz bede w Polsce na Swieta to Ci przesle troche grosika...moze uda mi sie tez zebrac cos od znajomych...pochodze po zebrach by cos wyskubac:-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Witaj Kamilko w Polsce :):):) A dziś u weta były Rudzik który miał wyjmowane szwy , niestety tak bardzo sie wyrywał i aż mnie biedny pogryzł i podrapał i musiał dostać premedykacje , a teraz dochodzi do siebie . Też był u weta Ozzi na kontroli i jest wszystko OK , jedyne zastrzeżenia sa do jego karmy , ponieważ jadł tego conva bo miał te narośle na zębach a że teraz już to usunięte to nie powinien mieć problemów i teraz mu daje conva z rozdrobnionym RC urinary ... A Eustachy po wczorajszym masażu jak zaczął sikać to do tej pory sika :):):) Quote
madcat1981 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Widzę, ze tylko jeden dzien wolnego był;) Ale za to dobre wieści, to dobrze :bigok: Quote
Korciaczki Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Oaza Rudzik Felek Felek i czarna Kika Eustachy Quote
Korciaczki Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Ozzy Tygrys Majka Czorcik Mikołaj Myszka Quote
madcat1981 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Pięęęęęęęęękne zdjęcia :O :mdleje: :loveu: Domki, teraz to już zwariujecie z miłosci :D:D:D Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Byłam dziś u Omegi , lepiej trafić nie mogła a i dziewczyny ( córki Ani ) mi pomogły na spacerze z psami i obiecały pomagać :):):) Basiu bardzo dziękuje za zdjęcia , są super :):):) A czy mogę prosić o ogłoszenia dla Rudzika , Kiki i Feliksa , ja nie potrafię :( Opis Rudzika : Rudzik kiedyś miał dom , rodzinę ale ponoć alergia dziecka to przekreśliła , ale tak na prawdę okazało się ze Rudzik był bardzo ciężko chory i został oddany z tego powodu , miał zatrzymanie moczu i gdyby nie nocna pilna operacja już by nie żył , miał czyszczony pęcherz , amputowane prącie i ma wyszytą cewkę moczową i musi jest TYLKO ROYAL CANIN i to już do końca życia a ze jest młodym około 2 letnim kotem , czy ktoś go pokocha , czy ma szanse na dom ...... Opis Kiki i Feliksa : Kika ( czarna ) i Felix ( pingwinek ) to młode około 10 miesięczne kociaki , niestety życie ich nie oszczędzało , one wiedzą co to ból , strach , głód i cierpienie Kika ma urwany ogonek ale mimo tego uczy się ufać człowiekowi i robi postępy , nawet mruczy , a Felix się przygląda i tez się uczy że człowiek to nie zawsze = zło , najlepiej jakby mogły iść do nowego domku razem , są ze sobą bardzo zżyte . Czy mają jakiekolwiek szanse , gdy tyle miziastych i pięknych kociąt szuka domu .... Kika jest wysterylizowana a Felix jest wykastrowany . Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Byłam dziś u weta zaszczepiać Oaze i Majeczke na wirusówki wraz z białaczką . Ozzi nie chce jeść Roala urinary , je dosłownie po kilka kulek i mogę mu podawać tego conva nadal bo coś jeść musi ... Nadal jest na antybiotyku . Rudzik tez jeszcze jest na antybiotyku , je mało ale systematycznie , sika do kuwetki i już mniej popuszcza Eustachy po codziennym masowaniu sika sam , już go nie muszę wyciskać choć jak i siku i qupal ida bez czucia . Czorcik coraz lepiej walczy z grzybica Quote
Caragh Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Nooo futrzaki :thumbs: Coraz lepiej :thumbs: Oby tak dalej :) :) :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Byłam dziś u weta i robię kotom profilaktycznie testy na białaczkę i jak są zdrowe to je szczepie wirusówkami z białaczka włącznie . Dziś były Zuzu nie ma białaczki i został zaszczepiony . Czort tez zdrowy i tez zaszczepiony , grzybica żegna się z nim Eustachy tez nie ma białaczki i został zaszczepiony , oczka nadal są zaczerwienione i niestety od nocy znów nie sika Był już dziś 2 razy wyciskany Ozzi był na kontroli i w piątek do zdjęcia szwów . A Myszka ma problem z serduszkiem i oprócz carsivanu i wet-medinu musi jeszcze dostawać furosemid _________________ Quote
jusstyna85 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Chyba zbyt wcześnie cieszyliśmy sie sikaniem Eustachego :( Quote
Kamila_s Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 trzymam kciuki Justynko za Ciebie i Twoje kociaki!!! Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Eustachy nadal ma sucho :( A i mam mu podawać 2 razy dziennie buskopan . Quote
Caragh Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 2 kroczki do przodu, jeden do tylu, ale i tak jestesmy na plusie ;) Zaczal raz, zacznie znowu :) Prawda Eustachy?? :D Quote
Justa&Zwierzaki Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Eustachy po podaniu buskopanu i masażu siknął sam odrobinkę , boje się ze i dziś będzie trzeba go wyciskać , czekamy do wieczora i zobaczymy ... Quote
Recommended Posts