Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A więc najnowsze niusy mamy takie :
Rano Rudzik dostał jeszcze zastrzyki , a od jutra już dostanie w domu antybiotyk w tabl i urosept i w piątek do weta , gorączka jeszcze troszkę jest i krwio mocz ale już zrobił sioo do kuwetki :):):)
Ale abym się nie nudziła to dziś u weta został Ozzi na już 4 wyszyciu cewki , proszę o kciuki i zaklinanie , chyba zacznę się '' specjalizować '' w S.U.K.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ile ten kociak przeszedł.... i wciąż nowe cierpienia... a przecież niczym nie zawinił :sad: Justynko, przepraszam, że tak zapytam, ale co mówią weci? To przecież on ma jeszcze ten nowotwór, prawda? :placz: Wybacz, jeśli czasami się gubię, bo nie ogarniam Twojej gromadki ale kojarzę, ze to właśnie Ozzi był karmiony conva i miał problemy z kichaniem krwią.... To taki biedaczek.... Czy jest jakakolwiek szansa by sobie jeszcze pożył bez bólu? :sadCyber:

Posted

madcat1981 napisał(a):
Ile ten kociak przeszedł.... i wciąż nowe cierpienia... a przecież niczym nie zawinił :sad: Justynko, przepraszam, że tak zapytam, ale co mówią weci? To przecież on ma jeszcze ten nowotwór, prawda? :placz: Wybacz, jeśli czasami się gubię, bo nie ogarniam Twojej gromadki ale kojarzę, ze to właśnie Ozzi był karmiony conva i miał problemy z kichaniem krwią.... To taki biedaczek.... Czy jest jakakolwiek szansa by sobie jeszcze pożył bez bólu? :sadCyber:

Ozzi miał oprócz wyszycia cewki ( 4 raz ) miał tez osunięte te zmiany nowotworowe i kilka zębów aby mu się łatwiej jadło , miejmy nadzieje ze te zmiany nie są aż tak bardzo złośliwe bo już z tym żyje długo a komfort życia mu sie polepszy , powinien jeść RC urinary a on jadł ostatnoi tylko mlecznego conva bo nie umiał gryźć
a przed chwilką zaczął jeść RC urinary i mam wielka nadzieje , lekarze tez mu jeszcze dają nadzieje ale to wszystko zalezy teraz już jego organizmu ....

Razem chorych na S.U.K .mam 4 koty :( 6 kg karmy kosztuje 165 zł u weta a w necie 145 zł , ale i tak nie mam za co jej kupić :( i biorę u weta na kreskę .

Rudus przed chwilka sobie zjadł troszeczkę RC urinary

A Omega ma domek i to w Tychach

A Eestachy po masowaniu parę kropel zrobił...

Posted

Ozzi bardzo źle znosi wyszycie , bardzo płakał w nocy , do 4 nad ranem nie spałam i dziś 2 razy byłam z nim u weta , nadal jeszcze nie sikał , jak w nocy się nie wysika to niestety znów do weta jadę ....

Rudzik dziś 3 razy zrobił siku w tym 2 razy do kuwety :lol: :lol: :lol:

Omaga już się zaaklimatyzowała i w sobotę się tam wybieramy z Betaką

Mało pisze bo padam ze zmęczenia na twarz :(

Posted

Madcat , Archi34 bardzo dziękuje :):):) a pieniążki za barek wpłynęły , bardzo dziękuje :):):)

Trochę dobrych wieści :
dziś była Basia porobić kotom zdjęcia :):):)
Ozzi po wyszyciu sika , Rudzik też , choć raz do kuwetki a raz na kocyk
Eustach tez po masażu się wysikał :):):)
nie uwierzycie , ja od 2 mies mam pierwszy dzień bez weta
Ale za to jutro jadę z Eustachym na zastrzyk , no i te oczka ma jakieś takie nie wyraźne ...

Posted

tak dlugo mnie nie bylo,a tu tyle zmian.....
Justynko jestes wielka!!!!!!!!
teraz bede w Polsce na Swieta to Ci przesle troche grosika...moze uda mi sie tez zebrac cos od znajomych...pochodze po zebrach by cos wyskubac:-)

Posted

Witaj Kamilko w Polsce :):):)

A dziś u weta były Rudzik który miał wyjmowane szwy , niestety tak bardzo sie wyrywał i aż mnie biedny pogryzł i podrapał i musiał dostać premedykacje , a teraz dochodzi do siebie .

Też był u weta Ozzi na kontroli i jest wszystko OK , jedyne zastrzeżenia sa do jego karmy , ponieważ jadł tego conva bo miał te narośle na zębach a że teraz już to usunięte to nie powinien mieć problemów i teraz mu daje conva z rozdrobnionym RC urinary ...

A Eustachy po wczorajszym masażu jak zaczął sikać to do tej pory sika :):):)

Posted

Byłam dziś u Omegi , lepiej trafić nie mogła a i dziewczyny ( córki Ani ) mi pomogły na spacerze z psami i obiecały pomagać :):):)

Basiu bardzo dziękuje za zdjęcia , są super :):):)

A czy mogę prosić o ogłoszenia dla Rudzika , Kiki i Feliksa , ja nie potrafię :(

Opis Rudzika :
Rudzik kiedyś miał dom , rodzinę ale ponoć alergia dziecka to przekreśliła , ale tak na prawdę okazało się ze Rudzik był bardzo ciężko chory i został oddany z tego powodu , miał zatrzymanie moczu i gdyby nie nocna pilna operacja już by nie żył , miał czyszczony pęcherz , amputowane prącie i ma wyszytą cewkę moczową i musi jest TYLKO ROYAL CANIN i to już do końca życia a ze jest młodym około 2 letnim kotem , czy ktoś go pokocha , czy ma szanse na dom ......

Opis Kiki i Feliksa :
Kika ( czarna ) i Felix ( pingwinek ) to młode około 10 miesięczne kociaki , niestety życie ich nie oszczędzało , one wiedzą co to ból , strach , głód i cierpienie Kika ma urwany ogonek ale mimo tego uczy się ufać człowiekowi i robi postępy , nawet mruczy , a Felix się przygląda i tez się uczy że człowiek to nie zawsze = zło , najlepiej jakby mogły iść do nowego domku razem , są ze sobą bardzo zżyte . Czy mają jakiekolwiek szanse , gdy tyle miziastych i pięknych kociąt szuka domu ....
Kika jest wysterylizowana a Felix jest wykastrowany .

Posted

Byłam dziś u weta zaszczepiać Oaze i Majeczke na wirusówki wraz z białaczką .

Ozzi nie chce jeść Roala urinary , je dosłownie po kilka kulek i mogę mu podawać tego conva nadal bo coś jeść musi ... Nadal jest na antybiotyku .

Rudzik tez jeszcze jest na antybiotyku , je mało ale systematycznie , sika do kuwetki i już mniej popuszcza

Eustachy po codziennym masowaniu sika sam , już go nie muszę wyciskać choć jak i siku i qupal ida bez czucia .

Czorcik coraz lepiej walczy z grzybica

Posted

Byłam dziś u weta i robię kotom profilaktycznie testy na białaczkę i jak są zdrowe to je szczepie wirusówkami z białaczka włącznie .
Dziś były Zuzu nie ma białaczki i został zaszczepiony .
Czort tez zdrowy i tez zaszczepiony , grzybica żegna się z nim
Eustachy tez nie ma białaczki i został zaszczepiony , oczka nadal są zaczerwienione i niestety od nocy znów nie sika Był już dziś 2 razy wyciskany
Ozzi był na kontroli i w piątek do zdjęcia szwów .

A Myszka ma problem z serduszkiem i oprócz carsivanu i wet-medinu musi jeszcze dostawać furosemid