Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mail od Śniezki ;)
Witam!
Przesyłam Pani kilka zdjęć Śnieżynki i Niuńka. U koteczki wszystko w porządku. Jest bardzo wesoła, energiczna, czasami mam wrażenie, że byłaby w stanie roznieść dom kiedy się bawi:). Z drugiej strony uwielbia pieszczoty i wylegiwanie się godzinami na grzejniku w kuchni. Kiedy Niuniek jest w domu Śnieżynka nie odstępuje go na krok, chciałaby się bawić, cały czas go zaczepia, a on- jak to kocur- leniwy:). Pomimo, że są to dwa zupełnie różne kocie temperamenty, bardzo dobrze się "dogadują". Kotka jest zawsze w centrum wydarzeń, bacznie obserwuje nowo przybyłe osoby i jest bardzo ufna. Poza tym mogłaby cały czas jeść- dobrze, że tyle biega i skacze, bo w przeciwnym razie już dawno byłaby okrągła.
To tak w skrócie o tym co się dzieje w Śnieżynki.
Pozdrawiamy!
Dominika z mamą & KOTY

Posted

Eustachy i dziś był 2 razy u weta na wyciskaniu moczu , około 14.30 w krótkich odstępach podczas masowania popuścił 3 razy około 2 sekundowe strumienia moczu a jak wróciłam od psów które wyprowadzam miał mokre legowisko

Tekst do ogłoszeń dla Szili :
Szila to piękna młoda rudo-czarna szylkretka , trafiła do mnie potwornie wychudzona a mimo to kocha ludzi bez granic , uwielbia być miziana i nawet jak tylko się na nią spojrzy to już mruczy , nadaje sie do domu z spokojnymi dziećmi , jedynie czego się boi to innych zwierząt . Szila jest wysterylizowana i odrobaczona .

PS . Bedzie sterylizowana w środę razem z Psotka ale w ogłoszeniach już można pisać ze jest

Ozzi znów ma kryzys

Kochani chce bardzo podziękować Kotoli ( adoptowała rok temu ode-mnie Aische ) za ogromna zbiórke karmy , chce podziękować Szkole Podstawowej nr 9 w Wilkowyjach nr. w której to się odbyła zbiórka karmy , kocy ipt .

Posted

Witam!
Przesyłam Pani kilka zdjęć Śnieżynki i Niuńka. U koteczki wszystko w porządku. Jest bardzo wesoła, energiczna, czasami mam wrażenie, że byłaby w stanie roznieść dom kiedy się bawi:). Z drugiej strony uwielbia pieszczoty i wylegiwanie się godzinami na grzejniku w kuchni. Kiedy Niuniek jest w domu Śnieżynka nie odstępuje go na krok, chciałaby się bawić, cały czas go zaczepia, a on- jak to kocur- leniwy:). Pomimo, że są to dwa zupełnie różne kocie temperamenty, bardzo dobrze się "dogadują". Kotka jest zawsze w centrum wydarzeń, bacznie obserwuje nowo przybyłe osoby i jest bardzo ufna. Poza tym mogłaby cały czas jeść- dobrze, że tyle biega i skacze, bo w przeciwnym razie już dawno byłaby okrągła.
To tak w skrócie o tym co się dzieje w Śnieżynki.
Pozdrawiamy!
Dominika z mamą & KOTY

Posted

U Eustachego robimy przerwę w podawanie Nivalinu ale nadal będzie podawany Polstygminum no i masowanie , masowanie , masowanie i jeszcze raz masowanie pęcherza i jutro znów rano do weta na wyciskanie ....

Oaza miała dziś robione testy na białaczkę i wyszły na szczęście negatywne i chce tu podziękować Komitetowi Pomocy dla Zwierząt za sfinansowanie tego testu

Ozzi po zastrzykach jakby minimalnie lepiej .....

Jutro będzie sterylizowana Psotka i Szila ...

Posted

Eustachy dziś był jak zwykle dwa razy u weta :roll: Dostaje nadal 2 razy dziennie Polstigmine .

Zuzu jest chory , ma ropne zapalenie skory , może to być grzybica , może tez alergie a może stres i jest na zastrzykach ...

Pies Fibi tez chory , ma zapalenie gardła i oskrzeli i jest na zastrzykach ...

Czort będzie miał insol , szczegóły na jego wątku :):):)

Psotka i Szila były dziś sterylizowane a ja padam na twarz ze zmęczenia , już nie daje rady , nikt nie przychodzi pomoc :x

Posted

Eustachy wyciśnięty zastrzyk podany ... i wieczorem znów :roll:

Prima wraca w sobote a ja nawet nie mam czasu pomóc jej łapać ( 2 razy dziennie jeżdżę z ciężko chorym kotem do weta ) i będzie u mnie 20 kotów ( w tym 3 chore ) , jestem załamana bo ona teraz jadła royala a u mnie będzie tylko purina whiskas kite kat i mięso .... Szkoda ze inny kot nie będzie miał szansy zająć jej miejsca :( Prima już nigdy nie pójdzie do adopcji :(

Zuzu nadal się wygryza :(

Ozzi bardzo słabo je i muszę za nim dosłownie chodzić z jedzeniem to inne mu to zaraz zjadają a te saszetki RC conva są bardzo drogie :x

Fibi nadal kaszle :(

Posted

Przykro nam, że Prima wraca...
Niestety ona jest chyba kotem w typie Majki.

Liczy się to, że pani Ania nie zroziła się, dała dom innemu kotu (nie wiemy, czy Pani Justyna pisała, że Prima od chyba trzech dni ma kolegę- Kiciusia ze schroniska w Katowicach, do którego trafił po śmierci właściciela wraz z mamą Niunią i rodzeństwem Czarusiem i Kajtkiem). Inny człowiek oddałby Primę- kota jakby niebyło problemowego, bo sikającego po kątach i nieufnego- i nie chciałby już nigdy więcej słyszeć o drugim kocie. Pani Ania dała tę szansę, dała szansę Kiciusiowi na wspaniały dom. Bo to, że dom Primy taki był- nie ma wątpliwości. Nie każdy byłby taki cierpliwy i wyrozumiały... Chyba po prostu nie każdy kot do każdego domu, Prima u Pani Justyny była cztery lata, te cztery lata zrobiły swoje...

Czarna Maupa (jak pisała A-Prima) Prima, wielkie wielkie :thumbs: za całokształt

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
A ja szczerze mówiąc myślałam ze jak Prima wróci to A- Prima przygarnie kota ode mnie ( mam wiele miziakow ) bo teraz mam ich już 20 i zero adopcji :(:(:(:(

A Pani Ania będzie jeszcze kiedyś brała drugiego kota?

Posted

Korciaczki napisał(a):
Przykro nam, że Prima wraca...
Niestety ona jest chyba kotem w typie Majki.

Liczy się to, że pani Ania nie zroziła się, dała dom innemu kotu (nie wiemy, czy Pani Justyna pisała, że Prima od chyba trzech dni ma kolegę- Kiciusia ze schroniska w Katowicach, do którego trafił po śmierci właściciela wraz z mamą Niunią i rodzeństwem Czarusiem i Kajtkiem). Inny człowiek oddałby Primę- kota jakby niebyło problemowego, bo sikającego po kątach i nieufnego- i nie chciałby już nigdy więcej słyszeć o drugim kocie. Pani Ania dała tę szansę, dała szansę Kiciusiowi na wspaniały dom. Bo to, że dom Primy taki był- nie ma wątpliwości. Nie każdy byłby taki cierpliwy i wyrozumiały... Chyba po prostu nie każdy kot do każdego domu, Prima u Pani Justyny była cztery lata, te cztery lata zrobiły swoje...

Czarna Maupa (jak pisała A-Prima) Prima, wielkie wielkie :thumbs: za całokształt

Szkoda tylko,że nie wzięła kota od Justyny,bo dzięki temu zrobiłaby po prostu zamiana,a tak Justyna ma kolejnego kota :(