Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Primcia juz pojechała do nowego domku .... ale jak była akcja z jej łapaniem :twisted: Oj nie było to proste , Primcia zwiewała wszędzie to pod wannę , to za wersalkę , to na szafę i gdyby nie Bozena i Ania to ja bym jej sama na pewno nie złapała :twisted: Ale mam nadzieje ze wszytko będzie OK i że sie zaaklimatyzuje się w nowym domku u Ani :1luvu:

Posted

Kopiuje z miau.pl wieści co u Primci :
Pierwsza noc Primy minęła... Rano nie było jej pod szafą, więc rozpoczęłam poszukiwania. znalazłam ją w drugim pokoju w mojej szafie wtuloną w stertę spodni - dała się wziąć na ręce i zaniosłam ją do pokoju... Potem wyrwała się - ale zza tapczana patrzyłyśmy na siebie. Ale potem uznała ,ze jednak na razie lepiej jej pod szafa- gdzie już ma dwie poduszki Moja pozycja leżąca i miziająca jest akceptowana - na razie nic nie zjadła, ale dzisiaj będę dalej ja kusić Wiem, że potrzebuje czasu- ale jest faktyczne niezwykła i cieszę się, ze czekała na mnie

Posted

Prima u Ani ( adoptowana w sobote ) już je co mnie bardzo cieszy choć jeszcze się w pełni nie zaaklimatyzowała , pomiaukując i nie daje spać swojej pańci a Franek ( adoptowany w poniedziałek czyli wczoraj ) jest wystraszony w nowym domku u Mariusza ale nie jest tragicznie , więc trzymajmy kciuki za aklimatyzacje

A teraz mam na karku jakieś zwierze , kto zgadnie kto mi tak ładnie siedzi i grzeje kark

Śniezynki Oaza i Omego zdrowieją i już się rozglądają za domkiem

Krówki Amelka i Frotka tez by już chciały zamieszkać w swym wymarzonym domku

Połamana łapka pingwinka Psotuni goi sie bardzo szybko i tylko jeszcze czeka ja usunięcie przepuklinki ale to już Pikuś , Pan Pikuś no tez już marzy o swym domku na zawsze

11 letnia Nadia kotka w typie norweskiej lesniej za kilka dni straci domek a ma 11 lat i to bedzie dla niej trauma jak trafi do mnie , do małego mieszkania a ona zna tylko dom z ogrodem , nie pozwólmy na to ......
Celinka 8 letnia córka Nadii , piękna srebrna koteczka też za kilka dni straci domek ..... one tak bardzo potrzebują domku , domku który je pokocha na zawsze ....

Rudy pers .... wydawało by sie że taki kot to ''na pniu'' domek znajdzie .... ale nie , nie on , kot z charakterem wygolony i z chorymi oczkami ... Czy ktos go pokocha ???

Posted

Persa na pewno jeszcze ktoś pokocha. Niech no tylko sierść odrośnie i się zwierzę uspokoi - od razu podbije komus serce :)

Dużo masz tych kociaków Justysiu... nawet nie ryzykuję strzelać które wlazło na szyję, bo dawno już straciłam rachubę;)

Posted

madcat1981 napisał(a):
Persa na pewno jeszcze ktoś pokocha. Niech no tylko sierść odrośnie i się zwierzę uspokoi - od razu podbije komus serce :)

Dużo masz tych kociaków Justysiu... nawet nie ryzykuję strzelać które wlazło na szyję, bo dawno już straciłam rachubę;)

No dobrze nie będę dłużej trzymać w niepewności , na karku siedziała mi Psotunia :D:D:D
A ja jeszcze nie wymieniłam do adopcji Czorta , Zuzu , Tygrysa , Kuby , Bony , Felixa , Kiki KItka , Rafego ....

Posted

Madcat jak ja tobie dziekuje za kolejny bazarek :D:D:D

Nadia nie żyje , miała raka [*]
Byłam tam u tych ludzi w sobotę aby zobaczyć te koteczki i jak wzięłam na ręce Celinkę to było wszystko OK ale jak wzięłam na ręce Nadie [*] to od razu poprosiłam aby w poniedziałek pojechali do weta zrobić badanie krwi , była tak bardzo mocno wychudzona ..... Tylko raz ja widziałam a chce mi się wyć ....
Nadal szukamy domku dla Celinki , będzie tez szukała domu na wystawie kotów do adopcji w sobotę , niedziele w '' realu ''

Przed chwilka dzwoniła Beata która wiosna w zeszłym roku wzięła na DT ode mnie 3 kocięta , niestety 2 nie przeżyły ale jedna koteczka Delicja przeżyła i jedzie za kilka dni do nowego domku

Jest tez zainteresowanie Rudolfem , ale jeszcze się nie ciesze bo to od mojej koleżanki znajomi a oni jeszcze nie wiedza ze Rudolf nie pozwala nic koło siebie robić i zobaczymy jak zadzwonią ....

Posted

Pożyjemy zobaczymy.

Szkoda Nadiusi:( Jednak ty Justynko masz chyba już coś takiego w sobie, że potrafisz wyczuć chorobę po dotyku czy wyglądzie, To nie tylko doświadcenie, ale ogromne poświęcenie zwierzętom dało taki dar.