Justa&Zwierzaki Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Kto da dom białej w czarne łatki Frotce i jej przyjaciółce tez czarno - białej Amelce ??? Kto da dom czarnej z białymi wstawkami Psotce ( jeszcze czekaja ja 2 operacje ) ??? Kto da dom burej pieknej Tigrze ??? Kto da dom biało czarnemy bez łapki Czortowi ??? Kto da dom buremu z biłymi znaczeniami seniorkowi Zuzu ??? Kto da dom dziczkom czrnnej Kice , czarnemi z biłymi znaczeniami Feliksowi ??? Kto da dom wielu , wielu innym ??? Czy stanie sie cud ??? One tak bardzo pragną mieć dom .... Quote
_miłka_ Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ja czarnuchów u Justy nigdy nie rozpoznaje, jedynie Diabełek był charakterystyczny. Jak jakiś czarny się pokazuje to się pytam Justyny: kto to? Mruczki do góry, po domek Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Caragh , czy moge cie prosic o wklejenie zdjęć pod opisami tych które masz ??? 1.FROTKA - biała w czarne łatki około 5 - 6 mieś koteczka trafiła do mnie jako maleńka powypadkowa we wstrząsie , zastrzyki , kroplówki uratowały jej zycie , nie ma kawałka ogonka ... Jest przemiłą koteczką ... 2 . AMELKA - bioło - czarna OKOŁO 4 - 5 mieś koteczka trafiła do mnie jako maleńka przerazona kicia , teraz uczy sie ufać człowiekowi i najlepiej jakby poszła do adopcji razem z FROTKA ... Jeste sroszke nie ufna ale miła koteczka ... 3 . PSOTKA - czarna z białymi znaczeniami trafiła do mnie ze ZŁAMANIEM CZĘSCI DOLNEJ KOŚCI UDOWEJ , operacja została przeprowadzona u dr Gierka ( 400 zł ) , w styczniu konieczne jeszcze będzie wyjęcie tego drutu i usuni ecie przepukliny pepkowej i sterylizacja ... Bardzo kontaktowa kicunia ... 4 . CZORT BEZ PRZEDNIEJ ŁAPKI - biało czarny kilkuletni trafił do mnie w wakacje 2008r w strasznym stanie , udało sie go uratowac i teraz szuka domku , niestety ma swoje zdanie i nie wachca sie ugryźć jak coś idzie nie po jego mysli .... Czy znajdzie sie dla niego dom ... 5 . ZUZU - to bury z białymi znaczeniami około 15 letni senirek , trafił do mnie jesienia 2008r z krwawiacą łapką a dokładniej guzem na opuszce przedniej łapki , z bardzo zepsutymi ząbkami i ma 2 kły usuniete , wychudzony i przerazony , intensywne leczenie nie powiedło sie i była konieczna amputacja opuszki w przedniej stopie , na szczęscie udało sie i zyje , przeszedł tez bardzo cięzką grzybice i choruje na S.U.K aktualnie nie ma ataków choroby ale musi jeść Royal Canin urinary ... ZUZU robi sie coraz wiekszym miziakiem , tak bardzo pragnie być głaskany choc czasami tez potrafi pacnąć łapka jak ma dość ... 6 . TIGRA - piekna bura kilkuletnia koteczka , została złapana do steryli i jak tu wypuścić koteczke która tak bardzo pragnie głaskania , kontaktu z człowiekim , ona kocha zycie całą sobą ... 7 . TYGRYS - piekny bury około 12 letni kot , dostojny ale i za swym zdaniem , niestety bardzo mocno i często znaczy teren... 8 . MALWINKA - około 15 letnia czarna długowłosa piekność trafiła do mnie 3 laa temu z bardzo mocno rozbitą główką , jej stan był cięzki ale MALWINKA chciała życ i żyje ale niestety jest niewidoma , prawdopodobnie z powodu urazu głowy ... do tej pory nie zaufała człowiekowi :(:(:( 9 . PRIMA - czarna trafiła do mnie 5 lat temu jako kotka którą czeba uśpic bo jest agresywna a tak na prawde to była przerazona i bardzo chora 4 mieś kocie , miała KK , grzybice i świerzb , straciła tez kawałek jezyka ale to jej w niczym nie przeszkadza . Nadal uczy sie ufać człowiekowi ... 10 . KITEK - czarny kilkuletni , wie co to ból i cierpienie .... 5 lat temu ćpuni sie naćpali i jego też a następnie rzucali nim w worku jak piłką , uszkodzenie kręgosłupa i wybicie kilku zabków to efekt tej '' zabawy '' !!! . KITEK juz chyba nigdy nie zaufa ludziem , oczywiście radzi sobie w moim stadzie ale o dotkniecie go nie ma mowy ... 11 . BONA - czarno - biała około 2 letnia koteczka trafiła do mnie przez przypadek , pewna osoba z forum miała ja zabrać do siebie ale że miała zepsuty samochód to BONA trafiła do mnie na TDT i juz jest ponad rok , niestety BONA jest bardzo nie ufna i nie wiem czy kiedykolwiek zaufa , czesto ma problem z oczkami .... 12 . FELIX - okolo 4 - 6 mies czarny z białymi znaczeniami trafił do mnie jako jedyny z miotu z pewnego zakładu pracu , niestety jest bardzo nie ufny i tylko ufa swej kolezance Kikuni , czy ktos pomoze mi go przekonać ze człowiek to nie zawsze = ZŁO 13 . KIKA - czarna około 5 - 6 mies , złapana na działkach do sterylki ale że jest jeszcze troszke za mała czeka u mnie na zabieg i co dalej , ona nie ufa czlowiekowi , ufa tylko FELIXOWI , czy ktoś jej pokaże że człowiek to nie zawsze = ZŁO 14 . OZI - kremowy mieszniec persa okolo 14 letni , trafił do mnie 12 lat temu juz wtedy był chory :(:(:( Miał uszkodzone oczko , był bardzo chudy i skoltuniony , chruje na S.U.K był 6 krotnie cewnikowany , ma usuniete pracie , 3 razy miał wyszywana cewke moczową , kicha co jakiś czas krwia i ma zmiany nowotworowe w buzince , co jakiś czas dostaje sterydy i póki nie cierpi za bardzo to go ratujemy ..... 15 . MIKI - rudy piekny 9 letni , niestety choruje na S.U.K. czasami ma ataki z ta chrobą zwiazane , wtedy siusia poza kuwetka i z krwią , dostaje wtedy leki rozkurczowe i musi jest tylko Royal Canin urinary ... 16 . MAJA - bura z białymi znaczeniami , około 5 letnia . Trafiła do mnie jako około roczna koteńka z zmarzdżonym ogonkiem i niestety była konieczka jego amputacja .... Była az 3 razy w adopcji i z karzdej wracała .... Jest nie ufna i juz nie szukam dla niej domku .... 17 . RAFI - czarny około 1.5 roku , trafił do mnie z działek wraz z rodzeństwem , niestety jego siostra i brat nie przyżyły [*] RAFI jest kotem bardzo nie ufnym , na działkach strzelano do niego i innych kotów i nie dzwie mi sie że nie potrafi zaufać człowiekowi .... Quote
Caragh Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 1. [B][COLOR="#000080"]FROTKA[/COLOR][/B] - biała w czarne łatki około 5 - 6 mieś koteczka, trafiła do mnie jako maleńka, powypadkowa, we wstrząsie, zastrzyki, kroplówki uratowały jej życie, nie ma kawałka ogonka ... Jest przemiłą koteczką ... [IMG]http://images47.fotosik.pl/230/db10dc1afad6d242med.jpg[/IMG] 2. [B][COLOR="#000080"]AMELKA[/COLOR][/B] - biało - czarna OKOŁO 4 - 5 mieś koteczka, trafiła do mnie jako maleńka przerażona kicia , teraz uczy się ufać człowiekowi i najlepiej jakby poszła do adopcji razem z FROTKA ... Jest troszkę nieufną ale miłą koteczka ... [IMG]http://images38.fotosik.pl/227/fb81abd13d509bd4med.jpg[/IMG] 3. [B][COLOR="#000080"]PSOTKA [/COLOR][/B]- czarna z białymi znaczeniami trafiła do mnie ze ZŁAMANIEM CZĘŚCI DOLNEJ KOŚCI UDOWEJ, operacja została przeprowadzona u dr Gierka ( 400 zł ), w styczniu konieczne jeszcze będzie wyjęcie tego drutu i usuniecie przepukliny pępkowej i sterylizacja ... Bardzo kontaktowa kiciunia ... [IMG]http://images49.fotosik.pl/228/468afa985e8c63famed.jpg[/IMG] 4. [B][COLOR="#000080"] CZORT[/COLOR][/B] BEZ PRZEDNIEJ ŁAPKI - biało czarny kilkuletni, trafił do mnie w wakacje 2008r w strasznym stanie , udało się go uratować i teraz szuka domku, niestety ma swoje zdanie i nie waha się ugryźć jak coś idzie nie po jego myśli .... Czy znajdzie się dla niego dom ... [IMG]http://images37.fotosik.pl/233/0f751b4e54c9779bmed.jpg[/IMG] 5. [B][COLOR="#000080"]ZUZU[/COLOR][/B] - to bury z białymi znaczeniami około 15 letni seniorek , trafił do mnie jesienią 2008r z krwawiącą łapką a dokładniej guzem na opuszce przedniej łapki, z bardzo zepsutymi ząbkami i ma 2 kły usunięte, wychudzony i przerażony, intensywne leczenie nie powiodło się i była konieczna amputacja opuszki w przedniej stopie, na szczęście udało się i żyje, przeszedł tez bardzo ciężką grzybice i choruje na S.U.K aktualnie nie ma ataków choroby ale musi jeść Royal Canin urinary ... ZUZU robi się coraz większym miziakiem , tak bardzo pragnie być głaskany choć czasami tez potrafi pacnąć łapka jak ma dość ... [IMG]http://images39.fotosik.pl/217/12a95ea4359849b0med.jpg[/IMG] Quote
Caragh Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 6. [B][COLOR="#000080"]TIGRA[/COLOR][/B] - piękna bura kilkuletnia koteczka, została złapana do sterylki i jak tu wypuścić koteczkę, która tak bardzo pragnie głaskania, kontaktu z człowiekiem , ona kocha życie całą sobą ... [IMG]http://images47.fotosik.pl/223/a161d1565404ef09med.jpg[/IMG] 7. [B][COLOR="#000080"]TYGRYS[/COLOR][/B] - piękny bury około 12 letni kot, dostojny ale i za swym zdaniem, niestety bardzo mocno i często znaczy teren... [IMG]http://images43.fotosik.pl/217/29f74d9bc5b16f09med.jpg[/IMG] 8. [B][COLOR="#000080"]MALWINKA[/COLOR][/B] - około 15 letnia czarna długowłosa piękność trafiła do mnie 3 lata temu z bardzo mocno rozbitą główką , jej stan był ciężki ale MALWINKA chciała żyć i żyje ale niestety jest niewidoma, prawdopodobnie z powodu urazu głowy ... do tej pory nie zaufała człowiekowi [IMG]http://images39.fotosik.pl/224/a37e514fd5fefb95med.jpg[/IMG] 9. [B][COLOR="#000080"]PRIMA[/COLOR][/B] - czarna trafiła do mnie 5 lat temu jako kotka, którą trzeba uśpić bo jest agresywna a tak na prawdę to była przerażona i bardzo chora 4 mieś kocie , miała KK , grzybice i świerzb , straciła tez kawałek języka ale to jej w niczym nie przeszkadza . Nadal uczy się ufać człowiekowi ... [IMG]http://images49.fotosik.pl/238/6915277b425ddce1med.jpg[/IMG] 10. [B][COLOR="#000080"]KITEK[/COLOR][/B] - czarny kilkuletni , wie co to ból i cierpienie .... 5 lat temu ćpuni się naćpali i jego też, a następnie rzucali nim w worku jak piłką , uszkodzenie kręgosłupa i wybicie kilku ząbków to efekt tej '' zabawy '' !!! KITEK już chyba nigdy nie zaufa ludziom , oczywiście radzi sobie w moim stadzie ale o dotkniecie go nie ma mowy ... [IMG]http://images42.fotosik.pl/137/af58778c9f409e05med.jpg[/IMG] Quote
Caragh Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 11. [B][COLOR="#000080"]BONA[/COLOR][/B] - czarno - biała około 2 letnia koteczka trafiła do mnie przez przypadek , pewna osoba z forum miała ja zabrać do siebie ale że miała zepsuty samochód to BONA trafiła do mnie na TDT i już jest ponad rok , niestety BONA jest bardzo nie ufna i nie wiem czy kiedykolwiek zaufa , często ma problem z oczkami .... [IMG]http://images48.fotosik.pl/125/a21f92899f59a073.jpg[/IMG] 12. [B][COLOR="#000080"]FELIX[/COLOR][/B] - około 4 - 6 mies czarny z białymi znaczeniami trafił do mnie jako jedyny z miotu z pewnego zakładu pracy, niestety jest bardzo nieufny i tylko ufa swej koleżance Kikuni , czy ktoś pomoże mi go przekonać ze człowiek to nie zawsze = ZŁO [IMG]http://images35.fotosik.pl/86/136b44f070803901.jpg[/IMG] 13. [B][COLOR="#000080"]KIKA[/COLOR][/B] - czarna około 5 - 6 mies, złapana na działkach do sterylki, ale że jest jeszcze troszkę za mała czeka u mnie na zabieg i co dalej , ona nie ufa człowiekowi , ufa tylko FELIXOWI , czy ktoś jej pokaże że człowiek to nie zawsze = ZŁO [IMG]http://images42.fotosik.pl/135/8e96e86839bb9cf9med.jpg[/IMG] 14. [B][COLOR="#000080"]OZI[/COLOR][/B] - kremowy mieszaniec persa, około 14 letni, trafił do mnie 12 lat temu, już wtedy był chory Miał uszkodzone oczko , był bardzo chudy i skołtuniony , choruje na S.U.K był 6-krotnie cewnikowany , ma usunięte prącie, 3 razy miał wyszywana cewkę moczową , kicha co jakiś czas krwią i ma zmiany nowotworowe w buzince , co jakiś czas dostaje sterydy i póki nie cierpi za bardzo to go ratujemy ..... [IMG]http://images43.fotosik.pl/236/cb7b11d7aa14cecbmed.jpg[/IMG] 15. [B][COLOR="#000080"]MIKI[/COLOR][/B] - rudy, piękny 9 letni, niestety choruje na S.U.K. czasami ma ataki z ta chorobą związane, wtedy siusia poza kuwetka i z krwią , dostaje wtedy leki rozkurczowe i musi jest tylko Royal Canin urinary ... [IMG]http://images50.fotosik.pl/221/9dd62e21fa6f7994med.jpg[/IMG] Quote
Caragh Posted December 12, 2009 Author Posted December 12, 2009 16. [B][COLOR="#000080"]MAJA[/COLOR][/B] - bura z białymi znaczeniami, około 5 letnia. Trafiła do mnie jako około roczna koteńka z zmiażdżonym ogonkiem i niestety była konieczna jego amputacja .... Była aż 3 razy w adopcji i z każdej wracała .... Jest nieufna i już nie szukam dla niej domku .... [IMG]http://images49.fotosik.pl/228/a1b451d5ef7d7bd8med.jpg[/IMG] 17. [B][COLOR="#000080"]RAFI[/COLOR][/B] - czarny około 1.5 roku , trafił do mnie z działek wraz z rodzeństwem, niestety jego siostra i brat nie przeżyli [*] RAFI jest kotem bardzo nieufnym, na działkach strzelano do niego i innych kotów i nie dziwie mu się że nie potrafi zaufać człowiekowi .... No i niestety foty Rafiego nie mam :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 13, 2009 Posted December 13, 2009 Caragh bardzo dziękuje za wstawianie zdjęć :1luvu: :1luvu: :1luvu: Quote
Caragh Posted December 13, 2009 Author Posted December 13, 2009 Tylko sprawdz czy czarnuszkow nie pomieszalam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Te u mnie są bezpieczne bo są w domu a co sie stanie z tymi piwnicznymi , tylko ja mam pod opeka kilkanaście , ile z nich zamarznie przy -20*C , ile okienek znów ludziska pozamykają bo im kartofle marzną :(:(:( Quote
madcat1981 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Uuuufffff nareszcie przebrnęłam przez tą kocia galerię :) Martwi mnie tylko, że tak wiele sposród tych kotków jest w ogóle nieufna, jak im wtedy szukać domów????????????? Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 madcat1981 napisał(a):Uuuufffff nareszcie przebrnęłam przez tą kocia galerię :) Martwi mnie tylko, że tak wiele sposród tych kotków jest w ogóle nieufna, jak im wtedy szukać domów????????????? Z nimi to jest nawiekszy problem , niestety prawie kazdego roku jakiś zostaje bo dzikusek a teraz to nie ma wlątariuszy ktorzy bo je mogli oswajać .... Najbardziej adopcyjne są AMELKA I FROTKA tylko razem ( najlepiej po sterylkce ) PSOTKA jakjuz będzie po kolejnych operacjach ( wyjecie drutu , przepuklina , sterylka ) TIGRA to oaza spokoju i już po sterylce ... ZUZU bardzo nad soba pracuje ale choruje na S.U.K i jest juz wiekowy ... a reszta to koty dla ludzi doświadczonych :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 A przed chwilka trafił do mnie kolejny kot w potrzebie Przez pewien czas był karmiony przez pewna pania ale że wyjechała to zajeła sie jego dokarmianiem wspaniała P. Grazynka Karmiła go i dbała jak o swoje ale niestety kot nie miał sie gdzie schować , spał w kartoniku ale teraz ida wielkie mrozy i czy by przeżył w kartoniku Do piwnicy nie miał możliwości wejścia A wspaniała P.Grażynka nie mogła wziąźć do domu ponieważ jej koty by go nie zaakceptowały Kot jest piekny , czarny , nie kastrowany , ma na imie Kubuś i jest bardzo i to bardzo podobny do Pumcia czyli Miauczera od Caragh ... Czy znajdzie sie dla niego dom , czy ma szanse .... Quote
Caragh Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Justa&Zwierzaki napisał(a):A przed chwilka trafił do mnie kolejny kot w potrzebie Przez pewien czas był karmiony przez pewna pania ale że wyjechała to zajeła sie jego dokarmianiem wspaniała P. Grazynka Karmiła go i dbała jak o swoje ale niestety kot nie miał sie gdzie schować , spał w kartoniku ale teraz ida wielkie mrozy i czy by przeżył w kartoniku Do piwnicy nie miał możliwości wejścia A wspaniała P.Grażynka nie mogła wziąźć do domu ponieważ jej koty by go nie zaakceptowały Kot jest piekny , czarny , nie kastrowany , ma na imie Kubuś i jest bardzo i to bardzo podobny do Pumcia czyli Miauczera od Caragh ... Czy znajdzie sie dla niego dom , czy ma szanse .... Kolejna bieda :( Ale jak taki podobny, to az sie doczekac nie umiem, jak go zobacze, czarnuszki sa najpiekniejsze :loveu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kubuś siet jeszcze wystraszony ale juz nie marznie ... a ile kotów tej zomy nie przezyje ... Quote
Caragh Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Kubusiu, lepiej nie mogles trafic :thumbs: teraz juz Ci bedzie cieplutko :) Biedne tylko te, ktore nie maja tyle szczescia :( Quote
madcat1981 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Przelałam tymczasowiczom Justynki 204,50 zł z bazarku rzeczy od Magenki1. Pięknie się te rzeczy od niej posprzedawały, ja nie mogłam opanować zakupowego szału;) Wdzięczna będę za potwierdzenie wpływu przy najbliższej okazji :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 madcat1981 napisał(a):Przelałam tymczasowiczom Justynki 204,50 zł z bazarku rzeczy od Magenki1. Pięknie się te rzeczy od niej posprzedawały, ja nie mogłam opanować zakupowego szału;) Wdzięczna będę za potwierdzenie wpływu przy najbliższej okazji :) kochana Madcat bardzo i to bardzo dziekuje :):):):):):):):):):):):) A dzis do mnie trafiły kolejne biedy , tym razem sa to dwa bury i pingwinek ... niestety sa bardzo chore na KK , sa na lekach i zobaczymy co dalej .... A Kubuś nie i jest nadal bardzo wysraszony ... Quote
Kamila_s Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 no a nam zeszlo cegielek na 80zl:-):-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Kamila_s napisał(a):no a nam zeszlo cegielek na 80zl:-):-) Super , bardzo , bardzo sie ciesze i dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu A przed chwilka przyszły pieniązki od Madcat 204.50 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu Bardzo Wam dziękuje :1luvu: :1luvu: :1luvu Quote
Justa&Zwierzaki Posted December 16, 2009 Posted December 16, 2009 Porzucona na domkach ruda jeszcze zdrowa kotka , nikt jej tam nie może przygarnąc ,a moja koleżanka ktora juz ma ich kilka tez nie moze bo sie jej matka nie zgadza :(:( U mnie przepełnienie i KK , u P .Lodzi tez jest pełno , na razie jest w garażu ale tam tez nie może zostać :(:( Błagam powiadomcie kogo sie da.... Quote
Caragh Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Psocia jest strasznie ruchliwa :evil_lol: Ciezko ja uchwycic :evil_lol: AMELKA I FROTKA Quote
Caragh Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 MAJA :loveu::loveu::loveu: MIKI [SIZE="1"](???) No i wczorajsze kociaki Niestety, Kubusia nie zdazylam zrobic, baterie w aparacie rozladowalo :mad: Quote
Recommended Posts