Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ozzi nie sika , nie je , nie pije zrobił tylko odrobinkę kupki ... Zaraz mi podam strzykawką conwa , ale jak do rana sie nie wysika jedziemy do weta .

Mam dzis totalnego doła , bo umarła moja koleżanka Maryla [*]
Nie raz mi pomagała na łapankach dziczków ( ostatnio w listopadzie tego czarnulka którego nie dało sie złapać ) a przed świętami trafiła do szpitala i juz z niego nie wyszła
A w domu została juz bardzo wiekowa mama i 4 letni kot Filuś ....
Maryla zawsze wieczorem zanosiła bezdomnym kotom jeść , nawet budkę im postawiła a teraz .....

Posted

Bardzo Ważne !!!
DO WSZYSTKICH PRZYJACIOL PRZYSTANI OCALENIE

KOCHANI MOI

W poniedziałek czeka mnie dość poważna operacja kręgosłupa. W chwili obecnej zostałem zmuszony w znaczny sposób ograniczyć mój fizyczny wkład w działalność stowarzyszenie a tym samym naszego przytuliska. Mam nadzieję, że operacja przebiegnie bez komplikacji i czas rehabilitacji będzie na tyle krótki, że uda mi się, szybko wrócić w pełni do moich społecznych obowiązków. W związku z moją chorobą wynikły pewne kłopoty z przeorganizowaniem pracy w przytulisku i kontakcie z naszymi darczyńcami oraz innymi ludźmi z którymi w mniejszy lub większy sposób prowadzimy współpracę w zakresie działalności związanej z ochroną i obroną praw zwierząt. Mam nadzieje, że obecne pogorszenie nie wpłynie negatywnie na Wasze poparcie dla naszej działalności, pozdrawiam

Dominik Nawa

TERAZ MY RESZTA ZARZADU KPDZ

http://pszczyna.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1227305,czlowiek-roku-2011-w-pow-pszczynskim-glosowanie,galeria,1961097,id,t,tm,zid.html?ocena=1&klucz=3f0a333af2e9123997b9eca78e72ce86

kochani nieśmiało prosimy o poparcie,należy się to DOMINOWI,JESZCZE TERAZ KIEDY W SZPITALU CZEKA NA OPERACJE POZDRAWIAMY I DZIĘKUJEMY DOROTA I GRAZYNA

Posted

Justynko ja już zagłosowałam i zamieściłam to na FB a trafiłam na ten apel na wątku Przystani ...
Mam Nadzieję że dużo ludzi zagłosuje na niego bo gdyby nie on i pozostali nie byłoby tego wspaniałego miejsca :)

Posted

Dobrze,że Ozzi się wysiurkał,teraz kolego ładnie pij,bo jak nie to welfron i sól fizjologiczna i ładne kupki rób,uwierz przyjacielu jesteśmy "stuknięte" i uwielbiamy twoje koopy i siuśki:-) ot, takie nasze zboczenie... wybacz Ozulek;-) I do roboty zdrowiej zdrowiej i raz jeszcze zdrowiej,trzymam kciuki za Ciebie psinko!!!

Posted

Ozzi od soboty , od godz 18 tej nie sikał , pęcherz był ogromy .
Miał dzis USG i był w premedykacji cewnikowany , ma wszyty cewnik i przez około 5-10 dni będzie go miał . Powodem zatrzymania nie był kamień , lecz sam pęcherz który jest bardzo słaby , nie wypycha moczu , mogło dojść do porażenia nerwów :cry: :cry: :cry:
Dostaje codziennie antybiotyk , w czwartek kolejny zastrzyk Cartrophenu .

Tofik jest nadal na antybiotyku z powodu pęcherza , ale w środę go dam kastrować, nie wyrabiam z jego sikaniem ( znaczeniem terenu ) nawet u weta w gabinecie sie podpisał :roll:

W środę też będzie obcinany w premedykacji Fobi , kołtuny mu bardzo przeszkadzają .

Posted

Poszukuje kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Gliwicach ( koło katedry ) dla Tofika .
PS. Od wczoraj jeden z moich kotów jest po zabiegu , ma wszyty cewnik i jest przy nim sporo pracy i bede znacznie mniej na forach proszę do mnie dzwonić 507 300 768 w tej sprawie ...

Tofik od wczoraj mi nie nasikał na wersalkę , pracujemy i sa już maleńkie efekty :)
Jutro kastracja :)

Posted

Dzis był kastrowany Tofik , Fibi był w premedykacji obcięty, . Fibi ma coraz większy problem z miednicą i bólem tej połamanej łapki :(, od dzis przez kilka co 5 dni będzie dostawać zastrzyki na te bóle .

A teraz Kociara 82 jest u mnie i dzięki temu mogę coś pisać , Ozzi jest teraz bardzo absorbujący ...

Posted

Ozzi teraz wymaga całodobowej opieki , nie jest lekko ... na szczęście ma apetyt , mruczy . Bardzo sie boje co będzie po wyjęciu cewnika .
Dzis dostał cartrophen i antybiotyk .

A wczoraj Mati dostała co tygodniowa dawke antybiotyku .

A Tofiś nie lubi kołnierza , a jak mu go zdejmuje to sie interesuje rana po zabiegu gagatek jeden :evil_lol:
No a też dzis rano znów nasikał mi na wersalkę , kurcze aby tylko przestał .....

Posted

Dziś do adopcji poszedł Morfeusz , mam nadzieje że szybko zaaklimatyzuje sie :) A poszedł do córki od Pani która kilka lat temu adoptowała już ode mnie kotkę a teraz wyszła za mąż i tez chce mieć u siebie kota a mają już psa :) Mam nadzieje że sie dogadają :)

Ozziemu musiałam wczoraj wyjąć cewnik , bo bardzo sie denerwował , zaczął nawet mnie gryźć , ale jak go wyjęłam poczuł sie znacznie lepiej zaczął lepiej jeść no ale nie sika sam :crying: Jutro jade z nim do weta.

A Fibi po zastrzykach o wiele lepiej chodzi , nawet biega po schodach i chce szaleć z piłeczką , jutro jedziemy do weta na kolejny zastrzyk .

Do weta też jadę z Karolkiem bo ma problem z zębami .

A z Tofim jest lepiej , znacznie lepiej W sobotę rano nie było siku na wersalce i dzis tez nie ale wyprowadzam go w nocy jeszcze po 12 tej i rano nie późnej niż 5 rano a potem to juz normalnie o 9 tej i tak dalej ...

Posted

Tak jak juz pisała Kociera Ozziek w nocy zrobił siku jego brzuch już był tak wielki jak u kotnej kotki , przed chwilka też zrobił siku :lol:
A u weta dostał kolejne leki i w czwartek znów dostanie lek n pęcherz .

Fibi też dziś dostał zastrzyk na te jego bolesną miednice/stawy , i jest już coraz lepiej . W piątek kolejny zastrzyk .

A Karolek miał dziś przycięte zęby .

No a Tofik mi dzis rano znów nasikał , no ale rano to sie może zdążyć , ale po powrocie ze spaceru obsikał świeży koc - legowisko i to dwa razy ....

Posted

Ozzi i dziś ładnie sie wysiurał :lol: Dostał antybiotyk jutro cartrophen .
Eustaszek dziś dostał też cartophen ( dostaje co 3 tyg ) .
A Mati dostała co tygodniową dawke antybiotyku .
No a wizyta p/a w sprawie Tofika wypadła super i zamieszka w Gliwicach :lol:

Posted

Wczoraj wysłałam dwa sms y do ds który mieł przyjechec po Tofika z zapytaniem o której przyjada a otrzymałam póżnym wieczorem takiego sms a :

Witam,mam zla wiadomość . jestem jeszcze w pracy,i dostałam awans . w związku z tym niemoge mojego małego przyjaciela zabrać , ponieważ wyjezdzam za granice na szkolenie półroczne .a tak chciałam mieć Tofcia . niech pani mu znajdzie domek, taki gdzie super traktowany.przepraszam ja niechciałam aby tak wyszło :(

Posted

[FONT=Trebuchet MS]Tofik przegryzł kabel komputera, doszło do zwarcia na płycie głównej. W związku z tym pilnie poszukujemy laptopa dla Justy taniego i na raty. Bardzo pilnie, ponieważ z tym już nic nie da się zrobić.[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Kociara82'][FONT=Trebuchet MS]Tofik przegryzł kabel komputera, doszło do zwarcia na płycie głównej. W związku z tym pilnie poszukujemy laptopa dla Justy taniego i na raty. Bardzo pilnie, ponieważ z tym już nic nie da się zrobić.[/FONT]

Zamieszczam linki do wątków tyskich mruczków na miau bo Justa ma problemy Z zalogowaniem się na dogo więc gdyby kogoś interesowało co się dzieje to poniżej linki :
Do wątku ogólnego

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=132921&start=1305
*
Do wątku jamnika Tofika
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=137692&start=75

Posted

Mam prośbę do forumowiczów miau, o głosy w wewnętrznej ankiecie do konkursu KrakVetu: forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=138598&start=0 na Trzy karmicielki z Pomorza Zachodniego: kinia098, iza71koty, Cudak1