Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ROZLICZENIE - LIPIEC

MIAU.PL

Izydorka ------------------------------------ 25zł
Phantasmaori na sterylke ----------- 50zł
P Walentyna dla Eustaszka --------- 80zł
Bozena640 -------------------------------- 20zł
Fundusz immunologiczny im kotki Rozalki na Zylexis dla Lussi --- 100zł
P.Krzysztof -------------------------------- 250zł
Izydorka na ogłoszenia --------------- 15zł
P.Teresa - bazarek ---------------------- 70zł
P.Agnieszka na dług -------------------- 100zł
Izazet dla Eustaszka -------------------- 100 zł
Honda11 dla Bony ----------------------- 30zł
Miłka dla Raffiego ------------------------ 50zł
P.Małgosia dla Eustachego ----------- 100zł
P.Robert na dług ------------------------- 150zł
P.Maugosia dla kotów ----------------- 100zł
P>Beata dla Majeczki ------------------ 20zł
P.Marzena dla Ninki -------------------- 50zł
K kastracyjna na dzikuski ------------- 100zł

RAZEM 1410 zł

DOGOMANIA.PL
Maks ----------------------------------------- 10zł
Izzie dla Pedra --------------------------- 10zł
Kamila S ----------------------------------- 100zł

RAZEM 120zł

BAZAREK FOTO NA DOGOMANI
Javena- -------------------------------------- 5zł
Maruda666 --------------------------------- 20zł
Javena -------------------------------------- 5zł
Maruda666--------------------------------- 10zł

RAZEM 40zł

WSZYSTKO RAZEM : 1570 zł
WYDATKI

WET na ul Zwierzynieckiej za dwie sterylki ------- 300zł
Sucha karma RC 50 kg ------------------------------------ 620zł
Sanabel dla kociąt 10 kg -------------------------------- 136zł
Puszki różne -------------------------------------------------- 396zł
Cuni complete dla królików 8kg ----------------------- 112zł
Pszenica dla ptaków 50 kg ------------------------------- 50zł
Reczniki papierowe 6 dużych rolek ------------------ 89.94zł
Pampersy 3 paczki ----------------------------------------- 87zł
Mięso drobiowe 20 kg z eco karmy ------------------ 60zł

RAZEM 1850zł

Bardzo , bardzo chce Wam wszystkim podziękować za pomoc dla moich podopiecznych :lol: , dziękuje za pomoc finansową:lol: , za bazarki :lol:, za podnoszenie wątków :lol: , za ogłoszenia ,:lol: za to że jesteście:lol:

Bardzo też chce podziękować lekarzom weterynarii z lecznicy Fauna dr Juli i Michałowi Mazur i dr Karolinie Włodarczyk za leczenie moich zwierząt , za to ze zawsze moge na nich liczyć , bardzo dziękuje :lol::lol::lol:
Dziękuje tez lekarzom z ul Zwierzynieckiej za dwie sterylki

Bardzo też dziiękuje sklepom zoologicznym i ich klientom za zbiórkę karm dla moich podopiecznych Mini Zoo i Zako :lol::lol::lol:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dług u weta mam na ponad 1600 zł , bardzo Was proszę o pomoc w jego spłacie ...

O mały włos a dzisiejszy ranek zakończył by sie tragicznie :roll:
Bo rano Maniek znów wymiotował a ze Ninka ii inne zwierzaki były w pokoju to nie chciałam aby w to wdeptały i szybko posprzątałam a jak juz myłam ręce usłyszałam przeraźliwy skowyt , Ninka sie jakoś wdrapała na wersalkę i z niej spadła :( :( :( Na szczęście juz miałam umówiony transport do weta i na szczęście wetka nie stwierdziła obrażeń uff . Ale dzisiejsze odrobaczanie odroczone do jutra a szczepienie na środę lub czwartek .

Maniek dostał kolejny zastrzyk z antybiotyku i na wymioty , jutro też dostanie i dostał tez pastę Bezo Pet . Kręgosłup mniej bolesny :)

Szłapek też dostał dziś steryd bo znów się mocno wydrapuje .

A za moment będzie trzeba kastrować Urwisa a tez i Mini i Mimi juz maja 5 miesięcy i jak szybko nie znajdzie sie dla nich dom to tez będzie je trzeba sterylizować , a za co :roll:

A z dobrych wieści :

Mati juz nie rzęzi :lol: , Ozzi tez czuje sie dobrze :lol: , Eustaszek siura jak należy :lol: , Luusi już tez OK :lol: , Fibiego mniej bolą łapki :lol: , Czort juz też prawie zarośnięty po grzybie i alergii :lol:

Tylko gdzie te domki ....

A domu szukają :
Maniek , Lussi , Mini , Mimi , Kika , Matylda , Czort , Bruno ...

Posted

Urwis to kocie które zostało złapane kilka miesięcy temu jako dzika dzicz podczas łapania kotek na sterylke , jedynie on sie dał złapać na klatkę łapkę a jego rodzeństwo nie zyje :cry: , jednego musiałam jechać uśpić, jeden zabity przez samochód a trzecie zniknął , jedynie Urwisowi sie udało i z dnia na dzień robi sie raz bardziej miziasty , tuli siie do moich nóg , do moich psów a do reki sie jeszcze boi , ale muszę go szybko zabrać z piwnicy bo może być rożnie ... i przede wszystkim wykastrować i zaszczepić .
No i jak w takim tępię sie będzie nadal oswajać to jemu tez będzie trzeba szukać domu ...

Posted

Dziś prawdopodobnie pingwinek pójdzie do adopcji .

Wczoraj musiałam zabrać z piwnicy Urwiska , prawie cała noc płakał ale teraz juz jest lepiej , Ninka tez w nocy dokazywała :roll: . Dziś ją odrobaczyłam a jutro lub pojutrze ja zaszczepię i juz bym musiała kogoś prosić o ogłaszanie jej , już czas aby mogła zmienić dom na dom stały ...

Wczoraj byłam u weta z Ozzim bo miała niewielki wylew krwi do oka , został tez '' przepłukany '' a jak co tydzień dziś dostaje antybiotyk .

Eustachy sie troszkę odparzył i smaruje go Linomagiem , jutro kolejny zastrzyk na te jego problemy , a poza tym apetyt dopisuje , biega za wędka jak kociak i jak pięknie sie mizia , ach ten mój synuś :lol:

Posted

Mam już dość Najpierw popsuł mi sie rower i za naprawę zapłaciłam 70 zł , dziś psuje się i to bardzo tel kom , nie mogę do nikogo dzwonić , nie mogę pisać sma ów a jak ktoś zadzwoni to sie tel wyłącza , nawet sie wyłącza bez powodu , lodówka tez mi sie psuje a dokładnie coraz gorzej mrozi a prądu żre jak szalona a mini wieża tez popsuta , mam dziś doła bo wszystko szlag trafia :shake::shake::shake:

Posted

Nie było wczoraj emisji reportażu o moich tymczasach w telewizji internetowej '' Tawizja '' i nie wiadomo kiedy będzie bo mają awarie ( rozmawiałam z osoba z tejże telewizji :roll: ) ale będę miała płytkę i będzie można zdjęcia wykorzystać ....

Dziś mijają 3 miesiące jak domu szukają Mini i Mimi i nadal brak domu dla nich :shake::shake::shake:
Matylda na dom czeka juz prawie 9 miesięcy :shake::shake::shake: i nie ma żadnych ogłoszeń :-( a ja nie potrafię ich robić :oops::oops::oops:
Lussi 7 miesięcy czeka na dom :shake::shake::shake:
A Kika , Maniek , Czort to juz w latach sie liczy ich czekanie :shake::shake::shake:
Teraz jeszcze domku szuka młodziutki Urwisek , za niedługo zostanie zaszczepiony i wykastrowany ( czy ktoś pomoże finansowo )
No i na dom czeka Ninka , ale ona jest jeszcze bardzo młodziutka i mam nadzieje ze choć ona znajdzie domek ...

Posted

Powiem szczerze , nie wiem co z tym problem robić :( :( :(
Znów kocica z ul Elfów 22 wyprowadziła kociaki , stamtąd pochodzi Urwisek , stamtąd też pochodził Miluś [*] i wiele innych [*] [*] [*] .....
I tak mogę nic nie zrobić tylko je nadal karmić , szanse na to aby choć jeden przeżył znikome :cry: :cry: :cry: Z ostatniego miotu przeżył tylko Urwis który został złapany przy próbne łapania kocic na sterylke . A jego rodzeństwo : jeden zginął pod kołami samochodu , jednego musiałam jechać uśpić a jeden zniknął i prawdopodobnie tez padł z powodu chorób :(:(:(
Mogę tez próbować je łapać , ale sama nie dam rady ....
I dac je na kwarantanne i prosić o ogłaszanie ich ...

wiec los tych kociąt jest przesadzony , jak nikt mi nie pomoże w łapance :cry: :cry: :cry:

Posted

sylwija napisał(a):
kurcze :( a nie ma nikogo w pobliżu, kto mógłby pomóc?
straszna taka bezsilność :(

I to jest bardzo frustrujące , a potem trzeba patrzeć jak one konają a teraz juz będzie coraz zimniej szczególnie w nocy :(:((

Phantasmagori dzięki za wklejenie fotek :1luvu:

Dziś byłam u weta i zostały zaszczepione Urwisek i Karolek a za około dwa tyg będzie szczepienie ...
Zostawiłam tez 600 zł , a jeszcze mamy mamy długo około 1100 zł bo dziś były te szczepienia .

A Ninka rozrabia jak pijany zając :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A ja jak wychodziłam po 23 ciej karmić bezdomne koty to miałam wielki problem aby zejść po schodach bo leżał zalany w trupa menel :angryy: , moje psy się go bały Fibi nie chciały iść a Pedro to za to sie rozszczekał a menel ani sie nie cofnął :angryy: Nie miałam wyjścia bo w jednej ręce 3 woreczki z karma a w drugiej miałam dwie smycze automatyczne i musiałam schodzić dosłownie po nim i wreszcie sie obudził i myślałam ze poszedł do któregoś z kolesi z mojej klatki dalej chlać :roll: a to jak wracałam leżało na chodach z apteki :roll: