Kociara82 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą: oto ukochana Eustachego, która ewidentnie ma chrapkę na Czorta :D Z reszta Lusi tez ma na Czorcia chrapke :D Dziewczyny sie nawet troche o niego pobily :D NADIA Quote
Kociara82 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Lusinka siedziala do mnie tylem odwrocona, ale jak zawolalam ja po imieniu, to sie odwrocila :) Madra kotunia :) :ok: ssssssssssslodziak Maniek :) :1luvu: :1luvu: wielki czyscioszek z niego :) Wielki tez pod wzgledem tuszy :wink: a ten jezorek :1luvu: :1luvu: kiedys mu go schrupie :1luvu: Quote
Iljova Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Takie słodkie maleństwo, a już ma złe przejścia za sobą, no ale od teraz mam nadzieję pojawi się odpowiedzialny człowiek który da wspaniały domek Nince :-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Ozzi wczoraj bardzo źle się czół :shake:, miał ogromny pęcherz a siku nie szło , ale naszczacie po podaniu leków udało się a już tak się bałam ... Wczoraj spotkałam dwoje ludzi którzy chodzą po śmietnikach za puszkami i mnie totalnie zamurowało , kobieta miała na rekach dosłownie sobowtóra Ninki , zapytałam skąd i w jakim wieku i to co się dowiedziałam zbulwersowała mnie : Ninka miała siostrę i 3 braci, siostry zostały utopione :angryy::angryy::angryy: a pieski zostawione i już sa przez tego typa sprzedawane jako 6 tyg a one nie maja jeszcze 4 tyg . Próba przemówienia pani od puszek się nie udało i nie chciała go jeszcze choć na 2 - 3 tyg dać do matki , nie wiem czy ten maluszek przeżyje :shake: Tłumaczyła że jest jeszcze za mały , że musi go odrobaczyć i zaszczepić , ale nie sądzę aby szła z nim do weta :roll: U Ninki już trzecia puszka Mixola siie kończy ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Jutro jadę do weta z Ninką , niepokoi mnie ze juz jako prawie 4 tyg szczenie nie potrafi sama sie załatwić a nie raz muszę bardzo długo jej brzuszek masować ... Quote
Iljova Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 To rzeczywiście jest niepokojące :( ciekawe co wet powie. Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 A dziś byłam u weta z Ninką , dostała 3 zastrzyki . Pierwszy rozkurczowy , drugi poprawiający prace wątroby a trzeci na trawienie . Nie służy jej mleko Mixol i ma teraz ścisła dietę , jedynie może dostać rumianek i siemię lniane którego nie lubi . A od jutra rana gotujemy wołowinkę i na zmianę z starterem ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ninka będzie odrobaczana w piątek , a przed chwilka zjadła wołowinkę ( gotowałam ja 4 godz :roll: ) z marchewką i odrobinką ryżu , jadła az się jej uszy trzęsły :evil_lol: A wieczorem odbieram z sklepu zoo Żako starter dla maleńkiej a teraz sobie smacznie spi :lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Dziś już mijają 4 tyg jak jest u mnie :) Kupal sie unormował :lol: Troszkę mnie martwi że Ninka do wszystkiego dobiła :shake: , nie zauważa przedmiotów , ale nie panikuje bo może jej rozwój jest troszkę opóźniony .... Quote
Kamila_s Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 witam Cie Juztynka ta wieczorwa pora i Twoje wszystkie futrzaki:-) Quote
Kamila_s Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Justynko prosze wyslij mi raz jeszcze dane do przelewow dlaCiebie ,gdyz gdzies posialam,amusze wyslac dziewczynom z bazarku obrazkow:-)) zapraszam cie tez do odwiedzania tego bazarku od nowa..przybyly nowe dobre aniolki:-) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Wczoraj zastrzyki dostał Ozzi , nie czuje sie zbyt dobrze . A Eustachy też dostał ten zastrzyk który musi brać co dwa tyg na te jego problemy z siku , ale na szczęście działa OK Już wysyłam :) Dziś też u weta były Mini i Mimi i maja potężnego świerzba w uszach i dostały Adwokate . Też dzis dzwoniła do mnie pani która chce adoptować kociaka , ale musi najpierw je zobaczyć i zobaczymy czy sie jej któryś spodoba ii czy będzie to dobry domek ... Lussi znów kaszle i ma znów chore oczka , tak bardzo bym chciała aby znalazła dom , ona już jest u mnie 6 miesięcy ... Ninka miała badanie oczu i nie jest za dobrze , na pewno coś widzi ale raczej nie wszystko bo na badanie światłem była reakcja a na inne badania już nie ... Za tydzień jak będzie szczepiona to znów się jej oczka zbada i zobaczymy co dalej ... A Karolek miała szczepienie i za3 tyg powtórka . Ozzi dziś na szczęście czuje sie troszkę lepiej Quote
Kamila_s Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Justynko nic nie doszlo do mnie... wyslij prosze na adres kamila_s@hotmail.it trzymam kciuki za nowy domek dla kociaczka:-))))) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Tamten domek woli mniejszego kociaka ... Dziś był sensowny tel w sprawie adopcji kociaka , rodzina z dwójka 2 i 3 letnich dzieci i zaproponowałam Mini . Jutro przyjdą ją zobaczyć i zobaczymy , trzymajcie kciuki . Maaniek dziś był wyjątkowo nie grzeczny , atakowała inne koty , nasikał mi na worki i chyba boli go albo kręgosłup alko brzuch bo sie nie da dotknąć :(:(:( Nie wiem czy jak sikał czy wszystko wysikał i czy ma opróżnimy pęcherz bo nie mogłam go dotknąć ... Mati troszkę znów rzezi . Lussi już też lepiej , oczka się goja i nie kaszle już :) Ozzi też w miarę sie trzyma :) A Eustaszek siura ładnie a wieczorami to szaleje za sznurkiem jak małe kocie :):):) A Ninka to żywy wulkan , ADHD , tajfun , tornado i co tam jeszcze :diabloti: A dziś też był tel ze chcą kota cytuje : do pola aby myszy łowił :evil: Quote
Kamila_s Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 glaski dla kociakow i pozdrowienia dla dzielnej Justy:-) Quote
Iljova Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ciągle te problemy ze zdrowiem tych zwierzaków...... :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Byłam dziś u weta i : Maniek ma bardzo silny ból już całego kręgosłupa i podejrzenie S.U.K. :cry: :cry: :cry: Dostał kilka zastrzyków i przez następne dni też będzie dostawać zastrzyki przeciw bólowe , przeciw zapalne i antybiotyk a za 10 dni dostanie dawkę przypominającą Zylexixu . Musi przejść na karmę lecznicą Royal Canin Urinary . Błagam o pomoc finansową dla Maniusia ... Matylda znów ma mocno zapalne te zmiany w buzince i niestety lekko zaczyna znów dokuczać astma :cry: :cry: :cry: , dostała steryd a za kilka dni dostanie Zylexis . A Fibi oprócz Arthroflexu 2.5 ml codziennie do picia musi dostawać po 1/2 Karsivanu bo go bolą tylne łapki :cry: :cry: :cry: Quote
Kamila_s Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 cholerciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........................:-(((((((( Justynko chociaz wirtualnie jestesmy z Toba!!!... przykro mi,ze choruja maluchy...pisalam juz na fotograficznym..w sobote jade na dwa tygodnie na wakacje...potem zorganizuje nowy bazarek dla Ciebie... Quote
sylwija Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 :( marne wieści dzisiaj, jutro niech się polepszy towarzystwu Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Kamila dzięki , nie jest lekko ale trzeba iść do przodu .... Kamilko udanego urlopu życzymy , czyli cała sfora kocio , psio , króliczo , świnkowa :) no i ja też :) Caragh dzieki za wstawienie fotek Ninki :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 A Ninka dokazuje , az miło patrzeć :) A waży juz 1200 gr . W sobotę następne odrobaczanie a w poniedziałek szczepienie bo juz Ninka ma 6 tygodni . A jak ten czas przeleciał a jak sobie przypomnę ten strach czy przeżyje , każde zaglądanie do transporterka czy jeszcze oddycha ech to było straszne :shake: , ale udało sie żyje choc ma niewielki problem ze wzrokiem , ale to nie jest dla Ninki żaden problem _________________ Quote
sylwija Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 jeszcze chwilka i będzie można ją ogłaszać chyba :) śliczna dzielna dziewczynka :) Quote
Iljova Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Ninka słodka i mam nadzieję szybko znajdzie cudowny domek. Tak bym chciała żeby reszta zwierzaków uporała się z choróbskami i było już tylko lepiej że zdrowiem :) Quote
Recommended Posts