Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą: oto ukochana Eustachego, która ewidentnie ma chrapkę na Czorta :D
Z reszta Lusi tez ma na Czorcia chrapke :D Dziewczyny sie nawet troche o niego pobily :D

NADIA

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lusinka siedziala do mnie tylem odwrocona, ale jak zawolalam ja po imieniu, to sie odwrocila :) Madra kotunia :) :ok:

ssssssssssslodziak Maniek :) :1luvu: :1luvu:

wielki czyscioszek z niego :) Wielki tez pod wzgledem tuszy :wink: a ten jezorek :1luvu: :1luvu: kiedys mu go schrupie :1luvu:

Posted

Takie słodkie maleństwo, a już ma złe przejścia za sobą, no ale od teraz mam nadzieję pojawi się odpowiedzialny człowiek który da wspaniały domek Nince :-)

Posted

Ozzi wczoraj bardzo źle się czół :shake:, miał ogromny pęcherz a siku nie szło , ale naszczacie po podaniu leków udało się a już tak się bałam ...

Wczoraj spotkałam dwoje ludzi którzy chodzą po śmietnikach za puszkami i mnie totalnie zamurowało , kobieta miała na rekach dosłownie sobowtóra Ninki , zapytałam skąd i w jakim wieku i to co się dowiedziałam zbulwersowała mnie :
Ninka miała siostrę i 3 braci, siostry zostały utopione :angryy::angryy::angryy: a pieski zostawione i już sa przez tego typa sprzedawane jako 6 tyg a one nie maja jeszcze 4 tyg . Próba przemówienia pani od puszek się nie udało i nie chciała go jeszcze choć na 2 - 3 tyg dać do matki , nie wiem czy ten maluszek przeżyje :shake:
Tłumaczyła że jest jeszcze za mały , że musi go odrobaczyć i zaszczepić , ale nie sądzę aby szła z nim do weta :roll:

U Ninki już trzecia puszka Mixola siie kończy ...

Posted

A dziś byłam u weta z Ninką , dostała 3 zastrzyki . Pierwszy rozkurczowy , drugi poprawiający prace wątroby a trzeci na trawienie . Nie służy jej mleko Mixol i ma teraz ścisła dietę , jedynie może dostać rumianek i siemię lniane którego nie lubi . A od jutra rana gotujemy wołowinkę i na zmianę z starterem ...

Posted

Ninka będzie odrobaczana w piątek , a przed chwilka zjadła wołowinkę ( gotowałam ja 4 godz :roll: ) z marchewką i odrobinką ryżu , jadła az się jej uszy trzęsły :evil_lol:
A wieczorem odbieram z sklepu zoo Żako starter dla maleńkiej a teraz sobie smacznie spi :lol:

Posted

Dziś już mijają 4 tyg jak jest u mnie :)
Kupal sie unormował :lol:
Troszkę mnie martwi że Ninka do wszystkiego dobiła :shake: , nie zauważa przedmiotów , ale nie panikuje bo może jej rozwój jest troszkę opóźniony ....

Posted

Justynko prosze wyslij mi raz jeszcze dane do przelewow dlaCiebie ,gdyz gdzies posialam,amusze wyslac dziewczynom z bazarku obrazkow:-))
zapraszam cie tez do odwiedzania tego bazarku od nowa..przybyly nowe dobre aniolki:-)

Posted

Wczoraj zastrzyki dostał Ozzi , nie czuje sie zbyt dobrze .

A Eustachy też dostał ten zastrzyk który musi brać co dwa tyg na te jego problemy z siku , ale na szczęście działa OK
Już wysyłam :)

Dziś też u weta były Mini i Mimi i maja potężnego świerzba w uszach i dostały Adwokate .
Też dzis dzwoniła do mnie pani która chce adoptować kociaka , ale musi najpierw je zobaczyć i zobaczymy czy sie jej któryś spodoba ii czy będzie to dobry domek ...

Lussi znów kaszle i ma znów chore oczka , tak bardzo bym chciała aby znalazła dom , ona już jest u mnie 6 miesięcy ...

Ninka miała badanie oczu i nie jest za dobrze , na pewno coś widzi ale raczej nie wszystko bo na badanie światłem była reakcja a na inne badania już nie ... Za tydzień jak będzie szczepiona to znów się jej oczka zbada i zobaczymy co dalej ...

A Karolek miała szczepienie i za3 tyg powtórka .

Ozzi dziś na szczęście czuje sie troszkę lepiej

Posted

Tamten domek woli mniejszego kociaka ...

Dziś był sensowny tel w sprawie adopcji kociaka , rodzina z dwójka 2 i 3 letnich dzieci i zaproponowałam Mini . Jutro przyjdą ją zobaczyć i zobaczymy , trzymajcie kciuki .

Maaniek dziś był wyjątkowo nie grzeczny , atakowała inne koty , nasikał mi na worki i chyba boli go albo kręgosłup alko brzuch bo sie nie da dotknąć :(:(:( Nie wiem czy jak sikał czy wszystko wysikał i czy ma opróżnimy pęcherz bo nie mogłam go dotknąć ...

Mati troszkę znów rzezi .

Lussi już też lepiej , oczka się goja i nie kaszle już :)

Ozzi też w miarę sie trzyma :)

A Eustaszek siura ładnie a wieczorami to szaleje za sznurkiem jak małe kocie :):):)

A Ninka to żywy wulkan , ADHD , tajfun , tornado i co tam jeszcze :diabloti:

A dziś też był tel ze chcą kota cytuje : do pola aby myszy łowił :evil:

Posted

Byłam dziś u weta i :

Maniek ma bardzo silny ból już całego kręgosłupa i podejrzenie S.U.K. :cry: :cry: :cry:
Dostał kilka zastrzyków i przez następne dni też będzie dostawać zastrzyki przeciw bólowe , przeciw zapalne i antybiotyk a za 10 dni dostanie dawkę przypominającą Zylexixu . Musi przejść na karmę lecznicą Royal Canin Urinary . Błagam o pomoc finansową dla Maniusia ...

Matylda znów ma mocno zapalne te zmiany w buzince i niestety lekko zaczyna znów dokuczać astma :cry: :cry: :cry: , dostała steryd a za kilka dni dostanie Zylexis .

A Fibi oprócz Arthroflexu 2.5 ml codziennie do picia musi dostawać po 1/2 Karsivanu bo go bolą tylne łapki :cry: :cry: :cry:

Posted

cholerciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........................:-((((((((
Justynko chociaz wirtualnie jestesmy z Toba!!!...
przykro mi,ze choruja maluchy...pisalam juz na fotograficznym..w sobote jade na dwa tygodnie na wakacje...potem zorganizuje nowy bazarek dla Ciebie...

Posted

A Ninka dokazuje , az miło patrzeć :)
A waży juz 1200 gr . W sobotę następne odrobaczanie a w poniedziałek szczepienie bo juz Ninka ma 6 tygodni . A jak ten czas przeleciał a jak sobie przypomnę ten strach czy przeżyje , każde zaglądanie do transporterka czy jeszcze oddycha ech to było straszne :shake: , ale udało sie żyje choc ma niewielki problem ze wzrokiem , ale to nie jest dla Ninki żaden problem

Posted

Ninka słodka i mam nadzieję szybko znajdzie cudowny domek.
Tak bym chciała żeby reszta zwierzaków uporała się z choróbskami i było już tylko lepiej że zdrowiem :)