Justa&Zwierzaki Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Eustachy ma teraz dostawać Marbocyl P 5mg raz dziennie po 2 tbl .No i Paste Uro - Pet 2 razy dziennie po 5 mg , na razie wycofujemy furagin . No i po tym zatrzymaniu ruszył z na szczęście i nie ma krwi i teraz , wygląda na to że każdy kamień który schodzi to go tak rani :-(:-(:-( Dziś dzwoniła do mnie Ola i te kocice które by sterylizowane ( dług 300 zł i nie mam jak tego zapłacić ) maja tasiemca i być może ten kocur tez ma i będziemy je wypuszczać razem aby sie lepiej odnalazły po pobycie u nas .... Czy ktos pomoże w spłacie długu za te sterylki :shake: Maniek a raczej Maniak mięsny dziś stłukł mi kolejny kubek bo czuł mięsko na kuchence , oj nowy domek o ile kiedyś się taki pojawi to będzie miał z nim wesoło :evil_lol: Ozzi jak na jego chorobę czuje sie dobrze :lol: Czort też dobrze m choć tak jakby przyrost sierści sie zahamował i ciekawe co wyjdzie z wyników .... Miki mi dziś znów zdjął gumkę z głowy a jaki miał ubaw jak go goniłam :evil_lol: Lussi odpukac też czuje sie dobrze , tylko domku brak , czy ktos jja pokocha :shake::shake::shake: Kociaki Mini i Mimi rosną jak na drożdżach , szaleją jak pijane zające a motorki jak załącza to ani muzy nie cza puszczać o i po co :lol: Bruno też by chciał już wreszcie zamieszkać w swym domu , ale nikt o niego nie pyta :shake: A Gremlinek ma chore uszka , chyba grzybice ma :cry: A też dziś do mnie trafiła króliczka po sterylizacji na TDT , ponieważ osoba która miała ja przejąć miała wypadek samochodowy , mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia :| Quote
Iljova Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Witajcie futrzaczki Justysiowe :-) bądźcie zdrowe ( na tyle na ile to możliwe) Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Iljova']Witajcie futrzaczki Justysiowe :-) bądźcie zdrowe ( na tyle na ile to możliwe)[/QUOTE] Staramy sie , staramy choć nie zawsze nam to wychodzi :cool3: Cziko dziś był znów u weta , ma nadal problem z sercem , ale zmieniamy Vet Medin z 5 mg na 2.5 mg nadal 2 razy dziennie ( już do końca swego życia będzie musiał je brać ) , Enarenal nadal raz dziennie a Furosemid też raz dziennie . Eustachy nadal na antybiotyku i na szczęście sika bez krwi :lol: Dziś Mati znów miała atak astmy , dostała steryd a u mnie w domu sie nie pali , nie używa żadnych zapachów , żwirek bentonitowy jest tylko w łazience a w pokoju mam drewniany i tylko w 3 kuwetach sylikonowy , ale do niech nie chodzi Mati sikać , nie wiem skąd te ataki , nawet jak sie z nią do weta jedzie a to trwa kilka minut to w aucie dyszy jak pies po ciężkim biegu ... Domek który się interesował Matyldą chyba sie rakiem wycofuje .... z resztą i tak nie wiemy czy w upalne dni dała by rade jechać kilka godzin , jak nie wytrzymuje kilkunasty minut jak jedziemy do weta . Quote
Justa&Zwierzaki Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Dziś były dwa telefony w sprawie adopcji ,jedna w sprawie Manka do domu wychodzącego w Murckach ale zaproponowałam Lussi , ale pani ma mi dać znać bo jeszcze chce pojechać do katowickiego schroniska i pan chciał Mimi i Mini chciał tez do domu z ogrodem i ma sie jeszcze zastanowić ..... Eustaszek siura jak należy no i buntuje sie przed pastą :) Mati troszkę lepiej z astmą no i szukamy jej domu ..... Quote
Iljova Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Nareszcie jakieś lepsze wieści :- Trzymam kciuki za domki ! Quote
sylwija Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 ja to już zaglądam z niepokojem, uff - trzymam kciuki za domki :) Quote
Tofikowa Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Przepraszam za offa ale Caragh ma pełną skrzynkę a potrzebujemy Jej pomocy. Potrzebna osoba do wizyty przedadop w Mysłowicach, sprawa jest bardzo pilna, ostatnie posty na wątku. http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-psiaków-w-wielkiej-potrzebie!Prosimy-o-pomoc!/page80 Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='Tofikowa']Przepraszam za offa ale Caragh ma pełną skrzynkę a potrzebujemy Jej pomocy. Potrzebna osoba do wizyty przedadop w Mysłowicach, sprawa jest bardzo pilna, ostatnie posty na wątku. http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-psiaków-w-wielkiej-potrzebie!Prosimy-o-pomoc!/page80 Caragh tu już od dawna nie zagląda bo nie ma czasu .... Niestety u Eustaszka znów sie krew pojawiła w moczu , chyba schodzi kolejny kamień i rani cewkę :-(:-(:-( Kolejna dzikuska złapana i jej maluszek też , czy ktoś pomoże w spłacie długu za sterylki .... Dług u weta na Zwierzynieckiej to nadal 300 zł :-(:-(:-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 U Eustaszka jest mniej krwi , no ale jeszcze jest , jutro jadę do weta bo dziś sie skończył antybiotyk... Jutro też jade do weta z Mini i Mimi na drugie szczepienie , a koteńki rosną jak na drożdżach a domku nie widać :roll: Ozzi dziś coś markotny , oby to tylko pogoda ... A Fibi ma spuchniętą buzinke , nie wiem co sie dzieje , może po wczorajszej gonitwie za patykiem ... Taki zastój w adopcjach , a domku szukają : Dorosłe - Matylda , Lussi , Maniek , Kika . Kociaki - Mini i Mimi , Bruno , Gremlinek .... czy choć kociaki znajdą dom :shake::shake::shake: Quote
Iljova Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Tak bym chciała żeby już było z ich zdrowiem lepiej ... I niech znajdą się w końcu domki !!! Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Eustachy juz nie ma krwi w moczu :) Padam na twarz a juz przed 9 tą będzie po mnie koleżanka a jeszcze muszę Eustachego przewinąć , zrobić kuwety , wody wymienić itp Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Byłam dziś u weta i mamy takie wieści : Eustachy na szczęście miał pusty pęcherz i nie ma krwi w moczu :lol: ale nadal będzie na antybiotyku Marbocyl P 5mg 2 tabl raz dziennie, nadal tez pasta Uro Pet po 5 mg 2 razy dziennie . Lussi dostała pierwsza dawkę Zylexis , w środę powtórka i za tydzień tez . Kociaki Mini i Mimi maja szczepienia dopiero za tydzień , coś mi się pokręciło ale dziś zostały drugi raz odrobaczone i za tydzień szczepimy . Fibi ma ropę pod zębem łamaczem i jest na antybiotyku a w czwartek będzie go miał usuwany w narkozie . A Cziko nadal na Vet Medin 2.5 mg dwa razy dziennie , Furagin 2 razy po 1/2 tabl i Enareal raz dziennie a w środę będzie miał USG . Quote
Iljova Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 To znaczy że zdrowie zwierzaków narazie w miarę . Biedactwo, Fibi jak ma ropę to musi go porządnie boleć ... Eustachy ! niech już tak zostanie... Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Przepraszam ze jeszcze sie nie rozliczyłam za miesiąc czerwiec :oops: , postaram sie to zrobić jak najszybciej :oops:. Dziś odeszła za TM królisia Kubusia [*] miała 9 lat :-(:-(:-( 4 kociaki złapane na moim rejonie przy okazji łapanki na kocicie maja grzybice , aktualnie przebywają u Oli na DT ale koszty leczenia są na moje konto , dlatego bardzo proszę o pomoc bo dług rośnie .... A dług na Zwierzynieckiej za sterylizacje 2 kotek nadal wysoki :shake::shake::shake:, bo 250 zł , bardzo proszę o pomoc w spłacie długu ... A kocurek który jest u mnie po kastracji ma szanse na DS , tylko teraz proszę trzymajcie kciuki aby sie dogadał z rezydentem ... Dziś tez rozmawiałam z dr Julią i w przyszłym tygodniu Eustachy będzie miał podawany jakieś zastrzyki ( nie pamiętam nazwy ) na te jego problemy z pęcherzem , choć odpukać jak na razie jest OK :lol:, nie ma krwi i siura ładnie Antybiotyk podajemy do piątku . Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Byłam dziś z Cziko u weta i miał robione USG , niestety ma bardzo mocna prostatę i ropnie wokół niej Najlepiej było by go wykastrować ale ze względu na jego chore serce ... W przyszłym tygodniu będzie miał EKG i wtedy zobaczymy co robić , ale boje się co dalej z nim będzie :-(:-(:-( A Ozzi ma dziś tez kryzys i jest pod kroplówką :-(:-(:-( ... A jutro Fibi będzie miał usuwane zęby ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Dziś u weta były : Fibi na usuwaniu zębów i kamienia . Mała Szilka bo ma biegunkę i wymioty :cry: :cry: :cry: :cry: A duża Szilka była dzis sterylizowana ( ostatnia sterylka na koszt UM która miałam na czarna godzinę :cry: ) Podsumowując łapankę tylko z jednego miejsca w którym karmie to : Dwie Czarne - sterylka na Zwierzynieckiej dług 250 zł Kocurek - kastrowany być może będzie miał dom . Szila - sterylka ostatnia na koszt UM w Faunie kociaki chore na grzybice leczone w Faunie . Mała Szilka leczona w Faunie . Bardzo prosimy o wsparcie ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Kamila_s napisał(a):Poszla ode mnie stowka:-))))) Bardzo , bardzo dziękuje :lol: Wczoraj kocurek poszedł do DS do towarzystwama 4 letniego Felka , troche sie boimy czy sie dogadaja bo oba to dorosłe kocurki ..... wczoraj syczały na siebie . Do adopcji poszedł razem z klatka kenelowa , kuwetą , żwierkiem aby sie czuł bezpieczniej . Ale gdy sie nie dogadaja to bedzie wypuszczony ... Wpłyneło tez 100 zł na dlug za sterylki , bardzo , bardzo dziekuje :lol: Wczoraj też zostały wypuszczone dwie czarne kotki po sterylce , bardzo chce tu podziekowac Oli za opieke nad nimi i za ich złapanie Eustaszek kochany siura jak strażak i pęcherz malutki , krwi też nie ma :lol: W przyszłym tygodniu jedziemy na zastrzyk wspomagający lecznie jego dolegliwosci . Ozzi słabiutki :cry: Z Fibim mam problem z podawanie anybioyku . Quote
Iljova Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Dobrze z Eustachym jest dobrze. Przykro mi że Ozzi źle się czuje. Fibi bierz grzecznie leki żebyś był zdrowy. Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Po wizycie u weta : Cziko z sercem troszkę lepiej , ale do do zabiegu sie jeszcze nie nadaje , za słabe :( Dostał dziś antybiotyk w zastrzyku a od jutra w tabl i to przez około miesiąc na te cysty z ropą wokół prostaty , na jesień będziemy myśleć o ewentualnej kastracji .... Eustachy dziś dostał zastrzyk na ten jego problem z pęcherzem , w czwartek i w sobotę tez ma dostać i potem chyba już rzadziej ... Mini i Mimi zostały dziś zaszczepione drugi raz , więc sa juz dwa razy odrobaczone , dwa razy zaszczepione , tylko domku im brak :shake: A Lussi dostała trzecią dawkę Zylexis Ozzi na szczęście czuje się lepiej , zaczął jeść :) Gdzie te domki ..... Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 ROZLICZENIE CZERWIEC : MIAU.PL Izydorka ------------------------------------- 25 zł Honda dla Bony ---------------------------- 30 zł Bożena 640 --------------------------------- 20 zł P. Walentyna dla Eustaszka ----------------- 80 zł Dla Eustachego ----------------------------- 100 zł Miłka dla Raffiego -------------------------- 50 zł P.Agnieszka dla Lussi ----------------------- 100 zł P.Małgorzata dla Eustachego ---------------- 200 zł Justyna8585 bazarek ---------------------- 40.50 zł Kociara 82 dla Eustchego na Taxi ----------- 30 zł P.Beata dla Majeczki ------------------------ 20 zł Mamut dla Eustachego ---------------------- 100 zł P.Teresa ,P.Beata P.Jana Bazarak ------------- 140 zł P.Robert -------------------------------------- 100 zł P.Joanna ------------------------------------- 100 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: RAZEM : 1135 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: DOGOMANIA.PL Maks dla psów --------------------------------- 10 zł Bico dla Pedra --------------------------------- 10 zł Izzie dla Pedra ---------------------------------- 10 zł WYDATKI : Wet ------------------------------------------------ 300 zł Żwirek ---------------------------------------------- 210 zł Puszke różne --------------------------------------- 364.34 zł Ręczniki papierowe ------------------------------- -- 29.98 zł Mięso ---------------------------------------------- 72.85 zł Mieso mrozone z eco karmy ---------- --------------- 30 zł Pampersy -------------------------------------------- 87.27 zł Apteka ---------------------------------------------- 16.91 zł Sanabell dla kociąt 3 kg ------------------------------ 51 zł Taxi do weta ----------------------------------------- 22 zł RAZEM : 1184.35 zł Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc finansową :1luvu: :1luvu: :1luvu: Za ogłoszenia :1luvu: , za podnoszenie wątku :1luvu: , a dobre słowo :1luvu: Bardzo chce też podziękować lekarzom weterynarii do. Juli i Michałowi Mazur oraz dr. Karolinie Włodarczyk :1luvu: :1luvu: :1luvu: Oraz sklepom zoologicznym które robią zbiórke karm :1luvu: :1luvu: :1luvu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Kamila_s napisał(a):ode mnie jeszcze nie doszlo?:-))) Doszło i bardzo dziekuje :lol::lol::lol: , ale rozliczenie bedzie w sierpniu za lipiec . Quote
Recommended Posts