Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eustachy ma teraz dostawać Marbocyl P 5mg raz dziennie po 2 tbl .No i Paste Uro - Pet 2 razy dziennie po 5 mg , na razie wycofujemy furagin .
No i po tym zatrzymaniu ruszył z na szczęście i nie ma krwi i teraz , wygląda na to że każdy kamień który schodzi to go tak rani :-(:-(:-(

Dziś dzwoniła do mnie Ola i te kocice które by sterylizowane ( dług 300 zł i nie mam jak tego zapłacić ) maja tasiemca i być może ten kocur tez ma i będziemy je wypuszczać razem aby sie lepiej odnalazły po pobycie u nas .... Czy ktos pomoże w spłacie długu za te sterylki :shake:

Maniek a raczej Maniak mięsny dziś stłukł mi kolejny kubek bo czuł mięsko na kuchence , oj nowy domek o ile kiedyś się taki pojawi to będzie miał z nim wesoło :evil_lol:

Ozzi jak na jego chorobę czuje sie dobrze :lol:

Czort też dobrze m choć tak jakby przyrost sierści sie zahamował i ciekawe co wyjdzie z wyników ....

Miki mi dziś znów zdjął gumkę z głowy a jaki miał ubaw jak go goniłam :evil_lol:

Lussi odpukac też czuje sie dobrze , tylko domku brak , czy ktos jja pokocha :shake::shake::shake:

Kociaki Mini i Mimi rosną jak na drożdżach , szaleją jak pijane zające a motorki jak załącza to ani muzy nie cza puszczać o i po co :lol:

Bruno też by chciał już wreszcie zamieszkać w swym domu , ale nikt o niego nie pyta :shake:

A Gremlinek ma chore uszka , chyba grzybice ma :cry:

A też dziś do mnie trafiła króliczka po sterylizacji na TDT , ponieważ osoba która miała ja przejąć miała wypadek samochodowy , mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia :|

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iljova']Witajcie futrzaczki Justysiowe :-) bądźcie zdrowe ( na tyle na ile to możliwe)[/QUOTE]

Staramy sie , staramy choć nie zawsze nam to wychodzi :cool3:

Cziko dziś był znów u weta , ma nadal problem z sercem , ale zmieniamy Vet Medin z 5 mg na 2.5 mg nadal 2 razy dziennie ( już do końca swego życia będzie musiał je brać ) , Enarenal nadal raz dziennie a Furosemid też raz dziennie .

Eustachy nadal na antybiotyku i na szczęście sika bez krwi :lol:

Dziś Mati znów miała atak astmy , dostała steryd a u mnie w domu sie nie pali , nie używa żadnych zapachów , żwirek bentonitowy jest tylko w łazience a w pokoju mam drewniany i tylko w 3 kuwetach sylikonowy , ale do niech nie chodzi Mati sikać , nie wiem skąd te ataki , nawet jak sie z nią do weta jedzie a to trwa kilka minut to w aucie dyszy jak pies po ciężkim biegu ...

Domek który się interesował Matyldą chyba sie rakiem wycofuje .... z resztą i tak nie wiemy czy w upalne dni dała by rade jechać kilka godzin , jak nie wytrzymuje kilkunasty minut jak jedziemy do weta .

Posted

Dziś były dwa telefony w sprawie adopcji ,jedna w sprawie Manka do domu wychodzącego w Murckach ale zaproponowałam Lussi , ale pani ma mi dać znać bo jeszcze chce pojechać do katowickiego schroniska i pan chciał Mimi i Mini chciał tez do domu z ogrodem i ma sie jeszcze zastanowić .....

Eustaszek siura jak należy no i buntuje sie przed pastą :)

Mati troszkę lepiej z astmą no i szukamy jej domu .....

Posted

[quote name='Tofikowa']Przepraszam za offa ale Caragh ma pełną skrzynkę a potrzebujemy Jej pomocy. Potrzebna osoba do wizyty przedadop w Mysłowicach, sprawa jest bardzo pilna, ostatnie posty na wątku. http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-psiaków-w-wielkiej-potrzebie!Prosimy-o-pomoc!/page80

Caragh tu już od dawna nie zagląda bo nie ma czasu ....

Niestety u Eustaszka znów sie krew pojawiła w moczu , chyba schodzi kolejny kamień i rani cewkę :-(:-(:-(

Kolejna dzikuska złapana i jej maluszek też , czy ktoś pomoże w spłacie długu za sterylki ....

Dług u weta na Zwierzynieckiej to nadal 300 zł :-(:-(:-(

Posted

U Eustaszka jest mniej krwi , no ale jeszcze jest , jutro jadę do weta bo dziś sie skończył antybiotyk...

Jutro też jade do weta z Mini i Mimi na drugie szczepienie , a koteńki rosną jak na drożdżach a domku nie widać :roll:

Ozzi dziś coś markotny , oby to tylko pogoda ...

A Fibi ma spuchniętą buzinke , nie wiem co sie dzieje , może po wczorajszej gonitwie za patykiem ...

Taki zastój w adopcjach , a domku szukają :
Dorosłe - Matylda , Lussi , Maniek , Kika . Kociaki - Mini i Mimi , Bruno , Gremlinek .... czy choć kociaki znajdą dom :shake::shake::shake:

Posted

Byłam dziś u weta i mamy takie wieści :

Eustachy na szczęście miał pusty pęcherz i nie ma krwi w moczu :lol:
ale nadal będzie na antybiotyku Marbocyl P 5mg 2 tabl raz dziennie, nadal tez pasta Uro Pet po 5 mg 2 razy dziennie .

Lussi dostała pierwsza dawkę Zylexis , w środę powtórka i za tydzień tez .

Kociaki Mini i Mimi maja szczepienia dopiero za tydzień , coś mi się pokręciło ale dziś zostały drugi raz odrobaczone i za tydzień szczepimy .

Fibi ma ropę pod zębem łamaczem i jest na antybiotyku a w czwartek będzie go miał usuwany w narkozie .

A Cziko nadal na Vet Medin 2.5 mg dwa razy dziennie , Furagin 2 razy po 1/2 tabl i Enareal raz dziennie a w środę będzie miał USG .

Posted

Przepraszam ze jeszcze sie nie rozliczyłam za miesiąc czerwiec :oops: , postaram sie to zrobić jak najszybciej :oops:.

Dziś odeszła za TM królisia Kubusia [*] miała 9 lat :-(:-(:-(

4 kociaki złapane na moim rejonie przy okazji łapanki na kocicie maja grzybice , aktualnie przebywają u Oli na DT ale koszty leczenia są na moje konto , dlatego bardzo proszę o pomoc bo dług rośnie ....

A dług na Zwierzynieckiej za sterylizacje 2 kotek nadal wysoki :shake::shake::shake:, bo 250 zł , bardzo proszę o pomoc w spłacie długu ...

A kocurek który jest u mnie po kastracji ma szanse na DS , tylko teraz proszę trzymajcie kciuki aby sie dogadał z rezydentem ...

Dziś tez rozmawiałam z dr Julią i w przyszłym tygodniu Eustachy będzie miał podawany jakieś zastrzyki ( nie pamiętam nazwy ) na te jego problemy z pęcherzem , choć odpukać jak na razie jest OK :lol:, nie ma krwi i siura ładnie Antybiotyk podajemy do piątku .

Posted

Byłam dziś z Cziko u weta i miał robione USG , niestety ma bardzo mocna prostatę i ropnie wokół niej Najlepiej było by go wykastrować ale ze względu na jego chore serce ... W przyszłym tygodniu będzie miał EKG i wtedy zobaczymy co robić , ale boje się co dalej z nim będzie :-(:-(:-(

A Ozzi ma dziś tez kryzys i jest pod kroplówką :-(:-(:-( ...

A jutro Fibi będzie miał usuwane zęby ...

Posted

Dziś u weta były :
Fibi na usuwaniu zębów i kamienia .

Mała Szilka bo ma biegunkę i wymioty :cry: :cry: :cry: :cry:

A duża Szilka była dzis sterylizowana ( ostatnia sterylka na koszt UM która miałam na czarna godzinę :cry: )

Podsumowując łapankę tylko z jednego miejsca w którym karmie to :
Dwie Czarne - sterylka na Zwierzynieckiej dług 250 zł
Kocurek - kastrowany być może będzie miał dom .
Szila - sterylka ostatnia na koszt UM w Faunie
kociaki chore na grzybice leczone w Faunie .
Mała Szilka leczona w Faunie .

Bardzo prosimy o wsparcie ...

Posted

Kamila_s napisał(a):
Poszla ode mnie stowka:-)))))

Bardzo , bardzo dziękuje :lol:

Wczoraj kocurek poszedł do DS do towarzystwama 4 letniego Felka , troche sie boimy czy sie dogadaja bo oba to dorosłe kocurki ..... wczoraj syczały na siebie .
Do adopcji poszedł razem z klatka kenelowa , kuwetą , żwierkiem aby sie czuł bezpieczniej . Ale gdy sie nie dogadaja to bedzie wypuszczony ...
Wpłyneło tez 100 zł na dlug za sterylki , bardzo , bardzo dziekuje :lol:
Wczoraj też zostały wypuszczone dwie czarne kotki po sterylce , bardzo chce tu podziekowac Oli za opieke nad nimi i za ich złapanie
Eustaszek kochany siura jak strażak i pęcherz malutki , krwi też nie ma :lol: W przyszłym tygodniu jedziemy na zastrzyk wspomagający lecznie jego dolegliwosci .
Ozzi słabiutki :cry:
Z Fibim mam problem z podawanie anybioyku .

Posted

Po wizycie u weta :
Cziko z sercem troszkę lepiej , ale do do zabiegu sie jeszcze nie nadaje , za słabe :(
Dostał dziś antybiotyk w zastrzyku a od jutra w tabl i to przez około miesiąc na te cysty z ropą wokół prostaty , na jesień będziemy myśleć o ewentualnej kastracji ....

Eustachy dziś dostał zastrzyk na ten jego problem z pęcherzem , w czwartek i w sobotę tez ma dostać i potem chyba już rzadziej ...

Mini i Mimi zostały dziś zaszczepione drugi raz , więc sa juz dwa razy odrobaczone , dwa razy zaszczepione , tylko domku im brak :shake:

A Lussi dostała trzecią dawkę Zylexis

Ozzi na szczęście czuje się lepiej , zaczął jeść :)

Gdzie te domki .....

Posted

ROZLICZENIE CZERWIEC :

MIAU.PL

Izydorka ------------------------------------- 25 zł
Honda dla Bony ---------------------------- 30 zł
Bożena 640 --------------------------------- 20 zł
P. Walentyna dla Eustaszka ----------------- 80 zł
Dla Eustachego ----------------------------- 100 zł
Miłka dla Raffiego -------------------------- 50 zł
P.Agnieszka dla Lussi ----------------------- 100 zł
P.Małgorzata dla Eustachego ---------------- 200 zł
Justyna8585 bazarek ---------------------- 40.50 zł
Kociara 82 dla Eustchego na Taxi ----------- 30 zł
P.Beata dla Majeczki ------------------------ 20 zł
Mamut dla Eustachego ---------------------- 100 zł
P.Teresa ,P.Beata P.Jana Bazarak ------------- 140 zł
P.Robert -------------------------------------- 100 zł
P.Joanna ------------------------------------- 100 zł

:1luvu: :1luvu: :1luvu: RAZEM : 1135 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

DOGOMANIA.PL

Maks dla psów --------------------------------- 10 zł
Bico dla Pedra --------------------------------- 10 zł
Izzie dla Pedra ---------------------------------- 10 zł

WYDATKI :

Wet ------------------------------------------------ 300 zł
Żwirek ---------------------------------------------- 210 zł
Puszke różne --------------------------------------- 364.34 zł
Ręczniki papierowe ------------------------------- -- 29.98 zł
Mięso ---------------------------------------------- 72.85 zł
Mieso mrozone z eco karmy ---------- --------------- 30 zł
Pampersy -------------------------------------------- 87.27 zł
Apteka ---------------------------------------------- 16.91 zł
Sanabell dla kociąt 3 kg ------------------------------ 51 zł
Taxi do weta ----------------------------------------- 22 zł

RAZEM :
1184.35 zł

Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc finansową :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za ogłoszenia :1luvu: , za podnoszenie wątku :1luvu: , a dobre słowo :1luvu:

Bardzo chce też podziękować lekarzom weterynarii do. Juli i Michałowi Mazur oraz dr. Karolinie Włodarczyk :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oraz sklepom zoologicznym które robią zbiórke karm :1luvu: :1luvu: :1luvu: