sylwija Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Eustachy - sikaj, zobacz, ile to radości ciotkom sprawia ;) Quote
Iljova Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 :lol: Jaka ulga z niepokojem czekałam na wieści szczególnie o Eustaszku od razu lepiej :lol: :iloveyou: :iloveyou: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Pomogło to wyciskanie w moich kochanych wetów :lol::lol::lol:, dr Karolina ma do niego dobrą rękę :lol::lol::lol: Badania krwi też OK :lol::lol::lol: a te wymioty i brak apetytu mogły być z powodu stresu związanego zatrzymaniem moczu ... I znów się Eustaszek przeciąga i daje dzióbka . Quote
matahari81 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 witam mam pytanie. jest domek dla szarej kotki(malej nie doroslej) czy orientujecie sie moze w tej kwestii? Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 matahari81 napisał(a):witam mam pytanie. jest domek dla szarej kotki(malej nie doroslej) czy orientujecie sie moze w tej kwestii? U mnie na dzień dzisiejszy nie ma kociąt , ale to tylko kwestia czasu aż coś mi stanie na drodze ... lub zostanie porzucone na mojej klatce schodowej ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Bardzo Was proszę zajrzyjcie i jeśli możecie to porozsyłajcie gdzie sie tylko da . Sally chce żyć :-(:-(:-( http://www.dogomania.pl/threads/206521-Sally-spracoana-klacz-miała-trafić-na-rzeź-cena-jej-życia-5000zł-oraz-leczenie-błagam?p=16747121#post16747121 Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Przed chwilka byłam u weta z Ozzim i Zuzu . Ozzi ma problem z wyszytą cewka i jest na antybiotyku . A Zuzu znów ma początki alergii i dostał steryd . A Eustachy ładnie i dzis siura :lol: , ale leki nadal ma podawane . Matyldzia tez już się nie dusi , ale u mnie w domu jest zakaz palenia no i zmieniłam żwirek bentonit na drewniany w tych kuwetach najbardziej uczęszczanych , zostawiłam tylko w jednej pod wanną a tam Mati nie chodzi ... Maniek z Lussi znów mieli starcie :cool3:, nie wiem o co im tym razem poszło :roll: Nadal brak tel w sprawie adopcji :shake::shake::shake: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Ozzi juz nie krwawi z cewki , ale nadal będzie podawany antybiotyk , je mało ale je co jest ważne :lol: A Eustaszek jak to Eustaszek dzielnie siura w pampersa , no ale leki nadal podajemy :lol: A Szlapek jeszcze troszkę sie drapie z powodu alergii ... Quote
_Aga_ Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Trzymam kciuki, żeby w końcu ktoś zadzwonił, żeby adopcje ruszyły..... Quote
Iljova Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 No zwierzaki tak trzymać zdrowiejemy i nie chorujemy :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
Justa&Zwierzaki Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Miałam dziś tel ww sprawie Kiki , ale nie wiem czy coś z tego będzie . Pani ma psa i by chciała zobaczyć Kike ale jak mówiłam jej że jest lękliwa to tak wyczulam że chyba to nie to i pytała sie tez o inne moje tymczasy ale nie wiem czy cos z tego bedzie ..., Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ozzi bardzo krwawił dziś z cewki :-(, byłyśmy u weta i dostał kolejne zastrzyki i w domu tez mu musze podawać ... Eustachy dziś troszke mniej siura , ale jeszcze nie jest najgorzej :lol: Czort jak tylko widzi ze wyciagam leki to pitawa na całego :roll: Z resztą Maniuś tez nie ma ochoty na zakrapianie oczek , oj nie :roll: Bardzo mnie martwi że nikt nie dzwoni w sprawie adopccji :shake:, czy Maniuś , Lussi , Kika znajda dom :shake: A też dzis tyska ekipa miała gościa :lol: Zgadnijcie kogo :evil_lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/207135-dla-pięknej-klaczy...bazarek-do-15.05.2011-do-22-00 Zapraszamy na bazarek dla Sally Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 ROZLICZENIE KWIECIEŃ Izydorka - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 25 zł P.Robert - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - 100 zł P.Walentyna dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - 80 zł Monika z Katowic - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 15 zł P.Anna - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 205.46 zł Mar9 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 20 zł Bożna640 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 20 zł Mamut dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 100 zł Izazet dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 100 zł Barbarak8 dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 100 zł P.Beata dla Mai - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 20 zł Miłka dla Raffiego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 50 zł Bazarek dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 60 zł :lol::lol::lol:RAZEM 895.46 zł:lol::lol::lol: DOGO PEDRO Bico - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 10zł Maks - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 10 zł RAZEM 20 zł RAZEM 915.46 zł WYDATKI WET - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 400 zł Zwirek - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 180 zł Karma RC 20kg + 4 kg Urinary - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 260 zł Pampersy + nailżane husteczki - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 94.32 zł Mieso - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 26.77 zł Podroby - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 59 zł Puszki 20 szt - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 59.90 zł Apteka - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 19.63 zł Pszenica 50 kg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 50 zł RAZEM 1149 ZŁ Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc finansową , za bazarki , za podnoszenie wątków , za ogłoszenia , za dobre słowo , za wszystko co robicie aby pomóc tyskim mruczkom , bardzo Wam dziękuję :lol: Chce tez bardzo podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr Juli i Michałowi Mazur i dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA w Tychach ul . Żwakowska 48 że zawsze mogę liczyć na ich fachowa opiekę dla moich podopiecznych :lol: Oraz też chce podziękować sklepom zoologicznym Żako i Mini Zoo w Tychach za zbiórkę karm dla moich podopiecznych :lol: _________________ Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Ozzi miał robine USG , ma coś nie tak z pęcherzem, ma tez zmiany neurologiczne w kregosłupie , jakieś zwiotczenia :( , dostaje nadal antybiotyk codzeinnie i leki przeciw bólowe i coś w tabletkach po 1/2 na pęcherz , nie pamiętam nazw leków . We wtorek znów do weta . Miki miał mały atak astmy , dostał steryd ma też niewielki szmer nad tchawica . Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Już nie mam cierpiwości do mojego laptopa :evil: :evil: :evil: Ale z lepszyych wieści to : Ozzi dziś czuje sie lepiej , mniej jest krwi po sikaniu na cewce i ma lepszy odrobinke apetyt :lol: Eustachy rano mało sikał ale teraz juz ładnie :lol: Zuzu dziś zasnoł na sidząco , ale zanim odpaliłam aparat to sie obudził , komicznie to wyglądało :twisted: Lussi mi dzis nalała na pufe :shake: A Maniuś paniuś wyczół że bede gotować wątróbke to od razu były te jego serenady :twisted: Czort mimo iż ładnie sie goi , to dziś zauważyłam nową ranke i bardzo mnie to zaniepokoiło :| Nadal zero tel w sprawie adopcji :roll: , czy ktos ma możliwość dać ogłoszenia do '' metro ''???? Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dziś jak byłam w zoologicznym a Realu to moja znajoma która tam pracuje opowiedziała mi dramatyczną historie starszej pani i jej zwierząt a szczególnie jednego zwierza ,, chorego kota :( :( :( Pani mieszka w Mysłowicach i od dawna pomaga zwierzętom takim które są niechciane a ma 4 koty i psa . Jeden z kotów jest w pilnej potrzebie :| Nie trzyma kału a wet powiedział ze albo kosztowna operacja :shake: albo eutanazja :evil: Co robić :roll: Wydaje mi sie ze trzeba by założyć temu kotu watek , ale najpierw trzeba by to sprawdzić , tylko ze ja mieszkam w Tychach i nie dam rady podjechać aby zbadać sprawę do Mysłowic , może Ty Caragh dała byś rade ? Ozzi rano źle sie czół ale teraz to sobie pojadł i pięknie mruczy , moczu nadal nie udało mi sie złapać :roll: Eustaszek dzielnie siura jak pan bóg przykazał :evil_lol: Maniek , Lussi , Kika nadal czekają na domki ... Quote
Caragh Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Justa&Zwierzaki'] Co robić :roll: Wydaje mi sie ze trzeba by założyć temu kotu watek , ale najpierw trzeba by to sprawdzić , tylko ze ja mieszkam w Tychach i nie dam rady podjechać aby zbadać sprawę do Mysłowic , może Ty Caragh dała byś rade ?[/QUOTE] Gdzie dokładniej?? Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Caragh']Gdzie dokładniej??[/QUOTE] Ul . Mikołowska 5 Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Eustaszek troszke po nocy gorzej z sikaaniem ale nie jest źle .. Ozzi ppo kroplówkach ogólnie czuje sie lepiej , choć rano raz wymiotował :| Nadal nikt nie dzwoni w sprawie adopcji Maniusia , Lussi , Kiki .... a jak ktos dzwoni w sprawie adopcji kociąt to podam do ciebie Kotolu a też ktos dzwwonił w sprawie adopocji 2 koteczek najlepiej sióstr to podałam do Olki z wystaw ... P.S. mam ogromny problem z laptopem :roll: :angryy: , pilnie szukam taniego i najlepiej na raty :oops: laptopa bo chyba oszaleje :roll: Napisanie kilku postów trwa nawet ponad godzine a tez co chwilke mi laptop sie wyłacza :evil: Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Byłam dzis z Eustachym na wyciskaniu pęcherza i dostał tez nospe ... Jutro jade z Ozzim ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Byłam dzis u weta z Ozzim , odstawiamy juz kroplówki i do jutra mamy antybiotyk i w poniedziałek mam zawieźć mocz do badań ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Lussi juz jest u mnie 3 miesiace , a nie bylo ani jednego zapytania nawet o nią :shake: Wydaje mi sie że Lussi by najlepiej sie czuła w domu wychodzącym ( tylko w bezpiecznej okolicy ) , ona często siedzi pod dzwiami i chce wychodzic i często buczy , nie jest zachwycona mieszkaniem w stadzie z innymi zwierzetami ... Quote
Recommended Posts