Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomogło to wyciskanie w moich kochanych wetów :lol::lol::lol:, dr Karolina ma do niego dobrą rękę :lol::lol::lol:
Badania krwi też OK :lol::lol::lol: a te wymioty i brak apetytu mogły być z powodu stresu związanego zatrzymaniem moczu ... I znów się Eustaszek przeciąga i daje dzióbka .

Posted

matahari81 napisał(a):
witam mam pytanie. jest domek dla szarej kotki(malej nie doroslej) czy orientujecie sie moze w tej kwestii?

U mnie na dzień dzisiejszy nie ma kociąt , ale to tylko kwestia czasu aż coś mi stanie na drodze ... lub zostanie porzucone na mojej klatce schodowej ...

Posted

Przed chwilka byłam u weta z Ozzim i Zuzu .
Ozzi ma problem z wyszytą cewka i jest na antybiotyku .
A Zuzu znów ma początki alergii i dostał steryd .
A Eustachy ładnie i dzis siura :lol: , ale leki nadal ma podawane .
Matyldzia tez już się nie dusi , ale u mnie w domu jest zakaz palenia no i zmieniłam żwirek bentonit na drewniany w tych kuwetach najbardziej uczęszczanych , zostawiłam tylko w jednej pod wanną a tam Mati nie chodzi ...
Maniek z Lussi znów mieli starcie :cool3:, nie wiem o co im tym razem poszło :roll:
Nadal brak tel w sprawie adopcji :shake::shake::shake:

Posted

Ozzi juz nie krwawi z cewki , ale nadal będzie podawany antybiotyk , je mało ale je co jest ważne :lol:

A Eustaszek jak to Eustaszek dzielnie siura w pampersa , no ale leki nadal podajemy :lol:

A Szlapek jeszcze troszkę sie drapie z powodu alergii ...

Posted

Miałam dziś tel ww sprawie Kiki , ale nie wiem czy coś z tego będzie . Pani ma psa i by chciała zobaczyć Kike ale jak mówiłam jej że jest lękliwa to tak wyczulam że chyba to nie to i pytała sie tez o inne moje tymczasy ale nie wiem czy cos z tego bedzie ...,

Posted

Ozzi bardzo krwawił dziś z cewki :-(, byłyśmy u weta i dostał kolejne zastrzyki i w domu tez mu musze podawać ...
Eustachy dziś troszke mniej siura , ale jeszcze nie jest najgorzej :lol:
Czort jak tylko widzi ze wyciagam leki to pitawa na całego :roll:
Z resztą Maniuś tez nie ma ochoty na zakrapianie oczek , oj nie :roll:
Bardzo mnie martwi że nikt nie dzwoni w sprawie adopccji :shake:, czy Maniuś , Lussi , Kika znajda dom :shake:
A też dzis tyska ekipa miała gościa :lol: Zgadnijcie kogo :evil_lol:

Posted

ROZLICZENIE KWIECIEŃ

Izydorka - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 25 zł
P.Robert - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - 100 zł
P.Walentyna dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - 80 zł
Monika z Katowic - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 15 zł
P.Anna - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 205.46 zł
Mar9 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 20 zł
Bożna640 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 20 zł
Mamut dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 100 zł
Izazet dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 100 zł
Barbarak8 dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 100 zł
P.Beata dla Mai - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 20 zł
Miłka dla Raffiego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 50 zł
Bazarek dla Eustachego - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 60 zł

:lol::lol::lol:RAZEM 895.46 zł:lol::lol::lol:

DOGO PEDRO
Bico - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 10zł
Maks - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 10 zł
RAZEM 20 zł

RAZEM 915.46 zł

WYDATKI

WET - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 400 zł
Zwirek - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 180 zł
Karma RC 20kg + 4 kg Urinary - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 260 zł
Pampersy + nailżane husteczki - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 94.32 zł
Mieso - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 26.77 zł
Podroby - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 59 zł
Puszki 20 szt - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 59.90 zł
Apteka - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 19.63 zł
Pszenica 50 kg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 50 zł
RAZEM 1149 ZŁ

Bardzo Wam wszystkim dziękuje za pomoc finansową , za bazarki , za podnoszenie wątków , za ogłoszenia , za dobre słowo , za wszystko co robicie aby pomóc tyskim mruczkom , bardzo Wam dziękuję :lol:

Chce tez bardzo podziękować wspaniałym lekarzom weterynarii dr Juli i Michałowi Mazur i dr Karolinie Włodarczyk z lecznicy FAUNA w Tychach ul . Żwakowska 48 że zawsze mogę liczyć na ich fachowa opiekę dla moich podopiecznych :lol:

Oraz też chce podziękować sklepom zoologicznym Żako i Mini Zoo w Tychach za zbiórkę karm dla moich podopiecznych :lol:

Posted

Ozzi miał robine USG , ma coś nie tak z pęcherzem, ma tez zmiany neurologiczne w kregosłupie , jakieś zwiotczenia :( , dostaje nadal antybiotyk codzeinnie i leki przeciw bólowe i coś w tabletkach po 1/2 na pęcherz , nie pamiętam nazw leków . We wtorek znów do weta .
Miki miał mały atak astmy , dostał steryd ma też niewielki szmer nad tchawica .

Posted

Już nie mam cierpiwości do mojego laptopa :evil: :evil: :evil:
Ale z lepszyych wieści to :
Ozzi dziś czuje sie lepiej , mniej jest krwi po sikaniu na cewce i ma lepszy odrobinke apetyt :lol:
Eustachy rano mało sikał ale teraz juz ładnie :lol:
Zuzu dziś zasnoł na sidząco , ale zanim odpaliłam aparat to sie obudził , komicznie to wyglądało :twisted:
Lussi mi dzis nalała na pufe :shake:
A Maniuś paniuś wyczół że bede gotować wątróbke to od razu były te jego serenady :twisted:
Czort mimo iż ładnie sie goi , to dziś zauważyłam nową ranke i bardzo mnie to zaniepokoiło :|
Nadal zero tel w sprawie adopcji :roll: , czy ktos ma możliwość dać ogłoszenia do '' metro ''????

Posted

Dziś jak byłam w zoologicznym a Realu to moja znajoma która tam pracuje opowiedziała mi dramatyczną historie starszej pani i jej zwierząt a szczególnie jednego zwierza ,, chorego kota :( :( :(
Pani mieszka w Mysłowicach i od dawna pomaga zwierzętom takim które są niechciane a ma 4 koty i psa .
Jeden z kotów jest w pilnej potrzebie :| Nie trzyma kału a wet powiedział ze albo kosztowna operacja :shake: albo eutanazja :evil:
Co robić :roll: Wydaje mi sie ze trzeba by założyć temu kotu watek , ale najpierw trzeba by to sprawdzić , tylko ze ja mieszkam w Tychach i nie dam rady podjechać aby zbadać sprawę do Mysłowic , może Ty Caragh dała byś rade ?

Ozzi rano źle sie czół ale teraz to sobie pojadł i pięknie mruczy , moczu nadal nie udało mi sie złapać :roll:
Eustaszek dzielnie siura jak pan bóg przykazał :evil_lol:
Maniek , Lussi , Kika nadal czekają na domki ...

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']
Co robić :roll: Wydaje mi sie ze trzeba by założyć temu kotu watek , ale najpierw trzeba by to sprawdzić , tylko ze ja mieszkam w Tychach i nie dam rady podjechać aby zbadać sprawę do Mysłowic , może Ty Caragh dała byś rade ?[/QUOTE]
Gdzie dokładniej??

Posted

Eustaszek troszke po nocy gorzej z sikaaniem ale nie jest źle ..
Ozzi ppo kroplówkach ogólnie czuje sie lepiej , choć rano raz wymiotował :|
Nadal nikt nie dzwoni w sprawie adopcji Maniusia , Lussi , Kiki .... a jak ktos dzwoni w sprawie adopcji kociąt to podam do ciebie Kotolu a też ktos dzwwonił w sprawie adopocji 2 koteczek najlepiej sióstr to podałam do Olki z wystaw ...

P.S. mam ogromny problem z laptopem :roll: :angryy: , pilnie szukam taniego i najlepiej na raty :oops: laptopa bo chyba oszaleje :roll:
Napisanie kilku postów trwa nawet ponad godzine a tez co chwilke mi laptop sie wyłacza :evil:

Posted

Lussi juz jest u mnie 3 miesiace , a nie bylo ani jednego zapytania nawet o nią :shake:
Wydaje mi sie że Lussi by najlepiej sie czuła w domu wychodzącym ( tylko w bezpiecznej okolicy ) , ona często siedzi pod dzwiami i chce wychodzic i często buczy , nie jest zachwycona mieszkaniem w stadzie z innymi zwierzetami ...