Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mojemu sileczkowi kreca sie troche wlosy, a im dluzsze tym bardziej ;) nie bylo to w sumie zbytnim problemem do tej pory, bo w polsce jest tak mala konkurencja, ze wystarczylo go dobrze wyszczotkowac i wlos byl w miare prosty, ale odkad zaczelismy podboj zagranicy, gdzie silkow jest wiecej, zaczelam myslec o prostowaniu mu tych wloskow na wystawe.

nie mam prostownicy i potrzebuje jakas zakupic, ale jaka? w sklepach online dla zwierzat jest bardzo maly wybor i sa dosc drogie. pomyslalam wiec o jakiejs 'ludzkiej' prostownicy? tylko ktora bedzie najlepsza, zeby nie poniszczyla wloskow? wyczytalam tez gdzies, ze jonowe nadaja wlosom dodatkowy polysk... a wy jakich prostownic uzywacie i polecacie?

no i jeszcze jakie kosmetyki do prostowanych wloskow? czy przed/po prostowaniu trzeba je czyms pryskac? prostowac w domu czy juz na miejscu przed wystawa? prosze o jakis mini lopatologiczny przewodnik ;)

Posted

Jeżeli chodzi o prostowanie wlosa yorkowi, to raz mojej poprzedniej suni przejechalam po kitce ale sunie się to nie podobalo a wlos zrobil się po niej suchy.
Sama stosuję prostownicę na swoje wlosy, stosuję odzywki itd Wlos po takich zabiegach nie będzie chyba nigdy dobry.
Ale są na naszym forum specjalistki które Ci na pewno doradzą/ odradzą.
Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Posted

rozumiem Cie - ja sama jestem przeciwniczka prostowania, ale... zagraniczne wystawy za drogo wychodza, zeby je przegrac z takiego glupiego powodu jak lekka fala na wlosch :|

mam nadzieje, ze jeszcze sie ktos wypowie i cos doradzi.

zastanawiam sie tez na kosmetykami obciazajacymi wlos, moze one wystarcza zeby go wyprostowac. ale jakich uzyc, zeby przy tym wlos nie stal sie tlusty?

1 All System ma taki preparat, ktory niby ma prostowac wlosy (w malej buteleczce), ale on je naluszcza (i wcale nie prostuje), wiec odpada na wystawy :(