ollalaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Właśnie największy problem to mężuś. Na razie nad nim pracuję. Mogę Ci jednak napisać o sobie. Warunki: domek jednorodzinny z ogrodzonym podwórkiem. Wszystkie pieski mieszkają w domu, teoretycznie mają swoje legowiska, piszę teoretycznie, bo praktycznie to wolą łóżko i kanapę. Doświadczenie: obecnie 5 psów (własne na stałe), jeden po porażeniu (miał sparaliżowane tylne łapki, ale z tego wyszliśmy, nie ma 100% sprawności, ale chodzi), jeden znajdka zabrana z ulicy, przez miesiąc woziłam mu jedzonko, zanim dał się złapać, jest z nami już prawie 2 lata, reszta to zwykłe pieski bez przejść. Czas: bezrobotna kura domowa, na razie bez dzieciaczka, więc czasu duuuużo :-) Wet: Mamy swojego, dobrego, który nawet w środku nocy przyjedzie, ten sam co pomógł "wyciągnąć" pieska z paraliżu. Jednak jeśli pieski wymagały by np operacji, to pewnie trzeba by jakiejś kliniki poszukać. Jedzonko: Sucha karma, puszeczki, gotowane jedzonko,kości, psie przysmaczki, od czasu do czasu mały grzeszek w postaci ludzkiego ciacha czy cukierasa, które moje psy uwielbiają, a i jak piekę to koniecznie Max musi gofra dostać, bo przepada za nimi, jak czuje goferki, to siada na tyłek i tak długo łapą trąca, aż dostanie. Quote
Greven Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ale mi smaku narobiłaś na tego gofra :loveu: Quote
ollalaa Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 :eating: To zapraszam na gofry i na kawę :kaffee_2: Quote
Greven Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 A czy to jest Wałdowo w Kujawsko - Pomorskim, czy Warmińsko - Mazurskim? Gofry z dżemem i bitą śmietaną... No nie, nie zasnę :lol: Quote
Cudak Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Greven weźmiesz mnie ze sobą, jak będziesz jechać na te gofry? :loveu: Po co ja tu zaglądałam?! Smaka mi narobiłyście! :angryy: Quote
Igiełka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 O milutko Kujawy. Dziewczyny jak będziecie tak blisko to może i do mnie zajrzycie?:lol: Quote
ollalaa Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Cudak oczywiście zapraszam :-) A dziś myślałam, że moim Potworom "łaskę" zrobię i im podgrzany czarny salcesonik zaserwowałam, a one długie ząbki na niego miały :megagrin: A co tam słychać u ślicznego kudłaczka? Quote
A.R.S. Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Dziękujemy wszystko dobrze. Puszek to taki super pies: spokojny, w domu nic nie poniszczy, nie nabrudzi, sam sygnalizuje, że pora na spacer, kocha, przytula się i chce żeby go po brzuchu ciągle drapać :).. pies ideał :) Doszły kolejne pieniądze od fergilki- dziękuję. Quote
Igiełka Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 A.R.S bardzo dobrze się Puszkiem zajmujesz ma wspaniałe warunki jest rozpieszczany.:lol: To taki mądry Psiak po którym wcale nie widać jego wieku. Każdy z Nas chciałby tak się trzymać na stare lata...:evil_lol: Puszuś jest słodki i wyjątkowy. Quote
pola53 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Rzeczywiście słodki! :). Biedactwo, porusza się za węchem i słuchem tylko. To widać na filmiku. Oby szybko trafił do DS. Tak niewiele życia mu zostało. Quote
Igiełka Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Zobaczycie znajdzie się jeszcze wspaniały Ds dla Wyjątkowego Puszka.:lol::lol: Quote
Igiełka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Puszek biegnij ile sił w łapkach na samą górę. Quote
pola53 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Pusiu, nikt do ciebie nie zagląda. Idź w górę, malutki. Quote
urwisek Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 I to codziennie - czekając na szczęśliwe zakończenie. Chociaż tak szczerze mówiąc to już jest super - tylko dla "właścicielki" może trochę za ciasno :) Quote
Igiełka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Urwisek i takie niedługo będzie - Puszek jest bystrzakiem i znajdzie wspaniały Ds.:lol::lol: Quote
Greven Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Śnieg stopniał, to może i sam Puszek się znajdzie :diabloti: A tak w kwestii znajdowania - A.R.S. mają kruka. Znalezionego. Quote
urwisek Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 /u nas we wsi :)/ - kruk sam znajduje - najczęściej dłużników! Prawdziwy? Nie jakiś gawron czy inna podróba? Bo to podobno wielkie i rzadkie. POKAŻ kruka!!!. Quote
Greven Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Całkiem autentycznie i stuprocentowo prawdziwy!! Piękny!! Pióra ma gładkie w dotyku, jak aksamit. Ugryzł Anię :lol: To jest dziewczynka i jest młoda. Zawieźliśmy ją do fundacji zajmującej się ptakami. Na ścianach klatki schodowej w tym wieżowcu było namalowane dużo... ptaków. Ania ma zdjęcia kruka... kruczycy :loveu: Quote
A.R.S. Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Kruk prawdziwy, ale dosyć mały/młody no i kobitka :evil_lol: Znaleziona na polu za domem. Przekazaliśmy ją pod opiekę Fundacji Ratujmy Ptaki w Szczecinie.. dopiero co wróciliśmy. Ma wybite prawe skrzydło i ranę. Uraz został oceniony na około jedno tygodniowy i niestety nie można już skrzydła nastawić :-( (można to zrobić w przeciągu dwóch dni, więc było już za późno). Trzeba czekać. Prawdopodobnie zostanie przewieziona w przeciągu 3 tyg. do Mikołowa, gdzie mają specjalne woliery, gdzie będzie mogła próbować latać.. bo tu w Szczecinie i okolicach nie ma nic takiego. W weekend zawieziemy z Greven klatkę kennelową dużą, więc penie jeszcze ją zobaczymy :) Quote
A.R.S. Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 A właśnie! No i mnie ugryzła! Aż jestem dumna!!!:loveu::loveu::loveu: A tak w ogóle to ostatnio mnie same czarne stwory nawiedzają :evil_lol: Quote
Recommended Posts