Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie największy problem to mężuś. Na razie nad nim pracuję.
Mogę Ci jednak napisać o sobie.
Warunki: domek jednorodzinny z ogrodzonym podwórkiem. Wszystkie pieski mieszkają w domu, teoretycznie mają swoje legowiska, piszę teoretycznie, bo praktycznie to wolą łóżko i kanapę.
Doświadczenie: obecnie 5 psów (własne na stałe), jeden po porażeniu (miał sparaliżowane tylne łapki, ale z tego wyszliśmy, nie ma 100% sprawności, ale chodzi), jeden znajdka zabrana z ulicy, przez miesiąc woziłam mu jedzonko, zanim dał się złapać, jest z nami już prawie 2 lata, reszta to zwykłe pieski bez przejść.
Czas: bezrobotna kura domowa, na razie bez dzieciaczka, więc czasu duuuużo :-)
Wet: Mamy swojego, dobrego, który nawet w środku nocy przyjedzie, ten sam co pomógł "wyciągnąć"
pieska z paraliżu. Jednak jeśli pieski wymagały by np operacji, to pewnie trzeba by jakiejś kliniki poszukać.
Jedzonko: Sucha karma, puszeczki, gotowane jedzonko,kości, psie przysmaczki, od czasu do czasu mały grzeszek w postaci ludzkiego ciacha czy cukierasa, które moje psy uwielbiają, a i jak piekę to koniecznie Max musi gofra dostać, bo przepada za nimi, jak czuje goferki, to siada na tyłek i tak długo łapą trąca, aż dostanie.

• Replies 675
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudak oczywiście zapraszam :-)
A dziś myślałam, że moim Potworom "łaskę" zrobię i im podgrzany czarny salcesonik zaserwowałam, a one długie ząbki na niego miały :megagrin:

A co tam słychać u ślicznego kudłaczka?

Posted

Dziękujemy wszystko dobrze.
Puszek to taki super pies: spokojny, w domu nic nie poniszczy, nie nabrudzi, sam sygnalizuje, że pora na spacer, kocha, przytula się i chce żeby go po brzuchu ciągle drapać :).. pies ideał :)

Doszły kolejne pieniądze od fergilki- dziękuję.

Posted

A.R.S bardzo dobrze się Puszkiem zajmujesz ma wspaniałe warunki jest rozpieszczany.:lol:
To taki mądry Psiak po którym wcale nie widać jego wieku. Każdy z Nas chciałby tak się trzymać na stare lata...:evil_lol:
Puszuś jest słodki i wyjątkowy.

Posted

Rzeczywiście słodki! :). Biedactwo, porusza się za węchem i słuchem tylko. To widać na filmiku. Oby szybko trafił do DS. Tak niewiele życia mu zostało.

Posted

I to codziennie - czekając na szczęśliwe zakończenie. Chociaż tak szczerze mówiąc to już jest super - tylko dla "właścicielki" może trochę za ciasno :)

Posted

/u nas we wsi :)/ - kruk sam znajduje - najczęściej dłużników!
Prawdziwy? Nie jakiś gawron czy inna podróba? Bo to podobno wielkie i rzadkie. POKAŻ kruka!!!.

Posted

Całkiem autentycznie i stuprocentowo prawdziwy!!
Piękny!!

Pióra ma gładkie w dotyku, jak aksamit.

Ugryzł Anię :lol:

To jest dziewczynka i jest młoda.
Zawieźliśmy ją do fundacji zajmującej się ptakami.

Na ścianach klatki schodowej w tym wieżowcu było namalowane dużo... ptaków.

Ania ma zdjęcia kruka... kruczycy :loveu:

Posted

Kruk prawdziwy, ale dosyć mały/młody no i kobitka :evil_lol:
Znaleziona na polu za domem. Przekazaliśmy ją pod opiekę Fundacji Ratujmy Ptaki w Szczecinie.. dopiero co wróciliśmy.
Ma wybite prawe skrzydło i ranę. Uraz został oceniony na około jedno tygodniowy i niestety nie można już skrzydła nastawić :-( (można to zrobić w przeciągu dwóch dni, więc było już za późno). Trzeba czekać.
Prawdopodobnie zostanie przewieziona w przeciągu 3 tyg. do Mikołowa, gdzie mają specjalne woliery, gdzie będzie mogła próbować latać.. bo tu w Szczecinie i okolicach nie ma nic takiego. W weekend zawieziemy z Greven klatkę kennelową dużą, więc penie jeszcze ją zobaczymy :)

Posted

A właśnie! No i mnie ugryzła! Aż jestem dumna!!!:loveu::loveu::loveu:

A tak w ogóle to ostatnio mnie same czarne stwory nawiedzają :evil_lol: