Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wiem, ze to może potrwać... Czytałam że najczęściej widoczna poprawa następuje po dwóch tygodniach.
Emigrantka znalazła mi w Anglii dojście do Vetorylu w rozsądnej cenie (połowa naszej krajowej).

• Replies 818
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bylam i walczylam na innych frontach, ludzko-psich. Psow mi przybylo. Myslalam, ze choc u Ciebie w miare dobrze. Ale dobrze, ze jestescie tak dzielne.

Posted

Witaj Krystynko :)
Nala lepiej... nie jest zd dobrze, ale troszkę lepiej.
Siusia mniej. Jak popuszcza w domu (najczęściej przez sen) to kilka kropli, a nie wielka powódź. Jest weselsza i zmniejsza się żarłoczność.
Tak, to zespół Cushinga :(
Do tego przywlokło sie bakteryjne zapalenie pęcherza, od wczoraj ma antybiotyk.

Posted

Taka rzadka choroba i akurat Nali musiala sie przytrafic.
Wyslalam 2 tygodnie temu ten mejl do viceburmistrza, jeszcze nie odpowiedziala
Lidia Eriksson till justyna.karpis.
visa information 1 nov (10 dagar sedan)

" Dzien dobry.
13 wrzesnia rozamwialam z Pania telefonicznie o sytuacji pewnej
kobiety z Gubina. Ta kobiata ma ok 10 psow. Psy nie sa wykastrowane i
rozmanazaja sie. Potrzebuja tez pewnych zabiegow weterynaryjnych. O
ile wiem to ich wlascicielka nie ma na to pieniedzy.
Jak pomogla gmina kobiecie i jej psom ? Czy zostaly wykastrowane ? "

Za pare dni znowu pisze kolejny mejl. Bo co to za pomoc z gminy te psy dostaly ?

Posted

Dzisiaj mieliśmy przemiłe odwiedzinki... ona03 z mężusiem przyjechali.
Dostałam biały bez do posadzenia w miejscu pochówku Fuksia i duże stokrotki i jeszcze coś, czego nazwy nie pamietam. Dziękuję!!!!
Rano wszystko posadzę.

Posted

KrystynaS napisał(a):
To dobrze.
Krzak białego bzu dla Fuksika ...

I ja uwazam, ze to piekny gest. Na grobie mojej Lory posadziłam mala tujke ( to cmentarz, wiec, nie zgodzili sie na inny krzew).
Na poczatku, myslalam, ze sie nie przyjmie, ale jakos pozbierała sie. A to juz 2 lata...

Posted

Ech, nostalgicznie tu dziś... Na grobie naszego Maksymiliana rośnie wierzba płacząca (to było jego ulubione drzewo, mógł sobie przynajmniej sikać na liście bo nisko sięgały :) 17 listopada minie rok odkąd nie ma go z nami :(

• 4 weeks later...
Posted

Tak... Fuksik trafił do mnie 3 listopada ubiegłego roku. Wtedy tak bardzo się bałam, że go nie uratuję. Tylko wet wierzył, ze to się uda :(

Za każdym razem jak ostatnio przechodze obok pustego kojca to widzę (dosłownie!) Fuksia :(
Też było tyle śniegu. Musiałam Go budzić, by zjadł coś ciepłego. Wyprowadzony był taki bezradny :(
Chciałam by znalazł domek (ale nie w niebie)... a tak mi go brakuje :(
Teraz chodzę tamtędy karmić sarny i ptaki. Przyzwyczaiłam je zeszłej zimy, chyba pamiętają. Ze sklepu koleżanki dostaję wszystkie resztki (podwiędniete warzywa, suchy chleb, przeterminowane kasze i wszystko co się nada). Dzisiaj nie poszłam z żarełkiem... i mi sarenki wlazły pod sam dom wieczorem, do drzwi tarasowych. One się Nali nie boją (bo nie goni i większość czasu spędza w domu).
Swoją drogą to psicę mam dziwną. Nie toleruje żadnego psa na swoim terenie, a każde inne zwierzę może łazić, nawet koty.

Posted

Mnie tez serce sie scisneło na widok tych zdjec sprzed roku. Tak mocno mu kibicowalam aby znalazł dom...:-( Potem wszyscy cieszylismy sie, ze zostanie u Ciebie w nowym kojcu:-( Sliczny, przesympatyczny psiak.:-(

Posted

Bidulek nie wiedział co to śnieg, nie umiał po tym chodzić. Na początku to samo było z trawą.
Ryczeć mi się chce jak sobie to wszystko przypomnę :(