Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bela51']http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEPA-E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSA-W-BEZDOMNYCH-KTOA-JESZCZE-CHAE-TNY
Taygo, to wątek z ubrankami dla bezdomnych psiaków. Ubranko dla bezdomniaka kosztuje tylko 10 zl, może zafundujemy takie Fuksowi, aby mu było cieplej? Trzeba tylko podac wymiary. Zajrzyj na wątek, jesli sie zdecydujesz to ja zaplace za to ubranko i przesyłke.
bela wątek fajny, ubranka rewelacyjne :)
Tylko tak sobie myslę... czy Fuksiowi będzie wygodnie?
On większość czasu spędza w budzie. Takie ubranko to dobre na spacerki, a wywlec wariata z kojca to wyczyn. Nie lubi sniegu i czeka na ocieplenie.
Mam nadzieję, że niedługo się pogoda zmieni. Lubię zimę, ale tej mam dość :(

• Replies 818
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buziaki dla Fuksia :) Ma być cieplej od czwartku, zima chyba wszystkim się daje we znaki a najbardziej zwierzętom. No trzeba wygladać wiosny bo co nam pozostało :)

Posted

Buziaki dla Fuksia :) Ma być cieplej od czwartku, zima chyba wszystkim się daje we znaki a najbardziej zwierzętom. No trzeba wygladać wiosny bo co nam pozostało :)

Posted

Pod kojec Fuksa, tak na 3-4 metry podchodzą sarny. Odkąd jest śnieg wynoszę tam marchewki i inne warzywa (często podwiędnięte dostaję w zaprzyjaźnionym sklepie) i suchy chleb. Dzisiaj bidulki czekały na mnie, tak blisko... a ja nie miałam aparatu :(
Widziałam też króliki.
Fuks ma się dobrze, zwiększam ilość kalorii w karmie, chyba mu służy :) Dzisiaj mimo -18 stopni się nie telepał :)

Posted

Nala nie byłaby Haszczakiem gdyby nie pogoniła zwierza. Nie udało się jej jak do tej pory nic dzikiego upolować (dwie kury się nie liczą :)). Moja psiaca i tak jest grzeczna, bo wystarczy krzyknąć "stój" i zatrzymuje się jak zamurowana.
No i nie bywa ze mną tam codziennie. Ale jak się przeprowadzimy, to będzie jej "podwórko"

Posted

Bardzo Ci zazdroszczę (taką zdrową zazdrością) tych sarenek, tych przestrzeni, tego otoczenia...
Ja niestety jestem mieszkanką "kurnika" (tak nazywam bloki).
A Fuksio to musi się z sarenkami ładnie komponować kolorystycznie:evil_lol::loveu::evil_lol:

Posted

Tayga, spróbuj dodawać pieskom do wody łyżeczkę oleju - dowolnego jadalnego. Woda zamarza wolniej, a psiaki to uwielbiają. To patent Teresy Borcz. Trzeba zamieszać mocno - heh, najlepiej trzepaczka do piany - emulsja się robi.
Wypróbuj, rozsyłamy ten przepis do wszystkich "zewnetrznych".

Posted

malibo ja ten patent już gdzieś przeczytałam :) I tak robię... Wlewam ciepłą wodę do butelki, do tego olej i udaję, że mam shaker. Mocno wstrząsam kilka razy :)
Fuks opracował metodę na marznące nóżki. Jak je to każdą po kolei na chwilkę podnosi. Wygląda jakby tańczył :)
Jest - 18 stopni, brrr....

Posted

Łooo matko, jaka śniezyca!!!
Świata nie widać, śniegu znowu ze 30 cm nasypało, do tego wieje i zimno.
Biedny Fuksik :) Dobrze, ze buda dokładnie zabezpieczona.
Kiedy się ta zima skończy? :(

Posted

A jak mu przytyć sam ogonek?
Ogonek dopiero obrasta we włoski, już nie jest łysy wcale. Nie wiem czy wyrośnie z tego kita jak u lisa, ale będzie sliczny z czasem :)

Posted

[quote name='Plicha']No, no ale wypasione psisko :evil_lol: tylko ten ogonek cieniutki, ogonek musi jeszcze przytyc ;)[/QUOTE]

Eeee... czepiacie się ogonka !!! Fuksio śliczny jest i z "szczupłym" ogonkiem , a jak mu lisia kita urośnie to wszystkie sunie będą mdlały na jedno jego hauuu...:evil_lol:

Posted

Fuksio burczy na Nalę i boję się sprawdzić czy ze złości, zazdrości czy miłości. Mruczy jak miś.
A z braku czasu często zabieram Nalusię ze sobą. On nie umie szczekać :(

Rano poszłam z torbą warzyw, suchego chleba, jakimis nasionkami... Fuks tak się zainteresował zawartością, że zjadł buraka i suchą bułkę. Wegetarianin, czy co?? Oczywiście swoją porcję też migiem pochłonął.