Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

Po bardzo przykrych przeżyciach z moją poprzednią suczką Cobą, którą musiałem uśpić ze względu na zaawansowaną mocznicę (pisałem o tym) oraz Waszych radach, że tylko nowy szczeniak może poprawić nam humor muszę się pochwalić, że od soboty w naszym domu jest nowy lokator - śliczna biała suczka z czarnym binoklem.

Mam teraz psa z jednej z polecanych przez Was hodowli uważanej za jedną z najlepszych i mam nadzieję (ba prawie pewność) że taka tragedia się nie powtórzy.

Dla mnie Kropka ma być psem przede wszystkim zdrowym, a że jest przy okazji świetnie zbudowana ... Może coś z tego będzie :) zobaczymy.

Posted

Co tu więcej można napisać. Jest śliczną białą bullterrierką ze smoliście czarnym noskiem i binoklem na lewym oku. W wieku 9 tygodni waży aż 7 kg i się świetnie zapowiada.

Nie chcę robić krypto reklamy więc o hodowli nie będę pisał. Powiem tylko tyle, że miałem przykład jak można robić dobrze, to co gdzie indziej robi się niestety źle.

Posted

Gratulacje :angel: i zazdroszcze ... też bym chciała takiego potworka ...nie ma nic lepszego niż taka biała zębata paszcza z kropą na oku ... moja marzenie ... moze kiedyś :wink: Kiedy fotki?

Posted
Pewnie ma na myśli rozmnażanie psów przekazujących chorobę nerek.

Witam

To przede wszystkim, ale nie tylko. Z poprzednim psem wyszedłem od hodowcy w ciągu 30 minut i to tylko dlatego, że chciałem się dowiedzieć o jak najwięcej rzeczy. Teraz zobaczyłem szczeniaka po 1,5 h a wyszedłem po 3,5 h tylko dlatego, że miałem jeszcze kawał drogi do domu i nalegałem na wyjście. Dostałem wyprawkę, podpisałem (żona podpisała :) ) umowę, zdobyłem ogromną ilość wiedzy, która pokazała ile błędów robiłem poprzednio.

Posted

To twoja Gosiu, jest chyba z tych mniejszych, co wcale nie znaczy,ze pozniej nie nadrobi. Jak bralam Uloe, to jej siostra byla o polowe miejsza, a to tylko dlatego,ze obie walczyly przy miskach o jedzenie i po prostu tamta mniej jadla.

Posted

Ale taki bulek na kolanach co za widok. Mój pierwszy bulek kochał siedzieć mi na kolanach tj. łapy wisiały z przodu, a z drugiej strony zadek. Najlepiej w parku na ławce. Pieknie to wyglądało. Biała świnia na kolanach z rozanieloną mordą.

Życzę żeby młoda bulinka sie dobrze chowała. Pokaż jakieś fotki.

Posted

Gosiu bez zmartwień waga to rzecz subiektywna :) moja suczka ast tez warzyła o 1,5 kg mniej od braci, a 1kg od sioastry grubaski. ale nadrobiła szybciutko.

ja tez proszę o zdjęcia bulinki, one są moim zdaniem wyjątkowo urocze szczególnie w wieku szczenięcym!

oby się dobrze rozwijała.

pozdrawiamy

• 2 weeks later...