Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:tree1: :tree1: :czytaj: :turn-l:
Czasami podczas spaceru Sonia zaczyna gonic swoj ogonek,takich sytuacji bylo zaledwie dwa razy,ale mam przeczucie,że tak sunia nie powinna się zachowywać.:shake: :Dog_run:
:laola:

Posted

an3czka napisał(a):
A jest wybiegana? Może się czymś stresować? To raczej spokojny pies czy nadpobudliwy?

Często z nia wychodzę na spacery,biega również często,a może ma to związek,że została po pierwszym miesiącu odebrana od swojej mamy?

Posted

A moze po prostu bawi ją gonienie własnego ogona :lol: Wcale nie łatwo go złapać, więc taka zabawa, zakończona sukcesem, daje dużo satysfakcji ;)

Kreska też czasem goni swój ogon, jak ją nosi, chce się pobawić... Czasem łapię ją za ten ogon i pomagam złapać ;) Aczkolwiek nigdy nie robi tego na spacerach, tam ma ciekawsze zajęcia :diabloti:

Posted

coztego napisał(a):
A moze po prostu bawi ją gonienie własnego ogona :lol: Wcale nie łatwo go złapać, więc taka zabawa, zakończona sukcesem, daje dużo satysfakcji ;)

Kreska też czasem goni swój ogon, jak ją nosi, chce się pobawić... Czasem łapię ją za ten ogon i pomagam złapać ;) Aczkolwiek nigdy nie robi tego na spacerach, tam ma ciekawsze zajęcia :diabloti:

Moja Sonia ma dopiero 5 misięcy

Posted

IMHO to typowo szczenięce zachowanie. Takie młodziutkie psiaki łapią wszystko, co się rusza ;) Mojej Soni niekiedy też to się zdarza, ale tylko podczas intensywnej zabawy i b. rzadko.

Posted

Moja Briana ma 3 miesiące i ganianie za ogonem jest na porządku dziennym, porzuca nawet najfajniesze zabawki kiedy jej sie przypomni ze przecież ma ogonek:razz: a przy tym kręceniu sie w koło za własnym zadkiem wydaje dźwięki jakby brała udział w prawdziwym wyścigu lub walce. Na dworzu nie zdarzyło jej sie jeszcze gonic za ogonem bo fascynacja krzaczkami i wszystkim innym jest większa (teraz np z upodobaniem kopie dziury bo śnieg stopniał i zobaczyła ziemie :cool3: ). Dużo psów tak robi i widocznie sprawia im to frajde. Moze spacerków ma pod dostatkiem ale co ze wspólna zabawą? moja porzuca ogon kiedy dołączamy sie do zabawy - wtedy woli podgryzać nas :p

Posted

Powinnam od razu o wiek zapytać:oops: :oops: :oops:
Faktycznie może to być spowodowane młodym wiekiem i tym, że szczeniak ma głupoty w głowie i gonienie siebie samego może być super zabawą:lol:

Posted

[quote name='an3czka']Powinnam od razu o wiek zapytać:oops: :oops: :oops:
Faktycznie może to być spowodowane młodym wiekiem i tym, że szczeniak ma głupoty w głowie i gonienie siebie samego może być super zabawą:lol:
an3czka, ale Kreska ma już ponad dwa lata :shake: i głupoty w głowie i gonienie samej siebie jest super zabawą :lol:
;)

Posted

moja poprzednia sunia nawet w wieku 13 lat ganiala za ogonkiem -zawsze wtedy kiedy chciala wyjsc na spacerek:) szczek 2 koleczka za ogonkiem szczek :lol:
natomiast moja terazniejsza sunia nie ma ogonka:mad: ale raz na jakis czas usiluje zlapac kikuta:roll: (to dopiero zabawa zlapac cos czego nie da sie zlapac:evil_lol: )