Genowefa Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 :tree1: :tree1: :czytaj: :turn-l: Czasami podczas spaceru Sonia zaczyna gonic swoj ogonek,takich sytuacji bylo zaledwie dwa razy,ale mam przeczucie,że tak sunia nie powinna się zachowywać.:shake: :Dog_run: :laola: Quote
an3czka Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 A jest wybiegana? Może się czymś stresować? To raczej spokojny pies czy nadpobudliwy? Quote
Genowefa Posted January 12, 2006 Author Posted January 12, 2006 an3czka napisał(a):A jest wybiegana? Może się czymś stresować? To raczej spokojny pies czy nadpobudliwy? Często z nia wychodzę na spacery,biega również często,a może ma to związek,że została po pierwszym miesiącu odebrana od swojej mamy? Quote
an3czka Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Nie wiem, ale takie zachowania mogą świadczyć o jakiejś nerwowości, nadpobudliwości. A w jakim suczka jest wieku? Quote
coztego Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 A moze po prostu bawi ją gonienie własnego ogona :lol: Wcale nie łatwo go złapać, więc taka zabawa, zakończona sukcesem, daje dużo satysfakcji ;) Kreska też czasem goni swój ogon, jak ją nosi, chce się pobawić... Czasem łapię ją za ten ogon i pomagam złapać ;) Aczkolwiek nigdy nie robi tego na spacerach, tam ma ciekawsze zajęcia :diabloti: Quote
Genowefa Posted January 12, 2006 Author Posted January 12, 2006 coztego napisał(a):A moze po prostu bawi ją gonienie własnego ogona :lol: Wcale nie łatwo go złapać, więc taka zabawa, zakończona sukcesem, daje dużo satysfakcji ;) Kreska też czasem goni swój ogon, jak ją nosi, chce się pobawić... Czasem łapię ją za ten ogon i pomagam złapać ;) Aczkolwiek nigdy nie robi tego na spacerach, tam ma ciekawsze zajęcia :diabloti: Moja Sonia ma dopiero 5 misięcy Quote
Behemot Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 IMHO to typowo szczenięce zachowanie. Takie młodziutkie psiaki łapią wszystko, co się rusza ;) Mojej Soni niekiedy też to się zdarza, ale tylko podczas intensywnej zabawy i b. rzadko. Quote
Andźka Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Moja Briana ma 3 miesiące i ganianie za ogonem jest na porządku dziennym, porzuca nawet najfajniesze zabawki kiedy jej sie przypomni ze przecież ma ogonek:razz: a przy tym kręceniu sie w koło za własnym zadkiem wydaje dźwięki jakby brała udział w prawdziwym wyścigu lub walce. Na dworzu nie zdarzyło jej sie jeszcze gonic za ogonem bo fascynacja krzaczkami i wszystkim innym jest większa (teraz np z upodobaniem kopie dziury bo śnieg stopniał i zobaczyła ziemie :cool3: ). Dużo psów tak robi i widocznie sprawia im to frajde. Moze spacerków ma pod dostatkiem ale co ze wspólna zabawą? moja porzuca ogon kiedy dołączamy sie do zabawy - wtedy woli podgryzać nas :p Quote
an3czka Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Powinnam od razu o wiek zapytać:oops: :oops: :oops: Faktycznie może to być spowodowane młodym wiekiem i tym, że szczeniak ma głupoty w głowie i gonienie siebie samego może być super zabawą:lol: Quote
coztego Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [quote name='an3czka']Powinnam od razu o wiek zapytać:oops: :oops: :oops: Faktycznie może to być spowodowane młodym wiekiem i tym, że szczeniak ma głupoty w głowie i gonienie siebie samego może być super zabawą:lol: an3czka, ale Kreska ma już ponad dwa lata :shake: i głupoty w głowie i gonienie samej siebie jest super zabawą :lol: ;) Quote
e.v.a Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 moja poprzednia sunia nawet w wieku 13 lat ganiala za ogonkiem -zawsze wtedy kiedy chciala wyjsc na spacerek:) szczek 2 koleczka za ogonkiem szczek :lol: natomiast moja terazniejsza sunia nie ma ogonka:mad: ale raz na jakis czas usiluje zlapac kikuta:roll: (to dopiero zabawa zlapac cos czego nie da sie zlapac:evil_lol: ) Quote
Recommended Posts