Jump to content
Dogomania

Przekochany Weron z nowotworem, prosi o wsparcie finansowe - MA DOM!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj dobra, bo w pierwszej chwili się przestraszyłam, ale jak przemyślałam na spokojnie, to przecież to tylko stearyna. I kawałeczek knota, bo świeczka była płaska, nie pionowa. Więc chyba naprawdę nie powinna zaszkodzić, no w każdym razie nic się jeszcze nie dzieje, nie wiem, jak dawno zeżarły i czy się podzieliły. Tanga "wstydziła się" jak weszłam do pokoju po powrocie z Weronem od lekarza, a Łapa była jak zwykle bezmyślnie ucieszona, ale to ją bym raczej typowała. Tanga czasem "wstydzi się" się za Łapę :diabloti: gdy np. nakryję Łapę na łóżku z moją skarpetką, albo mp trójką...

OK, już Wam piszę o Weronie.

Posted

Greven napisał(a):
Oj dobra, bo w pierwszej chwili się przestraszyłam, ale jak przemyślałam na spokojnie, to przecież to tylko stearyna. I kawałeczek knota, bo świeczka była płaska, nie pionowa. Więc chyba naprawdę nie powinna zaszkodzić, no w każdym razie nic się jeszcze nie dzieje, nie wiem, jak dawno zeżarły i czy się podzieliły. Tanga "wstydziła się" jak weszłam do pokoju po powrocie z Weronem od lekarza, a Łapa była jak zwykle bezmyślnie ucieszona, ale to ją bym raczej typowała. Tanga czasem "wstydzi się" się za Łapę :diabloti: gdy np. nakryję Łapę na łóżku z moją skarpetką, albo mp trójką..

OK, już Wam piszę o Weronie.

Dobre, zwłaszcza Tanga wstydząca się za Łapę :)

Posted

Zacznę od najważniejszego: nie ma przerzutów na płuca :) :) :)
Kontrolne RTG za 2-3 miesiące.

Nawrót kulawizny prawdopodobnie powodują zrosty w łapie. Na razie ma dostawać leki przeciwzapalne, a potem pewnie konieczny będzie zabieg usunięcia zrostów + blokada, żeby Weron miał zachowany komfort życia.

A teraz uwaga: RTG wykazało, że Weron ma śrut w łapie.
Ktoś do niego strzelał. W innych częściach ciała także mogą znajdować się śruciny, ale nie ma sensu robić niewiadomo ilu zdjęć, żeby to sprawdzić, bo tego się nie usuwa, jeśli są pojedyńcze sztuki i w takich miejscach, że w niczym psu nie przeszkadzają. Usuwa się te przeszkadzajace oraz gdy jest ich bardzo dużo, bo wtedy może dojść do zatrucia ołowiem.

Niestety pojawiły się pierwsze wyraźne zmiany grzybiczne, tym razem na uszach.
Dostałam Imaverol do smarowania.

Krew nie została pobrana, pani doktor uznała to za zbędne.

Rana pokastracyjna wygoiła się idealnie.

Aha, jeszcze jedna dobra wiadomość: Weron waży 34.5 kg.
Oznacza to, że przytył 2.5 kg od ostatniego ważenia, które odbyło się przed operacją.

Posted

donacja napisał(a):
zima na Waszych zdjęciach podoba mi się 100x bardziej, niż ta, w którą muszę zaraz wyjść.

Mam dokładnie to samo. Na zdjęciach i za oknem ok, ale tak na żywo... brrr...

emilia2280 napisał(a):
dzis bylam w lecznicy z suczką siostry i patrzę, w poczekalni siedzi paniusia w futrze do ziemi. A zwierza kolo niej ani sladu. Więc pytam, jakie ma zwierzę, skoro siedzi sama. I dodalam: nie licząc zwierza, którego pani ma na sobie

Co Ci odpowiedziała? :diabloti:

mysza 1 napisał(a):
kasa na pewno potrzebna

No niestety. Jak to mówią "nawet ksiądz nie modli się za darmo"...

....... no chyba, że ten:
Cudak napisał(a):
U mnie przed chwilą był ksiądz. Zapomniał koperty

:lol:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dobre, zwłaszcza Tanga wstydząca się za Łapę

Tanga "wstydzi się" za siebie i za innych. Dlatego zwykle nie wiem, kto tak naprawdę nabroił. Wszystko wskazuje na Łapę, a Tanga zawstydzona i bądź tu człowieku mądry. Łapa nie ma takich problemów, np. zbieram z łóżka moje skarpety z pracowicie wyciumkanymi dziurami, wiem że to dzieło Łapy, bo jeszcze przed sekundą przymała sobie tę skarpetę i ciumknała, pytam retorycznie "czemu brzydki pies to zrobił?", ona patrzy zupełnie bezmyślnie i albo się cieszy, albo jak mówię naprawdę ostrym tonem, to tylko patrzy, wzrok rozbiegany, głupawy wyraz pyska.

mysza 1 napisał(a):
Ile wydałaś? Mówiłam, ze młody i zdrowy, do adopcji

86 zł w gabinecie, w aptece jeszcze nie byłam. Paliwa tradycyjnie nie liczę ;)

Posted

Greven napisał(a):
No niestety. Jak to mówią "nawet ksiądz nie modli się za darmo"...

....... no chyba, że ten:

:lol:

A tam modlitwa, na kolędzie ważniejsza jest rozmowa :razz:

Ksiądz powiedział nam, że mamy sobie zapamiętać takie powiedzonko: "nie ma bara bara, gdy nieślubna para" :evil_lol:

Posted

Cudak napisał(a):
Ksiądz powiedział nam, że mamy sobie zapamiętać takie powiedzonko: "nie ma bara bara, gdy nieślubna para" :evil_lol:

No tak, rymy łatwiej zapadają w pamięć :evil_lol:

Justyna, a to był ten ksiądz, czy inny?
Bo nie odezwał się do mnie.

Posted

Greven napisał(a):
Tanga "wstydzi się" za siebie i za innych. Dlatego zwykle nie wiem, kto tak naprawdę nabroił. Wszystko wskazuje na Łapę, a Tanga zawstydzona i bądź tu człowieku mądry. Łapa nie ma takich problemów, np. zbieram z łóżka moje skarpety z pracowicie wyciumkanymi dziurami, wiem że to dzieło Łapy, bo jeszcze przed sekundą przymała sobie tę skarpetę i ciumknała, pytam retorycznie "czemu brzydki pies to zrobił?", ona patrzy zupełnie bezmyślnie i albo się cieszy, albo jak mówię naprawdę ostrym tonem, to tylko patrzy, wzrok rozbiegany, głupawy wyraz pyska.

Łapa jest "the best". A wyraz pyska ma niepowtarzalny:))))

Posted

Greven napisał(a):
A jaka cieplutka w nocy, prawda? ;)

Ale kręci się jak diabli.

Dobrze, że tych przerzutów nie ma.
Ciekawe kto mi do mojego Weronka strzelał :mad: Już ja bym go strzeliła.

Posted

A.R.S. napisał(a):
Ale kręci się jak diabli.

Łapa jest łatwa, każdemu włazi do łóżka :lol:

A.R.S. napisał(a):
Dobrze, że tych przerzutów nie ma.

Teraz nie ma, ale trzeba kontrolować co kilka miesięcy.

A.R.S. napisał(a):
Ciekawe kto mi do mojego Weronka strzelał

Mogę Ci powiedzieć: albo jakiś cholerny wieśniak, albo jakiś cholerny myśliwy.

Posted

[quote name='Greven']
Teraz nie ma, ale trzeba kontrolować co kilka miesięcy.

Wiem, taki urok tej posranej choroby.

Nareszcie było co pooglądać!
Śniegowego Werona wybieram w wersji z języczkiem :loveu:

Posted

Greven napisał(a):
No tak, rymy łatwiej zapadają w pamięć :evil_lol:

Szkoda, że sam się do nich nie stosuje :evil_lol:
Oburzył się, bo powiedziałam, że jestem w ciąży ;)

Greven napisał(a):
Justyna, a to był ten ksiądz, czy inny?
Bo nie odezwał się do mnie.

Do Ciebie ma się odezwać proboszcz, a u mnie był niestety wikary. W sumie pierwszy raz w życiu go widziałam :evil_lol: Wygląda jak Lepper, troszkę za mocno się spalił na solarium.
Proboszcz zwykle na kolędzie sensowniej się zachowywał. Pytał o szkołę, o zdrowie itp, a wikary przygotował sobie tylko 3 pytania: czy masz chłopaka? Jak długo? Jest starszy, czy młodszy? :shake:
Najważniejsze, że koperty zapomniał ;)

Posted

[quote name='donacja']Cieplutka i milutka i tylko dwa razy w nocy usiłowała mi usiąść na głowie
Uroczy głuptas :loveu:
Ona czasem nie panuje nad stronami ciała, już nie raz zdażyło mi się obudzić z pitbullem na twarzy i sporym niedotlenieniem. Nie to co Tanga - jej wystarczy powiedzieć "głową, nie dupą" - i natychmiast pięknie koryguje swoje położenie (ułożenie?) w łóżku, nawet jak jest bardzo zaspana.

[quote name='tsu']pitbull zeżarł świeczkę LOL - wiedziałam: nie dość, że paskudztwo, to jeszcze durne. ;D
Nie durne, tylko głodne. Nie wiesz, że w Pro Eo psów nie karmią? Weron to już nawet spuchł z głodu...

[quote name='Cudak']
Oburzył się, bo powiedziałam, że jestem w ciąży
Jesteś????????????????????????

[quote name='Cudak']Najważniejsze, że koperty zapomniał
Fundacja by nie zapomniała :diabloti:

Posted

Greven napisał(a):
Jesteś????????????????????????

Nie, tak tylko żartowałam :diabloti:

Jestem, jestem. Dziwne, że nie zauważyłaś :evil_lol:

Greven napisał(a):
Fundacja by nie zapomniała :diabloti:

Może myślał, że mu wręczymy kopertę? :razz: Leżała na stole, przed nim...

tsu napisał(a):
a nie było pytania, czy był już sex? ;P

O to akurat nie zapytał :evil_lol: