Jump to content
Dogomania

Przekochany Weron z nowotworem, prosi o wsparcie finansowe - MA DOM!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='mysza 1']A a propos postu Cudaka o Robaku, trzeba go szukać, bo nawiał. Kto z okolic i może pomóc?[/QUOTE]

Robak na szczęście się znalazł (choć wydaje mi się, że on dopiero miał się "zgubić" :angryy:), ale nieźle mi kobieta podniosła ciśnienie...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cudak']Robak na szczęście się znalazł (choć wydaje mi się, że on dopiero miał się "zgubić" :angryy:), ale nieźle mi kobieta podniosła ciśnienie...[/QUOTE]
Uff, to w takim razie zaproś na wątek ciotki bojówki jamnicze ;), może coś pomogą, przecież on nie może iść do budy :( a zabrać go trzeba jak najszybciej, bo naprawdę im zniknie :(

Posted

Zapraszam na mój bazarek, nie ma Werona, ale mojego Bruna, bardzo ładne piżamki mam, aż żal mi się z nimi rozstać :(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/175486-Nowe-A-liczne-piA-amki-ksiAE-A-ki-na-Bruna-z-pA-l-do-17-12-do-21-00?p=13679414#post13679414[/url]

Posted

[quote name='mysza 1']Uff, to w takim razie zaproś na wątek ciotki bojówki jamnicze ;), może coś pomogą, przecież on nie może iść do budy :( a zabrać go trzeba jak najszybciej, bo naprawdę im zniknie :([/QUOTE]

Wrzuciłam go na wątek jamników do adopcji... ale naprawdę wątpię, żeby znalazł się jakiś tymczas dla niego...
Jedynie hotelik, ale nie wiem, czy ktoś się dołoży, bo on w tym hoteliku spędziłby resztę życia :(

Posted

[quote name='Aga-33-76']Weronku, jak się czujesz chłopaku?[/QUOTE]
Śpi za moim krzesłem.
W dom(k)u zimno, bo w piecu źle się pali - pogoda parszywa, drewno mokre - ale on na szczęście ma solidne futrzysko. Dwa pitbulle od dawna kimają pod kocem, nawet nosa nie widać. Grzeją mi łóżko ;)

Posted

Ktoś kiedyś powiedział, że jeden człowiek grzeje jak jedno żeberko kaloryfera - zważywszy, że pies czy kot ma sporo wyższą temperaturę ciała od człowieka i przemnażając to przez ilość przetrzymywanego w Twoim kontener.. (ups) Domku inwentarza ...
OTWÓRZ OKNO BO SIĘ UPIECZESZ !!!

Dobranoc i zdrowieć mi no !!!

Posted

Greven i urwisku,
co wy tak po tej nocy wyrabiacie :crazyeye: biedne zwierzatka nie moga spac :cool3:.....a ja tu mowie dzien dobry....
moje pytanie : wysypiacie sie wogole ?????
Lapaka dla Weronka

Posted

witam cioteczki kochane i naszego Weronka pięknotka
zazdroszczę cioteczko piecyka zwierzęcego hahahaha no sama nie narzekam przy dwóch psach klonach i dwóch kotach klonach............ ale futerko Weronka .............pełen szacunek no no

Posted

podnoszę wątek.

dzisiaj mieliśmy ładną pogodę, przynajmniej w Sz-nie --- taka aura sprzyja dobremu samopoczuciu, tez i zwierząt. mam nadzieję, że odbiła się pozytywnie na Weronie, który chętnie wyszedł na spacer w takową? :P

Posted

urwisek napisał(a):

Dobranoc i zdrowieć mi no !!!

Nie ma obaw, lufcik jest wymontowany, żeby koty mogły wchodzić i wychodzić ;)
Dzisiaj nad ranem myślałam, że zamarznę - piec wygasł, na dworzu piździ, w dom(k)u oddech paruje...

Właśnie policzyłam, ile mam futer w środku: 3 psy i 11 kotów.

wieso napisał(a):
Greven i urwisku,
co wy tak po tej nocy wyrabiacie

Co Andrzej robi po nocy, to ja nie wiem :D
Ja pisałam.

darunia-puma napisał(a):
witam cioteczki kochane i naszego Weronka pięknotka

A wujka urwisa nie przywitasz? ;)

Posted

Nemi napisał(a):
Witam niedzielnie

Witamy, witamy.

tsu napisał(a):

dzisiaj mieliśmy ładną pogodę, przynajmniej w Sz-nie --- taka aura sprzyja dobremu samopoczuciu, tez i zwierząt. mam nadzieję, że odbiła się pozytywnie na Weronie, który chętnie wyszedł na spacer w takową?

U nas było obrzydliwie i pizgająco, woda zamarzła, drewno zawilgło, psy do południa nie miały ochoty wyjść z dom(k)u nawet na siku, w południe trochę polatały, ale nie powiem, żeby ktoś tu tryskał entuzjazmem. Przyjechała Basia z Michałem, pomogli naciąć drewna, sprzątaliśmy podwórko, kojce, Ślepek był na spacerze, ale ogólnie jest brrr i wrrr.

Cięcie pokastracyjne u Weona wygląda po prostu doskonale, suche, bez cienia obrzęku.
Niestety trochę popracował nad pazurami.

Posted

w zasadzie czy jest zimno to ja nie wiem bo od ładnych kilku dni nie wyściubiłam nosa z domu, ale przymrozki w nocy wiem, że były. :/

o, czyli szwy już zdjęte u Werona?

Posted

donacja napisał(a):
u nas też przebrzydły ziąb, woda zamarzła i trzeba koniom z domu nosić

Ja woziłam od sąsiadów. Nawet w południe nie odtajało...

Cudak napisał(a):
Ja musiałam rozbijać młotkiem lód w stawie, żeby konie miały co pić... Na szczęście był cienki, ale trochę się namęczyłam

Może siekierą będzie łatwiej?

tsu napisał(a):
o, czyli szwy już zdjęte u Werona?

Jeszcze nie.

mysza 1 napisał(a):
U nas też paskudnie, nawet mój koń ma katar

Waluś?!
Może to zmiana stajni źle na niego wpłynęła, stres itd. Był szczepiony, pamiętam że tak.

Posted

Nie, nie Waluś, mój ogier wyścigowy krwi arabskiej. :P

Oczywiście, że Waluś. Ma gluta :(, na pewno te zmiany odbiły się na zdrowiu ale ogólnie kondycja niezła, a apetyt jak zwykle.
Był szczepiony. A katar to objaw jakiej choroby, na którą można zaszczepić?

Wczoraj wznowiłam wyróżnione allegro Weronka http://www.allegro.pl/item851747356_weron_piekny_i_madry_czarny_owczarek_czeka.html

Pójdę z torbami przez to allegro ale co tam:eviltong:

Posted

Greven napisał(a):
Tak myślałam. A Ty się szczepisz na katar?

Dziękujemy za allegro ;)

Dlatego pytam o co chodzi z tymi szczepieniami.
Bananki jadł, tak jak przypuszczałam, lubi:eviltong:

Posted

Szczepienia są na grypę (obowiązkowe, wpisywane do paszportu) i na tężec (te warto robić).
Ja siebie nie szczepię, ale konie tak - bo lepiej się z tym czuję ;)